• BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~makaroniarz [185.93.183.*]
    Pojawiło się sporo informacji w prasie dzisiaj, że będzie źle. Delikatnie mówiąc, tak należy to czytać: http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/telforceone-mysli-o-wyjsciu-z-gieldy,92,0,2105692.html Uważny czytelnik domyśla się co się święci: NIE BĘDZIE ZYSKÓW. Co więc należy zrobić? Do tej pory oferta skupujących jako najwyższa ma swoja wartość. Ja robię tak: 1. Idę w PN na walne, 2. Oddaje wszystko w skupie po 3,10 do środy, odkupuje akcje za dwa - trzy miesiące po wynikach półrocznych, które na 100% będą słabe!! Założenie jest takie że spółce nie uda się "zniknąć" z giełdy bo by to była tragedia, ale szanse na to są nikłe.
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Malik [167.88.109.*]
    Prognozy są coraz gorsze. Co tu robić?
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~obserwator [94.254.242.*]
    zgoda ale z akcjami zostaną ci co nie sprzedali po 3,10 to dlatego oni później ci nie sprzedadzą po niższych cenach bo tak jak sam piszesz chętnie byś wtedy kupił bo będzie później lepiej w wynikach i kursy będą znacznie wyższe ,dlatego oni to przeczekają a jak podaży nie będzie nawet przy złych wynikach to kurs może nie spadać, a jak przyjdą dobre wyniki/ jeśli przyjdą/ to z tego samego powodu braku podaży ewentualnym kupującym szybciej kurs będzie szedł do góry .
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Kw [78.110.172.*]
    Zrobię tak samo z tym, że na Walne nie idę bo nie zrobiłem sobie kwita. Odkupimy taniej.
    Dobrze obserwator zauważył "jeśli przyjdą dobre wyniki", po wywiadzie z prezesem, nic na to nie wskazuje - http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/telforceone-mysli-o-wyjsciu-z-gieldy,92,0,2105692.html
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~obserwator [94.254.242.*]
    Dla mnie prezes Sawicki piszę tak bo chce tanio akcje wyrwać, zaczął sam naganiać na sprzedaż bo już samo straszenie wyrzuceniem z GPW nie działa ,a ja wprost przeciwnie planuję właśnie dokupić te akcje takie teksty uświadamiają mnie w przekonaniu aby postąpić odwrotnie niż Pan Sawicki proponuje czy wy myślicie iż te teksty za darmo opublikowali nawet wybieram się na WZA choć nie mam akcji /może ktoś mnie wprowadzi/ ostatecznie mam blisko.Wtedy sam się przekonam, osobiście bardzo bym chciał aby rewidenta tam nasłać i zobaczyć czy niema nic podejrzanego najlepiej wszystko posprawdzać,

eszcze raz przypominam iż już dziś każdy z akcjonariuszy ma Prawo zapoznać się z listą osób które będą uczestniczyć na WZA i ile mają akcji wtedy można policzyć ,trzy dni robocze od dnia WZA to już od dzisiaj 

Art. 407. § 1. Lista akcjonariuszy uprawnionych do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu, podpisana przez zarząd, zawierająca nazwiska i imiona albo firmy (nazwy) uprawnionych, ich miejsce zamieszkania (siedzibę), liczbę, rodzaj i numery akcji oraz liczbę przysługujących im głosów, powinna być wyłożona w lokalu zarządu przez trzy dni powszednie przed odbyciem walnego zgromadzenia. Osoba fizyczna może podać adres do doręczeń zamiast miejsca zamieszkania. Akcjonariusz może przeglądać listę akcjonariuszy w lokalu zarządu oraz żądać odpisu listy za zwrotem kosztów jego sporządzenia.
    § 11. Akcjonariusz spółki publicznej może żądać przesłania mu listy akcjonariuszy nieodpłatnie pocztą elektroniczną, podając adres, na który lista powinna być wysłana.
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Fw [78.110.172.*]
    Nie masz akcji? Chyba żartujesz. Więc na czyje zlecenie pracujesz? A tak to gratuluję strategii "pod prad", zawsze się sprawdza. Pewnie kłamał w raportach kwartalnym że będą odpisy. Fakt jest taki że będzie taniej. Kup więc teraz to stracisz, ale to Twoja sprawa.
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~maksiu [5.174.46.*]
    jeżeli fundusz będzie cały czas obecny w akcjonariacie, to nie da sobie w kaszę dmuchać. Indywidualny odpuści, fundusz łatwo się nie podda i nie będzie tak, że Sawicki będzie robił to co będzie chciał, bo to nie jest jego prywatny folwark. Po za tym to nie był wywiad tylko monolog wygłoszony przez prezesa mający na celu ocieplenie wizerunku i próba wytłumaczenia podejmowanych przez spółkę działań. Jeżeli do kogoś trafia ta argumentacja, to gratuluję, bo dla mnie jest ona niskim, żenującym poziomie.
    Czyli rozumiem, że obserwator, i zakładam, że maksiu też, nie mają żadnych akcji TFO, ale do powiedzenia to mają sporo. Ciekawe na czyje zlecenie działają.
    Do Malika, nie mam akcji, ale  dość dobrze znam spółkę bo siedziałem tu z przerwami przez niemal 5 lat. To  nie ma żadnego znaczenia, czy mam, czy też nie mam akcji. Jeżeli to tak bardzo cię interesuję, to w ogóle wyprowadziłem się z GPW.

