Dnia 2016-12-01 o godz. 18:26 ~sas napisał(a): > jutro jeszcze w dół?
może tak być, mamy tutaj sporo jednorazowych kupców zobaczymy czy o 65 zahaczy, z drugiej strony jestem ciekawy jak wpłynie na rzeczywistą podaż dzisiejsze ustalenie ceny kilkudziesięciu akcjami
no i zobaczymy jeszcze, czy prezesowa nie potrzebuje zastrzyku gotówki znów
suma summarum bardzo słaby akcjonariat mamy, gorzej jak na padlinach
Widzę jak ładnie karmią, jak 65 padnie to 50 gr. Takie wasze pitolenie tutaj. Człowiek wchodzi moze coś ciekawego przeczyta a same brednie o wyprzedaniu, rozbieraniu i nic z tego nie wynika. Szkoda że tak drogo kupiłem, dawno bym się tego pozbył. No ale potencjał na 1 zł jest, czy wyżej pojdzie cięzko, Jak taka hossa a tu marazm. Nawet artykuł nie pomógł na wysyp.
Dnia 2016-12-09 o godz. 17:16 ~Jorg napisał(a): > Widzę jak ładnie karmią, jak 65 padnie to 50 gr. Takie wasze pitolenie tutaj. Człowiek wchodzi moze coś ciekawego przeczyta a same brednie o wyprzedaniu, rozbieraniu i nic z tego nie wynika. Szkoda że tak drogo kupiłem, dawno bym się tego pozbył. No ale potencjał na 1 zł jest, czy wyżej pojdzie cięzko, Jak taka hossa a tu marazm. Nawet artykuł nie pomógł na wysyp.
A z Twojej wypowiedzi więcej wynika:)
Tak specjalnie zamówiony i przy okazji inne spółki tam wymienione też zamówiły pod wysyp :)
"Drogo" kupiłeś, cierpliwości brak, to tanio oddasz, piszesz, że byś się pozbył, z drugiej strony zakładasz 50gr (bo nikt inny w temacie o 50gr nie pisał), to na co czekałeś dzisiaj, tyle leżało do 60 gr, że mogłeś spokojnie oddać i "zaoszczędzić dodatkowe planowane20% strat" w końcu by przez sypanie zeszło niżej i spokojnie byś się ustawił na 50. Bierny i mało cierpliwy akcjonariat często dostaje w tyłek, a Twoje załozenie o przebiucu 65 gr i załozeniu 50gr cel mam rozumiec, ze będziesz pierwszy w kolejce do przycięcia, skoro zakładasz to jako pewnik
Pisałem już wcześniej, że fakt akcjonariat mamy słabiutki, na ostatniej górce Prezesowa już nie zbijała, jak niektórzy sugerowali, sami zgasiliście dobrze zapowiadający się trend wzrostowy i daliście szansę na zakupy po promo cenach, które teraz są spóźnialskimi jak widać umiejętnie to czynią. Może będzie niżej, nie wykluczam tego, a może nie i co z tego wynika, a no nic.
Niepotrzebnie się męczysz, bo koleś nie ma akcyjek, a te jego chołupce w jego mniemaniu zbiją kurs ;-) Wiele wskazuje, że dziś było dno i w poniedziałek ruch na północ, pewnie wsparte infem...
Akcyjki mam inaczej bym tu nie pisał. Powtarzam że w spółce jest potencjał, tylko gdzie ta umowa na 11 mln pod który prezesowa sobie wysypala sporo akcyjek. Wkurza mnie niegodziwa wycena
Lepiej się poustawiać na ukrytych bo dają i raczej będą dawać niż marzyć o wzrostach. W tym roku nie ma już szans na wzrosty to lepiej oddać bo ci co kupowali z myślą o szybkim wzroście nie zarobią tu. Lepiej przejść na inne Spółki.
