• Ubieranie trwa Autor: 95147 [94.254.178.*]
    Będzie tak jak na JJAuto...
    Teraz niby ubieranie pod wyniki,
    jak będą to dramat

Czyli ogólnie płacz i zgrzytanie zębów tyle na temat
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~res [88.156.116.*]
    pilnuj swoich bo szczęki później nie otworzysz
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [31.174.45.*]
    Dnia 2016-09-27 o godz. 15:02 ~res napisał(a):
    > pilnuj swoich bo szczęki później nie otworzysz

Nie będę komentował głupich docinków :-p
    Za to całkiem za darmo przedstawię interpretację tego co się dzieje
    Gdyby ktoś chociaż kumaty skupował, nie ustawiałby na K
    batonu wielkości dziennego obrotu, tylko cierpliwie podbierał po kilkaset sztuk
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~spokojny [78.8.0.*]
    cierpliwie? do wyników już mało czasu... to cierpliwości na dokupowanie brak... po wynikach takiej okazji nie będzie, żeby kupować akcję poniżej ceny NOMINALNEJ - to sobie przetłumacz, jak wiesz co to oznacza...

teraz obserwowałem ktoś chciał te 2975 akcji zawinąć i dał ofertę po 3,35 - na sam koniec i się spóźnił...
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [31.174.45.*]
    Dnia 2016-09-27 o godz. 15:35 ~spokojny napisał(a):
    > cierpliwie? do wyników już mało czasu... to cierpliwości na dokupowanie brak... po wynikach takiej okazji nie będzie, żeby kupować akcję poniżej ceny NOMINALNEJ - to sobie przetłumacz, jak wiesz co to oznacza...
    >
    > teraz obserwowałem ktoś chciał te 2975 akcji zawinąć i dał ofertę po 3,35 - na sam koniec i się spóźnił...

To juz jest przynajmniej jakaś opinia.
    Odpowiem tak: jestem odmiennego zdania, tzn. konkretnie sądzę że po wynikach nie będzie już okazji żeby podciągnąć
    kurs, bo spodziewam się że zgodnie z trendem w spółce wyniki będą tragiczne, tzn. zysk niższy niż Q1 lub nawet strata.
    Jeśli miałoby byc inaczej to wyniki ogłosiliby już miesiąc temu, to proste jak konstrukcja cepa.
    Ale to tylko opinia, proszę na jej podstawie nie podejmować decyzji inwestycyjnych...
    Jeśli się okaże iż się myliłem odszczekam pomyłkę na forum...
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~spokojny [78.8.0.*]
    zastanówmy się... 1Q był najsłabszy z możliwych... sądzę, że za tym stoją dymisje w składzie zarządu Peixin, ktoś zawalił po prostu - nikt nie komentował i nie podawał powodu bo raczej ich wywalono niż sami odeszli

patrząc na wyniki 2Q zawsze był najlepszy ( patrząc 3 lata ), więc zastanów się co będzie jak sytuacja się powtórzy, przy obecnym zainteresowaniu firmą jak to wpłynie na kurs jak wyniki będą dobre...

spekuluje, że wyniki będą minimum dobre...
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~Greg [89.76.69.*]
    Mam nadzieję, że nikt się nie spodziewa rewelacyjnego dochodu netto. Spółka nie jest zadłużona, inwestuje w nową fabrykę z wypracowanych zysków. Zamiast dochodu ważniejszy w niej jest przychód. Śmiem twierdzić, że jest to spółka o jednej z najlepszych sytuacji finansowych na całej Giełdzie. Jest to raczej inwestycja długoterminowa i spekulanci nic tu nie mają do roboty. Jeżeli ktoś chce pospekulować, to ma inne papiery do wyboru (Hawe, Petrolinvest itp). Peixin niezależnie od raportu za I kw. będzie stopniowo rósł. Cena nominalna według różnych wyliczeń i oczekiwań, to od 10 w górę (optymiści podają 50-100zł). Nawet nie chcę myśleć jak kurs wystrzeli po ogłoszeniu wypłacania dywidendy.
    a kiedy przechodzi na główny?. Obroty bardzo wysokie chyba najwyższa pora
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~spokojny [82.160.235.*]
    lepiej nie... bo cwaniacy kurs zaniżą, żeby skupić. Lepiej jakby na fixie spokojnie poszedł na wyższy pułap.

