• Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Nie chcą udzielić konsultacji nie-członkowi SII i skierowali mnie do napisania do ich Biura Prawnego. Ja oczywiście to zrobię, ale może dzięki członkowi SII szybciej uzyskamy wsparcie w zakresie stworzenia Porozumienia Akcjonariuszy telforceone. Chodzi np. o wskazanie osoby kontaktowej ze strony SII, która będzie np. zbierała Wasze oświadczenia/zaświadczenia o stanie posiadania akcji i woli zablokowania dematerializacji akcji oraz reprezentowania nas Akcjonariuszy na NWZA.   
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Akcjonariusz [89.191.128.*]
    Czyli wybieramy ze SII ma nas reprezentować? Czy w takim razie wszyscy musimi sie tam zapisać?
    Ja mogę naturalnie sie zapisać nawet dziś tylko zastanawiam sie ile takich osób moze jeszcze być.
    patrząc na ilość zleceń po ok 100zł to szału nie ma moim zdaniem.

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    hej, zapomniałem wystawić zlecenia na 100pln, ciekawe ile osób też zapomniało?
    zaraz wrzucę
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~jol [77.252.240.*]
    na sto pln jedynie jakis jeden procent akcjonariatu. marnie narazie.
    Bo wyglada to tragicznie raptem ok 75k jest po 100zł ma być 811k.
    To się prezes ucieszył pewnie. - liczyłem na więcej.

Zlecenie na 100zł ja ustawiłem na miesiąc. :)
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Samon [94.254.177.*]
    Dopiszcie moje 32000szt.
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Spokojnie też coś dorzucę. Trzeba to rozpropagować:)

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Nie znam procedury, więc czekam co powiedzą z SII.

Spokojnie, nie dla wszystkich takie zabawy z wystawianiem po xxx złoty. Ja się w to nie bawię, zawsze można się pomylić z wpisaniem kwoty ;) po za tym to nic nie da. Trzeba działać konkretnie. Jestem przekonany, że będzie wystarczająca ilość akcji do zablokowania tego przekrętu biorąc pod uwagę proponowana cenę.
    ...to zabieram zlecenie
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~takitam [94.254.226.*]
    Dajcie sobie spokoj z wystawianiem, zgadywanie sie na forum i wystawienie nosi znamiona porozumienia (co nie jest do konca zgodne z prawem bez faktycznego zawiazania porozumienia). Naprawde majac kilkanascie/kilkadziesiat tysi szkoda Wam 199 PLN zeby zglosic sie do SII (ktore po czesci sie zwraca bo zmniejsza prowizje na rachunkach maklerskich i znosi oplaty na rok za sam rachunek). Deklaracja przystapienia do porozumienia i pelnomocnictwo bedzie wygladalo podobnie do tych jak macie na dole strony porozumienia ZEG:

http://www.sii.org.pl/1140/ochrona-praw/biezace-interwencje/zeg-sa-przylacz-sie-do-porozumienia-akcjonariuszy.html

Z tymi dokumentami podpisanymi nikt reszty nie wyroluje, jak sie uda zebrac 10% to mozna nawet wywalczyc przedstawiciela w Radzie Nadzorczej, a jak przyjdzie walczyc w sadzie to sie koszta rozloza i bedzie duzo taniej.

Napisze o sobie. Dla mnie 200zł przy moich akcjach to nie wiele - ale ile jest takich osób jak ja kilkanaście, kilkadziesiąt?
    Bo SII ma pomóc nam wszystkich a nie tylko tym co wpłacą po 200PLN (67 akcji teoretycznie).

Tylko to nie powinno być tak, że trzeba zapłacic aby bronic swojego - przed nieuczciwym właścicielem. No ale takie czasy.
    trzeba konkretnie działać.
    Aby być członkiem Sii to chyab 79 PLn a te 200 to za co?

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~takitam [94.254.226.*]
    A odpowiedz sobie na pytanie, jesli ulozy sie gorzej i sprawa pojdzie do sadu, to pierwsze bedziesz mial taniej obsluge prawna (rozlozona po czlonkach), i dajmy na to, ze delisting bylby zablokowany, to pewnie prezes bedzie dazyl do porozumienia. Myslisz, ze jak odkupi od tych z porozumienia po dobrej cenie w ugodzie sadowej to bedzie sie przejmowal pozniej potem tymi ktorzy byli poza porozumieniem?

maja dwa abonamenty 79 i 199. Powinienes dopytac i doczytac co sie bardziej oplaca (chyba porozumienie zawiazuja gdy znajdzie sie odpowiednia liczba oplaconych czlonkow). Im szybciej sie to zrobi tym lepiej, bedzie mozna oszacowac potencjal i jesli sie okaze nieduzy przez SII na przyklad zwrocic sie do KNF w celu sprawdzenia historii tranzakcji pod katem wczesniejszego wykupu przez slupy i ich korelacji informacji o odpisach podawanych prez zarzad.

