Dnia 2017-01-02 o godz. 13:14 ~zenek44 napisał(a): > https://www.gpw.pl/komunikaty/?ph_tresc_glowna_start=show&ph_tresc_glowna_cmn_id=59663 > > a to czasem nie dotyczy wywalenia z jednolitych ?
Dobra zmiana zmieniła zasady jak widać odwołanie nic nie dało choć nie powinniśmy się znaleść na jednolitych załamanie kursu od 23 listopada obroty były wysokie i są dalej a problemów finansowych nie ma..
Wykreślili nas za niską wartość kursu
Wyniki powinny być ok bez zdarzeń jednorazowych dlatego sądze że może kurs samodzielnie wzrosnąć lub zrobią resplit
Dnia 2017-01-03 o godz. 21:45 ~re napisał(a): > Dobra zmiana zmieniła zasady jak widać odwołanie nic nie dało choć nie powinniśmy się znaleść na jednolitych załamanie kursu od 23 listopada obroty były wysokie i są dalej a problemów finansowych nie ma.. > > Wykreślili nas za niską wartość kursu > > > > Wyniki powinny być ok bez zdarzeń jednorazowych dlatego sądze że może kurs samodzielnie wzrosnąć lub zrobią resplit
co ty znowu zmyslasz dziecko? zasady są takie same od paru lat co zresztą wam napisałem i było wiadomo od miesiąca że beda fixy
Ciekawe w dm wytłumaczono mi że na notowania jednolite sp.trafiała gdy 3 miesiące była notowana po niżej danej kwoty być może zapis był ale to dobra zmiana egzekwuje
Widać że re otrzymał podobne wytłumaczenie takiego zajścia a odwołaniu mni słyszałem
Wyjście z tej sytuacji jest
- samoistne podniesienie kursu
- resplit i tutaj zastanawiam się jak dobrze się pomyśli to można będzie wyjść - odzyskać kapitał bez strat
To już historia nie ma sensu pisać kto ma racje w obecnej chwili czekam na wyniki jeśli nie podniesiemy się samoistnie to resplit będzie okazją słyszałem o takiej możliwości uśrednienia do wartości wiązania akcji angażując mały kapitał jest to jakieś wyjście
Mni posiada akcje hyperiona który jest dla mnie nie pewny jednak zmieniła się rada nadzorcza ujawniając stan posiadania akcji (choć nie było obowiązku)ta zmiana sugeruje pozytyw
a na zakonczenie jeszcze raz wklejam zebyscie juz sie nie osmieszali wiecej
Na podstawie § 20 ust. 5 Statutu Giełdy oraz § 174a Regulaminu Giełdy, Zarząd Giełdy postanawia, co następuje: § 1 1. Do segmentu LISTA ALERTÓW są kwalifikowane akcje emitentów, gdy średni kurs akcji danego emitenta jest niższy niż: a) 50 groszy – dla kwalifikacji dokonywanych począwszy od 27 marca 2014 r., b) [uchylony]
..... § 2 1. Na dwa dni sesyjne przed ostatnim dniem sesyjnym marca, czerwca, września i grudnia każdego roku Giełda dokonuje okresowej weryfikacji i kwalifikacji lub zaprzestania kwalifikowania akcji do segmentu Lista Alertów.
2. Średni kurs akcji danego emitenta na potrzeby okresowej weryfikacji liczony jest jako średnia arytmetyczna kursów zamknięcia tych akcji z ostatnich trzech miesięcy kalendarzowych (z uwzględnieniem miesiąca, w którym dokonywana jest weryfikacja, z wyłączeniem ostatnich trzech dni sesyjnych tego miesiąca).
§ 3 1. W przypadku zakwalifikowania akcji emitenta do segmentu LISTA ALERTÓW:
1) akcje emitenta są usuwane z portfela indeksów giełdowych,
2) akcje emitenta są przenoszone do notowań w systemie kursu jednolitego,