Maszyna ruszyła? Udana restrukturyzacja, cały czas nowe kontrakty, polityka informacyjna - tu będzie wysoko, inwestycja na kilka lat z możliwością kilkukrotnego pomnożenia kapitału.
Monolog muszę prowadzić, a to oznacza że nie ma leszcza na tym walorze. A to z kolei mówi mi że to dopiero początek długoterminowego trendu wzrostowego.
Na zdrowy rozum przydałaby się jakaś korekcina, wskaźniki ciepłe, ale tu możliwe jeszcze 30% i 100% z korektą w locie, tak jak to było 12 lat temu na tym walorze. W każdym razie opór przebity, trend utrzymany.
Dnia 2016-10-07 o godz. 20:28 ~ciekawski napisał(a): > jestem ciekaw jaki bedzie raport za III kwartal. teraz idzie w gore, a po raporcie znowu w dol? ; )
No ale jak to? :-) Toż chyba IIIQ jeśli nie IVQ mają być jedne z lepszych, zresztą nawet jakby był przeciętny ale na plusie to tylko wzmocnienie trendu ...
Widocznie TFI wie ile spolka bedzie warta za 2-3 lata. Ktos tu wspomnial ze kurs idzie na 100 zl. Z technicznego punktu widzenia jest to mozliwe. Mysle ze fundamenty w tym duzo pomoga.
Podliczyłem kwoty z umów znaczących, kończących realizacje w poszczególnych kwartałach: 1 kw 2016 80,1 mln 2 kw 2016 19 mln 3 kw 2016 91,3 mln 4 kw 2016 98,1 Nic precyzyjnego ale daje pewien obraz sytuacji. Jak ktoś potrzebuje to mam tabele szczegółową.
Skończą skup to rzucą jedną, drugą rekomendację, machną kurs 20% w ciągu dnia żeby przyciągnąć drobnego, będą lepsze raporty dostępne dla wszystkich i się tłoczniej zrobi. Pamiętam parę lat temu na Amrest jaki był ruch, a teraz im wyżej tym obroty większe.
nie pisz za często bo awbet uważa że zapeszasz ...
to może popiszmy o innych spółkach - na czym jeszcze siedzicie? ja przykładowo trzymam też Polimex, Vantage, Polnord zamrożony jestem w KB Dom no i parę śmieci z NC klasycznie :-)
Jak mówiłem, jeśli teraz nastąpi głębsza korekta a nie dojście do 7 zł to przestanę się zbyt często udzielać.
Ja stawiam na Tarczyński-ego, tu zaraz może nastąpić przełamanie boczniaka i silny ruch w górę. Akumulacja trwa, poszła partia próbna do Biedronki, jak podpiszą umowę to pierwszego dnia plus 15% i to będzie punkt zapalny, fundamenty porządne. Wchodzę po przebiciu 14 zł.
Inpost, pod obserwacją, może za jakiś czas, jak się sytuacja wyklaruje.
na awbudzie wydaje mi się że zarobimy na "nowy dywan" tylko te obroty na razie bardzo słabe a co myślisz Kalifie osmański :D o bumechu, mają tam nadspodziewanie duży kontrakt jak na tą firemke a kurs im ktoś dołuje jak opętany, na 55groszy jest fajne podwójne denko ale trudno powiedzieć czy tam zjedzie a może spadnie jeszcze niżej? papier chyba do końca nie odleszczony bo drobnica podniecona robi tam wciąż duży jazgot na forum, jak uważasz
Myślę że bumech jest w miejscu gdzie w czerwcu 2014 był awbud. Emocjonująca zmiana trendu na wzrostowy, ale jeszcze w kierunku 50 gr, za tyle bym chętnie kupił. Można szukać dołka albo podłączyć się dopiero po potwierdzeniu trendu, możliwe że już wyżej niż 70gr.
ja pod krawatem zaczynam się powoli zastanawiać co dalej z tą spółką czy pójdzie w dywidendy np. za rok czy Petrofox komuś odpali pakietówkę czy przez giełdę trochę odsprzeda oczywiście to raczej w przyszłym roku bym podejrzewał jakieś ruchy
mnie kusiło w okolicy 6,30 sprzedać ale stwierdziłem że jeszcze z rok mogę poczekać
Kalif, tylko nie "podejżewam", ortografia!!! ;P ten biomed dzisiaj pojechał dalej na północ, szkoda że go jednak nie miałem, nie wiem po czym poznajesz te odwrócenia trendów ale jak dla mnie to tam się trend już raczej odwrócił???