Zapewne zauważyliście, że mój nik nie jest już pogrubiony. Zamknąłem konto na Bankierze. Tak jak napisałem znikam z tego forum, gdzie dominuje głownie hejt. Kończą się prace instalacyjne w mojej chacie i pod koniec dnia przechodzę z UPC na Orange światłowód. Wielokrotnie tu na Autopartnerze starałem wam się przekazać co tak naprawdę myślę o tym ruchu bocznym. Zwłaszcza w jednym z ostatnich wpisów, wyraźnie zasugerowałem, że jest to bardzo powolna i umiejętna sprzedaż tych akcji. Sam to zresztą przez cały czas robiłem, bardzo delikatnie aby nie naruszyć tej cienkiej równowagi. Wszyscy ci co do mnie napisali bezpośrednio dostali przekaz sugerujący spadek tych akcji do poziomu 3.80. Teraz myślę osobiście, że ten spadek będzie znacznie większy. Może to potwierdzić Republika, jeśli oczywiście zechce. No cóż na koniec powiem wam jedno. To ja mam zarabiać a leszcze mają tracić. Tak zawsze było, jest i będzie. Zachęcałem was wielokrotnie do nauki analizy technicznej, tej prawdziwej a nie tej co wam się wydaje. No to byłoby na tyle. Dzisiaj sprzedałem ostatnie 10 tysięcy akcji jakie zostały mi z mojej puli. Zysk nie jest może jakiś znaczący, bo jedynie 28% netto, ale to zawsze zysk, nawet w tych ciężkich czasach. Kilka dni temu, kupiłem ponownie akcje PZU, o czym zresztą poinformowałem na forum PZU. Jak zwykle byli tacy, co się ze mnie śmiali. No cóż, śmieje się ten, co śmieje się ostatni. Od dnia zakupu akcje PZU po utworzeniu formacji VSA - ,,ładowanie do wora,, systematycznie rosną. Dzisiaj dokupiłem następny pakiet. Pozdrawiam was serdecznie na koniec, mając nadzieję, na ponowne spotkanie, na które będziecie nieco lepiej przygotowani i nie dacie się wpakować w kanał.
wasz jedyny i niepowtarzalny kolorowy wiatr bezapelacyjnie jeden z najlepszych analityków technicznych na tym forum
Panowie takie bez argumentów wypowiedzi to chyba nie ten styl? Tak leszcze będą tracić... ale najlepiej zarabiają insiderzy ;)
AT z całym szacunkiem ale fundamenty są ważniejsze. AT również jest mało istotne w przypadku naszej spekulacyjnej GPW i grubasów nią rządzących. Panowie więc o czym mowa? Obecnie spadek ceny i wzrost obrotów - kto mądry widzi okazje? 3,8 i jeszcze niżej... bez przesady proszę...
Kolorowy, ja jestem bezstronny... ale najpierw piszesz, AP na nowych szczytach, kapitał w kryzysie wejdzie w AP a teraz wróżysz spadek poniżej 3,8. Z której strony więc Twoje diagnozy są prawdziwe - może chodzi o to, że Ty masz zarabiać a leszcze mają tracić i dla tego tak rzeczowo wypowiadasz się na forum, do czego się przyznałeś w "pożegnaniu".
Republika, gracie razem spoko... ale co byście tu nie napisali i co by na was nie pisali fryzjerzy i inni, AP ma określony kierunek, jednak tu trzeba być cierpliwym a nawet czekać do informacji w 2017, żeby osiągnąć minimalnie zamierzony cel.
przerost ego, jesli myslicie ze wasze wpisy tutaj moga doprowadzic do wiekszych spadkow / wzrostow w danym momencie... czy zrobia z kogos leszcza albo smoka
Spokojny, odpiszę ci na ten wpis, bo Cię bardzo lubię, zawsze wobec mnie byłeś Ok. Przeanalizuję więc pewną część wykresu, a raczej opiszę ją a ty i inni uczestnicy tego forum jeśli będą chcieli podążyć za moim tokiem rozumowania, to bardzo proszę.