Greg, całe GPW to wielka spekulacja, to co piszesz może się okazać strzałem w dziesiątkę lub zupełnie odwrotnie. Każde akcje, które się kupuje to na podstawie wyników, przewidywań itp. czyli czystych spekulacji. Ja nie mówię, że od razu ma być codziennie 30% na Pexinie, wystarczy 1-2 % dziennie lub co dwa dni, żeby sytuacja była stabilna... ale rynek musi firmę zauważyć i zauważy szczególnie po dobrych wynikach.

2Q peixin zawsze miał najlepszy więc można spekulować/przewidywać, że sytuacja raczej się powtórzy.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~kacper [83.8.218.*]
    Dnia 2016-09-27 o godz. 07:45 ~sonofgod napisał(a):
    >(...)Każda chińska spółka,(...) w 1q notuje statystycznie gorsze wyniki. Wynika to ze specyfiki rynku. Oni mają nowy rok opóźniony w stosunku do naszego o ponad miesiąc. Luty jest miesiącem stagnacji w całej chińskiej gospodarce. I to mocniej niż nasze spowolnienie wynikające ze świąt Bożego Narodzenia. Oni tam świętują prawie pół miesiąca. na 90% obstawiałbym że wyniki 2q będą sporo lepsze niż 1q.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [37.248.155.*]
    Dnia 2016-09-28 o godz. 23:52 ~kacper napisał(a):
    > Dnia 2016-09-27 o godz. 07:45 ~sonofgod napisał(a):
    > >(...)Każda chińska spółka,(...) w 1q notuje statystycznie gorsze wyniki. Wynika to ze specyfiki rynku. Oni mają nowy rok opóźniony w stosunku do naszego o ponad miesiąc. Luty jest miesiącem stagnacji w całej chińskiej gospodarce. I to mocniej niż nasze spowolnienie wynikające ze świąt Bożego Narodzenia. Oni tam świętują prawie pół miesiąca. na 90% obstawiałbym że wyniki 2q będą sporo lepsze niż 1q.

O ile lepsze? Np zysk wyższy o 100% Q/Q daje C/Z na poziomie 15...
    To trochę dużo jak na spółkę o której niewiele wiadomo i nie ma jak sprawdzić.
    No chyba że ktoś potrafi to poproszę o linki...
    Ja obstawiam na 80% że będzie strata netto, wtedy dopiero będzie okazja do zakupów
    jak wywalać będą ci co przez ostatni tydzień naganiali
    A prawdziwa okazja będzie jak raportu nie będzie :-p
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-09-29 o godz. 18:35 95147 napisał(a):
    > Np zysk wyższy o 100% Q/Q daje C/Z na poziomie 15...
    > To trochę dużo jak na spółkę o której niewiele wiadomo i nie ma jak sprawdzić.

Nie wiem skąd wziąłeś te wyliczenia, ale ostatni wskaźnik C/Z to 0,89 (jeden z niższych na giełdzie). Nie bardzo wiem skąd się u Ciebie wzięło 15 ?
    Chyba Ci się spółki pomieszały?
    Przy obecnym zysku za 1Q aby wskaźnik C/Z wyniósł 15 cena akcji musiała by być 50 zł (co jest całkiem realne).

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.177.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Skąd masz te dane?
    Zysk netto w 1Q 2016r. PEIXIN to 43 721 000 zł (a nie 100 tys $).
    Tu masz link:
    http://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/PEIXIN
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [37.248.159.*]
    Dnia 2016-09-29 o godz. 22:09 ~Gregs napisał(a):
    > Skąd masz te dane?
    > Zysk netto w 1Q 2016r. PEIXIN to 43 721 000 zł (a nie 100 tys $).
    > Tu masz link:
    > http://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/PEIXIN

Nie wiem czy się śmiać czy płakać
    Tu masz człowieku link
    http://www.peixin.com/includes/editor/attached/file/20160525/20160525081338_54409.pdf
    Mam dalej podawać?
    Tam jest napisane że zysk netto w Q1 był 112 tys $ tak czy nie?
    Czyli przy takim zysku policz sobie jaki byłby C/Z mnie wychodzi ok 23
    przy założeniu że taki zysk sie utrzyma przez kolejne 4 kwartały
    15 mi wyszło jesliby zysk wzrósł
    A ponieważ zysk spada od wielu kwartałów trzeba załozyć że będzie gorzej trens jest jaki jest
    Powtarzam bo mod skasował: na giełdzie kupujemy przyszłość a nie historyczne zyski i wskaźniki

