• i co dalej? Autor: ~prognoza [31.42.1.*]
    Ciekawe co będzie dalej z ceną akcji Redana?? do 16 taka stagnacja od 2,20 do 2,30 a co później?
  • Re: i co dalej? Autor: ~qwert [78.11.178.*]
    Jeżeli uda się zablokować materializację akcji --> droga na wzrosty otwarta. Jak wysoko dojdzie? To już zależy od apetytu na ryzyko kapitału spekulacyjnego.
  • Re: i co dalej? Autor: ~wojtek [94.254.167.*]
    Z tego co pisali organizatorzy różnych akcji zrzeszających akcjonariuszy "przeciw wykupowi" to jest ponad 10% kapitału, czyli nawet gdyby szulernia zmobilizowała swoje wszystkie słupy itd to jest przegłosowana 16.

Sądzę, że jak przedstawicielie i drobni w pojedynkę będą mocno piłować szulernie to cena nowej propozycji powinna być ok. 3,50-4,00zł
  • Re: i co dalej? Autor: ~poiuyt [84.10.17.*]
    Ze swoich źródeł też słyszałem, że głosów mniejszościowych przeciwko materializacji jest już ponad 10%.

Także cóż... już teraz wiemy i to z 99,99% prawdopodobieństwem, że wezwanie przy cenie 2,07 zł się NIE uda, a uchwała o materializacji akcji pójdzie po najbliższym walnym do kosza.

Wiśnia będzie musiał podnieść cenę w wezwaniu, i to znacząco, myślę, że na pewno na ponad 5 zł, żeby mieć pewność ściągnięcia odpowiedniego pakietu. Tudzież będzie musiał przyprowadzić inwestora. W obu przypadkach potencjał do wzrostu od bieżącej ceny to będzie KILKASET %. Jedyne pytanie to czy scenariusz zrealizuje się w ciągu tygodni czy miesięcy.
  • Re: i co dalej? Autor: ~abc [109.243.57.*]
    Nie zdziwiłbym gdyby kurs wzrósł w okolice 5 zł lub wyżej. Czy pamiętacie jak DM Banku BPS wyceniał Redan w dniu 18.02.2015r.? Wyceniał go na 6,56 zł (metodą zdyskontowanych przepływów pieniężnych. Link: link

Wtedy kurs dobiła fatalna sytuacja na rynkach wschodnich i odpisy na te rynki. Ukraina i Rosja zostały już zdyskontowane, Textilmarket cały czas zachowuje dobrą dynamikę rozwoju. Wiśnia za bardzo nie ma wyjścia. Musi wprowadzić Texti na GPW lub sprzedać ja inwestorowi (do tego dojdzie premia).

Przypomnijmy. Za 35% Textila Concordia zapłaciła 50 mln zł. Skoro tak to pozostałe 75% Textila, posiadane przez Redanu, jest warte 107 142 857zł (bez premii za ewentualne oddanie kontroli w sytuacji sprzedania inwestorowi). Przy tej kwocie to kurs 1 akcji Redanu, tylko za sam Textil, powinien wynosić 3,09zl (bez premii). Do tego jeszcze sektor modowy, który wg Prezesa Kruszyńskiego w 2016r ma przestać przynosić straty patrz wywiad z dnia 08.04.2016r – dostępny na stronach SII, link: link

Licząc dyskontowo, w sytuacji zablokowania wiśni, kurs po jakimś czasie, przed debiutem Textila, powinien osiągnąć 5zł.
  • Re: i co dalej? Autor: ~ck [79.185.92.*]
    35%+75% = 110 % ;-)
  • Re: i co dalej? Autor: ~poiuyt [84.10.17.*]
    Ciekawie i trochę zabawnie wygląda dzisiaj skup akcji.

