ja już mam pewny kupon ;) jakby coś sprzedam za baniaka + dodaje pakiet libetu... 99% pewności ze zyska sie 20 baniek możliwość straty 1 bańka... więc zysk do potencjalnego ryzyka minimalny ;), kto chce kupić?
dawaj wróżko czarodziejko kurs zamknięcia libetu na jutro to test dla ciebie na wiarygodność...... :>
Tomasz co jest kufa z kursem ?:) Czyżby Pan Prezes dalej w gambonii leciał i nie zrobi nam mikołaja??
Pol nie oszukujmy się ,że wynik IV kwartału i I kwartału nie będą rewelacyjne i nie możemy liczyć że wywołają falę euforii po której kurs poszybuje do nieba. Wg mnie sa dwa warianty potencjalnego wzrostu przed kwietniem przyszłego roku ( wtedy mniej więcej podadzą wynik roczny i za I kwartał. Pierwszy info o przejęciu . Drugi szarża ułańska spekulantów . Co do tego drugiego to obawiam się ,że spekuła sporo zbiłaby z obecnego kursu by mieć pole do szarży . Mamy 3-4 miesiące na pokiszenie papieru . Ja jestem zdecydowany na sprzedaż najdalej luty -marzec przyszłego roku. Choć mam nadal nadzieję że coś jeszcze będzie z tego sygnalizowanego bodajże w kwietniu przejęcia
6 niestety nie trafiłem ;) więc kiszę się tu dalej. Masz racje, że iV i I kw to zima.... Generalnie siedze tu na szczęście z nie wielką ilością ale i szkoda wywalać ze stratą którą mam.... Technicznie teoretyczie powinniśmy KIEDYŚ pójść w górę..., ale to tylko zależy od tego co tu steruje... drobnicy, która tu coś mogłaby to tu nie ma, spekuły też nie za dużo funda jest... dla mnie to z zachowania to drugie CTG z okresu jak szło od 3 do 7 zł tam ten co sterował robił co chciał jak postawił baton ukryty na S to nie było mocnego jak postanowił że leci do góry bo technicznie tak wygląda to leciał... ruchów nie zrobisz w międzyczasie bo nie widmo co stoi na ukrytym S/K. do d... nie do grania spółka... a fundamenty... cóż niby wszystko pięknie ale jak na raziet to tylko gadanie zero komunikatów zero konkretnych ZYSKÓW, żeby pokazać gawiedzi pod granie... Czekam i kiszę się przynajmniej na ten moment.. Jak coś zobaczę co da szanse na pokrycie strat przy wyjściu tutaj to wywalam... bo taki efekt zakotwiczenia że może to już dziś już jutro odbije to może i rok trwać albo hgw..... i tak już z pół roku mam w plecy... w sensie odrobienia straty gdzie indziej... Jak gruby czyta to niech da kurs w gore pozbędę się tego co mam i już nie będę tu truł,... ;)
jak świnia gwiazdy ;) te INWESTOR nie wiedziałem ze w USA się Libetem interesują hłe hłe czy vpn aż potrzebujesz żeby sobie na bankierze poklikąć ;)))
Quo vadis Libecie ?? ;) to co czekamy na NWZA heh i widzę, że fundy chcą swojego człowieka do zarządu wepchnąć... Libet poszedłbys na walne i zadał pytanie kiedy konkretne zyski pokaża ;) i czy będą dalej drobnych nie szanować i kręcić infami ;)...
ale żeby z USA aż "pisały' ;) he he dobra czekamy na walne, ciekawe jestem co tak fundy przypiliło nagle, żeby człowieka mieć swojego, dwa czy zakupią to aktywo czy polecą w kulki no i kto się tak kursem tradycyjnie głupio zabawia, pomijam, że nie dowiedzieliśmy się kto wtedy kupił.