Dnia 2016-12-01 o godz. 18:34 ~Gerwazy napisał(a): > Dnia 2016-12-01 o godz. 18:26 ~sas napisał(a): > > jutro jeszcze w dół? > > Powrót na 63 i kiszonka. Jak nie bedzie bodzca to zejscie na 5X, jak wpadnie duzy kontrakt to moze bujnie na poziomy 80-90
Dnia 2016-12-12 o godz. 14:16 ~Gerwazy napisał(a): > Dnia 2016-12-01 o godz. 18:34 ~Gerwazy napisał(a): > > Dnia 2016-12-01 o godz. 18:26 ~sas napisał(a): > > > jutro jeszcze w dół? > > > > Powrót na 63 i kiszonka. Jak nie bedzie bodzca to zejscie na 5X, jak wpadnie duzy kontrakt to moze bujnie na poziomy 80-90 > > Sluchac Gerwazego
a moze i powyzej 4 , bo już było notowane w tych rejonach, ff nadal niewielki wiec wszystko możliwe.
bez kontraktu też poleci, tylko troszkę dłużej będzie trwało i tyle. na rok 17 i 18 rok już mają w granicach 20mln podpisanych kontraktów, czyli w najgorszym przypadku przy niezrealizowanych prognozach wynik z dużym prawdopodobieństwem podobny jak za ten rok, który będzie rekordowy dla spółki.
Jest szansa, ze przynajmniej 2017 będzie udany, ten kontrakt na który większość czeka, dopiero dałby impuls, bo nawet dofinansowanie na wiele nie pomogło i to wcale nie małą kwotą jak na wielkość Firmy. Przy 0.63 c/z w granicach 0.6 (prognoza 2018) i 1.2 (prognoza 2017) ostro pogrywasz, niech nawet emisja by była na sfinalizowanie przejęć celem wykręcenia zysku, to i tak wycena jest niska.
Wiem wiem, siedzisz nisko i czekasz aż coś wpadnie. :)
Kazdy szarpniecie w gore zostanie przysypane albo przez drobnice, ktora sie dusi na tych poziomach albo przez 11,334,793 akcji. Wielu ludzi pyta czemu opychaja na takich niskich poziomach, skoro perspektywa taka piekna. Odpowiedz jest taka - bo im sie oplaca po kazdej cenie. W razie czego sobie dodrukuja drugie tyle akcji po 40 groni, albo nizej. Dla nich poziomy kursowe sa zupelnie nieistotne. Liczy sie pieniadz ktorego tu brakuje na kontrakty, a co dopiero przejecia. Nadal obstawiam obsuwanie w kierunku wyjscia czyli 0,5zl. Zabawa tutaj bedzie ale perspektywa czasowa dosc odlegla.
I tu bym polemizował. Prezesowa zawsze sypala zgodnie z techniką, a nie byle gdzie i jak. Mamy tu zatem analogiczna konsolidację, która w 2015 doprowadzila do wybicia na 4. Nie wiem co spowoduje to wybicie, info o kontrakcie czy coś innego, ale obecna konsola jest mocno zaawansowana...
Do czasu. Dlatego tak łatwo rosną, bo są byle jakie i chodzi o wywalenie akcji na podbitce. Tutaj raczej chodzi o oczyszczenie przedpola i wybicie z rocznej konsolidacji w odpowiednim momencie...
Dnia 2016-12-13 o godz. 12:21 ~haber napisał(a): > Dziwi mnie jedno byle jakie spółki rosną a tutaj marazm.
Giełda została wydrenowana z kasy przez różnej maści cwaniaków robiących splity, resplity, emisje za wkłady niepieniężne itd.
Niektórym ostatnio mocno dobierają się do d..y, np. sprawa PCZ gdzie cała śmietanka została aresztowana, co prawda z dużym opóźnieniem, ale to jest już żółte światełko dla wałkarzy na GPW, jeszcze kilka mniejszych spraw, gdzie nawet drobni nie dają za wygraną i procesy się toczą.
Dużo drobnicy bez kasy, bo grube mld przez te lata przeszły w posiadania cwaniaków i z chęci odegrania nadal grają na wątpliwej reputacji spółkach, gdzie kasa z nich jest drenowana, a dlaczego, bo tam są raz na jakiś czas pompki do ubierania i myślą, że kupują w dobrym momencie, a tak naprawdę napędzają kieszenie sprytnym inaczej łagodnie mówiąc.
Powinno inwestować się w spółki co coś robią od wielu lat, zatrudniają ludzi, przynoszą zyski, wtedy może by wałkarze odpuścili, ale i tak ostatnio mają już większe problemy z upychaniem bezwartościowych akcji.