Masz rację, ale tylko częściowo.
    Zauważ, że zawsze 1Q PEIXIN ma gorszy od kilku lat. Raport za półrocze zapewne będzie lepszy od tego za 1Q. Co prawda przychody ze sprzedaży w br. nieco spadły, ale jest to związane z ochłodzeniem chińskiej gospodarki. Przy czym spółka inwestuje zysk w budowę nowej fabryki (stąd wysoki koszt wytworzenia produkcji) i ładują wszystko w kapitał zapasowy.
    Gdyby budowali na kredyt, a nie z własnych funduszy uzyskanych ze sprzedaży zapewne wskaźniki byłyby o niebo lepsze, bo uwzględniałyby tylko spłatę kredytu i odsetek. I nie byłoby prawie 35 mln w rubryce Koszty wytworzenia produkcji. Jeśli kupujemy przyszłość, to jest najlepszy przykład.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~spokojny [82.160.235.*]
    trafne argumenty...
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [37.248.158.*]
    Dnia 2016-09-29 o godz. 23:03 ~Gregs napisał(a):
    > Masz rację, ale tylko częściowo.
    > Zauważ, że zawsze 1Q PEIXIN ma gorszy od kilku lat. Raport za półrocze zapewne będzie lepszy od tego za 1Q. Co prawda przychody ze sprzedaży w br. nieco spadły, ale jest to związane z ochłodzeniem chińskiej gospodarki. Przy czym spółka inwestuje zysk w budowę nowej fabryki (stąd wysoki koszt wytworzenia produkcji) i ładują wszystko w kapitał zapasowy.
    > Gdyby budowali na kredyt, a nie z własnych funduszy uzyskanych ze sprzedaży zapewne wskaźniki byłyby o niebo lepsze, bo uwzględniałyby tylko spłatę kredytu i odsetek. I nie byłoby prawie 35 mln w rubryce Koszty wytworzenia produkcji. Jeśli kupujemy przyszłość, to jest najlepszy przykład.

Przychody nieco spadły? 33% rok do roku w 1 kwartale to jest nieco?
    I pytanie po co budować fabrykę skoro tak drastycznie spadają przychody... nawet jeśli byłaby to prawda

• Re: Ubieranie trwa Autor: ~matematyk [89.67.242.*]
    Po pierwsze wskaźnik C/Z liczymy biorąc pod uwagę zyski z całego roku, a nie kwartału. Po drugie wszystkie liczby powinny być w tej samej walucie (!!!). Raport który zlinkowaleś jest w dolarach. Tak wiec C/Z wynosi na ten moment 0.89
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [37.248.158.*]
    Dnia 2016-09-29 o godz. 23:31 ~matematyk napisał(a):
    > Po pierwsze wskaźnik C/Z liczymy biorąc pod uwagę zyski z całego roku, a nie kwartału. Po drugie wszystkie liczby powinny być w tej samej walucie (!!!). Raport który zlinkowaleś jest w dolarach. Tak wiec C/Z wynosi na ten moment 0.89

Nie w $ a w Euro to moja drobna pomyłka.
    To Ci policzę ale uprzedzam że ostatni raz za friko normalnie 200 zł/h biorę

112 tys EUR * kurs 4,3 * 4 kwartały (zakładam że bedzie cały 2016 r taki zysk) = ok 2 mln PLN
    Kapitalizacja obecnie ok 40 mln PLN czyli C/Z Peixin = 20 zgadza się?
    I jeszcze raz powtarzam : tym co podają jako historyczne wskaźniki można sobie wiesz co
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [5.172.235.*]
    No i gdzie ten raport? Czyżby się zawinęli i raportu nie będzie?

Hahahaha
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~Waldi [31.174.229.*]
    Zobacz o jakiej godzinie byl poprzedni a dopiero potem podkrecaj swoj post
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~sierżant [83.29.36.*]
    Dnia 2016-09-30 o godz. 18:23 ~Waldi napisał(a):
    > Zobacz o jakiej godzinie byl poprzedni a dopiero potem podkrecaj swoj post

