• Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~brok [31.0.47.*]
    Plan na ten tydzień
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~zarobas [83.9.118.*]
    Spoko, myslalem ze plan na dzisiaj. Daleko wybiegasz w przyszlosc
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~BROK [5.174.123.*]
    Grunt to trzymać się planu.
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~player [37.47.130.*]
    tylko jest problem - biorę każdą ilość za 19 gr
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~ecr [5.174.127.*]
    bierz, będziesz po 10 groszy oddawał :)
    masz racje, przesadziłem - jednak nie biorę. Przecież Ty wiesz na 100%
    Ja przymierzę się do zakupu po infie o przedłużeniu terminu zakończenia budowy i o kolejnej emisji, po kursie 0,03-0,05 PLN.

przeplacasz, czekaj na grosza,
    Myślę że z tego poziomu ze 200% wyciągnę ale nie więcej.
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~tia [83.27.134.*]
    pieski ogrodnika pilnują spółki
    tyle set jest innych spółek dobrych i złych
    ale pieski nie ,
    ujadają tutaj .
    Idzie coraz szybciej.
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~BROK [77.115.23.*]
    Moja cena wejścia już blisko.
    Tak jak pisałem w lipcu 0,03-0,05 pln ale tylko spekulacyjnie bo tu żadnych fundamentów nie ma.
    Docelowo bankrut jak i cała grupa ale na odreagowanie liczę.
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~ecr [5.174.127.*]
    ty player o co chodziło, że bierzesz każdą ilość po 19 groszy ? Bo jest już 18 groszy hmm ? :):):)
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~lekka_szydera [87.239.219.*]
    Tutaj każda ilość oznacza zazwyczaj dziesięć tysięcy sztuk. :) U Wodoglowca pewnie nawet BRUTTO mniej. :)
    Grudzień praktycznie stracony na pseudo kontynuację budowy, pozostają dwa najbardziej zimowe miesiące , fakt zimy są łagodne.
    Żeby złożyć wniosek do organu budowlanego o otrzymanie pozwolenia na budowę trzeba mieć zakończoną budowę i trzeba mieć pozytywne postanowienia ze straży pożarnej , sanepidu, urzędu pracy. Na te formalności potrzeba 1 m-c jak się jest naprawdę sprawnym. Więc na zakończenie budowy zostało ok 5 tygodni.
    Gratuluję optymistom ślepej wiary w spoconego.
    wkradły się 2 błędy, oczywiście zamiast ,,pozwolenie na budowę" - powinno być pozwolenie na użytkowanie
    ,,urząd pracy" -- państwowa inspekcja pracy PIP
    To że dotacje na budowę BCI są do oddania to pewne, pytanie czy JUŻ JEST TO W CENIE AKCJI ?- wg mnie jeszcze nie
    W zwiazku z postami wyżej zapraszam do merytorycznej dyskusji pt: wniosek o upadłość likwidacyjną BCI i całej grupy wydarzy się w I kw czy może II kw 2017 r?
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~wer [212.180.146.*]
    No to sie chyba zdziwisz ,kolego;)W tym tygodniu powinno byc wybicie w górę-piątek około30gr za akcję
    Miałem na myśli merytoryczną argumentację a nie wróżenie z fusów.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.11.2.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~Pawel [78.11.2.*]
    Szydera wam nie pozwoli na żadne wzrosty. Dołączysz do grona poszkodowanych tak jak dziesiątki przed Tobą i tyle będzie z tych 30 groszy. :(
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~Pawel [78.11.2.*]
    W poprzednim poście napisałem tylko jedno złe słowo na Szyderę i to nie wulgarne, i post usunięty w ciągu 5 minut. Komedia.
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~wer [212.180.146.*]
    Myśle,że przecenianie możliwości co po niektórych inwestorków,jest zupełnie nie na miejscu a co do merytoryki w wielkim skrócie.Gaz łupkowy nie został jeszcze pochowany w grobie i w kuluarach rządowych jest to kolejny temat do "rozdmuchania"
    apropo,s zarabiania na giełdzie-to jest banan i trzeba to traktować jak dżunglę-BCI wg mojej wiedzy i intuicji spełnia wszystkie warunki spółki pod bardzo duże wzrosty(mam prawo do swoich opinii)
    I'm a man of mercy.
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~Optymista [31.182.83.*]
    Dnia 2016-12-12 o godz. 11:32 ~BROK napisał(a):
    > To że dotacje na budowę BCI są do oddania to pewne, pytanie czy JUŻ JEST TO W CENIE AKCJI ?- wg mnie jeszcze nie

