Dnia 2017-01-18 o godz. 12:09 ~pol napisał(a):
> Dzięki .. tyle się kisił, że już nie pamiętam takiego długiego boczniaka... mam nadzieję, na stabilny up.. choć trochę szeroki mnie martwi bo powinien się chłodzić i to co będzie na s&p500 po nominacji tam też już gorąco...
> Ciekawi mnie nasza "perełka"..... bo jak pisałem i się powtarzam wygląda to jak CTG acz spółki nie porównywalne... ale chodzi mi o arkusz i handel jaki jest na spółce.. liczę, że doleci do okolic 1,75 (choć już na mocnych oparach) a później... to się okaże..
>
> Z MIRka wyszedłeś przy 0,92? czy do trzymasz bo dla mnie to tam teraz chłodzenie, acz może jeszcze po odpoczynku iść w górę... mocno nie obserwuję, zaglądam od czasu do czasu..
>
> Jakieś typy ?:)
>
> U mnie brak cashu wolnego ;/
>
> pozdr
No więc tak. Mirbud posiadam. Choć jakbym miał inwestować w tej chwili w niego to bym się bał. A tak jak już jestem +20 % to jest luzik. Oni są przed podpisaniem kilku kluczowych umów na drogi, gdzie dali najlepszą ofertę w przetargach. Dodatkowo z budowy dróg powinni mieć rekordowe marże, więc tutaj jestem spokojny. Patrząc na wykres mamy formację podwójnego dna. Liczę na to że spokojnie przekroczy 1,05 zł i chciałbym wyjść po 1,2 zł. Jeśli chodzi o Libet wzięli faktoring na 20 mln zł i pomoże im to zachować płynność i tak jak pisał Pan Jan uważam że mogą w końcu finalizować przejęcie Gerwin. Ogólnie wzięli 15 mln zł z ING, 12 mln zł z PKO BP, 6,5 mln zł z mBanku + 20 mln zł na Faktoring to daje nam łącznie 53 mln zł. Bo inaczej nie widzę raczej powodu dla którego tak mocno zwiększyli by finansowanie.
Ostatnio obserwuje jeszcze CFI, ale tam to trochę śliski temat. Swoją drogą mam jeszcze pakiecik w Bumechu po 0,7 zł. A co sądzisz o CFI?