Poprzedni raport? hehe masz na myśli ten, który nie wiadomo kiedy miał być opublikowany? Najpierw w (anonsowanym) dniu publikacji ogłosili, ze raportu nie muszą publikować, ale może się łaskawie zlitują, tylko nie doprecyzowali kiedy, a potem po mniej więcej tygodniu pojawił sie quasi raport.
    Z Peixinem są dodatkowe emocje, bo choć do tej pory raporty publikowali, to ja przynajmniej zawsze odczuwam swego rodzaju emocje w momencie, kiedy niby mają publikować, sam nie wiem czemu :))) może gdzieś z tyłu głowy czai się świadomość tego, co zrobiły u nas dwie, a w Londynie i Frankfurcie dziesiątki innych chińskich spółek.
    Dnia 2016-09-30 o godz. 19:07 ~sierżant napisał(a):
    > Dnia 2016-09-30 o godz. 18:23 ~Waldi napisał(a):
    > > Zobacz o jakiej godzinie byl poprzedni a dopiero potem podkrecaj swoj post
    >
    > Poprzedni raport? hehe masz na myśli ten, który nie wiadomo kiedy miał być opublikowany? Najpierw w (anonsowanym) dniu publikacji ogłosili, ze raportu nie muszą publikować, ale może się łaskawie zlitują, tylko nie doprecyzowali kiedy, a potem po mniej więcej tygodniu pojawił sie quasi raport.
    > Z Peixinem są dodatkowe emocje, bo choć do tej pory raporty publikowali, to ja przynajmniej zawsze odczuwam swego rodzaju emocje w momencie, kiedy niby mają publikować, sam nie wiem czemu :))) może gdzieś z tyłu głowy czai się świadomość tego, co zrobiły u nas dwie, a w Londynie i Frankfurcie dziesiątki innych chińskich spółek.

Już odwołali walne i bezczelnie napisali że nie ma komu sie na to walne stawić hahaha
    Teraz to samo może być z raportem...
    Pytanie gdzie są teraz ci co naganiali jaka to wspaniała spółka za niby pół darmo
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~matematyk [89.67.242.*]
    Ok, już widzę co robisz - nie możesz brac najsłabszego kwartału i mnożyć go razy 4 :( bierzesz ostatnie 4ry kwartaly i to daje ci pelny obraz firmy zarobków na przestrzeni roku...
    A co do zbytniego przywiązywania się do danych historycznych - to zgadzam sie z toba...
    Dnia 2016-09-30 o godz. 19:16 ~matematyk napisał(a):
    > Ok, już widzę co robisz - nie możesz brac najsłabszego kwartału i mnożyć go razy 4 :( bierzesz ostatnie 4ry kwartaly i to daje ci pelny obraz firmy zarobków na przestrzeni roku...
    > A co do zbytniego przywiązywania się do danych historycznych - to zgadzam sie z toba...

Mogę czy nie mogę to dyskusyjne.
    Jeśli spółka praktycznie kwartał do kwartału ma spadki to bardziej rzetelne jest opieranie się na najnowszych wynikach
    niż sprzed roku czy dwóch racja?
    Zwłaszcza co powtarzam iż na dobrą sprawę nie wiadomo czy spółka prowadzi jakąś działalność jeszcze ;-p
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [31.175.103.*]
    Zastanawiam się gdzie są ci wszyscy domorośli analitycy

ci od analizy fundamentalnej co wyceniali papier na 30 zł

ci od technicznej co wyceniali na 100

Czemu nie kupują? Brać, okazja....
    Toż to tylko KOREKTA
    Czy celowe uwalanie kursu?
    No dalej oświećcie mnie

A ja wam proponuję - poprawić śliniaczki bo wam się ulało PRZEDSZKOLAKI
  • Re: Ubieranie trwa Autor: deszczyk_letni [43.249.37.*]
    zobacz na jakim obrocie jest to robione... -9,54% przy 2575 zł obrotu...
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~MM [109.241.89.*]
    95147 Możesz odpowiedzieć co się dzieje? tylko proszę bez złośliwości.                  
    Dnia 2016-10-05 o godz. 10:31 ~MM napisał(a):
    > 95147 Możesz odpowiedzieć co się dzieje? tylko proszę bez złośliwości.                  

Sprecyzuj bliżej Twoje pytanie to postaram się szczerze odpowiedzieć jeżeli będę znał odpowiedź
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~MM [109.241.89.*]
    Kurs idzie na dno. O to pytam?
    Dnia 2016-10-05 o godz. 12:52 ~MM napisał(a):
    > Kurs idzie na dno. O to pytam?

Najbardziej merytorycznie jak potrafię, tak jak to widzę to tylko moja opinia:

1. Nikt nie potrafi przewidzieć kursu jaki będzie no chyba ze ktoś nim manipuluje
    co oczywiście nie jest wykluczone
    2. Fundamentalnie spółka nie jest ani tania ani droga. Tzn. Niby wskaźniki są jeszcze niskie, ale
    pogorszenie wyników na tyle drastyczne, że przyszłe wskaźniki bardzo się pogorszą.
    Na plus że nie jest zadłuzona więc ma czas jeszcze na poprawe wyników
    3. Technicznie trudno coś powiedzieć przy tak niskim FF. Niby coś się rysuje na kształt
    podwójnego szczytu co przemawiałoby za spadkami dalszymi ale to jest dość naciągane
    4. Niestety brak zaufania i brak zainteresowania spółką przy tak skąpych informacjach
    Najwięcej jest na Alibabie w ich ofertach, cos tam próbują niby sprzedawać
    5. Przykłady innych chinoli z GPW dają (źle) do myślenia

