Wchodzac tu od 80g r -1.05 wchodziłem z perspektywą zwrotu po roku 200% i osiągnięcie 3 zł. Jednak po tym co się stało po pubikacji raportu i po dzisiejszyc informacjach zastanawiam się na zostanie tu nawet na 5 lat. z perspektywą zwrotu min 1000 %, jednak z obnizeniem rocznej perspektywy na max 2 złote. Same dzisiejsze informację uważam za bardzo pozytywne, przedewszyskim dla inwestycji długoterminowej. A wymysły naganiaczy to można między bajki włożyć. Po pierwsze niektórzy poeci piszą, że skup akcji powodować musi zniżkę kursu. Mniej akcji przy tej samej kapitalizacji to wartość księgowa rośnie i żadne wasze czary mary tego nie zmienią. Po drugie zwiększajać nominał z 1 na 10 spowoduje zwiększenie płynności a nie jej zmniejszenie. No rozumiem, jakby miało w obiegu zostać kilkaset tysięcy papiera ale wciąz będzie go jakieś 3-4 mln. i spadek o jeden grosz z 10.00 zł to będzie spadek tylko 0.1 % a nie jak obecnie odrazu 1 % zresztą jęśli nawet w obrocie zostało by mało akcji i zmniejszyło by to płynność to znaczy że nie może to rosnać wtedy? To popatrzcie na CFI czy swego czasu na LPP, . Snucie wizji że oto po scaleniu nastąpić ma jakiś dodruk to szkoda nawet komentować, bo to tylko fantazja naganiaczy. Zresztą puki co też na razie z tym scaleniem i skupem to fantazja. Jak wyjdzie oficjalny komunikat że przegłosowali to na takich i takich zasadah wtedy dopiero zaczna się prawdziwe tasowania. Dopuki tego komunikatu nie będzie obstawiam wzrosty ale z dużymi korektami taki mini tręd zrostowy, ale że spekuła ostro tu papier trzyma to będą bujać. W większości spółek po informacji o skupie akcji kurs nie na stałe ale idzie w górę, po informacji o splitach równie, a tu dwie tego typu informacje więc nie wiem jakim cudem ma to być odebrane przez rynek negatywnie? Wiem wiem, znajdą się głosy tych którzy już ponizej 1 zł i boją się wejść licząc że jeszcze coś grosza skubną niżej lub boją sie że kurs za szybko wystrzeli więć wypisują głupoty. Dzisiejsze infa świadczą o jednym, Wiekszościowi chcą mieć więcej procentowo dla siebie, bo po skupie procentowo zwiększą się ich udziały. Więc możliwe jest że w przyszłości myśli się o jakiejś sporej corocznej dywidendzie, ale to tylko moje gdybanie. równie dobrze może chodzić właśnie o to by poprzez skup ustalić pewne minimum cenowe co zapobiec ma zbytnim odstraszaniem inwestorów przez spekulację spółdzielni. Co jak co dlatego sądze że tutaj już większościowi myślą o poważnych zyskach dopiero za te 3-5 lat więc w skali roku myśle że tak w okolicę 2 zawędrujemy najdalej o ile jakies bardzo dobre infa wczesniej nie przyjdą ze spółki, Dlaczego wcześniej liczyłem na 3 złote z prostego powodu bo tyle było rok póltora roku temu a ffirma od tego czasu stale sie rozwija a nie zwija. Ostatnie wzrosty przed raportem z tych 80 gr na 1,30 zł to to niy jakeś wielkie ubieranie było? Przecież przez ostatnie 2 lata wielokrotnie dotykało zarówno 80 gr jak i skakało ponad 2 złote, więc dwa złote w perspektywie roku to praktycznie konieczność. Więc zanim struktura akcjonariatu ostatecznie się unormuje , a spółka skonsoliduję już porządnie nowe aktywa to sądze ze to właśnie tak jeszcze 2-3 lat może się pobujać 70-80 gr do 2,50-3,00 zł. Dopiero po tym czasie jak zaczna się zyski z nowych projektów i kontraktów to polecimy już na 100 zł oczywiście uwzględniajac wcześniejszy resplit. Jednak najlepsze długoterminowo jest to, że mają tego jokera w postaci projektu programu przyspieszajacego wunajdywanie leków. Oczywiście brzy to obecnie trochę jak S-F , jednak czy polakw nie stać na wynalezienie rewolucyjnych wynalazków? A któw wynalazł niebieski laser, czy najtszy najlepszy grafen Jednak jesli nawett uda się napisać taki program to daleka droga do wprowadzenia go w życie pod własnym szyldem , jednak i to jest możliwe a wtedy to za 10 lat będzie drugie LPP. Mało akcji w obiegu a jednak warta 10k :-) To wszystko tylko mażenia, jednak miałem tu zostać minimum rok i wciąz tyle conajmniej zamierzam , a póżniej się zobaczy czyczy starczy mi 100-150% czy czekam na pierwszy 1000% 5 lat.
1. Split, o którym piszesz to jest podział. Tu jest resplit zapowiadany. 2. masa błędów ortograficznych. 3. Te twoje perspektywy 3,4,5,10 lat przerażają. Czy ty jesteś nieśmiertelny ?