kurde , może by się tak samemu zgłosić do tej rn?:) to w ramach rekompensaty za ukiszenie na walorze. Nie podpadam co prawda pod 5 % próg ale co tam - nie matura lecz chęć szczera ...:)
jak chcesz to ja Ciebie mogę zgłosić a Ty zgłosisz mnie, a nóż widelce pomylą się przy głosowaniu przy "takiej" ilości kandydatów i stanowisko obsadzone, jak to w rn za dużo nie trzeba robić grunt żeby kasa się zgadzała;) Chyba, żeby Libeta on może być z pakietem ponad 5% ;)))
heh nikogo nie ma nawet Libet zniknął... czyżby nowe zadanie w biurze? :) Wszystkiego dobrego dla akcjonariuszy tego gniota ... ;)w tym roku ładnie ze mną pojechali.... najgorsza "inwestycja" roku ;) Oby zarząd z prezesem już nie lecieli w ... gamboni w 2017 i pokazali zyski ;) żeby można było z tego gniota wyjść sensownie bo patrząc na arkusz i ilość fundów to nie przewiduję tu niestety cudów.... obym się mylił. pozdr dla Tomasza, Libeta Pana Jana i bud-d Dajcie znać czy wywaliliście gniota czy trzymacie ?:) Ja trzymam syfa .... jeszcze....
cześć Pol. Ja trzymam - interesują mnie poziomy 1,5 -1,7 . Mam nadzieję na takie w przysżłym roku. Wszystkiego dobrego , nie tylko inwestycyjnego , w 2017 r
Ja też jestem i nadal mam akcje ale nie tylko tutaj. Libet od początku traktowałem jako inwestycję długoterminową i myślę że kurs do końca pierwszego kwartału może wrócić do poziomu 1,5-1,7. Więc wtedy jak będziesz chciał możesz wyjść. Ja zamierzam wyjść w okolicach 1,9 - 2,1 zł, więc czekam. Uważam że to pewna inwestycja. Zimy praktycznie nie ma, poza drobnym epizodem na przełomie października/listopada. Więc to też dobrze nastraja na raport za IV kwartał. W I kwartale spiętrzą się inwestycje i materiały powinny mocno drożeć więc i Libet na tym skorzysta. Zrobią się przeszacowania w wartości stanów magazynowych na in plus i powinno to dać wyższy zysk netto przez to że kapitał własny powinien wzrosnąć.
Dzięki i wzajemnie sukcesów nie tylko na naszej szulerni ale przede wszystkim w życiu osobistym/zawodowym. Do usłyszenia po nowym - zobaczymy co nasze mózgi na nwza wymysla .;)
dawaj na właściwy watek czyli prawda2 tam deliberujemy z Libetem o 100% zyskach ;) a odpowiadając jak skonczymy powyżej 1,42-1,43 i to obronimy później to powinno byc dobrze ;) wg oczywiście;)
Dnia 2017-01-05 o godz. 14:16 ~tomasz napisał(a): > obrót trochę większy i widzimy poziomy 1,4 - cieszyć się czy raczej nie napalać jak szczerbaty na suchary ?
Bez infa nie ma co się cieszyć. Chyba że "zarządzający kursem" uznał, że ma być wyżej :p
;) patrząc na arkusz to wolałbym, żebyśmy go zaliczali już do "grubasów" ;) ... zobaczymy czy nam się 1,4x zł utrzyma.... a zarazem przebije 1,43 i wyżej ... nie mówię, że dziś itp ale to na ten moment ważne poziomy...
Dnia 2017-01-09 o godz. 09:41 ~pol napisał(a): > ;) patrząc na arkusz to wolałbym, żebyśmy go zaliczali już do "grubasów" ;) ... zobaczymy czy nam się 1,4x zł utrzyma.... a zarazem przebije 1,43 i wyżej ... nie mówię, że dziś itp ale to na ten moment ważne poziomy...
Ciekawie to wygląda, ale cały czas martwią mnie bardzo małe obroty...
duże to tu były jak wywalanie/kupowanie szło koło 1,05 i później te batony co szły.... taka spółka tu na ten moment nie widzę, szans na obroty dziennie kolo 200 kzł dzień w dzień... chyba, że (teraz marzymy) przeskoczymy pewien pułap cenowy i wtedy będzie spółka "atrakcyjna" dla spekuły... na ten moment to bardziej marti mnie przegrzanie na godzinowym ... i jak pisałem ważne utrzymanie 1,42 teraz..
