Po co przecież to knf nie dała zgody na dywidende rzeczową po za tym według prawa gpw mają jeszcze czas na przelanie środków na fundusz dywidendowy chyba dm nie poinformował dokładnie
Akcjonariusze zdecydowali także o przeniesieniu części kapitału zapasowego utworzonego z zysków z lat ubiegłych w kwocie 7,43 mln na kapitał rezerwowy - fundusz dywidendowy. To wyjęte z kontekstu ale niektórzy obłowią się na następnej dywidendzie . Teraz ma być wypłacone 2,6 mil zł zysku z 2014 r. Następne dywidendy dopiero 2016 r. Teraz przy tej cenie akcji można się obkupić po pachy i jak widać myślących nie brakuje bo nie wywalają. ;)
Przykład : Tak obrazowo kupując 100 000 akcji X ok.8gr =8000pln biorąc pod uwagę ruch kursu w górę jesteś zarobiony . Inaczej 25000 zł do banku na 3% jaka tu logika to każdy widzi macie już jasność ? Jakie ty skargi chcesz pisać? czytaj raporty ze spółki tam wszystko jest!
Jak to bo nie rozumiem? na jakiej podstawie ma złożyć taki wniosek ? :) Równie dobrze możesz zadać pytanie a jak KGHM złoży wniosek o upadłość ? ależ wam namącili w główce ale ja nie mam zamiaru nic więcej pisać bo sam mam także plany kupna tych akcji jak widzę może niżej
Takim technicznym językiem to wygląda na akumulację akcji lepiej by spekuła tu nie wległa tu nieduży kapitał i akcje będą po 40gr. ale po co niech spadną sobie bezwładnie pozbycie się słabych rąk bez angażowania jakichkolwiek kwot to najlepsze rozwiązanie jak nie będą rosnąć będą sprzedawane mam nadzieję .
Czytając raporty spółki złożenia wniosku można spodziewać się w każdej chwili .Wiele spółek już tak skończyło, najpierw zjazd na grosze , póżniej wypad z głównego na fixy a następnie wniosek . A ci co zakupili makulaturę nawet nocnika już nie mają :)
Jak widzę i czytam twoje wpisy to myślę ,że czytałeś informacje i raporty nie tej spółki ;) czytaj raporty spółki MNI i przestań bredzić bo chyba masz gorączkę .
Jak jest tak źle jak ktoś tu pisze to gdzie podziały się pakiety akcji co tu latały? zniknęło od 2-3 mil. akcji ktoś te akcje kupił i poszedł do WC? tak se to tłumacz koleżko. :)