Natomiast zgadzam się, że skup akcji własny poniżej 10 zł może zapobiegać gwałtownym spółdzielczym zwałkom. Także ruchy o 1 grosz będą mniej odczuwalne. Skup własny oznacza także, że nie przewiduje się dodruku, albowiem trudno jedną łapą drukować a drugą to co dodrukowane skupować. To byłby jakiś absurd.
1. po pierwsze masło maślane, co ty brałeś ? 2. jak juz zarobisz te 1000% zainwestuj w słownik ortograficzny 3. rynek jutro wam wyceni to mega info 4. zrobi sie resplit na 10zł nastepnie zwałke na 3zl i juz jestes w domu(bedziesz maial te swoje 3zeta) moze przez te 5 lat wzośnie z 3zeta po resplicie do 10zł, 5. dobrze że za marzenia nie karają 6. to tak na szybko bo nie chce mi sie pisac referatów
a i jeszcze jedno bedzie miał drugie LPP jak swina niebo :)
Co ty wypisujesz człowieku, 5 lat temu jak byś postanowił czekać na wzrost wyceny perspektywicznej spółki, to byś tylko zamrozil te pieniądze bo przez 5 lat nic nie wzrosła i takie są fakty. Ja wątpię że ty masz jakieś akcje, jesteś tylko naganiaczem aby mniejszych naciągnąć na straty.
Tak tak, pisze bzdury ale 2 największych pisarzy na tym forum jako pierwszych na nie odpowiedzialo = dlaczego?, w dodatku haslky będzie mnie ortografi uczył gdzie sam w 6 zdaniach zrobił z 15 byków, jednak jakie to ma znaczenie do kursu akcji ano żadnego. Ja przedstawiłem bynajmniej jak ja to widze, a wasze marne zdania to tak bo tak lub nie bo nie i zero konkretów. I w czym się tu dziwicie , że rozważam tu inwestycję 5 letni z zamiarem zgarniecia 1000 % , najwieksze banki kupują obligi za miliardy na 0,5 % w skali roku na 10 letnie okresy i jakoś nikt ich za wariatów nie bierze. To się po prostu nazywa inwestycja długoterminowa. Ale was obchodzi tylko czysta spekulacja, złapać dołek i wyjśc na górce, a prawda jest tak ze udaje się to tylko 10% takich właśnie grajków, a Wy mi na nich nie wyglądacie. Co panie Fixie za te 5 lat skacząc po spółkach jak pchła i dziubiąc tu 100 tam 2 stówki zrobisz te 1000 % ??? Wystarczy że ci 2, 3 razy stopy połamią i wyskoczysz z niejednej inwestycji nie w porę. Tak tak, raz się trafia jak slepej kurze ten strzał 100-200 % w kilka sesji ale większość i tak oddajecie później na innych chybionych spekulacjach. Ja tu co miesiąc będę starał sie pokazywać i podsumowywać ile jestem już do przodu i zobaczymy za te 5 lat, A dla spekulantów któtkoterminowych pytanko . F ix Fax to kiedy Twoim zdaniem przebijemy 2 zł za tydzień, miesiac do końca roku? Halsky a ty kiedy wyszczekasz te swoje 70 GR jutro czy w poniedziałek?
ja przeczytawszy projekty uchwał walnego nie jestem jednak zadowolony tymi news-ami, mając sporo akcji -że 1 złnie ma gdzie to spadać, przy cenie 10 zł -no to ma z czego, po za tym ten pseudo skup akcji, że akcje będą skupowane do 10 zł, za 5mln złzamair zakupu 13 mln szt, coś tu nie gra,możliwe że będzie jakaś korekta do tych uchwał, po za tym zysk netto z przeznaczeniem na zapasowy -znowu będzie że niektórzy tutaj wąchali że będzie dywidenda, a tu guzik, oraz skąd niby kasa na skup własnych akcji?? co to za dziwny pomysł, dla długodystansowca jak ja to za dużo pytań nagle,ale obym się mylił,bo tu split zamaistna 10 złmożebyć na 4-5 zł jak sięzdenerwująludzie iwtedy stracę sporo kasy
Dnia 2016-06-03 o godz. 01:05 ~asad napisał(a): > ja przeczytawszy projekty uchwał walnego nie jestem jednak zadowolony tymi news-ami, mając sporo akcji -że 1 złnie ma gdzie to spadać, przy cenie 10 zł -no to ma z czego, po za tym ten pseudo skup akcji, że akcje będą skupowane do 10 zł, za 5mln złzamair zakupu 13 mln szt, coś tu nie gra,możliwe że będzie jakaś korekta do tych uchwał, po za tym zysk netto z przeznaczeniem na zapasowy -znowu będzie że niektórzy tutaj wąchali że będzie dywidenda, a tu guzik, oraz skąd niby kasa na skup własnych akcji?? co to za dziwny pomysł, dla długodystansowca jak ja to za dużo pytań nagle,ale obym się mylił,bo tu split zamaistna 10 złmożebyć na 4-5 zł jak sięzdenerwująludzie iwtedy stracę sporo kasy
====================================== Jak kolega twierdzi , że z 1 zł nie ma gdzie spadać no to proponuję przypomnieć sobie wiele firm z GPW, co już ich tam nie ma. Np. DSS czy E-kancelar czy ostatnio NWR . Koćczyły na 1 grosiku.