Zobaczmy, kiedy był największy wolumen na tym wykresie 7.09.2016. Ponad 1358 tys. Pokonany został poprzedni opór na wcześniejszym szczycie. Wielu z was odebrało to wzrostowe Marubeni jako mocny sygnał potwierdzający wzrosty. A co to naprawdę było ? ,,Supply Coming in,, czyli nadciagająca podaż. Gdyby w tym wzroście ponad 10% wolumen był o połowę mniejszy, to potraktowałbym to jako siłę a nie słabość rynku. To ten volumen pokazywał mi jasno i przejrzyście, że wraz z optymizmem jaki zapanował na tej świecy, duża liczba inwestorów zamknęła swoją pozycję. Następne dwie świece spadkowe potwierdziły tą formację VSA Następnie rynek rośnie, do formacji ,,spadającej gwiazdy,, jednak wzrost ten odbywa się przy malejącym volumenie. To pokazuje słabość a nie siłę. Co prawda nie ma tragedii na szczycie, bo się tworzy się WFO czyli wolumenowa formacja odwrócenia, jednak słabość tych akcji jest ewidentna. Jak przełączycie wykres na tygodniowy, zobaczycie wyraźny pięciofalowy impuls wzrostowy. Teraz powinna przyjść korekta całego tego impulsu. Ja nie twierdzę, że to jest koniec wzrostów. Ja mówię jedynie, że czas na znaczną korektę, co potwierdza zresztą również wykres swigu 80. Teraz analizujemy dalej ruch boczny. Mamy 12.10 przepiękny młot. Prognozując to wsparcie opierałem się na formacji harmonicznej ,,Motyla,, jako korekcie ABC. Wcześniej o tym fakcie poinformowałem ludzi piszących do mnie osobiście, m.in Republikę. Pomyłka wyniosła 3 grosze. No dobrze, ale skoro to miała być cała korekta i na jej końcu ten młotek, to od tego czasu rynek powinien przejść do wzrostów. Tak się i stało, przynajmniej do czasu. Niestety po dwóch dniach tworzy się następna formacja ostrzegająca, że coś z tymi akcjami jest nie tak. To następny sygnał VSA tz.,,No Demand,, czyli brak popytu, próba wzrostu a volumen leży i kwiczy. Jego potwierdzeniem był następny bar spadkowy. 28.10 mamy znowu próbę wzrostu, ale popyt się cofa i zostaje znacznej długości górny cień, pokazujący impet z jakim wkraczała podaż na ten walor. Dzień następny jest jeszcze ciekawszy. Mamy podbicie do góry a zaraz po nim mocny spadek długą czarną świecą, na której znacznie wzrósł volumen. Te dwie świece to nic innego jak ,,Trap Up Mowe,, formacja słabości VSA mająca zachęcić do kupowania a następnie uderzyć po łapkach. Ostatnie trzy świece to ruch boczny. Brakuje jedynie ,,zasuwy,, czyli mocnej świecy spadkowej potwierdzonej wzrostem obrotów. Nazywam ją ,,zasuwą,, ponieważ jakby zamyka drzwi za tymi co dalej wierzą we wzrosty. Wystąpiło tu bardzo dużo oznak słabości VSA, ale nie tylko. Sprzedawane były znaczne pakiety a następnie robiono podskoki do góry z niewielkim wolumenem. Pisałem o tym jasno. To OBV, MFI pokazywały na wykresie 30 minutowym, że pieniądz wychodzi. Ponieważ miałem całkiem przyzwoity zysk, zacząłem zamykać swoje pozycję od momentu kiedy pokazał się No Demand i tak jak widziałem robili to inni. Pomału tworzy się formacja półksiężyca, często opisywana przez Elliotta. Jest to powolny spadek przyjmujący właśnie taki kształt rozpoczynający się niewielkimi obrotami, ponieważ duża część inwestorów liczy nadal na wzrost. Bardzo ważnym sygnałem negatywnym na który nikt z was prawie nie zwrócił uwagi, był sygnał natury ,,fundamentalnej,, a mianowicie podanie bardzo dobrych wyników sprzedaży za poprzedni miesiąc i mizerna reakcja wzrostowa na akcjach.
