• III kwartał 2016 Autor: ~liczydło [94.254.138.*]
    jak widze przepalanie aktywów , to kasy maja jeszcze na 6-7 kwartałów, a potem co?
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~lol [83.26.254.*]
    Raport uwzględnia już wyniki DataWalk?
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~robert [217.99.255.*]
    potem kolejna emisja, ale już tka konkretna
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~robert [217.99.255.*]
    jak może zawierac wyniki DataWalk, jak w USA są na etapie rozmów
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~liczydło [94.254.138.*]
    No własnie trzymać? sprzedawać? Oto jest pytanie?
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~Chudy [37.47.14.*]
    Pieniądze przejadają zgodnie z planem :). Tutaj zaskoczenia raczej nie ma. Cieszy ilość prowadzonych prowadzonych projektów sprzedażowych, smuci powolność takiego procesu, ale taka niestety specyfika branży. Co mnie jeszcze cieszy to fakt, że aktywnie działają w USA i prowadzą rozmowy, spotkania, POC'e - czyli zainteresowanie jest, a to jest najważniejsze, bo jak dostosują produkt do wymagań na tamtym rynku, to powinna ruszyć sprzedaż.
    A jak przejedzą już to co mają, to już przecież sygnalizowali rynkowi kolejną emisję, tym razem znacznie większą wartościowo, żeby sumarycznie dobić do 100 mln, a skoro będąc w powijakach wycenili się na 45 PLN i bez problemu znaleźli chętnego, to teraz witając się w zasadzie z gąską jak myślicie na ile się wycenią???? :-D
    Moim zdaniem te papiery trzeba mieć i już. :-)
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~liczydło [94.254.137.*]
    to że mówią że prowadzą to nic, mówili w wywiadach,że w pierwszym kwartale działalności po wprowadzeniu sprzedaży mają mieć kilkunastu klientów , zdobyli 1 (słownie jednego), liczy się kasa z kontraktu a na dzień dzisiejszy brak oznak, żeby zarobili więcej niż w 2015, gros kasy pochodzi od starych klientów co oznacza że stoją, dreptają w miejscu
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~liczydło [94.254.137.*]
    No tak 45 wtedy wycenili , bo na giełdzie wtedy akcje były po 60, więc teraz gdy są po 28 na ile mogą wycenić ? ja oceniam , że 21 pln a poza tym to spowduję że kwota kapitalizacji na akcję drastycznie spadnie, nie chcę nikogo zniechęcać ale teraz emisja nie może być z ceną z kosmosu musi brać pod uwagę cenę z rynku
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~xyz [213.241.18.*]
    Na razie kasy im starczy Skąd wiesz że za pół roku czy rok wtedy kiedy emisja będzie organizowana kurs będzie wynosił tyle co teraz może byc więcej może być mniej (zawsze takie ryzyko istnieje) mimo wszystko mam nadzieję że jednak będzie więcej
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~ab [89.79.20.*]
    Będzie nowa zrzutka na pensje dla prezesów, wyjazdy i odczyty.
    Porównajcie sobie dwie proste liczby.
    Z jaką prędkością wydaje się pieniądze i ile dostają kasy za wdrożenia.
    Teraz prosta kalkulacja.
    Ile musiało by być wdrożeń aby spółka stała się rentowna.
    Będzie kolejna emisja, potem następna i następna i następna.
    Tak się zarabia kasę na NC.
    Na NC zarabia się NA INWESTORACH
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~liczydło [94.254.134.*]
    niestety muszę sie zgodzić z przedmówcą
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~xyz [94.254.142.*]
    To fakt że na inwestorach na NC zarabia się najlepiej. Jednak może być tak że technologia jest bardzo trudna do wdrożenia z następującego powodu: Przyjmijmy że jesteś renomowanym bankiem z USA, przychodzi firma krzak i znikąd i mówi "Rozwiążę Twoje problemy ale muszę mieć dostęp do Twoich najbardziej "sensitive" (akurat to słowo angielskie najlepiej oddaje kwestię) danych. I co następnego dnia dostępy stoją otworem ? Jak to się uda przejść (na razie są firmą z USA muszą jeszcze przestać być krzakiem) to i wdrożenia się sypną i ceny pewnie też będą inne. Aczkoliwek mogą to być tylko moje pobożne życzenia. No ale gwiazdka się zbliża :)
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~myślący [79.184.51.*]
    Polecam wam EO Networks SA!!!!!!! PRAWDZIWA PERŁA!!!!! ZOBACZCIE WYNIKI!!!!

po trzech kw wygląda następująco:

Zysk netto 3 mln zł

przychody 29 mln zł

środki pieniężne ponad 9 mln zł!!!!!!!!!!!