Dnia 2016-06-03 o godz. 00:42 darknews napisał(a): .................................. Ja przedstawiłem bynajmniej jak ja to widze......... =================== Mylisz kolego słowo BYNAJMNIEJ ze słowem PRZYNAJMNIEJ
Słowo " bynajmniej" - JEST ZAPRZECZENIEM - oznacza mniej więcej "wcale nie" oraz jest samym wzmocnionym zaprzeczeniem ( np. Czy masz dużo kasy ?? Bynajmniej . Bynajmniej nie.) i jest przeciwieństwem słowa " przynajmniej" . A ty używasz słowa bynajmniej zamiast przynajmniej.
Słowo przynajmniej jest zaś POTWIERDZENIEM i określeniem pewnego akceptowanego czegoś.
Bardzo wielu ludków tak mówi nie znając znaczenia słowa i jeszcze mówi " półtorej roku, półtorej tygodnia" .....Śmieszne to jest i już samo to wiele mówi o piszącym / mówiącym.
FIX FAX Ty miałeś najwidoczniej w dzieciństwie poważne problemy z polonistą i jakiś uraz psyhiczny pozostał po tym. Chcesz się bawić w profesora Miodka to zadzwoń do TVP . Ja tu wyrażnie określam z jaką perspektywą tutaj inwestuję : Rok 100-150% do 5 lat min 1000% a ty spekulancie określ ile niby zarobiłeś już na tych swoich stoplosach o których się tak chwalisz zawsze 2- 3 dni po spadkach o 15-20 %, że Tobie to na początku spadków zawsze stoplos zadziałał, tylko dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze to piszesz te 2-3 dni po fakcie gdy spadki ustają . i zaczynasz rozczulanie się nad jakimś jednym wskaźnikiem z AT robiąc z tego często sztandar w wyznaczaniu kursu. Taki z Ciebie pseudo spekulant , po prostu bajkopisarz.
Dnia 2016-06-03 o godz. 07:36 darknews napisał(a): > FIX FAX Ty miałeś najwidoczniej w dzieciństwie poważne problemy z polonistą i jakiś uraz psyhiczny pozostał po tym. Chcesz się bawić w profesora Miodka to zadzwoń do TVP . Ja tu wyrażnie określam z jaką perspektywą tutaj inwestuję : Rok 100-150% do 5 lat min 1000% a ty spekulancie określ ile niby zarobiłeś już na tych swoich stoplosach o których się tak chwalisz zawsze 2- 3 dni po spadkach o 15-20 %, że Tobie to na początku spadków zawsze stoplos zadziałał, tylko dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze to piszesz te 2-3 dni po fakcie gdy spadki ustają . i zaczynasz rozczulanie się nad jakimś jednym wskaźnikiem z AT robiąc z tego często sztandar w wyznaczaniu kursu. Taki z Ciebie pseudo spekulant , po prostu bajkopisarz.
======================= A ty coś takiej trzęsiawki doznał. A pielęgnuj sobie swój bełkotliwy język...... i ortografię
O stoplosach pisałem dwa razy po dwa-trzy dni przed. Jak poleciało z 1,3 na 1,1 i odbiło na 1,2X to mnie wyśmiali , że zadziałał mi stoplos i " zostałem bez papiera". Och ileż to było rechotu takich jak ty klaunów.
Rechot skończył się jak poleciało dnia następnego na 1,0 i potem poniżej. Poszukaj wizjonerze po forum jak tak bardzo cię kłują moje stoplosy
informacja o skupie poniżej 10zł to może informacja żeby nie kusiło spekuły zaniżać kurs, bo wtedy spowodują uruchomieni skupu. co do kwoty 5 mln że mało jak doczytacie jest zapis że ta kwota może zostać podwyższana.
czllowieku nie ma żadnego skupu, tylko informacja o możliwym skupie, nauczcie się czytac ze zrozumieniem. Kazda spółka może umieścić taką informację która na tym etapie do niczego nie zobowiązuje
Takich jak darknews bylo tu juz wielu, wiescili zwroty liczone w setkach procent, tymczasem w perspektywie tylko 3 lat mozna bylo skurczyc swoj kapital na tym smieciu o 86%..
czapla ugotował swoimi kłamstwami wielu łatwowiernych inwestorów. Kłamał o skupie, scaleniu ... to nadaje się do prokuratury. Myślę, że takimi prezesami powinien zająć się minister Ziobro w następnej kolejności po mafii w nieruchomościach i vatowcach.
zgadzam się z przedmówcami ale dodam coś jeszcze bankructwo tej spółki nie jest pewne (albo ładniej pisząc perspektywy rozwoju są niepewne) poza tym reszta się zgadza , ja mam kilka tys po średniej 57gr i czekam na rozwój licze się ze stratą.....