Jeśli będzie wystarczjaąca ilość chętnych jestem w stanie wydac te 200zł aby ktoś z doswiadczeniem mnie reprezentował. porozumienie moze byc zwiazane od ilosci osób czy ilości akcji przed dane osoby?

Chce uniknac sytuacji ze 5 osob sie zapisze i SII napisze ze za mało osób.

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~towarzysz [94.254.226.*]
    No to tak, mam na teraz 45000 (ktorych w skupie S nie zobaczy, nie po tej cenie, chociaz sporo mam akcji ponizej 3,10) wiec chyba dobra baza do rozpoczecia zbierania 10%, 20 takich osob i jest ponad 11%, w razie czego mozna jeszcze troche z rynku podebrac :). Zarejestrowalem sie i zaplacilem dzis w SII, jutro dostane numer czlonka to bede mogl wyjasnic kilka kwestii (ale to juz pewnie bedzie przyszly tydzien, bo w tym sie dni robocze koncza).
    Ja posiadam 27600 akcji i również zapisuję się do SII.
    Maras, co opisujesz? ilość akcji, sytuację, co warto zawrzeć?
    Ja posiadam 27600 akcji i również zapisuję się do SII.
    jaki jest koszt zostania członkiem SII ?
    Dnia 2016-05-19 o godz. 12:04 ~bubu napisał(a):
    > jaki jest koszt zostania członkiem SII ?

79 czy 199?
    To ja tez się zapisuje sa swoim mam ok 12k akcji jeszcze jest żona - nie wiem jak Sii sie na to zaopatrują.
    Zaraz wypełniam formularz. Niech negocjują wartość księgową.

A czy jest możliwe że prezes dogada sie z takimi zapisanymi placac jakaś wynegocjowaną cenę - ja sie upieram min WK. A pozostałym nie zrzeszonym nie zapisanym da np w drugiem wezwaniu 4PLN? a tych zrzeszonym po np 9?
    Jest to możliwe?

niech ocenią jak długo ktoś trzyma akcje wiec wierzył w firmę a terach chca nas .....

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Lechu [195.205.146.*]
    Jeśli będziecie organizować, dajcie jakieś info e-mail/tel, mam 21 000 akcji i dołączę się, niestety z natłokiem spraw zawodowych trudno będzie mi się czynnie angażować.

Pozdrawiam
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Irek [188.146.6.*]
    Ja nie zapłacę naganiaczom 199zl rocznie, czyli conajmniej 400zl, bo sprawa będzie trwac
    Nikt nie zmusza - zawsze można liczyć na innych - też tak można. tylko jak chesz niby walczyć o swoje? Zawsze mozesz dzis sprzedać zobacz - ile jest chętnych aby kupić za tą cenę może. Takie wpisy nic nie wnoszą do sprawy - moim zdaniem.

Mając np 10k akcji co daje wg skupującego kwotę 31000k a wg WK ok 9 kwotę 90000 - jak przy tym ma się nawet te 400zł? jest o co walczyć?
    ale każdy ocenia samemu. Ja wypełniłem formularz czekam aż na @ podeślą jakieś info.
    te 200 to jest za rok 365 dni czy do konca roku?) ?

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~banan [152.72.130.*]
    ja juz pisalem wczesniej tez uwazam ze jest o co walczyc. mam 11 000 akcji. rowniez mysle o zapisaniu sie do SII. warto by bylo sie zorganizowac jak najszybciej bo wbrew pozorom nie zostalo duzo czasu do konca skupu.
    zawsze mozna zalozyc np jakis e-mail I wszyscy chetni wysla tam ilosc akcji. mielibysmy jakas baze akcjonariuszy + kontakt.
    wydaje mi sie ze jest to lepszy pomysl na kontaktowanie sie niz pisanie na forum.

prosze dajcie znac co o tym myslicie
    pozdrawiam,
    Tylko wróg jest wśród nas :) czyta co piszemy liczy akcje wystawione po 100.
    Uważam, że kazdy kto ma ponad 5k akcji powinien sie zapisać - zależy od średniej zakupu jeszcze ;)
    Ktoś wie kiedy trzeba opłacić bo potwierdziłem linka i co dalej?