Podsumowując według mnie najbardziej prawdopodobne w najbliższych tygodniach jest zejście na jeszcze nizsze poziomy (1,5-2,0) i marazm
    Lokalnych podbitek bym tez nie wykluczył ale to loteria
    Jeśli ktoś ma jakieś przemyślenia zapraszam do dyskusji
    Nikt nie wie po ile będzie bo to wróżenie z fusów... trzeba czekać i być cierpliwym. Przy tak małym FF mając 300 tyś teoretycznie ktoś jest w stanie zmienić kurs o +1000% ---> patrz arkusz zleceń http://www.konkomp.pl/wgpw/index.php?page=stocks&stockName=11249&sortMethod=all
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~olo [217.99.134.*]
    Dnia 2016-10-05 o godz. 13:24 deszczyk_letni napisał(a):
    > Nikt nie wie po ile będzie bo to wróżenie z fusów... trzeba czekać i być cierpliwym. Przy tak małym FF mając 300 tyś teoretycznie ktoś jest w stanie zmienić kurs o +1000% ---> patrz arkusz zleceń http://www.konkomp.pl/wgpw/index.php?page=stocks&stockName=11249&sortMethod=all

Nikt nie wie, po ile będzie, zgoda. Jednak patrzenie na arkusz zleceń nie ma najmniejszego sensu. To, że są tam zlecenia sprzedaży X akcji nie oznacza, że po pojawieniu się popytu nie pojawiłaby się podaź 100*X akcji. Z drugiej strony, żeby mówić o znacznym podniesieniu kursu trzeba by skupić znaczną część free floatu i wydać na to kwotę rzędu kilku milionów. Jak na kieszenie najmniejszego nawet funduszu inwestycyjnego to nie byłyby jednak duże pieniądze. Mimo to nikt tego nie robi. Czy to nie daje do myślenia?
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~olo [217.99.134.*]
    Dnia 2016-10-05 o godz. 13:17 95147 napisał(a):
    > Najbardziej merytorycznie jak potrafię, tak jak to widzę to tylko moja opinia:
    >
    > 1. Nikt nie potrafi przewidzieć kursu jaki będzie no chyba ze ktoś nim manipuluje
    > co oczywiście nie jest wykluczone
    > 2. Fundamentalnie spółka nie jest ani tania ani droga. Tzn. Niby wskaźniki są jeszcze niskie, ale
    > pogorszenie wyników na tyle drastyczne, że przyszłe wskaźniki bardzo się pogorszą.
    > Na plus że nie jest zadłuzona więc ma czas jeszcze na poprawe wyników
    > 3. Technicznie trudno coś powiedzieć przy tak niskim FF. Niby coś się rysuje na kształt
    > podwójnego szczytu co przemawiałoby za spadkami dalszymi ale to jest dość naciągane
    > 4. Niestety brak zaufania i brak zainteresowania spółką przy tak skąpych informacjach
    > Najwięcej jest na Alibabie w ich ofertach, cos tam próbują niby sprzedawać
    > 5. Przykłady innych chinoli z GPW dają (źle) do myślenia
    >
    > Podsumowując według mnie najbardziej prawdopodobne w najbliższych tygodniach jest zejście na jeszcze nizsze poziomy (1,5-2,0) i marazm
    > Lokalnych podbitek bym tez nie wykluczył ale to loteria
    > Jeśli ktoś ma jakieś przemyślenia zapraszam do dyskusji

To nie tylko Twoja opinia, ale opinia każdego, kto ma więcej niż 10 lat (mentalnie) i potrafi myśleć logicznie. Pełna zgoda z całym Twoim postem. Niestety zaraz zaleje Cię fala hejtu, wizji wyssanych z brudnego palca i bezsensownej analizy techniczno-fundamentalnej dzieci (krótkotrwałej) hossy na Peixinie.
    Nikt nie wie ile bedzie kosztowała 1 akcja... trzeba czekać... ja obstawiam do góry.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~MM [62.87.254.*]
    Bez złośliwości było , więc Dziękuję!!!
    Dnia 2016-10-05 o godz. 14:08 ~MM napisał(a):
    > Bez złośliwości było , więc Dziękuję!!!

