• dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~axl [81.100.209.*]
    przecież gołym okiem widać co się dzieje na tej spółce!
  • Re: dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~re [78.28.33.*]
    Dnia 2016-07-01 o godz. 01:06 ~axl napisał(a):
    > przecież gołym okiem widać co się dzieje na tej spółce!

ale to nie powód, by nieustannie spamować głupotami i przypisywać sobie monopol na rację wszechwiedzę o spółce, do tego z kompromitującą arogancją widoczna ostatnio we wrzaskliwych zapowiedziach flinstona o wezwaniu...

przy okazji...

@ obserwator:
    do wypowiedzi prezesów itp. zawsze nalezy mieć dystans,
    zwłąszcza w sytuacjach, gdy nie mówią wprost, przekładają terminy lub nie dotrzymują słowa...

fundamenty spółki każdy ocenia po swojemu,
    wypowiedzi prezesa też
    czasem ważne jest też to, czego nie powiedziano, a tu tego sporo...

sprawa hutmena, Łuckiej i in. nie buduje zaufania do zarządu GKB
    i poza tym relacje z inwestorami w brs, ipx i reszcie stajni RK od dawna budzą uzasadnione zastrzeżenia

swego czasu brs_rzecznik deklarował tu, ze będzie na bieżąco informował lub wyjaśniał sprawy spółek GKB, ale szybko tego zaprzestano...

sadzę, iż w najbliższym raporcie warto zwrócić uwagę na realcje nie tyle miedzy np. przychodem i zyskiem, co raczej przychodem i zadłużeniem, bo jego ew. zmniejszanie wskaże na poprawę kondycji GKB

osobną sprawą (wizernkową!) jest też ogłoszenie wreszcie wyroku w sprawie zarzutu KNF o te słynne transakcje RK na borku, rzekomo dla optymalizacji kosztów...

jeśli tu RK wygra, może umocni się znowu jego autorytet biznesowy i giełdowy też...

no i sposób, w jaki załatwią delisting hutmena... - bo tu też RK & Co. mocno podpadł inwestorom...

zadyma wokół alchemii wciąż daje wiele powodów do domysłów, czasem głupawych konfabulacji, co widać u pewnego grafomana na wątku...

z drugiej strony - na brs czy ipx (ale już niekoniecznie hutka czy alchemię) nalezy spojrzeć przez pryzmat ogólnej sytuacji na gpw i globalnie... Brak kapitału zagranicznego, zadyma z OFE itp. wciąż odbbija sie nam czkawką i marazmem, a czasem i bolesnymi spadkami. IPX nie jest tu zadnym wyjatkiem...

z wywiadu też nie wynika rozjaśnienie obrazu zapowiadanej onegdaj nowej strategii GKB, otwarta (bo nigdy z tego całkiem nie wycofali sie jednoznacznym zaprzeczeniem) jest kwestia fuzji brs z ipx (niby nie mogli uzgodnić parytetu). Ale ta kwestia moze wypłynąć dopiero ew. po zakonczeniu buy backu w brs lub nawet całej GKB...

mnie jednak ciekawią wyniki dopiero za 3Q, bo one mi pokażą rzeczywistą kondycję biznesową, finansową i giełdową GKB oraz poszczególnych spółek

raporty sa ważniejsze od czyichś egzaltowanych konfabulacji o pomarańczowych biurach, fantazjowaniu o gwarantowanym wezwaniu czy podobnych bzdetach sfustrowanego leszcza specjalizujacego się w atakowaniu tych, którzy z nim się nie zgadzają (a zwłaszcza to wredne dokopywanie Ewie za zwrócenie mu uwagi na fakt, że nie umiał przyznać się do kompromitującej wpadki dot. pochopnego gwarantowania wezwania w jakimś wymyslonym przez siebie terminie, a do tego pisanie czasem samemu ze sobą pod różnymi nickami, lecz tym samym IP)...

