• Wawel a Colian Autor: ~xxxx [77.58.213.*]
    Wawel moze zerwac umowe z Biedronka. Czy ktos jest zorientowany w temacie i powiedziec mi jakie sa szanse, ze Colian wskoczy na miejsce Wawela do Biedronki?

C/zysk dla Wawela to 19,8, gdyby Colian zblizyl sie do tej wartosci to musialby byc notowany po 5,7 zl. Ale byloby super :)
  • Re: Wawel a Colian Autor: ~Realista7201 [213.241.9.*]
    IMHO to nie jest takie proste.  Pracowałem kiedyś w spółce, która była uzależniona od dużych klientów.  Na biedrze.... zarabia biedra.  To jest fajne dla robienia obrotów, ale nie dla zysku.   Nie wiem, co o tym myśleć, ale oczywiście jeśli GM zerwie z Wawelem (co wcale nie jest takie pewne, raczej ich próbują skłonić do sprzedaży na stracie)  to Colian byłby naturalnym zamiennikiem.  Nie wiem, czy to dobrze- pewnie krótkoterminowo podbiłoby to kurs akcji do 4,5, ale czy Colian będzie potrafił na tym zarobić?
    Mogę nie być obiektywny :) bo jestem na etapie dokupowania akcji - i nie chcę jej widzieć po 4,5 :)  na razie :)
  • Re: Wawel a Colian Autor: ~xxx [77.58.213.*]
    Jaki jest Twoj target co do ilosci posiadanych akcji?
    Jeszcze nie wiem.  Ogólnie staram się nie wchodzić za głęboko w spółki o małej płynności sprzedaży.
    Widzę, że tu się powoli rusza, więc dokupuję - ale powoli, razem ze wzrostem obrotu.   
    W mojej opinii Colian nie ma specjalnie żadnych zagrożeń, raczej upside.  Rynek Słodyczy rośnie.  Niewiadomą są zagraniczne inwestycje- ale wygląda, że są pod kontrolą.
    Zobaczymy...
    To co mnie niepokoi to mały free float- w spółki z free-floatem poniżej 30% zazwyczaj nie inwestuję bo nawet jak im dobrze idzie to niekoniecznie się to przekłada na ceny akcji, ale tu liczę na wykup i 30% wzrostu w ciągu pół roku do roku, albo dodruk na inwestycje zagraniczne, co zwiększy obroty i zainteresowanie.  Poza tym, mimo 20% freefloatu - to ciągle sporo kaski ....
    Powodzenia:)

• Re: Wawel a Colian Autor: bodzidzia [94.229.213.*]
    http://www.pb.pl/4435739,87831,czekoladowy-sufit-nad-glowa-polaka
    to jest artykuł sprzed pół roku z danymi za rok 2015.  Ale dzięki
  • Re: Wawel a Colian Autor: bodzidzia [94.229.213.*]
    Z czerwca 2016 ale nie data jest ważna tylko podejście Kolańskiego sieci handlowych i ich walk cenowych.Na tej podstawie śmiem twierdzić ,że Colian nie przystanie na żadne warunki sieci a tym bardziej Biedronki.
  • Re: Wawel a Colian Autor: ~luz [83.31.207.*]
    robal to chciałby za darmo towar wątpię by Colian tam wszedł
    Wciaz to 25% sprzedazy Wawela. Nawet jak marza bedzie nieco nizsza to i tak duzy plus dla Coliana, chyba ze nie ma mocy przerobowej na tyle i wtedy poswiecanie innych odbiorcow na rzecz mniej placacej Biedronki pewnie nie mialoby sensu. W przeciwnym razie to tak czy inaczej swietny bylby deal dla Coliana plus reklama produktu i przyzwyczajanie wiekszej klienteli do swoich produktow.
  • Re: Wawel a Colian Autor: ~MM [109.241.89.*]
    Zobacz na Helio. Co się działo? Jak biedrona wycofała Atlantę.
    Zaoszczedze szukania innym, Helio urosl od dolka w tym roku okolo 170%. Analitycy daja cene docelowo 16zl przy obecnej 9,4.
    to może i dobrze.  Raczej dobrze :) Chyba :)
[x]
COLIAN 0,00% 4,08 2018-07-19 12:56:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.