Nie ma za co od tego jest forum
    a jeśli sie na kogoś wyzłośliwiam to tylko na naganiaczy...
    Jakoś dziwnie teraz wszyscy milczą
    a ja ich trochę skubnąłem i czekam na innych
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~spokojny [78.8.12.*]
    ja tu widzę dwa fronty jedni tacy co piszą o 30-50-100 pln za akcję a jedni tacy co piszą, 0,5 za sztukę.

Ja jedynie obstawiałem 2Q znacznie na plusie w stosunku do 1Q mimo iż było naganianie na stratę. Pisałem również w innym wątku, że lepiej żeby było na 2 fixingach, bo kurs zostanie zdołowany - i to też się sprawdziło.

Zobaczymy co czas pokaże. Przy 2 pln i poniżej na pewno chętnych brakować nie będzie na zakupy, też coś pewnie dokupię. Bo mimo wszystko sami powiedźcie, (nawet nie pytam tych co nazywają ta firmę gniotem przy każdej cenie - jak xyz).

Czy nie ma dużo gorszych spółek na GPW z gorszymi wynikami i słabszym potencjałem znacznie przewartościowanych i jeszcze idących w górę? To jest właśnie abstrakcja, bo ta firma a dokładniej jej kurs według mojej opinii nie odzwierciedla tego co jest rzeczywistością.

Ja nie piszę nikomu czy ktoś ma kupować, sprzedawać, uciekać itp., niech każdy robi co uważa za słuszne. Każdy może się wypowiedzieć.

Szkoda jedynie na forum czytać komentarzy spekuły/naganiaczy - jak zwał tak zwał obojętnie w którą stronę, która najchętniej robiłaby kółeczka od 1,5 do 3 pln i urabiała ludzi.

Niestety mały FF trochę to utrudnia.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [37.248.152.*]
    Czyli ubieranie trwa dalej w najlepsze...
    Możecie sobie pisać co chcecie, snuć teorie spisku i fantastyczne wizje

Ostrzegam nieświadomych przed niezalogowanymi naganiaczami na tym forum, nicków nie będę podawał,
    wszyscy wiedzą o kogo chodzi

Niebawem się przypomnę
    Dnia 2016-10-27 o godz. 20:20 95147 napisał(a):
    > Czyli ubieranie trwa dalej w najlepsze...
    > Możecie sobie pisać co chcecie, snuć teorie spisku i fantastyczne wizje
    >
    > Ostrzegam nieświadomych przed niezalogowanymi naganiaczami na tym forum, nicków nie będę podawał,
    > wszyscy wiedzą o kogo chodzi
    >
    > Niebawem się przypomnę

Nie strasz nie strasz, bo się.... . Wszyscy już się boją. Kto, kogo nagania? Spojrzałeś dzisiaj w arkusz? Transakcja 50 sztuk akcji (słownie pięćdziesiąt). Tylko po to, żeby na zamknięciu wykazać spadek. To "ubieranie" jak to nazwałeś polegało na przełożeniu z jednej kieszeni do drugiej 50 sztuk akcji. Dołowanie nie przyniosło efektu (nikt nie spanikował i nie dał się nabrać) w związku z czym wypada się uaktywnić na Forum i ponaganiać na spadki. Bo raport za 3Q już za nieco ponad 2 tyg.
    Moja dobra rada dla tego prymitywnego spekulanta, który myślał, że obrotem 50 akcji spowoduje lawinę wyprzedaży. Aby nastraszyć innych musi wydać ponad 30 tys. złotych, a efekt może być wątpliwy.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~Viola [185.102.190.*]
    Ja trzymam cały czas od około 5 nikogo nie naganiam. Ale uważam że Polski rząd teraz dobrze stara się żyć z chinczykami to pewnie chińczyk takiego numeru nie wywinie bo i po co, a wówczas ceny około 7-8 płn to żadne wyzwane. A to 400% wzrostu
    Tu nie wiele ma wspólnego rząd.
    Że na kursie Peixin się nie straci to każdy, nawet małe dziecko wie.
    Na giełdzie i także na Forum trwa walka aby "huśtać" kursem i zarobić parę procent na daytradingu oraz żeby próbować zdołować kurs wykorzystując spanikowanych odbierając im akcje, a następnie podbić i sprzedać z zyskiem po kilku dniach.
    Jedynym ryzykiem jest że Spółka stwierdzi iż na tej peryferyjnej Giełdzie nie warto dłużej siedzieć i ogłosi wezwanie na akcje po kursie średnim z ostatnich 6 miesięcy (a kasy na to ma aż nadto). Dlatego wybitnie wredną dla innych, a bezsensowną dla siebie robotę robią ci, którzy na zamknięciu zbijają kurs. Sami nie zarobią, bo jak widać tu się nie da zarobić szybko pieniędzy na spekulowaniu kursem a robią dobrze Chińczykom (jeżeli chcieliby ogłosić wezwanie), bo liczy się średnia z 6 miesięcy na zamknięciu sesji. A takie zbijanie zaniża średnią.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [37.248.156.*]
    Dnia 2016-10-27 o godz. 20:55 ~Gregs napisał(a):
    > Dnia 2016-10-27 o godz. 20:20 95147 napisał(a):
    > > Czyli ubieranie trwa dalej w najlepsze...
    > > Możecie sobie pisać co chcecie, snuć teorie spisku i fantastyczne wizje
    > >
    > > Ostrzegam nieświadomych przed niezalogowanymi naganiaczami na tym forum, nicków nie będę podawał,
    > > wszyscy wiedzą o kogo chodzi
    > >
    > > Niebawem się przypomnę
    >
    > Nie strasz nie strasz, bo się.... . Wszyscy już się boją. Kto, kogo nagania? Spojrzałeś dzisiaj w arkusz? Transakcja 50 sztuk akcji (słownie pięćdziesiąt). Tylko po to, żeby na zamknięciu wykazać spadek. To "ubieranie" jak to nazwałeś polegało na przełożeniu z jednej kieszeni do drugiej 50 sztuk akcji. Dołowanie nie przyniosło efektu (nikt nie spanikował i nie dał się nabrać) w związku z czym wypada się uaktywnić na Forum i ponaganiać na spadki. Bo raport za 3Q już za nieco ponad 2 tyg.
    > Moja dobra rada dla tego prymitywnego spekulanta, który myślał, że obrotem 50 akcji spowoduje lawinę wyprzedaży. Aby nastraszyć innych musi wydać ponad 30 tys. złotych, a efekt może być wątpliwy.