Opcji jest sporo a to tylko jedna z nich od tak jeśli to ma być merytoryczna dyskusja choć twierdzenie z góry że na pewno jest mocno na wyrost .

Tu jest to przykładowo opisane ale oczywiście umowy między BCI a PARP nie znamy

Siła wyższa

link

A tu przykładowy wzór umowy PARP

link 

Ps.
    Znając podejście p Prezesa na pewno ma kilka asów w rękawie i nie sądzę aby tak łatwo się poddał i oddał darmową kasę z UE do PARP i to na tym etapie i wpakowaniu tylu mln zł w budowę i sprzęt.
    Plus jak mniemam jest podkładka- wysłali oficjale pismo o przesuniecie terminu w sierpniu i odpowiedzi do tej pory brak więc i ręce są związanie i to nie do końca z winy spółki bo może okazać się że kasę na dokończenie mają ale bez odpowiedzi i zgody blokada na dalsze działanie i spółka tego nie przeskoczy od tak na szybko jak ja bym to rozegrał i się tłumaczył

Ale czy tak będzie to rozwiązane ??
    Czy brak uzyskania kredytu z banku to przypadek siły wyższej ? Spocony tak argumentował nie zakończenie budowy 30.09
    Czy konieczność wykonania projektu w 3D nosi znamiona siły wyższej? Taki powód podał w związku z niezakończeniem budowy do końca 2015

Def. siły wyższej

Dla zakwalifikowania konkretnych zjawisk jako mających cechy siły wyższej pomocna może być powyżej wskazana uchwała Sądu Najwyższego z 13 grudnia 2007 r. W jej uzasadnieniu wskazano, iż zdarzenia mające cechy siły wyższej generalnie ujmuje się w trzy grupy: klęski żywiołowe (vis naturalis), akty władzy (vis imperii) i działania zbrojne (vis armata).
    Z powyższego wynika, że aby dane zjawisko uznane zostało za spełniające definicję siły wyższej, powinno być związane z działaniem sił natury lub konfliktów zbrojnych, ewentualnie wynikać powinno z aktów władzy publicznej

• Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~letka_szydera [87.207.179.*]
    A czemu nie napisałeś o vis szyderis?
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~Optymista [31.182.83.*]
    Napisałem jak ja by to się tłumaczył jeśli była by taka potrzeba choć jestem laikiem w tych sprawach i na szybko na kilka punktów można się powołać ale od tego się specjaliści - dalej z umowy standardowej PARP choć jak już pisałem nie wiemy ja oni mają zapisy a i czy ta opcja będzie brana pod uwagę.

Tak jak pisałem na szybko jedna z opcji do wykorzystania jak by co.

link

• Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~tygrys_myszowaty [212.91.10.*]

Panowie, abstrahując od całej reszty, to tutaj nie ma żadnej "siły wyższej". Jest klasyczny błąd zarządu spółki, który przystąpił do realizacji fazy rzeczowej projektu inwestycyjnego bez zbilansowania planowanych wydatków potwierdzonymi źródłami finansowania. Budowę ciągnięto za zaliczki otrzymane z PARP, zaliczki się skończyły, nieopłacani wykonawcy się zbuntowali i budowa stanęła. Cała ta gadka o "sile wyższej" to zwyczajne dorabianie ideologii do faktów.