To byłoby tyle na koniec. Czy wejdę jeszcze w ten papier ? Oczywiście, że tak. Jeśli będzie znaczna korekta, to tym dla mnie lepiej. Jeśli nie będzie, to dobrym momentem do kupna stanie się wybicie ponad spadkową linię puszczona po szczytach. Według mnie wykres nie opuścił jeszcze kanału wzrostowego, więc wszystko jeszcze jest możliwe. Zabrałem zabawki ze stołu ponieważ dostrzegłem zagrożenie i tyle. Jeśli wygra Tramp, rynek jako całość walnie od razu. Jeśli Trampek przegra, to spodziewałbym się jedynie odbicia na rynku głównym a potem jednak spadków. Pozdrawiam was
kolorowy wiatr Mam nadzieję że przynajmniej z kilkoma z WAS spotkam się jeszcze nie raz ...pozdrawiam
pocieszeniem ale nie tylko bo to ważna wskazówka , czyli 200 sesyjna napewno bedzie wsparciem i porusza sie na poziomie 13550 co moze skutecznie powstrzymac dalsze spadki
Książkowo to ładnie opisałeś:) wychodzenie smart money już teraz? coś mi tu nie pasuje...
Czytając Ciebie odczuwam, że też masz wątpliwości, jednak rozum nakazał Ci zrobić co widzą oczy....
A oczka łatwo oszukać.
⇒Struktura przydziału Akcji Oferowanych: • Udział inwestorów instytucjonalnych w łącznej liczbie akcji przydzielonych: 91,5% • Udział inwestorów indywidualnych w łącznej liczbie akcji przydzielonych: 8,5% ⇒Stopa redukcji w Transzy Inwestorów Indywidualnych: 39,77% ⇒Udział nowych akcjonariuszy w strukturze akcjonariatu: 33% ⇒Lock up: • 540 dni dla głównych akcjonariuszy (Aleksander i Katarzyna Góreccy) • 340 dni dla pozostałych akcjonariuszy
Powtarzam Ci to nie jest dystrybucja Panie Kolorowy.
Branża która prawdopodobnie jest w jednym z najlepszych swoich momentów, nowe rynki zbytu, skokowa poprawa wyników.
ja jeszcze się wypowiem odnośnie zagrożenia, które rozważasz... tak Trump wygra wybory i będzie prezydentem USA. Amerykanie mimo rożnych aluzji wybiorą silniejszego człowieka a nie wątła staruszkę (mimo iż wiekiem się zbytnio nie różnią)
Co jeszcze może widać? Przez ostatnie dni zaniżenie kursu małymi obrotami i przygotowanie na "panikę" po spełnieniu się tej opcji - oczywiście jest to absurd bo mało ma USA wpływu na AP, przynajmniej nie w krótkim terminie, ale na tym ta zagrywka polega - już przecież widać wzrost obrotów.
Po wygranej Trampa i jeszcze może do końca tego tygodnia będzie ta zagrywka wykorzystywana, jednak nie wydaje mi się, że kurs zacznie spadac poniżej 4... może chwilowo ale szybko rynek na to zareaguje jak panikarze wyrzuca się z akcji, bo nikt mądry tych akcji poniżej nie odda... Nie ma nic to wspólnego z AT, ale na giełdzie trzeba kierować się jeszcze psychika, prawda?