Jestem już członkiem SII - opłata rozszerzona wpłacona. Zaraz piszę o co chodzi lub dzwonie jak znajdę numer.

Panie prezesie łatwo się nie poddamy. Wartość księgowa to wartość księgowa. A nie 3 czy 5 zł.
    ja się zarejestrowałem, powinienem opłacić składkę 79 czy 199?
    Ja wplacilem 199 do trzech dni pełna aktywacja aby nr dostać.
    opłacone 199
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwestorAndrzejewski [188.146.79.*]
    Witam nie płaćcie teraz żadnych składek do SII dopóki Pan Piotr Cieślak nie powie iż będą wam pomagać wtedy ustalacie ile osób ma wpłacić przykładowo będzie Was 100 OSÓB to może powiedzą iż 15 składek wystarczy /ale najpierw uzgodnijcie a potem wpłacajcie /dlatego na razie proszę wstrzymać bo możecie za dużo osób wpłacić ,jak się już dogadacie to wtedy wybieracie te osoby co wpłacą tak aby jak najwięcej się tym osobą zwróciło wasze biuro maklerskie sponsorem, Każdy z Was proszę aby dokładnie i cierpliwie przeczytał mój nowy wpis pół godziny klikałem

https://www.bankier.pl/forum/temat_bardzo-prosze-aby-kazdy-dla-swojego-dobra-to-pomalu-przeczytal,20676361.html 

793390705 zadzwońcie do mnie to wam wszystko wytłumaczę

Podbijam - inwestorAndrzejewski naszym mentorem :).
    Mawiedze - będzie dobrze.
    czy ktos otrzymał odpowiedź z SII w sprawie ewentualnego reprezentowania akcjonariuszy?

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: norek21 [86.97.64.*]
    Ja mam 6800 akcji. Jestem zainteresowany.
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Piotrek [87.204.238.*]
    Coś dla dywersyfikacji. http://www.newconnector.pl/kancelaria-prawna-inkaso-wec-utrzymuje-dobre-wyniki-finansowe
    Wiec tak. Dzwoniłem pod podany nr - bo każdy tylko pisze i czyta - trzeba działać. ja niestety nie mam wiele czasu.
    Pan ma wielkie doświadczenie.
    Dzwoniłem też do sii rozmawiałem z mecenasem i prosił aby każdy z zainteresowanych osób napisał @ na interwencje@sii.org.pl 
    aby bylo wiadomo ile chętnych. Do Pana Cieślaka niestety mnie nie połączono.

Prosimy p Andrzejewskiego o interwencje ;)
    Co do wpłacania pieniędzy to min 10 osób musi wpłacić - zawsze można dopłacić.
    I musimy miec ze sobą kontakt.
    Niech ktoś też zadzwonić na podany numer Pan (straszna gaduła :)) wszystko wyjaśni.
    Na moje mamy duże szanse - wnioskujmy o WK i tyle.

sii zobowiązał sie w najbliższym czasie jakieś info na www tez napisać ale muszą być od was maile do nich.

Prezes tez to czyta i niech wie ze sie nie poddamy. Biegli rewidenci opłacani przez spółkę - super wiarygodne źródło - a gdzie biegły zewnętrzny?
    I o to chodzi. Dzięki za info. Wysyłamy maile na interwencje@sii.org.pl. Jak ktoś leniwy może wykorzystać to co sam wysłałem i tu wkleiłem. 
    Maras, co opisujesz? ilość akcji, sytuację, co warto zawrzeć i dodać?
    tez wlasnie wyslalem maila do SII.

wielkie dzieki Akcjonariusz za kontakt :)

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~jaz [85.222.40.*]
    Ja mam 60k - Wyslalem tez maila do SII. Jestem zreszta nieaktywnym obecnie czlonkiem
    Napisałem ogólnie pytanie o "procedurę". Szczegółów nie podawałem, bo to i tak w oświadczeniu i umowie Porozumienia Akcjonariuszy podasz. Tak to rozumiem. Poniżej zamieszczam raz jeszcze, może być jako baza.

"Szanowni Państwo,

zwracam się z prośbą o wsparcie w zakresie stworzenia Porozumienia Akcjonariuszy Spółki Telforceone, która w dniu 17.05.2016 ogłosiła wezwanie do sprzedaży akcji Spółki oraz reprezentowania nas Akcjonariuszy na NWZA. Zaproponowana cena 3,10/2,95 złotych za akcję jest przeze mnie nie do zaakceptowania, ponieważ nie odzwierciedla, moim zdaniem, wartości godziwej Spółki. Celem wezwania jest dematerializacja akcji TFO i wycofanie Spółki z GPW.