Liczą się intencje. Trzymam kciuki za tych wszystkich, którzy walczą i będą walczyć z "zgodnymi w świetle prawa" metodami zastosowanymi przez głównego akcjonariusza. Pisałem i napiszę ponownie, dla mnie osobiście jest to kradzież w biały dzień i dziwię się, dlaczego KNF nie podejmuje tu żadnych działań. Dla mnie jest to transakcja typu: pożyczam od ciebie 25zł na 7 lat, wiesz odsetki zapłacę ci z raz, góra dwa razy w ciągu 7 lat, a teraz oddam ci 3 zł i ciesz się, że coś dostaniesz. Powiedz mi, kto na tym wszystkim zarobił????

Jeżeli dla ciebie to co robi spółka jest uczciwie i szlachetne, to znamy inne definicje tych pojęć. Dla mnie jest to drenaż kasy i proszę wytłumacz, młodym, początkującym inwestorom, że są to normalne standardowe metody inwestycyjne i spokojnie mogą się angażować na GPW.
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Twx [80.53.52.*]
    Takie są reguły tutaj. Trzeba kupować tanio a sprzedawać drogo, koniec kropka inaczej jesteś paliwem dla innych. Sam tak chciałeś zrobic.
    Ja jestem świadom wszystkiego, że jest hossa i bessa, że są spółki, czy też branże na daną chwilę modne, że jest grupa spółek, która startuje pierwsza/ostatnia w czasie hossy itd., ale nie toleruję jednego, gry w znaczone karty. A tu ewidentnie mamy do czynienia z takim przypadkiem. Z tego też względu będę popierał wszelkimi dostępnymi metodami wszystkich tych, którzy stawią opór takim praktykom. Ja też trochę pomagam choć nie mam akcji, sam wysłałem w weekend do kilku redakcji ogólnopolskich (tych pisanych i tych mówionych) temat TF1, aby zainteresowali się tematem. Zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~winmix [119.81.140.*]
    Zawsze sie znajdzie ktos kto sprzeda. W tej spolce zawsze byli tzw zwieraczopuszczacze. Przypominam ze kurs byl 2,20 przed a raczej nikt nie kupil taniej wiec sprzedawali ci co kupili drozej. Akcjonariat tutaj z calym szacunkiem jest delikatnie mowiac.... (szukam slowa by mnie nie wycieli) bardzo nerwowy i himeryczny.
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~abc [109.243.30.*]
    Makaron! widzę, że nawet nick masz adekwatny do postępowania. Masz tupet :-) Próbujesz posiadaczom akcji TFO1 nawinąć makaron na uszy. Przecież Sawicki nie powiedział niczego nowego, jest to trochę bardziej rozbudowana wypowiedź od tej z ogłoszenia wezwania.

Cena z wezwania to średnia przewidziana prawem. Do wartości godziwej bliższej wartości księgowej na akcję jest jeszcze bardzo daleko. Skoro jest tak źle to po co sawickiemu rozwodnienie akcji i wzmocnienie swojej pozycji (obsadzanie prezesa i dwóch członków rady nadzorczej) nawet wtedy kiedy będzie posiadał nie więcej niż 10% akcji.

Odpisze coś lub nie odpisze, zobaczymy. Jeżeli Noble nie wyjdzie z akcji to jest szansa na wprowadzenie rewidenta ds. szczególnych i zbadania zasadności różnych operacji księgowych. Zauważ, że pomimo wynik netto ściągnęły w dół tylko odpisy, marża się zwiększyła. Pierwsze co należy zrobić, aby mieć pewność, że sprawy będą szły ku lepszemu i cena wzrośnie to zablokować uchwały Sawickiego na walnym.

Po obrotach widać, że chętnych do oddawania akcji na GPW nie ma. Z tego można wnosić, że w skupie jest podobnie (koszty skupu wersu koszty sprzedaży na gpw). Sawicki to wszystko widzi, dlatego musi w mediach coś powiedzieć, aby zachęcić ludzi do skupu. Moim zdaniem artykuł nie zachęci ludzi do sprzedaży. Poczekają do 20 czerwca, wtedy wszystko się wyjaśni.

• Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Popierajacy [119.81.140.*]
    Nie wiesz jak. Idzie skup. Obroty na giełdzie to nie rozliczenie skupu, a normalne transakcje. Skąd takie masz informacje?
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Fifi [84.39.117.*]
    ciekawa strategis
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~abc [109.243.30.*]
    Popierający, winmix, celownik to ta sama osoba, która trolluje na wątkach. Z lenistwa na niektórych wątkach nawet sam sobie odpisuje, tylko pod innymi nickami, wszędzie ten sam nr IP:
    Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~winmix [119.81.140.*] 2016-06-15 14:26
    Zawsze sie znajdzie ktos kto sprzeda. W tej spolce zawsze byli tzw zwieraczopuszczacze. Przypominam ze kurs byl 2,20 przed a raczej nikt nie kupil taniej wiec sprzedawali ci co kupili drozej. Akcjonariat tutaj z calym szacunkiem jest delikatnie mowiac.... (szukam slowa by mnie nie wycieli) bardzo nerwowy i himeryczny.

Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Popierajacy [119.81.140.*] 2016-06-16 06:03
    Nie wiesz jak. Idzie skup. Obroty na giełdzie to nie rozliczenie skupu, a normalne transakcje. Skąd takie masz informacje?

Re: próba pozbycia się akcji poza skupem - BRAK PŁYNNOŚCI Autor: ~Celownik [119.81.140.*] 2016-06-10 18:19
    Przestańcie się obrażać, warzywka.

• Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~rango [93.190.139.*]
    ja na razie wstrzymuję się z decyzjami
  • Re: BARDZO DOBRA STRATEGOA, UWAŻNIE CZYTAĆ! Autor: ~Andi [178.17.166.*]
    Ciekawe, jak sprawa się rozwiąże.
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.