• niedziela Autor: ~monia [31.0.69.*]
    Aż taki plyw może mieć zakaz handlu w niedzielę ze całą odzieżowa leci?
  • Re: niedziela Autor: ~foresto86 [89.70.252.*]
    Jak dla mnie to niedziela jest praktycznie jedynym dniem kiedy mogę robić zakupy. Ja nie wiem skąd człowiek wyedukowany i wydający się inteligenty (minister ds rozwoju) może mówić takie głupoty, że zakaz handlu w niedzielę nie będzie miał wpływu na gospodarkę. Ja bym powiedział, że niedziela jako dzień handlowy generuje ok. 15-25% przychodów tygodniowych. Rozmawiałem z kilkoma znajomymi z branży (odzieżowej) i mniej więcej to potwierdzają. Czy ktokolwiek wyobraża sobie, że wszyscy którzy chcieli iść na zakupy w niedziele pójdą w sobotę?
    Jak dla mnie może z tej części ludzi na zakupy pójdzie 10-15%.. Więc na pewno na początku spadek w obrotach będzie zdecydowany..
  • Re: niedziela Autor: ~LPU [149.226.255.*]
    Zobacz co się dzieje w sklepach przed dniem wolnym, ludzie robia zakupy jak by tydzień sklepy były zamkniete tu moze byc poddobnie robienie zakupów na zapas I działanie impulsywne bo nie bedzie potem kiedy.
  • Re: niedziela Autor: ~foresto86 [188.146.68.*]
    I tutaj podejrzewam, że na początku też tak będzie. Tylko przy zakupach spożywczych. Dla odzieży na pewno parcia takiego nie będzie.
    Pierwsze efekty zapowiedzi już są w kursie - wyniki dobre. Marża bardzo dobra w porównaniu do innych spółek, a kurs w dół.
    Podobała mi się wypowiedzieć prezesa Carefour Polska (to nie jest cytat ale sens był taki): Jeśli rząd będzie chciał wprowadzić zakaz to się dostosujemy. Pociągnie to za sobą likwidacje 1/7 etatów (dodał)
[x]
BYTOM 0,75% 2,75 2018-11-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.