Jeśli Państwo jesteście w stanie pomóc mi oraz innym potencjalnym zainteresowanym bardzo proszę o wskazanie najbardziej efektywnej procedury postępowania , którą upublicznię na forach internetowych dla zainteresowanych osób. Uprzejmie proszę również o szacunkowe koszty wsparcia z Państwa strony.

Jest to dla mnie i z pewnością dla innych akcjonariuszy nowa, niekomfortowa sytuacja dlatego z góry dziękuję Państwu za pomoc.

Z poważaniem,"
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwestorAndrzejewski [94.254.242.*]
    ZRÓBCIE punkt 1 i 2 na szybko
    1. Proszę NARAZIE NIE WPŁACAĆ SKŁADEK DO SII poza tymi co już to zrobili/bo nie wiadomo czy zdecydujecie się na ich propozycję współpracy/ jeśli tak będziecie wpłacać ,te osoby co już wpłaciły będą proszone póżniej powiadomić organizatorów inicjatywy /grupa paru osób co ma czas aby działać/ również będziemy szukali osób które już wcześniej miały to członkostwo
    2. Teraz najważniejsze tworzenie bazy danych osób popierających i od tego należy zacząć ,poniżej opisany wariant a lub b do wyboru choć polecam telefon,prosiłbym aby akcjonariusz określił się czy da numer do tego celu czy inna osoba z was to zrobi to należy zrobić na szybko ,inne osoby niech się zgłoszą do działu reklamy i marketingu i trolować i rożnymi medodami pozyskujcie akcjonariuszy,

Witam serdecznie dzwoniła do mnie jedna osoba od Was miała się skontaktować z SII z Panem Piotrem Ciślakiem ,jednak to jest drugoplanowe z tym płaceniem to nie muszą wszyscy zależy jaki wariant współpracy to od 15 do 25 osób jeśli mówimy o rozszerzonym ,jak za dużo pootwieracie to Wam nie oddadzą kasy a jak SII powie iż niema czasu/ nierealne ale/ ja mu telefonu na komórkę do Pana Piotra nie podałem choć mam, mam nadzieję iż pod stacjonarnym go zastał Te koszty to działania włącznie z reprezentowaniem was na walnym/ jeśli nie wygracie głosowania to dodatkowe koszta i tylko Sad może to zablokować.
    Na razie czekamy co akcjonariusz napisze dzwonił z ukrytego numeru więc nie mogę do niego oddzwonić

najważniejsze musicie szukać akcjonariuszy wszelkimi możliwymi metodami ja proponuję wariant a lub b /choć jestem zwolennikiem telefonu /osoba która od was do mnie dzwoniła ma dać niby ten numer /chyba iż inna osoba którą znacie z forum i macie zaufanie da szybciej /choć zalecam zaczekać jak ta osoba napisze był to chyba nik akcjonariusz

a.Samo wystawienie zleceń jest dobrym pomysłem ,ale należy zrobić tak abyście mieli ze sobą kontakt ,czyli najprościej ktoś z was kupuje nowy starter i podaje numer na forum chyba iż poda numer prywatny wysyłacie smsy z ilością akcji można podać województwo na wszelki wypadek ewentualnych spotkań regionalnych
    b. jeśli nie zdecydujecie się na podanie telefonu / co bardzo zalecam / to proszę założyć wątek gdzie będziecie wpisywali ilość akcji osób co nie sprzedadzą w wezwaniu jednak obowiązkowo każda z tych osób musi podać @ do siebie ,jeśli boi się publicznie podawać swojego @ to otwiera nowego /2 minuty i jest/ pamiętając o włączeniu możliwości odzyskania hasła jak zapomnimy ,tą metodę wybrali na midasie ,na redanie Pan Jacek dał telefon to są teraz najpilniejsze działania oczywiście należy to rozreklamować
    2 Tą informacje należy rozreklamować na forum bankiera ,oraz na innych forum , ktoś musi się tym zająć,odświeżając wpisy na wszelkich możliwych miejscach w internecie,możecie zainteresować prasę wysyłając im @,czy do serwisów internetowych ,każdy artykuł to dodatkowa reklama i nowe osoby, dodatkowo każdy z was zna maklerów ze swoich biur poprosić aby wyłowili akcjonariuszy z większymi ilościami akcji ,wam telefonu do nich nie dadzą ale mogą do nich zadzwonić i powiedzieć o waszej inicjatywie podając im numer do Pana Jacka te osoby same wyślą smsa i przystąpią dla swojego dobra
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwestorAndrzejewski [94.254.242.*]
    j/w w poprzednim poście róbcie
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Akcjonariusz [46.238.228.*]
    Na wstępie ponownie dziękuję p. Andrzejewskiemu za rozmowę. Tak to ja dzwoniłem. (wcześniej na forum już pisałem o tym).
    I tak dzwoniłem do sii ale tam powiedziano mi, że nie połączą mnie do p Cieślaka, on jest dostępny jedynie pod @.
    Wiec poprosiłem o rozmowę z mecenasem (Nazwiska nie pamiętam), poopowiadał i tak jak napisałem prosił o @ aby wiedzieć ile osób jest zainteresowanych.
    Co do wpłat to też tak jak pisałem ok 10 osób na początek. Mogą to być chyba te niższe później ew dopłacić - ja wpłaciłem 199 i z głowy. Przecież mogąc stracić znacznie więcej warto zaryzykować.

