• Emisja Autor: ~Doradca [188.146.153.*]
    Wiem ze czkaliscie na moja opinie po paru miesiącach widzę ze mam rację. Kurs dąży do 20 groszy do ceny emisyjnej wyniki są słabe. W dodatku Polfinance sprzedał udziały. Przyszłość spółki zależy tylko i wyłącznie od możliwości emisji i pozyskania środków. Jeszxze parę miesięcy i urealnienie kursu nav poziomie 20 groszy stanie się faktem. Pisze to ze smutkiem jedynie co mnie cieszy to fakt ze moje uprzednie dywagacje raczej się sprawdzają. Środków z poprzednich emisji od dawna nie ma spółka musi pozyskać kapitał ma warunkach nie dotychczasowych ale przyszłych akcjonariuszy. Przy takich poziomach kursu nikt nie zarzucić emisji po 20 groszy niczego a dzień po uchwałę NWZA kurs podaży dokładnie di ceny emisyjnej. To przez pół roku nie ma żadnego potencjału do wzrostu ja radzę poczekać i kupić po 20 groszy za pół roku
  • Re: Emisja (2) Autor: ~Doradca [188.146.164.*]
    Na moje oko...
    wygląda że Ktoś Mający Wiedzę Władzę i Dużo Akcji pilnuje kursu.
    Nie da rady powyżej 30 groszy bo zasypią akcjami

Póki nie bedzie MEGAEMISJI nici ze wzrostów.
    Emisja będzie w przedziale 20-25 groszy stąd nie czarujmy się ... kurs zostanie ściagnięty do tego poziomu dość szybko.
    Pytanie po co był ten anewr z PFNC ..
    Wydaje mi się że po to ażeby lepiej pillnować kursu... i zasypać przy popycie ponad 30 groszy.

Do emisji tu jest pozamiatane.
    Urealnienie kursu aż nadto widzoczne i bolesne.

Moje porady.... jeśli wzrośnie pwyżej 30 groszy natychmiast sprzedawać.
    Historia uczy że kurs zawsze schodzi do ceny emisyjnej a ta NA 100% nie przerczy w mojej ocenie 25 groszy już o to zadbają,,,,

Tak patrzac realnie
    Ile spółka jest warta. Z takim zadłużeniem i dość ograniczonym tempem wzrostu dochodow nie czarujmy się.
    800 000 to naprawdę jest uczciwa wycena

Pytanie jest tylko jedno. Kiedy będzie emisja. Być może kolejny raport bedzie jeszcze gorszy i wtedy wszyscy będą błagać żeby ktoś wziął te 20 milionów akcji po 20 groszy

Kasy którą w spółkę włożyliśmy już nie ma. I trzeba się z tym pogodzić.

Teraz wszystko zalezy od determinacji głównych udziałowców. Ja im życzę powodzenia uważam ze spółka ma szansę. I trzeba zaaceptować takie warunki jakie Panowie postawią. Jesli zechcą kupować po 20 groszy no cóż... taie są realia.

Z tym że będzie długie boksowanie się po NWZA ... to bardzo bardzo zaburza proces sanacji. Boję się żeby ci dwaj główni udziałowcy się nie wkurzyli i po prostu nie odpuścili sobie spółki. Mają know how listę specjalistów... a nam zostanie tylko sama nazwa i znaczek firmowy oraz długi. Dlatego proszę nie atakujmy już ... bardziej trzeba by się zastanowić w jaki sposób skłonić głównych udziałowców aby nas też dopuscili do partycypowania w nowej emisji.

• Re: Emisja (2) Autor: ~xxx [176.221.123.*]
    Doradco megaemisja zdołuje kurs znowu do grosza do poziomu śmieciowego.
    Skąd wiesz o 20 mln zł
  • Uwagi (3) Autor: ~Doradca [83.26.187.*]
    Nie wiem przecież ...
    Ale tylko przypuszczam że emisja po 20-25 groszy za akcje a że Panowie mają plany dalekosiężne to 20 mln akcji to akurat by było.
    I uważam ze wcale nie zejdziemy na poziomy groszowe....tylko do ceny emisyjnej.

Teraz walka toczy się o to zeby nie było dymu prawnego z emisją a wiadomo że jeden człowiek na 100% będzie blokował uchwały (dla zasady) i sprawa znów oprze się na decyzji sądu.
    To wszystko wydłuża.

Ale teraz policz... jaką mamy średnią z ostatnich 3 miesięcy. Uważam że zwółanie NWZA ws emisji akcji już blisko.

Jesli ze srodkow pokryte zostana zobowiazania i straty a spolka moze zcznie zarabiac to realnie być może dojdziemy do 35-40 groszy może 50 za jakiś czas. Na razie nie ma żadnych przesłąnek nawet do 30 groszy.

Mysle ze widełki ustalone zostana 22-26 groszy i tu kurs bedzie trzymany
    Czas pokaże

Jedno jest pewne o 1,00 ZAPOMNIJMY przynajmniej na razie.
    Co nie oznacza ze mamy po 25 groszy sprzedawac... tylko mysle ze na najblizsze miesiace kurs bedzie wahał się 22-26 groszy i szkoda trzymac srodki... jestem przekonany że będzie można po 20 groszy odkupić
    Wystarczy tylko zawiadomienie o zołaniu NWZA wraz z projektem uchwały o nowej emisji.

Jesli emisja bedzie po 25 groszy to naprawde nalezy uznac za bardzo wysyka cene ja obawiam sie ze bedzie nizej ale kto wie...
[x]
DRFINANCE -5,31% 2,14 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.