• AGOSI Autor: ~arko [178.43.118.*]
    Ciekawe dlaczego dawno nie było komunikatu o transakcjach na wartość istotnej umowy? Ostatni raz podawali 8 sierpnia o obrotach z AGOSI. Od początku firma informowała o transakcjach z AGOSI średnio co miesiąc, a tu już prawie 8 tygodni bez informacji.
  • Re: AGOSI Autor: ~Klementyna [94.254.242.*]
    To już nie bedzie raportow o wspolpracy z agosi? Jakos mnie to zaniepokoilo, przeciez to taki powazny zagraniczny kontrahent i tak patrze ze od kilku miesiecy stale liczba salonow wynosi 35, a ostatnio podaja jakies przepiekne komunikaty, tak jakby na sile namawiali do kupna goracego kartofla i ze inne fundusze juz dawno temu kupily i teraz czekaja na zysk, tylko od kogo ten zysk bedzie? Bo raczej nie ode mnie
  • Re: AGOSI Autor: ~francuz [94.254.224.*]
    biorąc pod uwagę informacje z poniedziałkowego raportu dot. przychodów obroty cały czas były realizowane

• Re: AGOSI Autor: ~arko [178.43.105.*]
    Jutro ostatni dzień listopada, więc najwyższa pora na podanie wyników sprzedaży za pazdziernik.
    Mam nadzieję, że rano podadzą wyniki, bo w grudniu powinni podać za listopad.
  • Re: AGOSI Autor: ~Grzegorz [83.20.21.*]
    Z pewnego źródła wiem, że nie będzie publikacji wyników miesięcznych ani za październik (byłyby już dawno) ani za listopad. Nie jest to jednak żaden problem, starczy, że wiemy jaka jest kondycja spółki, rozwój itd. Są przecież komunikaty - ostatni z przedwczoraj.
  • Re: AGOSI Autor: ~arko [178.43.105.*]
    Jest to problem, bo dobre spółki podają wyniki sprzedaży w pierwszych dniach nowego miesiąca (LPP, CCC zawsze 1 dnia).
    Mając wyniki sprzedaży co miesiąc łatwiej ocenić sytuację w firmie. Jeżeli zaczęli podawać wyniki sprzedaży w jednym miesiącu, to trzeba to robić regularnie, a nie kiedy im się podoba. Niestety tak jest na naszej giełdzie, inwestorów się nie szanuje, a komunikaty podaje się jak grubym jest wygodnie.
    Mam nadzieję, że za wzrostem biznesu wzrośnie też szacunek dla małych akcjonariuszy, pozdrawiam.
    Co racja to racja. Nie byłoby problemu, kiedy z zasady nie podawano by w ogóle takich informacji. Skoro jednak podano we wrześniu to nic dziwnego, że teraz jesteśmy rozczarowani. Komunikaty są wprawdzie uspakajające ale to nie to. Ja czekałem na informację o przychodach na początku listopada. Już nie czekam, bo jak powiedziałem wyżej, WIEM, że takich informacji nie będzie.
    Nie zmienia to jednak mojego ogólnego nastawienia do BRIJU i przez decyzję o nieprzekazywaniu miesięcznych raportów spółka nagle nie stała się mniej warta czy atrakcyjna.
  • Re: AGOSI Autor: ~prezes [5.172.236.*]
    Ja 3 tygodnie temu pisałem do firmy z pytaniem czemu nie informacji o sprzedaży złota do Agosi i otrzymałem informację iż nie będzie takich komunikatów gdyż firma wprowadziła miesięczne raporty o sprzedaży całej firmy i tak teraz będzie. Dlatego zastanawia mnie brak raportów miesięcznych (zaprzeczyliby poprzedniej informacji którą mi podali) - ja nie mam akcji więc nie mam ciśnienia ale osoby zainteresowane powinny napisać do firmy z pytaniem.
  • Re: AGOSI Autor: ~kamill [31.0.43.*]
    od dwoch miesiecy spolka nie handluje juz surowcem z powodu licznych kontroli i nagonki . Obroty sa tylko ze sklepow a jak sie nie podoba to kupcie se CCC a od nas wara !!!!
    Zgodnie z informacją uzyskaną przeze mnie w dniu wczorajszym transakcje dostaw metali szlachetnych metali szlachetnych są kontynuowane na zbliżonym poziomie do wcześniejszych miesięcy. Nie ma zatem żadnych podstaw do niepokoju. Raporty zapewne będą publikowane o ile będą zawierały informacje różniące się w jakiś znaczny sposób od założeń i oczekiwań rynku. Komunikat z dnia wczorajszego jasno mówił, że wszystko w spółce idzie zgodnie z planem, na co dowodem są na pewno publikowane wcześniej raporty.