Co zaś do terminów to:
    1/ Ministerstwo Rozwoju musi złożyć w Brukseli ostateczne rozliczenie programów perspektywy 2007-2013 do 31 marca 2017r. Co oznacza, że brak jakichkolwiek przesłanek do bajania, że może czekać na kwity z BC potwierdzające zakończenie fazy rzeczowej i uruchomienie projektu poza luty 2017
    2/ 31 stycznia 2017 powinna wygasać gwarancja PZU na zwrot zaliczki pobranej od PARP. Jeśli do tego dnia PARP nie przedstawi wezwania, to nie dostanie od PZU pieniędzy - a to jedyna realna możliwość ściągnięcia kasy. Ale zanim PARP będzie mogło położyć wezwanie najpierw RIF musi (wszystko na to wskazuje) nie tylko wypowiedzieć umowę i wezwać BC do zwrotu zaliczki, ale również PARP rozpatrzyć ewentualne odwołanie. A to są terminy konieczność doręczeń, co oznacza, że działania PARP muszą mieć odpowiednie wyprzedzenie czasowe. Rzut oka na kalendarz podpowiada, że najprawdopodobniej procedura wypowiedzenia umowy i odwołania od takiej decyzji już biegnie, a Zarząd nie informuje o tym np. uznając (moje przypuszczenie), że dopóki decyzja nie jest ostateczna to nie ma obowiązku tego rozgłaszać.
    3/ Na dziś nie ma informacji, co jest niezbędne do wykonania w celu zakończenia inwestycji i rozliczenia PARP-u. Oraz ile miałoby to kosztować. Więc kto tak naprawdę wie, czy to jeszcze w ogóle jest możliwe? Podpowiem - jeśli przez 11 m-cy tego roku nie zrobiono nic, to jaki musi się zdarzyć CUD żeby teraz w dwa miesiące udało się zrobić wszystko? I kto będzie sprawca tego CUDu?

• Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~mart [157.25.202.*]
    ad. 1 "(...) ostateczne rozliczenie z komisją UE do końca marca 2017 r. Na realizację projektów niefunkcjonujących mamy czas do końca marca 2019 r."

http://www.parlamentarny.pl/gospodarka/udalo-sie-uratowac-unijne-pieniadze-na-lata-2007-2013,6613.html

to daje trochę więcej czasu na pomyślne zakończenie projektu BC

• Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~Optymista [185.46.212.*]
    Dnia 2016-12-13 o godz. 10:57 ~mart napisał(a):
    > ad. 1 "(...) ostateczne rozliczenie z komisją UE do końca marca 2017 r. Na realizację projektów niefunkcjonujących mamy czas do końca marca 2019 r."
    >
    > http://www.parlamentarny.pl/gospodarka/udalo-sie-uratowac-unijne-pieniadze-na-lata-2007-2013,6613.html
    >
    > to daje trochę więcej czasu na pomyślne zakończenie projektu BC

I jak widzę ta informacja była znana w marcu tego roku czyli już ładnych parę miesięcy więc czemu " samarytanie" straszą że czasu już brak i na pewno kasa do zwrotu choć żadnych informacji nie podano ??

Dotychczas system dopłat ograniczał się jedynie do poszczególnych priorytetów. Umożliwiono  podpisywanie umów o dofinansowanie projektów także w tym roku, czyli po terminie, który minął z końcem 2015 roku. Zastosowano mechanizm elastyczności czyli możliwość przenoszenia o 10 proc. większych środków pomiędzy poszczególnymi priorytetami w programie operacyjnym.

Kwieciński przypomniał, że termin wydatkowania pieniędzy unijnych skończył się 31 grudnia 2015 r.  Jednak termin, w którym mamy przekazać wszystkie odpłatności do komisji UE, czyli rozliczyć faktury za realizowane projekty, mija z końcem czerwca br., a ostateczne rozliczenie z komisją UE do końca marca 2017 r. Na realizację projektów niefunkcjonujących mamy czas do końca marca 2019 r.

• Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~Geo [149.156.28.*]
    Do przemyślenia,

Nie wiem jaką spółdzielnię reprezentuje "Myszowaty" ale ostatnio kiedy straszył na Fluidzie, że zaraz spółka zbankrutuje to poszła ona z 30 groszy ma 1 zł.
  • Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~bci [37.7.128.*]
    niestety Janus wielokrotnie udowadniał, że nie publikują ważnych w interesie akcjonariusza informacji na temat realizacji budowy BCI. Czy nie jest to znacząca informacja, że już na jesieni 2015 r. główny wykonawca zszedł z placu budowy ? Jak to się miało to tych publikowanych harmonogramów realizacji inwestycji którymi spółką się "chwaliła" w publikowanych oficjalnie raportach. Przecież wystarczy sprawdzić daty publikacji z datami wystąpienia sytuacji na budowie, sprawdzić dziennik budowy itp. itd. i wyjdzie, że delikatnie mówią mijali się z prawdą o...lata świetlne :)
    To co opisujemy proszę traktować jak dyskusje i po trochę spekulacją jak to się może potoczyć lub co ja bym zrobił mając dostępną wiedzę na ich miejscu aby kasy nie oddawać jeśli taka sytuacja miała miejsce.

Ostatnie poręczenie Indygo które jak widzimy już wygasło i innego raportu w tej sprawnie nie znalazłem.

Poręczenie zostało udzielone na okres do 31 stycznia 2016 roku. Poręczenie zostało udzielone bezpłatnie.

Wymieniona wyżej gwarancja ubezpieczeniowa udzielona przez PZU na sumę gwarancyjną w wysokości 10.026.212,50 zł zabezpiecza roszczenia PARP wobec Baltic Ceramics S.A. z tytułu umowy o dofinansowanie nr UDA-PIOG.04.04.00-08-014/13-00 zawartej pomiędzy Beneficjentem a Baltic Ceramics w ramach działania 4.4. Nowe Inwestycje o wysokim potencjale innowacyjnym osi priorytetowej 4 Inwestycje w innowacyjne przedsięwzięcia POIG 2007-20013 i została złożona PARP jako zabezpieczenia wypłaty drugiej transzy zaliczki w kwocie równej sumie gwarancyjnej.

http://www.attrader.pl/pl/akcje/INDYGO/komunikat/ESPI/udzielenie-poreczenia-wekslowego,20150504_152951_0000036046

Gwarancje PZU było do 31-09-2016r nie wiem czy plus 3 miesiące obowiązuje ale jeżli tak to termin mija za 18dni i nie sądzę aby jeśli coś poszło nie tak PZU jak i pewnie wszystkie ubezpieczalnie kwapiły się do wypłaty jeśli zachodzą przesłanki aby tego nie zrobić.
    A przypominam że nic do tej pory nie wiemy ani ze spółki czy też z PARP jak i z PZU aby taka opisywana sytuacja przez kolegów miała miejsce.

• Re: Rozmieniamy 0.18 pln Autor: ~tygrys_myszowaty [212.91.10.*]

Standardowy termin obowiązywania gwarancji ubezpieczeniowej w umowach POIG 4.4. to umowny termin zakończenia projektu + 4 miesiące.

Dnia 2016-12-13 o godz. 11:33 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
    >
    > Standardowy termin obowiązywania gwarancji ubezpieczeniowej w umowach POIG 4.4. to umowny termin zakończenia projektu + 4 miesiące.
    >

Dziękuje za informacje.

Wystarczy, że wezwie przed wygaśnięciem gwarancji, nie musi czekać na jakąkolwiek procedurę odwoławczą. Owszem, PZU od razu nie wypłaci, tylko poczeka na zakończenie domniemanej procedury odwoławczej, ale wezwanie będzie skuteczne jeżeli zostanie skutecznie doręczone przed wygaśnięciem gwarancji. Taki powinien być koniec tej historii. A czy po doręczeniu wezwania nastąpi konsternacja czy sypanie do jednego grosza tego nie wiadomo. Albo może i wiadomo.
[x]
BALTICINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.