Po rekomendacji widać ewidentnie przesiadkę z Vistuli na Bytom, Dziś spółki odpowiednio, Vistula - 2%. Bytom +3%. Takie zależności były widoczne już wcześniej. To ciekawa strategia gry i inwestowania. Sprzedać przewartościowaną spółkę a kupić niedoszacowaną modową. Zrobiłem tak pierwszy raz (sprzedałem Vistulę po średnio 3.40 a wszedłem w Bytom po średnio 2.71) i to jak widzę ma sens... :).
Żeby być precyzyjnym: uwielbiam Vistulę i nie uważam jej za przewartościowaną. Chodzi mi raczej o dojście do oporu technicznego 3.44 od którego odbijamy się i łatwo go nie można pokonać. Bytom jest więc moim wyborem na czas odpoczynku Vistuli i kandydatem do kilkudziesięcio procentowego odbicia.
Ja zrobiłem odwrotnie, przesiadka z bytka po 3,5 na vistule i teraz z Vistuli tez uciekłem. Siedzę na kasie i zastanawiam sie nad ponownym wejściem w Bytom. Zastanawia mnie jednak jak będzie wyglądać sytuacja z prezesem.
ja mu nie żałuje niech sobie kupi 10 domów, ale jak nie komentuje to wyglada jak ucieczka, ja przez to z czescią kasy poszedłem do konkurencji ,mysle ze nie ja jeden, wiec raczej nie takie oj tam...
Dałem się namówić na Bytom, choć dałem ciała przy niższych poziomach (za długo myślałem) i wszedłem 30 groszy później :) Już teraz widzę, że kierunek jest dobry. Jednocześnie nie uciekłem z Vistuli, bo wierze w obie spółki, a miejsca w szafie starczy na garnitury obu marek :)
Wracają jednak do Bytomia - ciekawy pomysł z wyspami koszulowymi w galeriach. Ich koszule zaliczam do bardzo przyzwoitych, a jak włączą promocje to grzech nie kupić. Myślę, że to może wypalić. Jak mocniej wesprą jeszcze sprzedaż on-line, a są takie zapowiedzi to może być dopalacz x2. No, ale wszystko zależy od strategii i ludzi odpowiedzialnych za jej wdrażanie.
Ktoś się orientuje, kiedy te wysypy mają ruszyć? A może już gdzieś się pojawiły? Chętnie zobaczyłbym jakąś fotkę, albo odwiedził takie miejsce, by osobiście przekonać się jakie to robi wrażenie.