CK ja też byłem wobec ciebie okej więc powiedz nam łaskawie ile z tego co zarobiłeś wyślesz głodującym dzieciom do Afryki , których losem tak bardzo się kiedyś przejmowałeś i opisywałeś swoją bezinteresowną pomoc im . Wyprzedając twoją odpowiedź powiem krótko , ja nie pomagam im gdyż moim zdaniem to matka natura najlepiej im może pomóc ...
Wczoraj odszedł NA ZAWSZE, a dziś pisze jako niezalogowany i uważa, że jest wszystko ok. Bo teraz pisze jako cienki - hahahaha I tak się (od lat) kręci ten jego kabarecik. Poniżej posty z forum PZU:
1. Re: Dzczęśliwego Nowego Roku Autor: ~Franek_Chicago [73.168.73.*]2016-11-08 02:51 Napiszę krótko :Chodzik Księżycowy & Kamerdyner Profesora & Kolorowy Wiatr , akurat to jest proste jak budowa cepa , po prostu analizy poszczególnych spółek giełdowych w ogóle się mu nie sprawdzały , to chyba najlepiej automatycznie byłoby sobie wręcz w niedługim analogicznym czasie zmienić własnego nicka ( logina ) na człowieka dwulicowego i zatem w moim przekonaniu pozostanie zawsze jednym z największych oszustów na forum Bankiera Pl. ♻️♣️❤️♠️♦️♻️ :)))
2. Re: Dzczęśliwego Nowego Roku Autor: ~ReeD [91.231.74.*]2016-11-07 17:39 To poważnie ch.ory psy.chi.cznie człowiek. Znikanie i pojawianie się pod innymi nickami na forum sprzyja nabieraniu kolejnych naiwnych, którzy nie znając historii jego wyczynów bezkrytycznie kupują brednie jakie wypisuje.
3. Re: potwierdzam Autor: ~azbest [89.64.63.*]2016-11-08 11:42 Możesz zmienić IP ,nick,i setki różnych rzeczy nawet zaszyć się gdzieś i próbować przeczekać aby o tobie zapomniano tak ludzie przychodzą i odchodzą (miedzy innymi przejechani przez takich jak ty) z tego forum ale jest grupa ludzi która jest tutaj od dłuższego czasu i zna twój styl pisania nie zapomnimy ciebie Takie małe retoryczne pytanie czy mógłbyś spojrzeć ludziom w oczy którzy uwierzyli w twoje brednie które starasz się w sposób autorytatywny pisać którzy stracili przez ciebie pieniądze ? zastanów się nad sobą albo poproś lekarza aby zapisał tobie silniejsze leki.
cyt,,Ktoś z ludzi którzy stracili pod jego wpływem kasę namierzyli go i okazało się że jest odizolowaną osoba od społeczeństwa z dostępem do internetu"
1. CK pisał , iż nigdy nie pisze analizy na temat spółki , którą posiada . Dzisiaj wyraźnie napisał - sprzedałem RESZTĘ Auto -Partn. 2. CK wychodząc z papierka zamieścił dwie analizy i obie WZROSTOWE - czy już otworzyły się wam oczy ? zrozumieliście metodę jego działania ? dotarło w końcu do Was jaki on jest przebiegły ?
Jeszcze kilka dni temu kolorowy zapewniał o wzrostach i rekordach na Autopartnerze - hahaha Wtedy już pisałem, że zdziwią się jak im tu (jeszcze NIEJEDEN) numer wywinie. A niechby tylko Autoparetner opalił do góry to on napisze, ze kupił przed samym odpałem.
A jak mu w oczy rzucisz matactwa, oszustwa i zupełne ABSTRAKCJE (typu Patentus) to dostaje AMNEZJI i wszystkiego się wypiera. Ludzie zrozumiecie wreszcie, ze to żaden gracz tylko cudak co w ten dziwny sposób spędza na forum swoje życie. Nie chcę po imieniu pisać o chorobie na jaką on choruje (by moder nie usunął), ale to co on od lat wyprawia to NIE JEST Z NORMALNEGO ŚWIATA. A podawane przez niego ilości- hahaha- to farsa. Wszystko wyszło na forum Sfinksa, ale to już inna historia. On gra śladowymi ilościami, ale wielce prawdopodobne jest, że to gracz WIRTUALNY. ŻEGNAM. Nic tu po mnie. Kto ma rozum to już wie wszystko.
