Naliczone 7 jego postów w których chce zdobyć listę akcjonariuszy. Lista jest prywatna i tajna. Wiemy już ze nie ma akcji. Podejrzewam że to naganiacz albo już nie wiem o co chodzi temu czlowiekowi.
Listę akcjonariuszy zgłoszonych na walne mam przed sobą. jest to tajna lista dostępna wyłącznie dla osób które zgłosiły się na Walne. Wiec proszę nie pisać aby ktoś podał bo to sprzeczne z prawem i tyle. Jeśli takowa lista się pojawi publicznie jestem pierwszy do ścigania takiej osoby która to upubliczni.
Ja się wstrzymuję od jakiegokolwiek komentowania tej listy. Zarówno ilości akcji jak i nazwisk. każdy kto ma do niej dostęp to potrafi liczyć i czytać. Więc nie wiem co tu chcą ludzie uzyskać. Jakie informacje?
Witam serdecznie ma Pan jak najbardziej racje ,jednak mnie nie interesują nazwiska akcjonariuszy kto ile ma akcji osobno itd ,tylko i tutaj przed odpowiedzią należałoby się poradzić prawników czy można publicznie podać np. ile wszystkich akcji się zapisało ,lub inne ogólne informacje odnośnie ilości akcji ,wtedy już dziś można wiedzieć kto wygra głosowanie i posty o rozdwodnieniu kapitału będą bezpodstawne wszystko zależy od mobilizacji drobnych dodatkowo nawet jeśli jest ktoś na liście to niewiadomo czy dopełnił wysłania pełnomocnictwa /mogło nie dojść na czas itd/ sam kibicuję Państwu/drobnym akcjonariuszom / rozważam bardzo poważnie zakup akcji
Proszę porozmawiać z prawnikami czy można podać np. ilość wszystkich akcji zgłoszonych ,może jest taka możliwość ,od siebie dla osób które mają tą listę również doradzam również niepodawania tych danych dopóki nie porozmawiacie z prawnikami ale może ilość akcji ogółem można podać jak prawnicy pozwolą.
Jeszcze raz przepraszam ale chciałem Państwu zwrócić uwagę iż jako akcjonariusze możecie mieć taką listę i ustalać możliwe warianty głosowań jeszcze raz pozdrawiam i powodzenia już nie będę tego tematu ponawiał
Witam ponownie ja nie mam akcji więc nie mam tej wiedzy ale sam zalecam nie udostępniać tej listy publicznie ,czy można komentować też nie mam wiedzy lepiej z prawnikami skonsultować /może można tylko aby po IP ktoś później nie namierzył/
I Jeszcze taka uwaga dla osób które są akcjonariuszami a nie zgłosili się na to WZA to również oni mogą zażądać aby im Spółka wysłała listę tak wynika z powyższej podstawy prawnej /może zażądać akcjonariusz a nie tylko ten co się zgłosił na WZA/
Art. 407. § 1. Lista akcjonariuszy uprawnionych do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu, podpisana przez zarząd, zawierająca nazwiska i imiona albo firmy (nazwy) uprawnionych, ich miejsce zamieszkania (siedzibę), liczbę, rodzaj i numery akcji oraz liczbę przysługujących im głosów, powinna być wyłożona w lokalu zarządu przez trzy dni powszednie przed odbyciem walnego zgromadzenia. Osoba fizyczna może podać adres do doręczeń zamiast miejsca zamieszkania. Akcjonariusz może przeglądać listę akcjonariuszy w lokalu zarządu oraz żądać odpisu listy za zwrotem kosztów jego sporządzenia. § 11. Akcjonariusz spółki publicznej może żądać przesłania mu listy akcjonariuszy nieodpłatnie pocztą elektroniczną, podając adres, na który lista powinna być wysłana.
Mam nadzieje iż wygracie i dodatkowo odczujecie to po wzroście kursu. Pozdrawiam serdecznie