jestem klientem MNI. od kilku dni nie mam internetu a infolinia jakby nie istniala, nikt nie odbiera telefonu, biuro w moim miecie zamknięto wiecie co się dzieje ?
Dnia 2016-08-04 o godz. 22:02 ~Adam napisał(a): > Padł, na pysk. To już jest koniec. Ja wypowiedziałem właśnie umowę i żądam zwrotu zapłaconego z góry abonamentu.
To chyba jakieś jednostkowe przypadki, bo u mnie i brata z innego miasta wszystko działa w jak najlepszym porządku.
To dlaczego odłączają internet i nie potrafią naprawić 5 dni (weekend zapewne bez netu), po 15 próbach połączenia sie z infolinią informują że Hyperion tylko przyjmuje zgloszenie i przekazuje....niewiadomo gdzie...nie wiedzą kiedy usuną awarię...nie wiedzą co się dzieje z MNI. Myslę że w Opolu klientów już nie odzyskają.
Widzę że obaj ratujemy się netem mobilnym. Dlaczego kabel od 2 lat u większości liczących się operatorów nawala? Myślę że klientów nowych stałce nie przybywa, zyskuje raczej operator komórkowy.
Netia najpierw pozamykała placówki później punkty obsługi w Play. Pozostała jedna siedziba nawet nie wiem czy jest tam obsługa klienta. Każą wysyłać listy. O tak porobiła.
Play, orange t-mobal wszyscy do piachu u kogo bym nie miał internetu to coś kombinują by wiecej odemnie wyciągnąć i ten śmieszny LTE i prędkością 3MB żenada