A PZU? Jeszcze niedawno tam forum tych co mają akcje grobami straszył. A jakie analizy wpisywał. jaki słowotok. I co? Warto tam było go słuchać i z nim wymieniać poglądy? Przecież to co on pisze to jeden krasomówczy-belkot, a nie żadne analizy.
Jak jest tak jak zapowiadał to lata po całym forum i chwali się jaki to z niego analityk, a jak NIE TRAFI to pisze, ze specjalnie wpuszczał w maliny.... Robi to od lat!!!
No cóż mój szanowny kolego, zwycięstwo Trampa nie jest dla mnie zaskoczeniem. Ale ja przewidziałem nie tyle Trampa, co Dudę PIS i Tramp a przyznasz, że to nieco inna sprawa ale............ Wracajmy do Autopartnera. Zapewne myślisz, że to jednorazowe uderzenie a ja patrzę na to nieco inaczej. Ja analizuję WIG 20, Wig oraz kontrakty. Najbardziej niepokoi mnie ogromnych rozmiarów trójkąt na wigu 20. Jak widać stworzyły się już poszczególne wierzchołki, które można oznaczyć jako A B C D E. Trójkąty jednak często podlegają wydłużeniom i dojdą jeszcze fale fhgi a następnie nastąpi wybicie dołem. Jak to wpłynie na Autopartnera ? Za chwile wyniki sprzedaży ? Jak zareaguje wykres spółki ? Moim zdaniem po dzisiejszym tąpnięciu, mamy chwilę refleksji i odreagowania. Nie zmienia to faktu, że potem przyjdą spadki, ponieważ już wszystkie narzędzia techniczne to pokazują. Dla sprostowania, napisałem, że akcje te spadną do 3.80. Uzupełniłem nieco swój wpis wczoraj i dodałem słowo ,,co najmniej,, Tak więc zdanie w całości brzmi tak:
Akcje Autopartnera spadną co najmniej do poziomu 3.80. Mam nadzieję, że wczorajszy mój opis tego co widziałem na Autopartnerze spodobał ci się i chciałbym, abyś przedstawił tu swoje zdanie na temat tego co napisałem wczoraj, jaką analizę przedstawiłem i czy dobrze zrobiłem Twoim zdaniem zamykając pozycję na tej spółce. Pozdrawiam
Ba ! trójkąty nie tylko podlegają wydłużeniom , ale i spłaszczeniom , ściśnięciom , skręceniom , wywróceniom na lewą stronę , potrafią biec , skakać , tańczyć , śpiewać , fruwać , a na koniec mogą wskoczyć na motyla i odfrunąć .... frrrrrrrrrrr
Ja tam się spierać nie będę odnośnie AT... analizuje wykresy w mniejszym stopniu, pod względem kształtu, obrotów i zachowania się kursu + zwracam uwagę na inne istotne informacje bardziej fundamentalne mające bezpośredni wpływ na każdą spółkę.
Pozwól jednak, że Cię zacytuje z pierwszego posta:
"Wszyscy ci co do mnie napisali bezpośrednio dostali przekaz sugerujący spadek tych akcji do poziomu 3.80. Teraz myślę osobiście, że ten spadek będzie znacznie większy."
Dodatkowo używając sformułowania spadek co najmniej do 3.8 - to jeżeli piszesz o spadku oznacza to w całym kontekście, że nawet poniżej. Co innego jakbyś napisał, że spadną max do 3,8 - tu już kontekst jest inny, ale w pieszym poście zaznaczyłeś jednoznacznie, że uważasz, ze spadną poniżej 3,8 ;)
Tak jak napisałem jestem bezstronny. I obecnie sprawdza się mój scenariusz i czym bliżej wyników tym mniej czasu aby się nie sprawdził.