• Re: dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~flcn [37.47.0.*]
    Może regupki się przedstawią ?

To by dużo wyjaśniło, np. kasowanie przez admina forum wpisów i to całkowite.

Tak się stało z wpisem obserwatora i moim.

Brawo regupki grunt to dobra propaganda.
    płaczliwy flinston nie zauważył, że i mój post zniknął...
    znów nadaje swe smęty w przekonaniu, że KAŻDY jego post jest merytoryczny,
    bo przecież on wie wszystko i najlepiej oraz łaskawie dzieli się swą wiedzą na każdy temat, bo inni właśnie od niego jej nieustannie potrzebują... ;)

• Re: dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~aa [31.0.35.*]
    A Ty rankor co robisz Impexmetalu? Kto Tobie teraz płaci za pisanie tych bzdur na wątkach Impexmetalu?
    he he... ;)
    jakiś kolejny płaczek się odezwał?

i to jaki!
    taki, co nie wie, kiedy przysługuje dywidenda i sam takiej wiedzy nie umie zdobyć, więc błaga na forum...
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-czy-jak-dzis-zakupie-akcje-to-bede-mial-jeszcze-prwo-do-dywidendy,21071731.html
    no, dobra, to była podpucha.. ;)
    pewnie jesteś jednym z mega zarobionym na bomi... ;)
    Może mega to przesada ale zostawiłem sobie trochę papierów kolekcjonerskich Bomi. Dobrze że mi przypomniałeś. Trzeba będzie jeszcze zapytać syndyka co zrobił z majątkiem Bomi i pociągać trochę Zarząd i RN Bomi po sądach.
    tiaa... ;)
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-czy-na-tym-forum-jest-ktos-nie-stracil-kasy,21075859.html
    Akurat uważam że Energa jest dobrą spółką i płaci co roku dywidendę. Można trzymać akcje przez dłuższy czas pod dywidendę. A Ty co porabiasz? Jesteś akcjonariuszem Impexmetalu? Byłeś na Walnym Impexmetalu, gdy flcn składał uchwałę o dywidendę na Impexmetalu?
    Dnia 2016-07-02 o godz. 09:01 ~aa napisał(a):
    > Akurat uważam że Energa jest dobrą spółką i płaci co roku dywidendę. Można trzymać akcje przez dłuższy czas pod dywidendę. A Ty co porabiasz? Jesteś akcjonariuszem Impexmetalu? Byłeś na Walnym Impexmetalu, gdy flcn składał uchwałę o dywidendę na Impexmetalu?

twój link o enerdze wrzuciłem sentymentalnie w kontekscie bomi - co do którego, jak wiesz, nie pomyliłem się... ;)
    o enerdze nie wypowiadam się, jak o kazdej spółce, o której wiem mało - ale życzę zysku
    o swych inwestycjach nigdy nie piszę, przecież wiesz...
    a tym bardziej o byciu na walnych...