A WSZYSTKO PRZY KAPITALIZACJI TYLKO 15 mln zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TUTAJ BĘDZIE BARDZO SZYBKO 20 zł!!!!!!!!!!
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~kuna [50.172.255.*]
    Widze ze demony wrocily :-) bylo 14zl, krytyka ze spolka idzie do piachu
    ze przejadaja, ze walek ze nic nie robia i nic nie maja.
    Doszlo do 35zl cisza.
    Teraz 27 znowu ze przejadaja jak dla mnie to moga tak przejadac
    do nawet 300-400zl nie mam nic przeciwko.
    Podobno zarabiaja na inwestorach, niech i tak bedzie dla mnie tez cos zarobili
    to niech oni tez zarabiaja , nie bada w koncu za darmo przed komputerem wzroku niszczyc.
    Piecko zlote dziecko informatyki nawet konta na facebook nie ma, nie lata po mediach
    i nie wkleja zdjec ze sniadania, obiadu czy kolacji na instagramie tylko skupil sie na rozwijaniu firmy
    i najwiekszym marzeniem jest powrot do grania na gitarze.
    I to jest wlasciwe podejscie zrobia z firmy jednorozca i kazdy bedzie mogl zyc swoimi pasjami.
    Nie ma tu twardych faktow w tym co pisze ale ludzie prowadzacy ten biznes i sposob prowadzenia
    wzbudza moje zaufanie.
    Nie maluja trawy na zielono a mogliby bo kto sie na tym zna zeby to zweryfikowac?
    podaja fakty takie jak sa czy dobre czy zle nie koloryzuja jakby chcieli to mogli by tu
    lac wode wiadrami a oni robia po prostu swoje, jak beda efekty to poinformuja.
    Zatrudniaja ludzi w USA i Polsce, widac beda im do czegos potrzebni, do dreptania w miejscu
    ten sam sklad by w zupelnosci wystarczyl i mozna by nawet te kontrakty co maja nowym placic
    przeznaczyc np.na roczne premie, a co jak spolka sluzy do wyciagania kasy to co sie ograniczac.
    Ja wierze ze ida na szczyt i bardzo bym chcial tez tam byc w momecie zatkniecia flagi:-)
    twardych deklaracji jednak nie skladam jak nie bede widzial szans na zdobycie szczytu to wycofam sie
    na ktorejs bazie. Jak to powiedzial ktos z lewicy na przemowieniu podczas zjazdu
    "nie traćcie ducha lewica was wy...... wyslucha:-) to tak parafrazujac Pilab tez was nie zawiedzie :-))
    pzdr
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~liczydło [94.254.143.*]
    ale to kwestia 18-36 miesięcy na razie bedzie dreptać w miejscu
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~liczydło [94.254.143.*]
    dlaczego przed ogłoszeniem wyników była wyprzedaż po 25 zl, bo wyniki są zle
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~MOC [92.62.225.*]
    Kiedy leszcze w koncu zrozumieja ze podstawowa dzialalnoscia niektorych spolek z NC jest : RABANIE LESZCZY Z KASY !!!!!!!
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~klikacz [5.172.255.*]
    mnie interesuje jaki to publiczny podmiot jest zainteresowany analiza danych -, myślicie że to wywiad bo nie podali żadnych szczegółów?
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~xyz [213.241.18.*]
    Byleby nie Ministerstwo Finansów
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~pilabowicz [94.254.140.*]
    może byc i MF , byleby placili i to dobrze - np 4 mln
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~miro [94.254.160.*]
    W przyszłym roku bardzo duża pula pieniędzy jest przeznaczona na branże IT , kontrakty posypią się jak grzyby po deszczu .
    Tylko cierpliwość zostanie wynagrodzona .
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~kinio [94.254.136.*]
    ZGADZAM SIĘ W PRZYSZŁYM ROKU , POD KONIEC ROKU KONTRAKTY SPADNĄ JAK ŚNIEG, CHYBA ZE BEDZIE BEZSNIERZNA ZIMA
  • Re: III kwartał 2016 Autor: ~KLIKACZ [94.254.136.*]
    jezeli dzisiaj nie wzrośnie ja od jutra zaczyam sprzedawać
[x]
DATAWALK 2,54% 129,20 2026-05-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.