Dnia 2017-01-09 o godz. 11:09 ~pol napisał(a): > duże to tu były jak wywalanie/kupowanie szło koło 1,05 i później te batony co szły.... taka spółka tu na ten moment nie widzę, szans na obroty dziennie kolo 200 kzł dzień w dzień... chyba, że (teraz marzymy) przeskoczymy pewien pułap cenowy i wtedy będzie spółka "atrakcyjna" dla spekuły... na ten moment to bardziej marti mnie przegrzanie na godzinowym ... i jak pisałem ważne utrzymanie 1,42 teraz..
Dzięki .. tyle się kisił, że już nie pamiętam takiego długiego boczniaka... mam nadzieję, na stabilny up.. choć trochę szeroki mnie martwi bo powinien się chłodzić i to co będzie na s&p500 po nominacji tam też już gorąco... Ciekawi mnie nasza "perełka"..... bo jak pisałem i się powtarzam wygląda to jak CTG acz spółki nie porównywalne... ale chodzi mi o arkusz i handel jaki jest na spółce.. liczę, że doleci do okolic 1,75 (choć już na mocnych oparach) a później... to się okaże..
Z MIRka wyszedłeś przy 0,92? czy do trzymasz bo dla mnie to tam teraz chłodzenie, acz może jeszcze po odpoczynku iść w górę... mocno nie obserwuję, zaglądam od czasu do czasu..
Dnia 2017-01-18 o godz. 12:09 ~pol napisał(a): > Dzięki .. tyle się kisił, że już nie pamiętam takiego długiego boczniaka... mam nadzieję, na stabilny up.. choć trochę szeroki mnie martwi bo powinien się chłodzić i to co będzie na s&p500 po nominacji tam też już gorąco... > Ciekawi mnie nasza "perełka"..... bo jak pisałem i się powtarzam wygląda to jak CTG acz spółki nie porównywalne... ale chodzi mi o arkusz i handel jaki jest na spółce.. liczę, że doleci do okolic 1,75 (choć już na mocnych oparach) a później... to się okaże.. > > Z MIRka wyszedłeś przy 0,92? czy do trzymasz bo dla mnie to tam teraz chłodzenie, acz może jeszcze po odpoczynku iść w górę... mocno nie obserwuję, zaglądam od czasu do czasu.. > > Jakieś typy ?:) > > U mnie brak cashu wolnego ;/ > > pozdr
No więc tak. Mirbud posiadam. Choć jakbym miał inwestować w tej chwili w niego to bym się bał. A tak jak już jestem +20 % to jest luzik. Oni są przed podpisaniem kilku kluczowych umów na drogi, gdzie dali najlepszą ofertę w przetargach. Dodatkowo z budowy dróg powinni mieć rekordowe marże, więc tutaj jestem spokojny. Patrząc na wykres mamy formację podwójnego dna. Liczę na to że spokojnie przekroczy 1,05 zł i chciałbym wyjść po 1,2 zł. Jeśli chodzi o Libet wzięli faktoring na 20 mln zł i pomoże im to zachować płynność i tak jak pisał Pan Jan uważam że mogą w końcu finalizować przejęcie Gerwin. Ogólnie wzięli 15 mln zł z ING, 12 mln zł z PKO BP, 6,5 mln zł z mBanku + 20 mln zł na Faktoring to daje nam łącznie 53 mln zł. Bo inaczej nie widzę raczej powodu dla którego tak mocno zwiększyli by finansowanie.
Ostatnio obserwuje jeszcze CFI, ale tam to trochę śliski temat. Swoją drogą mam jeszcze pakiecik w Bumechu po 0,7 zł. A co sądzisz o CFI?
Mirbud to jak poczytałem to kurde magia z jednek kupa kontraktów ostatnio z drugiej zadlużenie duże... technicznie to dla mnie na tygodniowym to juz zaczyna sie grzać ale moze byc jak pisalem korekta na dziennym i up ale szybki krótki i albo korekta tygodniowego albo spadek ale to juz takie gdybanie albo bedzie slonce albo deszcz;) generalnie ja bym pilnowal kursu z jakim sensownym stopem i jak piszesz realizacja zysku do ilu to juz jaką kto ma taktykę ;)
co do cfi to nie wiem czym to się ima, technicznie to nic nie widze;) w sensie co obstawic z kresek... wyglada mi na teraz na szybkie granie szybkie ręce kupil sprzedal.... bo technicznie to dziennie/tygodniwo to nie wiem co pisać ;) ale zycze powodzenia ;)
Dnia 2017-01-25 o godz. 08:50 ~pol napisał(a): > Libet to Ty wychodzisz powoli z tym pakietem? Twoje te 32 tysia?