o ipx wiem dość, by wiedzieć, ze tu na forum flinston pajacuje pisząc, co wie, ale nie zawsze wie, co pisze...
    czasem zachowuje się jak dzieciak, który musi zawsze pierwszy cos powiedzieć, wrzucić link i jedynie słusznie skomentować, najczęściej fantazjami o pomaranczowym biurze (do którego urazy nie kryje - kredyt ma tam czy co?) i czeka na oklaski, które czasem pisze sam sobie jako klony pod innymi nickami... Ot, odreagowuje swe frustracje i konfabuluje, czyli miesza fakty z tym, co mu się wydaje, tworząc rózne śmieszne teorie i teoryjki, co mu inni wiele razy wypominali...
    ot, taki folklor tego wątku...
    czekam, by kiedyś znów coś molinezja napisał, bo ten koleś akurat ma dystans i sporą wiedzę o spółce, którą było widać w celnych komentarzach wolnych od flinstonowych infantylnych egzaltacji...
    Oj Ty rankor merytorycznie nie jesteś mocny bo nie jesteś ekonomistą. Gdyby nie Zenek to na wątkach Bomi merytorycznie nie dawałeś sobie rady. Kasowanie postów i całych wątków było na porządku dziennym w Bomi jeśli tylko wspomniało się o oszustwach zarządu. A co do uchwały flcn co roku składa taką uchwałę więc łatwo się domyślić.
    nie byłem mocny w bomi?... - to twoja opinia i nie zamierzam jej zmieniać, ale rozbawiłeś mnie tym setnie... ;)
    usiłujesz mnie zdyskredytować czy siebie dowartościować?...
    nie masz i nie bedziesz znał zakresu mej wiedzy o bomi (a na pewno była ponadprzeciętna i z najlepszego źródła), a twój post odbieram tylko jako zaległą złosliwość...
    nie szkodzi, przypomniały się bomiczasy...
    i w końcu to ty zostałes z bomimakulaturą...
    szkoda, ze wtedy nie pokazałeś się, jakiś w bomi mocny...
    twa strata na bomi jest jednak wymownym podsumowaniem twej inwestycji.
    no i mozesz się pocieszać, ze póki bomi nie sprzedasz, masz tylko stratę wirtualną...

i wciskasz jakiś kit z tym kasowaniem całych bomiwątków...
    w koncu wiedziałbym coś o tym, bo akurat najwięcej atakowałem zarząd bomi za różne sprawy, o czym chyba wiesz...

gdybym nie był mocny, tak wielu nie bałoby się niektórzy moich postów i prognoz...
    rzecz w tym , iz niewielu podejmowało ze mną dialog merytoryczny, a do tego wielu utożsamiało mnie z zenkiem.

a zenek pisał o core biznesie, ja o zachowaniu spółki na gpw, więc nie porównuj kolorów z dźwiękami...
    myśmy się uzupełniali...

zaś smęcenie flinstona... - szkoda słów na komentarz...
    ale nie zabraniam ci być jego fanem i adwokatem na forum...
    dla mnie leszczynowa konfabulacja flinstona nie jest tu atrakcją intelektualną i nie zamierzam się domyslać, co flinston ma na myśli...
    Nie chodziło mi że się myliłeś na Bomi, ale o to że nie potrafiłeś czytać tych informacji, które były podawane w raportach finansowych. Co do strat to jest to ryzyko giełdowe i zawsze można stracić na akcjach. A co do ewentualnego wezwania na Impexmetalu nie mam wątpliwości, że do niego wcześniej czy później dojdzie. M.in. dlatego uchwalono skup akcji przez Impexmetal na co przeznaczono spore środki finansowe. Życzę powodzenia w dalszej pracy i udanych inwestycji.
  • Re: dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~re [78.28.34.*]
    Dnia 2016-07-04 o godz. 07:46 ~aa napisał(a):
    > Nie chodziło mi że się myliłeś na Bomi, ale o to że nie potrafiłeś czytać tych informacji, które były podawane w raportach finansowych. Co do strat to jest to ryzyko giełdowe i zawsze można stracić na akcjach. A co do ewentualnego wezwania na Impexmetalu nie mam wątpliwości, że do niego wcześniej czy później dojdzie. M.in. dlatego uchwalono skup akcji przez Impexmetal na co przeznaczono spore środki finansowe. Życzę powodzenia w dalszej pracy i udanych inwestycji.

Nie masz pojęcia, co umiem czytać z raportów.
    Umiem wiecej niż ci sie zdaje, ale nie mam nic przeciw byciu traktowanym jak nierozgarniety.
    Tym wieksza moja uciecha z arogantów, której na bomi mi nie brakowało.
    To przecież też wiesz...
    A na forum to ja decyduję zawsze, by myslano o mnie to, co chcę, by myślano.
    Ale jak wytłumaczyc to, ze niby ja nie umiałem czytać raportów, a ty umiałeś i zostałeś z tak wielką bomiwtopą?...
    To jednak juz pytanie retoryczne.
    Pozerkam czasem na twą energę... zobaczymy za rok...