p. Andrzejewski pisze stale o organizacji i nr telefonu widzę, że nikt się nie kwapi licząc na kogoś.
    Wiec podaje NR TELEFONU – 518146202  zbuduje bazę pewnych osób.
    W SMS proszę podać ilość akcji, @ do siebie , województwo, imię ew nazwisko i ew cenę jaka Was interesuje  - trzeba wyciągnąć oczekiwania. I niech każdy określi czy kontakt woli via @ czy SMS, ew czy wpłacił do sii lub czy jest gotowy wpłacić.

Zaznaczam, że w celu potwierdzenia (że posiada się akcje - wróg obserwuje i trzeba go zniechęcić) będę prosił o wystawienie waszego pakietu po określonej cenie na np 2 dni (np 4567 akcji wystawi ktoś po 77,78, kolejna osoba 5678 akcji po 85,23) odznaczę sobie w bazie i tyle.
    @ potrzebne po to że łatwiej mi wysłać ok 40 @ niż 40 sms – lub ktoś inny.

Ale zaznaczam nie mam wiele czasu aby pisać jakieś pisma itd - o to poproszę kogoś innego może wśród nas jest jakiś mecenas prawnik, prokurator?. Ja jestem zapracowany (poza tym dom rodzina itd) i średnio mam czas na jeszcze dodatkowe cuda a uważam, że trochę już zrobiłem.. Tyle mogę zaoferować od siebie.

Szkoda, że ludzie tyle mogą stracić a nikt jak się okazuje nie zadzwonił do p Andrzejewskiego się dopytać co ew dalej– a polecam Pan ma ogromne doświadczenie.
    Ja proszę o aby Pan zadzwonił do p Cieślaka aby nadać też tempo prac - znacie się wiec może to pomoże.
    Trzeba też wyznaczyć kogoś do kontaktu z sii nawet w formie @, po co oni mają czytać w pomniejszym okresie 100 maili jak mogą przeczytać 2 czy 3 - za obsługę płacimy przecież z tych składek.

Polecam poczytanie wątków o Midasie i Redan tam też się organizują, jeszcze jedna firma była co już nie jest na GPW ale zapomniałem

Ktoś się do jakieś roli zgłasza poczuwa? Czy głównie mi zależy.
    potrzebne osoby do pisania do sii
    osoba do rozpropagowania akcji na forach itd
    osoba która próbowała by dotrzeć do maklerów - może ktoś zna i dopyta jak przekazać akcjonariuszom info

Panie prezesie będziemy walczyć o WK + % bo zapowiada się bardzo dobrze i stąd ten skup. Nie po to ktoś trzyma akcje kilka lat aby zarobić tyle co na lokacie :)
    To co się ostatnio działo, z premedytacją dążenie do obecnej sytuacji było świadomie i zaplanowane. Ja mogę iść nawet do sądu nie widzę problemu.
    Po prostu liczę na uczciwe traktowanie w biznesie.

Nikomu źle nie życzę, ale tak w biznesie nie powinno się traktować wspólników.  Wiem jak pozostanie na giełdzie i będzie dalsze zaniżanie to mając 5% w stowarzyszeniu można wezwać własnego rewidenta itd z dalszymi konsekwencjami włącznie.

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Akcjonariusz [46.238.228.*]
    Taką odp otrzymałem od sii
    "Witam Pana,

SII przyjrzało się sprawie wezwania na akcje TFO. Jak wynika z treści wezwania intencją wzywającego jest wycofanie akcji z obrotu. 