Powiedzmy w arkuszu wisi
    X sztuk po 3,32
    Y sztuk po 3,33
    Z sztuk po 3,34

Ktoś sukcesywnie i metodycznie zbiera wszystko na każdym poziomie, we w miarę regularnych odstępach czasu. Jak wyczyści arkusz na danym poziomie cenowym to czeka ok. godziny, czekając aż grosz wyżej skumuluje się więcej Sek i potem ponownie zbiera wszystko. Grosz po groszu idzie spokojnie w górę :DDD
  • Re: i co dalej? Autor: ~Martines [91.222.118.*]
    Mój filtr DPF też jest zapełniony w 110proc ! więc wszystko jest możliwe :)
  • Re: i co dalej? Autor: ~Koniak100 [155.133.22.*]
    Moi szanowni, zastanawiam się po co to liczycie - wkładacie cała swoją wiedzę matematyczną. Przecież gdyby tylko o to w tym wszystkim chodziło to w zasadzie każdy kto ma podstawową wiedzę matematyczną i liczydło byłby krezusem , a tak nie jest, czyli że podstawową rolę odgrywa na giełdzie "psychologia tłumu" i zbieg nieprzewidywanych ( najczęściej ) okoliczności.
    Rozumiem, że to taki swoisty styl - pokazać się że na podstawie wykresów czy czego tam innego wnioskujecie że np papier X 23.06.2016 " zrobi " UP albo " DUP" - i w zasadzie w 33% tak będzie ( może być jeszcze " boczny" ) .
    Ja to wiem z fusów od kawy.

Pozdrawiam

ck dzięki za zwrócenie uwagi na błąd, coś mi się rozjechało, błąd w jednej komórce w excelu i są konsekwencje... już się poprawiam
    Przypomnijmy: za 35,76% (25% plus opcja 10,76%) Textila Concordia zapłaciła 50 mln zł. Pozostałe 64,24% akcji Textila, pozostające w posiadaniu Redanu, jest warte 89 821 029zł (bez premii za ewentualne oddanie kontroli). Przy tej wartości, 1 akcja Redanu, za sam tylko Textil, jest warta 2,59zł. Do tego dochodzi sektor modowy.
    Sorry za błąd. Reszta bez zmian.
  • Re: i co dalej? Autor: ~autor [164.127.142.*]
    Ale nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Redan jest praktycznie bankrutem. Sam wąsaty powiedział na WZA, że firma nie ma zdolności kredytowej. Wcale nie jest powiedziane, że znajdzie się kupiec gotowy w to włożyć poważniejsze pieniądze, szczególnie w obecnej niepewnej sytuacji na rynku. Wszyscy wstrzymują się teraz z inwestycjami, ponieważ widzą co robią pisowscy bolszewicy. Główny szuler wiśniewski nie będzie miał żadnego obowiązku ogłosić nowego wezwania (nie wiem zresztą ile ma pieniędzy i ile jest tak naprawdę w stanie zapłacić). A jeśli zdecyduje się sprzedać swoje akcje, to nie ma żadnej pewności, że w obecnej sytuacji od tak na pstryknięcie palcem znajdzie się kupiec chętny na cały redan czy tylko na sam textil (zresztą jeśli nie uda mu się wycofanie, to samego textila nie będzie mógł sprzedać).
  • Re: i co dalej? Autor: ~jfgg [78.11.178.*]
    @autor
    Tak nie ma zdolności kredytowej..... a 10 maja 2016 podpisali aneks do umowy o kredyt importowy i linię akredytyw z HSBC. Nie dość, że przedłużyli umowę kredytową to jeszcze zwiększyli im o dużą bańkę limit do 4,5 mln USD.