Cześć pol, ja w grudniu zmniejszyłem zaangażowanie ale na razie nie planuje wychodzić z Libetu. Traktuje to jako dobrą inwestycję długoterminową. Więc to nie ja. Zresztą wszyscy analitycy wskazują że w 2017 roku z uwagi na to że spiętrzą się inwestycje ceny materiałów mocno wzrosną i pod to Libet pewnie również dostał tak duże finansowanie. Zresztą od listopada ceny materiałów mocno się ruszyły. Libet w czasie dekoniunktury na rynku materiałów budowlanych zanotował stratę ale głównie przez to że mimo dużo mniejszych marż mocno inwestowali. Teraz będą zbierać żniwo tych inwestycji.
Tak pytam ;). Co do inwestycji to wiem, że cała budowlanka czeka na rozpoczęcie przetargów ze stron sejmików wojewódzki związanych z unijną kasa i wiem, że będzie ładna kasa z tych przetargów... kwestia ile Libet wyjmie z tego. Nic czekamy. Technicznie trochę już wszystko jest wyprzedane na dziennych ale jak pisałem dla mnie Libet to niestandardowa spółka pod względem popyt podaż w arkuszu. Tu rządzi jeden kupujacy imho.... Groca mi kiszą kurde... nie miłosiernie.... Na cfi widzę ładne bujanie down up i niezłe obroty.. ale jak coś nie tykam bo nie wbijam się tam w at.
Dnia 2017-01-25 o godz. 10:30 ~pol napisał(a): > Tak pytam ;). Co do inwestycji to wiem, że cała budowlanka czeka na rozpoczęcie przetargów ze stron sejmików wojewódzki związanych z unijną kasa i wiem, że będzie ładna kasa z tych przetargów... kwestia ile Libet wyjmie z tego. Nic czekamy. > Technicznie trochę już wszystko jest wyprzedane na dziennych ale jak pisałem dla mnie Libet to niestandardowa spółka pod względem popyt podaż w arkuszu. Tu rządzi jeden kupujacy imho.... Groca mi kiszą kurde... nie miłosiernie.... Na cfi widzę ładne bujanie down up i niezłe obroty.. ale jak coś nie tykam bo nie wbijam się tam w at.
Mirbud kontynuuje wzrosty tak jak przewidywałem. W CFI wszedłem małym pakietem akcji najpierw po 0,65 zł kilka dni temu i wczoraj po 0,61 zł, ale zastanwiam się czy nie wycofać. Ale wszedłem marginalnie w zasadzie trochę na zasadzie że ta spółka ulegnie wzrostom spekulacyjnym, choć zwykle tego nie robię. Jeszcze mam Bumech. Jak wyjdę z Mirbud gdzie spróbuję zaczekać i wyjść w przedziale 1,2-1,25 zł. A dalej myślę o BBI i Mostostal Zabrze. Na razie przyglądam się tym spółkom.
Na Libecie jestem spokojny bo to moim zdaniem bezpieczna inwestycja która moim zdaniem zwróci się w tym roku. Po dobrych informacjach np. wynikach czy może sfinalizowaniu jakiegoś przejęcie w krótkim czasie kurs jest w stanie polecieć na 2,5 zł. Dobrym wskaźnikiem sytuacji finansowej moim zdaniem jest na pewno to że dostali takie ogromne finansowanie z wielu banków.
Dnia 2017-01-25 o godz. 11:19 ~pol napisał(a): > Mirka gratuluje... BBI i Zabrze spekulacyjnie czy wbijałeś się w fundamenty? Popatrzę sobie na at... > Tomasz jesteś czy wyszedłeś?
Masz racje że trochę spekulacyjne dlatego na razie tylko obserwuje. Ogólnie na razie wziąłem je pod lupę i im więcej analizuję tym bardziej jestem na nie. Ogólnie zanim wejdę kapitałem w spółkę to często obserwuje ją kilka miesięcy. Chciałem się Ciebie podpytać jak technicznie jest widzisz.