  • Re: AGOSI Autor: rado1981 [95.222.29.*]
    mi wystarcza raporty kwartalne i roczne...kupilem akcje i spie spokojnie, bo wiem ze to dobra spółka i bedie duzo wyzej w przyszlym roku...pieniadze lubia cisze, wiec nie róbcie byle afery z braku jakiegos komunikatu...
  • Re: AGOSI Autor: ~kamill [31.0.34.*]
    na 100% juz surowcow briju nie skupuje i z Agosi juz nie handluje , komunikatow nie ma i nie bedzie i wiem to napewno . Ale co z tego ? . sklepy wystarczajaco dadza zarobic i tyle . Dodatkowo od stycznia zmiany , 15 tys itd.
  • Re: AGOSI Autor: rado1981 [95.222.29.*]
    15tys czego?
  • Re: AGOSI Autor: ~Władzio [37.47.4.*]
    Tak patrzę, że kurs wystrzelił w górę a raportów bieżących z handlu hurtowego jak nie było tak nie ma, a przecież wcześniej było wspominane że handel detaliczny stanowi ok 5% przychodów, w sumie pojawiły się nowe sklepy ale wcześniej raporty o współpracy były podawane regularnie a kurs akcji skakał w okolicach 16-19. Już nic nie rozumiem z tego od jakiegoś czasu i przeskoczyłem na RAFAKO i REMAK. Pozdrawiam.
  • Re: AGOSI Autor: ~Pepe [37.47.164.*]
    Władzio - nie naganiaj
  • Re: AGOSI Autor: ~Władzio [37.47.4.*]
    Nie naganiam, tylko napisałem swoje spostrzeżenia i chciałem podzielić się na forum jakie kroki podjąłem po swoich wnioskach. Jeśli kogoś uraziłem lub doradziłem coś to nie miałem takiego zamiaru i przepraszam z całego serca.
  • Re: AGOSI Autor: ~karol [178.42.205.*]
    Jest nowa rekomendacja !
  • Re: AGOSI Autor: ~qwas [62.133.154.*]
    Tak na parkiecie, wycena 37. Bedzie branie. Firma się rozwija i jest na fali wzrostowej. Myślę ze na przełomie grudzien/styczen będziemy wyżej niż rekomendacja
  • Re: AGOSI Autor: ~Pepe [37.47.169.*]
    Bądźcie spokojni będzie bardzo dobrze, już na początku roku. Wesołych Świat
  • Re: AGOSI Autor: ~Gennaro [77.242.232.*]
    Ho ho ho
  • Re: AGOSI Autor: ~arko [83.17.125.*]
    Już wiecie dlaczego dopytywałem się o miesięczne raporty? Bo już wtedy nie podobało mi się, że podają dane za miesiąc wrzesień, a potem cisza. W wywiadzie dla Parkietu z listopada prezes obiecywał, że firma się pięknie rozwija i wzrosty sprzedaży będą w obu segmentach tj. surowcach i jubilerce. A tymczasem oni już od pazdziernika mieli ogromne spadki na surowcach.
    Pamiętajcie, że kto raz skłamał, kłamał będzie zawsze! Ta firma nie wartuje w tej sytuacji aby się nią interesować, a co dopiero inwestować swoje pieniądze. Wczoraj i dzisiaj pożegnałem się na zawsze z BRIJU.
  • Re: AGOSI Autor: ~travis [37.47.168.*]
    Dnia 2017-03-08 o godz. 11:54 ~arko napisał(a):
    > Już wiecie dlaczego dopytywałem się o miesięczne raporty? Bo już wtedy nie podobało mi się, że podają dane za miesiąc wrzesień, a potem cisza. W wywiadzie dla Parkietu z listopada prezes obiecywał, że firma się pięknie rozwija i wzrosty sprzedaży będą w obu segmentach tj. surowcach i jubilerce. A tymczasem oni już od pazdziernika mieli ogromne spadki na surowcach.
    > Pamiętajcie, że kto raz skłamał, kłamał będzie zawsze! Ta firma nie wartuje w tej sytuacji aby się nią interesować, a co dopiero inwestować swoje pieniądze. Wczoraj i dzisiaj pożegnałem się na zawsze z BRIJU.

krzyż na drogę i nie zaglądaj tu więcej ;))

i faktycznie zwija interes
    http://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/BRIJU
  • Re: AGOSI Autor: ~arko [83.24.80.*]
    Travis jak się dzisiaj czujesz? Tak jak mi doradzałeś nie zaglądam tutaj, ale raz sobie pozwoliłem i ciekaw jestem co teraz masz do powiedzenia.
[x]
ITMTRADE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.