Spójrzcie tylko z jakim uporem i determinacją CK wspina się po krętej i stromej ścieżce drabiny anty analitycznej , choć pampersik przecieka on dalej idzie , a jego anty analizy z każdym rokiem stają się coraz wytrawniejsze https://www.youtube.com/watch?v=d9Gd05_2NxU
Panie i Panowie czy już i wy zdajecie sobie sprawę z tego ze osobnik o nicku Kolorowy Wiatr na zerową wiedze na temat AT? Może i przeczytał jakąś książkę, może i wie jak nazwać formacje na wykresie, ale nie ulega wątpliwości ze jego zapowiedzi co do dalszego kursu spółki nigdy się nie sprawdzają.
cała prawda tkwi w tym, że AT można sobie wsadzić w 4 litery na naszej pięknej Polskiej GPW :) nie ważne, czy ktoś dobrze, czy źle analizuje... a już analiza domów maklerskich w ogóle się nie sprawdza...
Haha o jakis nowy użytkownik z nowym ip o nicku XXX ?
Czyżby to kolejna metamorfoza kolorowego ? No bo któż inny broniłby kolorowego po tym jak się zachował ?
Dnia 2016-11-14 o godz. 14:04 ~BluSteReR napisał(a): > Haha o jakis nowy użytkownik z nowym ip o nicku XXX ? > > Czyżby to kolejna metamorfoza kolorowego ? No bo któż inny broniłby kolorowego po tym jak się zachował ?
Może to być też jeden z jego epigonów , którte nie wiedzieć czemu tak nagle poznikały np Bibi , Mr Kuchar , Lady Forex , Brudny i cała masa innych :)
Dnia 2016-11-14 o godz. 12:45 ~XXX napisał(a): > Pomyśleć, że kilku facetów, co nie spłodziło w swoim życiu nic z wyjątkiem b....ta przegoniło z tego forum gościa co miał pojęcie o czym i jak pisać.
Kolorowy wypuściłeś nowego klona o szumnym nicku XXX - hahaha Tak ty miałeś pojęcie o czym i jak pisać, ale w Tworkach. Tam robiłeś istną furorę : ) Z pozdr rozbawiony fryzjer ; )
Swoją drogą, jak wielki wpływ, na kilku facetów miał kolorowy, którego już dawno nie ma, a oni nadal swoje. Może wreszcie zajmijcie się spółką, a wasze niezdrowe zainteresowania przenieście w prywatne zacisze
Jesteś, jesteś : ). Obecnie krążysz jak jastrząb i kombinujesz ... ; ) Przecież ty się nigdy nie zmienisz. Czekamy na reinkarnację lub inną formę kabaretu, a może czymś innym nas zaskoczysz? : ) Byłeś, jesteś i będziesz STAŃCZYKIEM tego forum. Ważne by nowicjusze od razu wiedzieli z kim mają do czynienia i niech kreci się ta kolorowo-księżycowa karuzela. Przecież śmiech to zdrowie ... : )
A co to jest jak nie obsesja ? Napisz całe IP i wtedy się przekonamy, co jest po gwiazdce, bo na razie dowiodłeś jednego, że oba kompy są z Mokotowa i nic poza tym. Gdyby to napisał kolorowy wiatr, to równie dobrze mógłby napisać z tabletu jak i z telefonu, więc te twoje domysły nic nie są warte. Jedno mnie jednak ciekawi, to co napisałam w poprzednim wpisie. Co takiego ma w sobie kolorowy, że dostałeś na jego punkcie takiego upośledzenia umysłowego ? Jak on to zrobił, że jesteś od niego uzależniony niczym od amfy ?