Jeżeli spółka ma kłopoty i zmierza ku przepaści banki skracają zaangażowanie a nie zwiększają.
  • Re: i co dalej? Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    I zysk ,przeznaczyli na kapitał zapasowy....Więc na tą chwile to jeszcze nie bankrut...Tylkocholerny kombinator..
  • Re: i co dalej? Autor: ~zzz [46.113.74.*]
    Czy ktoś z Was analizował, jak na głosowanie na walnym wpływa rejestracja akcji serii S. Czybczymś to grozivdla drobnych?
  • Re: i co dalej? Autor: ~Pele [107.168.204.*]
    No trudniej się skrzyknąć
  • Re: i co dalej? Autor: ~Deal [46.77.124.*]
    PS.
    Odnośnie "kupców" w branży odzieżowej, poniżej przykład dot. wejścia inwestora kapitałowego w ub.roku
    http://www.holon.pl/pl/a/Tatuum-%E2%80%93-Holon-Consultants-doradzal-przy-pozyskaniu-inwestora-kapitalowego-dla-Grupy-KAN---wiodacej-polskiej-firmy-odziezowej

• Re: i co dalej? Autor: ~ander [45.42.164.*]
    czy lat :(
    Deal, chyba Cię nie zrozumiałem, co chciałeś przez to powiedzieć?
  • Re: i co dalej? Autor: ~poiuyy [84.10.17.*]
    Pięknie ktoś grosz po groszu zbiera akcje i spokojnie przesuwa zlecenia na północ :)

Nie wrzuca ich do arkusza ale składa zlecenie z partyzanta po konkretnej cenie jak tylko skumuluje się więcej Sek na danym poziomie cenowym i ściąga je wszystkie praktycznie jednym strzałem.
  • Re: i co dalej? Autor: ~Martines [77.254.159.*]
    a gupki oddają
  • Re: i co dalej? Autor: ~poiuyt [78.11.178.*]
    hehe dokładnie :) Nie wiem po co ludzie w ogóle wystawiają cokolwiek na S, skoro po 16 czerwca jest potencjał na naprawdę ostrą jazdę na północ :) Po price action widać ewidentnie, że ktoś chce to wykorzystać, ale jednocześnie nie robić szumu....

Technikę gracza(y) widać najlepiej po spreadzie na Kupnie-Sprzedaży. Najlepsze K stoją powiedzmy na 2,2 zł, natomiast najlepsze S są aż ok. 20 groszy wyżej, a mimo to są po pewnym czasie stopniowo łykane. 

Ktoś nie ujawnia się w arkuszu zleceń tylko kupuje akcje ,,z partyzanta" pojedynczymi strzałami. Cierpliwie i metodycznie.
    I co dalej? Dalej to gupki oddają a ktoś siedzi, zbiera i zawija w sreberka :)
  • Re: i co dalej? Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Ktoś zbiera jakby coś wiedział wiecej od ogółu...Ta sytuacja przypomina , jak kurs był po 0,85..Wtedy sie dużo mówilo o bankructwie Redana...To mam teraz dwa dni , siedzenia na szpilkach....
  • Re: i co dalej? Autor: ~qwert [213.241.22.*]
    Ale ktoś pięknie jednym strzałem łyknął ,,batona" 21,5 tys. sztuk :) Pewnie ten kto trzymał tą S-kę musi nieźle przecierać oczy teraz :D
  • Re: i co dalej? Autor: ~Wezwania [31.183.96.*]
    Kolejne wezwanie na GPW
    http://pulsinwestora.pb.pl/4553317,76330,telforceone-juz-nie-chce-gieldy
  • Re: i co dalej? Autor: ~Pablo [45.59.154.*]
    nie zaśmiecaj proszę wątku jakimiś chińskimi podróbkami telefonów
  • Re: i co dalej? Autor: ~qwert [213.241.22.*]
    Znowu :) Tym razem ktoś postawił ,,batona" na S w wysokości ponad 41 tys sztuk :) Ktoś to kupił jednym strzałem :) Haha niezłe oczy musiał ktoś zrobić :) Ktoś naprawdę metodycznie i sukcesywnie czyści arkusz i jedzie grosz po groszu na północ :)
    u gupki oddają :)
[x]
REDAN -0,34% 0,05 2025-05-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.