Co do wezwania na ipx - akurat byłbym za.
    Ale tylko aroganckie leszcze gwarantuja terminy.
    Powodzenia w pracy nie musisz mi zyczyć, od dawna jestem rentierem, własnie dzieki udanym inwestycjom... ;)
  • Re: dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~flcn [37.47.1.*]
    Dobry początek tygodnia :DD

Dawno tak się nie uśmiałem :DD

"Powodzenia w pracy nie musisz mi zyczyć, od dawna jestem rentierem, własnie dzieki udanym inwestycjom... ;)" - który regupki jest rentierem ten co miał akcje Bomi czy ten który czeka na wezwanie IPX po 2,50-2,70 ?

"A na forum to ja decyduję zawsze, by myslano o mnie to, co chcę, by myślano" - podpisane skromny regupki rencista który chce żeby wszyscy myśleli że jest rentierem :DD

Dnia 2016-07-04 o godz. 09:39 ~flcn napisał(a):
    > Dobry początek tygodnia :DD
    >
    > Dawno tak się nie uśmiałem :DD
    >
    > "Powodzenia w pracy nie musisz mi zyczyć, od dawna jestem rentierem, własnie dzieki udanym inwestycjom... ;)" - który regupki jest rentierem ten co miał akcje Bomi czy ten który czeka na wezwanie IPX po 2,50-2,70 ?
    >
    > "A na forum to ja decyduję zawsze, by myslano o mnie to, co chcę, by myślano" - podpisane skromny regupki rencista który chce żeby wszyscy myśleli że jest rentierem :DD
    >

flinston, wiem, ześ sfustrowany, ale nie kompromituj sie...
    ty naprawdę masz problem z czytaniem...
    jakbys sobie zadał trochę trudu, leniu, to bys wiedział, ze nigdy bomi nie miałem i zawsze bomifanów wysmiewałem za ich wtopę, kiedy zjeżdżali z kilkunastu zeta na kilka groszy...

ale czekałem, kiedy odreagujesz swe frustracje, damski bokserze, skompromitowany nokautem przez dziewczynę..
    z ciebie to był wtedy dopiero ubaw...

pajacuj dalej i popisuj sie swymi "merytorycznymi" postami o pomarańczowym biurze... :P

i kolejny raz pokazujesz swe małostkowe oblicze naśmiewając się tym razem z rencistów...
    oj, zeby to kiedyś do ciebie nie wróciło...
    Jedyną grupą z której się naśmiewam to regupki a że śmiech to zdrowie to piszcie dalej :DD

tak, wiem, flinston, wiem, ze ty zawsze wszystko w liczbie mnogiej widzisz,
    zwłaszcza gdy sam ze sobą piszesz pod różnymi nickami , ale tym samym IP...

no i widać, że szok po nokaucie Ewy ci nie minął...

flinston, ogłoś nowy termin wezwania!...
    czekam!... ;)
    Tak, tak regupki. Grunt to znajomość zagadnień sieciowych i IP :DD

No i wytrwałość w czekani na wezwanie po bieżącej cenie też godne rasowego inwestora, prawie rentiera czyli rencisty :DD

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.28.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    flinston, czemu teraz nie płaczesz, ze mój usunieto?...
    a moze poskarżyłeś, damski bokserze znokautowany przez Ewę?...
  • Re: dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~elemelek [194.33.72.*]
    Rozrzutność zawitała również w Borku.
    Tyle przepłacić. Aż 2,70? Skandal.
    Pozdrawiam długotermonowych  :):):), (znaczy ...wego)
  • Re: dziwie sie czemu tak atakujecie fclm? Autor: ~flcn [37.47.13.*]
    Kupował od siebie :DD

[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.