W tym miejscu z punktu widzenia akcjonariuszy mniejszościowych istotne jest to, że nie można przywrócić akcjom formy dokumentu i wycofać spółki z obrotu bez odpowiedniej uchwały WZA podjętej większością 4/5 głosów na WZA oddanych w obecności akcjonariuszy dysponujących minimum połową kapitału zakładowego. Co niezwykle ważne, po aktywności SII oraz Porozumienia Polcolorit w pracach nad przepisami, zmianie uległ próg niezbędny do podjęcia takiej uchwały do poziomu 90% głosów na WZA. Zmiany te zostały podpisane już przez Prezydenta i opublikowane w dzienniku ustaw. Wejdą w życie z dniem 4 czerwca br. To oznacza, że Państwa pozycja w walce o zatrzymanie spółki w obrocie rośnie (oczywiście przy Państwa aktywności na WZA). Patrząc bowiem na obecny akcjonariat TFO (free float), myślę, że akcjonariusze mniejszościowi przy większej mobilizacji i chęci powalczenia o swój interes powinni być w stanie zablokować uchwałę o ewentualnym wycofaniu akcji z obrotu już podczas WZA. Oczywiście kluczowe będą wyniki wezwania i termin WZA, bo dopiero wówczas uda się jednoznacznie ocenić Państwa szanse i szacunkową liczbę głosów niezbędnych do zablokowania uchwały.

Myślę natomiast, że przy naprawdę aktywnej mobilizacji z Państwa strony będzie realna szansa na pokazanie Państwa (mam nadzieję, że skutecznego) sprzeciwu wobec ewentualnego wycofania akcji z obrotu już podczas WZA. Przykład aktywności akcjonariuszy North Coast pokazał, że osiągnięcie takiego celu przy odpowiedniej aktywności akcjonariuszy mniejszościowych jest jak najbardziej możliwe. Przykład Polcoloritu z kolei pokazał, że duża aktywność na forach nawet przy małym freefloacie może przyczynić się do zintegrowania naprawdę znacznej grupy akcjonariuszy, która następnie mimo braku wymaganej ilości akcji skutecznie walczy przed sądem o swoje prawa.

Jako SII możemy oczywiście zaproponować Państwu wsparcie chociażby w postaci reprezentacji akcjonariuszy mniejszościowych na WZA.

Mając na względzie, że na obecnym etapie nie mają Państwo planów zwoływania WZA, dodawania punktów do porządku obrad etc., a najzwyczajniej sprzeciwiają się Państwo planom wycofania akcji z obrotu w tym oferowanej cenie,  to w naszej ocenie najprostszym rozwiązaniem będzie udział akcjonariuszy (tych co mogą) osobisty, a tych co nie mogą za pośrednictwem pełnomocnika na WZA (jeśli będą Państwo zainteresowani  kompleksową pomocą z naszej strony w tym zakresie łącznie z wsparciem  merytorycznym i reprezentacją na WZA, to oczywiście jw. wspomniałem możemy takie wsparcie zaoferować - kwestia warunków współpracy oczywiście pozostaje do ustalenia, ale mogę zapewnić, że w przypadku zainteresowania akcjonariuszy będą one rozsądne, bo nam też zależy, aby właśnie w takich przypadkach tej pomocy inwestorom indywidualnym udzielić i pomóc im w walce o swoje prawa, bo m.in. po to też jesteśmy. Poza tym wszelkie tego typu inicjatywy aktywizacji akcjonariatu mniejszościowego oceniamy bardzo pozytywnie i popieramy).

Na ten moment należy póki co oczekiwać informacji ze strony Zarządu Spółki odnośnie terminu zwołania NWZ, którego przedmiotem będzie m.in. uchwała dotycząca zniesienia dematerializacji akcji.

Jeśli natomiast chcieliby Państwo na dłużej zewrzeć wspólnie szyki (tak jak np akcjonariusze Polcolorit) i mieliby Państwo zamiar, czy to zwoływać WZA, czy też wnioskować o dodanie do porządku WZA określonych punktów porządku obrad itd., to sugerowałbym rozważyć, aby zawarli Państwo wówczas porozumienie. Każdy z Państwa musiałby podpisać wtedy stosowną umowę porozumienia. Zasadne by też było, aby mieli Państwo swojego przedstawiciela, który będzie trzymał pieczę nad działaniami porozumienia (w szczególności będzie pilnował wszelkich kwestii formalnych związanych z komunikacją z członkami porozumienia, kontrolą ilości akcji posiadanych przez porozumienie, czy też z wypełnianiem obowiązków informacyjnych przez porozumienie). Tutaj niezbędne będzie wówczas aktywne zaangażowanie Państwa przedstawiciela/i. Oczywiście możemy Państwu także i tutaj zaproponować kompleksowe wsparcie prawne.