Uderz w stół a nożyce się odezwą... a kto napisał w tym wątku:

"Przy obecnym zysku za 1Q aby wskaźnik C/Z wyniósł 15 cena akcji musiała by być 50 zł (co jest całkiem realne)."
    "Peixin niezależnie od raportu za I kw. będzie stopniowo rósł. Cena nominalna według różnych wyliczeń i oczekiwań, to od 10 w górę (optymiści podają 50-100zł)"

Każdy może sobie sprawdzić kiedy i przy jakim kursie założyłem ten wątek, jaki kurs jest dziś i ocenić kto nagania

Dnia 2016-10-27 o godz. 23:06 95147 napisał(a):
    > Uderz w stół a nożyce się odezwą... a kto napisał w tym wątku:
    >
    > "Przy obecnym zysku za 1Q aby wskaźnik C/Z wyniósł 15 cena akcji musiała by być 50 zł (co jest całkiem realne)."
    > "Peixin niezależnie od raportu za I kw. będzie stopniowo rósł. Cena nominalna według różnych wyliczeń i oczekiwań, to od 10 w górę (optymiści podają 50-100zł)"
    >
    > Każdy może sobie sprawdzić kiedy i przy jakim kursie założyłem ten wątek, jaki kurs jest dziś i ocenić kto nagania

Po pierwsze nikogo nie naganiam, tylko stwierdziłem fakty. Może podasz sam jaki by był kurs akcji przy C/Z 15?
    Po drugie nikt nie powiedział, że 10 będzie w ciągu tygodnia lub miesiąca. Nikogo nigdy nie namawiałem do kupna akcji Peixin.
    Po trzecie zacytuj może cały mój post, a nie zdania wyrwane z kontekstu. Za Ciebie zrobię to i podam cały tekst mojego postu. Nie wstydzę się żadnego słowa (a te 50-100zł to podałem za optymistami- nie mylić z realistami).

"Mam nadzieję, że nikt się nie spodziewa rewelacyjnego dochodu netto. Spółka nie jest zadłużona, inwestuje w nową fabrykę z wypracowanych zysków. Zamiast dochodu ważniejszy w niej jest przychód. Śmiem twierdzić, że jest to spółka o jednej z najlepszych sytuacji finansowych na całej Giełdzie. Jest to raczej inwestycja długoterminowa i spekulanci nic tu nie mają do roboty. Jeżeli ktoś chce pospekulować, to ma inne papiery do wyboru (Hawe, Petrolinvest itp). Peixin niezależnie od raportu za I kw. będzie stopniowo rósł. Cena nominalna według różnych wyliczeń i oczekiwań, to od 10 w górę (optymiści podają 50-100zł). Nawet nie chcę myśleć jak kurs wystrzeli po ogłoszeniu wypłacania dywidendy."