Na tym etapie uważam jednak, że kluczowa będzie Państwa aktywność na WZA, które będzie decydować o zniesieniu dematerializacji akcji. Po zmianie przepisów Państwa pozycja w walce o Państwa prawa bardzo istotnie w tym przypadku wzrośnie. 

Mając na uwadze powyższe proszę rozważyć jakiego rodzaju wsparcia na tym etapie by Państwo oczekiwali (tj. czy od razu chcieliby Państwo formalizować porozumienie, czy też jednak bez porozumienia wyrazić po prostu swój sprzeciw głosując na WZA przeciw uchwale o zniesieniu dematerializacji - bez zawierania porozumienia) i wówczas przedstawię Panu propozycję współpracy. 

Pozdrawiam

Piotr Cieślak"

• wreszcie Autor: ~obserwator [94.254.227.*]
    W końcu jakieś konkrety dobrze wyczytałem ze chcesz min WK za akcję.
    Ciekawe co dalej. Ja się zastanawiam. Poczytam o tych innych spółkach i zobaczę jak to się dalej potoczy. Na pewno nie oddam za mniej jak 6,5. Ale ktoś coś robi sam pewnie nie pociagnie ale zobaczymy.
  • 518146202 - MOBILIZACJA Autor: ~Akcjonariusz [46.238.228.*]
    Jak czytam nowe posty to zadziwiająca aktywność sprzedających się pojawia. Zazwyczaj jak ktoś sprzedaje - to oddaje akcje i idzie gdzie indziej a tu niby sprzedają a przez ostatni rok czy trzy lata nic nie pisali. Wydaje mi sie ze ma to na celu zbijanie naszej mobilizacji.
    Ludzie kto wam w to uwierzy? Gdzie byliście jak było 4zł,5zł, itd lub gdzie byliscie jak było poprzednio 2,4 (nie w tym roku)

Do osób co wysłały SMS
    Wybaczcie, że na SMSy nie odpisuje każdemu.Postaram się jutro po sesji (nie każdy wieczorem używa komputer) niech rano doczytają o ile spam nie zasypie wątku - podesłać na zebrane @ info ile mamy itd i zbiorę w całość dane od sii i to co wiemy czyli ile mamy % naturalnei po przekroczeniu 5% nalezy sie ujawnić spisać itd.

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~Maras [89.231.70.*]
    Mamy odpowiedz z SII (ja również otrzymałem), za co serdecznie dziękuję Panu Piotrowi.
    W dniu dzisiejszym zostałem członkiem SII (te 199zl to uważam niewiele w porównaniu do potencjalnych korzyści ze wsparcia SII w naszej sprawie)

Pytanie co należy teraz zrobić?

Moim zdaniem, wezwanie jest faktem i trzeba się zabezpieczyć/ bronic, a czas ucieka. Osobiście nie czuje się na tyle kompetentny, żeby samemu koordynować dalsze działania w zakresie sformalizowania Porozumienia Akcjonariuszy, a tym bardziej w zakresie reprezentowania mnie/nas na WZ. Uważam, ze udział w WZ każdego z osobna bez ww. Porozumienia lub probie sformalizowania Porozumienia bez pełnego wsparcia SII niesie ze sobą ryzyko niepowodzenia, którego nie mam zamiaru ponosić.

Wnioskuje zatem za tym, aby skorzystać z pełnego wsparcia ze strony SII, zwłaszcza ze warunki będą rozsądne jak deklaruje Pan Piotr.

Konkretyzując, proponuje zatem zadeklarowanie się w postaci maila do SII na adres: interwencje@sii.org.pl wpisując w treści oświadczenie o stanie posiadania akcji i woli kompleksowego wsparcia ze strony SII. Treść chętnie opracuje.

Zastanówcie się nad ww. propozycją lub poprawkami i napiszcie, ze jesteście zainteresowani plus (jeśli prawda) info ze jesteście członkiem SII.

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~mistrz [88.156.227.*]
    Jestem zainteresowany.Nie jestem czlonkiem i posiadam 7k akcji. Czy ta inicjatywa jest rownolegla do inicjatywy z sms?
    Chcemy to jakos skoordynowac?

• Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwestorandrzejewski [94.254.242.*]
    NAJWAŻNIEJSZE PROSZĘ WSTRZYMAĆ SIĘ Z PŁACENIEM SKŁADEK SII może już macie wystarczającą ilość ,to jest TA SAMA INICJATYWA TEL JEST DO PSEUDONIM AKCJONARIUSZ

Z tymi składkami do SII to narazie się wstrzymajcie bo należy zebrać dane ile osób już wpłaciło ,bo zwrotu składek nie robią a może macie już tyle co potrzeba najważniejsze smsy i będzie gest KOZAKIEWICZA na walnym ,dacie radę w grupie siła ,wysyłacie smsa tel 518146202 z ilością akcji cel 10 % głosów

wybór jest taki albo posłuchać się OCH KAROL który zaleca sprzedać /on chociaż ma z tego pisania wynagrodzenie/ wybór drugi nie sprzedać na walnym zrobić GEST KOZAKIEWICZA wysyłając smsa z ilością akcji pod numer tel 518146202 z ilością akcji cel 10 % głosów moja dobra rada aby tak zrobić ,a później w grupie będziecie myśleć nad strategią i następnymi krokami /ja doradzam tak zrobić i robię to społecznie pro publiko bono ,zmieniłem Wam przepisy wykorzystajcie to jednak nie mam czasu was przekonywać wasza kasa wasz problem ,już 1 % swojego życia zmarnowałem na społeczne zabawy ,inni w przyszłości nie będą mieć tego szczęścia bo limit w tym życiu wyczerpałem ,starczy dobrych uczynków
    Pozdrawiam 

Tajna broń takich Porozumień 
    Wybór niezależnego członka rady nadzorczej na podstawie 385 KSH, przez głosowanie grupami daje akcjonariuszom mniejszościowym większe uprawnienia kontrolne. Taki członek rady nadzorczej, oddelegowany przez grupę akcjonariuszy, może wykonywać swoje czynności w ramach stałego indywidualnego nadzoru, w tym także przeglądać księgi spółki i wszystkie inne jej dokumenty. W niektórych przypadkach taki członek może uzyskać uprawnienie do uczestnictwa w posiedzeniach zarządu z głosem doradczym - mówi mecenas Lejb Fogelman z kancalerii Greenberg Traurig.

dodatkowo możecie będąc w Porozumieniu w każdej chwili nasłać biegłego rewidenta do zadań szczególnych /wystarczy 5 %/
  • Re: Czy jest z nami członek SII? Autor: ~inwestorandrzejewski [94.254.242.*]
    NIE TRZEBA BYĆ CZŁONKIEM SII KAŻDY MOŻE PRZYSTĄPIĆ DO GRUPY

ABY przystąpić do grupy której celem jest gest Kozakiewicza CZYLI ZABLOKOWANIE WYRZUCENIA Z GPW I UNIKNIĘCIE PRZYMUSOWEGO WYKUPU PRZYSTĘPOWAĆ MOGĄ WSZYSCY CI CO CHCĄ 3,4 ZA AKCJE I CI CO CHCĄ 12 ZŁ LUB WIĘCEJ TERAZ MACIE WSPÓLNY CEL DOPIERO POTEM JAK TO ZABLOKUJECIE I PRZECIWNIK BĘDZIE CHCIAŁ WASZYCH AKCJI I ZAPROPONUJE CENĘ X TO NASTĄPI EOZŁAM WASZEJ GRUPY WTEDY CZĘŚĆ OSÓB SPRZEDA ALE TYM BĘDZIECIE SIĘ MARTWIĆ PÓŻNIEJ TERAZ CEL MACIE WSPÓLNY WYSYŁAJĄC SMSA tel 518146202

PROSZĘ ŻADNYCH SKŁADEK CZŁONKOWSKICH JUŻ NIE KUPOWAĆ, JEŚLI ZAJDZIE TAKA POTRZEBA WYTYPUJEMY WSPÓLNIE KTO KUPI /może w parę osób się złożymy/ NA RAZIE NIC NIE KUPUJEMY NA PRZYKŁADZIE JEST WAS 100 osób za pomoc sii weźmie np 15 składek jednak to ja sobie wymyśliłem iż 15 może mniej może więcej ustalicie z nimi myślę na naszym przykładzie iż więcej niż 20 składek nie wezmą możecie też kogoś innego wziąść do pomocy decyzję podejmiecie póżniej dlatego proszę nie wpłacać więcej
    NAJWAŻNIEJSZE SĄ SMSY
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.