• Re: Ubieranie trwa Autor: ~spokojny [78.8.246.*]
    Gregs ja się natomiast nie zgodzę z Tobą pod względem wezwania i średniej z 6 mc. Czemu? Pisałem już o tym i trochę się zagłębiłem w temat... Ponieważ nie mają 95% akcji nie mogą żądać tylko mogą ogłosić skup a jak będziesz uważał, że cena Ci nie odpowiada nie masz obowiązku sprzedawać.

Jakby nagle się okazało, że mają 95% to sprawa od razu do KNF - że nie podawali informacji o powolnym skupie, do czego są zobligowani.

A jak będą mieli 95% i będziemy zmuszeni do sprzedaży to istnieje coś takiego jak wartość godziwa akcji, którą ustalają biegli. 2,5 PLN czyli wartość poniżej ceny nominalnej i obecnej kasie firmy, to chyba nie jest wartość godziwa? Jakby chcieli wyjść z giełdy to musieli by skupować po 7-8 pln a wtedy być może to by przeszło.
    Dnia 2016-10-28 o godz. 09:01 ~spokojny napisał(a):
    > Gregs ja się natomiast nie zgodzę z Tobą pod względem wezwania i średniej z 6 mc.

Mają też możliwość olania Giełdy, nie ogłaszania raportów jak dwie inne chińskie spółki. Wtedy notowania będą zawieszone i obecność Peixin na WGPW będzie fikcyjna. Tylko, ze takie posunięcie znacznie nadszarpnie wiarygodność Spółki. Takie "spalenie za sobą mostów" może uniemożliwić im zaistnienie na innych giełdach i odcięcie od kapitału inwestorów oraz na pewno wpłynęłoby na kontrakty handlowe i zmniejszenie konkurencyjności Firmy na rynku. Wydaje się, że Peixin nie posunie się do takiego kroku.

• Re: Ubieranie trwa Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-10-28 o godz. 09:24 ~Gregs napisał(a):
    > Dnia 2016-10-28 o godz. 09:01 ~spokojny napisał(a):
    > > Gregs ja się natomiast nie zgodzę z Tobą pod względem wezwania i średniej z 6 mc.
    >
    > Mają też możliwość olania Giełdy, nie ogłaszania raportów jak dwie inne chińskie spółki. Wtedy notowania będą zawieszone i obecność Peixin na WGPW będzie fikcyjna. Tylko, ze takie posunięcie znacznie nadszarpnie wiarygodność Spółki. Takie "spalenie za sobą mostów" może uniemożliwić im zaistnienie na innych giełdach i odcięcie od kapitału inwestorów oraz na pewno wpłynęłoby na kontrakty handlowe i zmniejszenie konkurencyjności Firmy na rynku. Wydaje się, że Peixin nie posunie się do takiego kroku.
    >

Ble ble ble Wiarygodności to oni nie mają żadnej i żadnej kasy nigdzie nie dostaną, bo już spalili za sobą mosty.
    Zaistnienie na innych giełdach o czym ty piszesz dzieciaku
    Dnia 2016-10-28 o godz. 10:25 ~xyz napisał(a):

> Ble ble ble Wiarygodności to oni nie mają żadnej i żadnej kasy nigdzie nie dostaną, bo już spalili za sobą mosty.
    > Zaistnienie na innych giełdach o czym ty piszesz dzieciaku

Kolejny bełkot z twojej strony. Uzasadnij chociaż jedno stwierdzenie. Wiarygodności to na pewno nie masz ty. Jaki mosty spalili? Jakoś sprzedają swoje maszyny. Wybudowali nową fabrykę z własnych, zarobionych pieniędzy, nie biorąc kredytów. Co do innych giełd, to poczytaj sobie (chociażby Szanghaj). Dywidendę zawiesili (nie zlikwidowali) podając przyczyny. Ale żeby to zrozumieć to trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.
     Nie można porównywać producenta zaawansowanych maszyn z producentem nakrętek i łomów (JJAUTO) i z producentem podeszew do butów (FENGHUA). Te dwie podane przeze mnie firmy można założyć w garażu kupując prasę lub wtryskarkę. Produkcja zaawansowanych automatycznych maszyn wymaga poważnego zaangażowania. Jedynym problemem jest niski FF i brak zainteresowania spekulantów (w celu pompowania kursu). Szczekanie, ujadanie nie spowoduje upadku spółki ani zdołowania jej kursu. Proponuję wydać kolejne 25 zł (+prowizja) aby obniżyć kurs. Chociaż patrząc na arkusz nie da się małym kosztem uzyskać minusa.

[x]
PEIXIN 0,00% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.