• Kiepski skup Autor: ~takitam [94.254.226.*]
    Juz widac ze skup idzie kiepsko. Przeciez nikt nie bedzie czekal na 3,10 (minus prowizje) ktore dostanie pod koniec lipca jak moze sprzedac dzis za 3,07, a mogl nawet za 3,09. Do tego zabawa z listami do biura maklerskiego potem do biura skupujacego... . Kto chce to po tej cenie puscic puscil dzis najpozniej jutro. Troche jest jeszcze pewnie po slupach. Wydaje sie jednak, ze do 90% bardzo daleko.

Nie mniej nie tracic koncentracji i zrzeszyc sie w SII, bo w przypadku NWZA w ciagu 6 miesiecy od zakonczenia skupu trzeba sie spiac i pojechac zaglosowac przeciw zniesieniu dematerializacji.

Wydaje mi sie jednak, ze cel jest inny i od poczatku nie bylo zalozenia, ze skup sie uda. Zadaniem jest zebranie ile sie da, zanim spolka zacznie pokazywac dobre wyniki.
  • Re: Kiepski skup Autor: ~maciej [213.241.40.*]
    Mam to samo wrazenie
  • Re: Kiepski skup Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Przy takim założeniu, to tu powinni podwyższać skokowo kurs, żeby zebrać jak najwięcej od tych co mają po 4xx, 5xx itd., ale nie wiem czy to ma sens, bo zleci się spekuła. Czy to ma sens?
  • Re: Kiepski skup Autor: ~takitam [94.254.226.*]
    A po co? Wziasc ile sie da za 3,10. Przez rok podawac piekne wyniki i oglosic skup akcji wlasnych wedle ciagle waznej uchwaly w suwaku 3,4-13,4. Odsprzedac czesc zebranych w programie reszta za darmo w kieszeni prezesa. Czy sie uda skup czy nie gosc niczym nie ryzykuje... .
  • Re: Kiepski skup Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Rzeczywiście, proste rozwiązania są najlepsze. Dzięki
  • Re: Kiepski skup Autor: ~Akcjonariusz [89.191.128.*]
    Czyli trzymamy.
    tylko ciekawe ile mamy razem :)
    ktos napisał że 50k - tyle to dwie osoby mogą mieć - kwiestia ile takich osób.

• Re: Kiepski skup Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    ja nie mam 50k
  • Re: Kiepski skup Autor: ~takitam [94.254.226.*]
    Potrzeba 820 tysiecy akcji w rekach zdeterminowanych ludzi, zeby zniesienie dematerializacji/przymusowy wykup sie nie udaly ;). Nie ma co czekac, rejestrowac sie i skrzywikac wokol SII, w przyszlosci pomoga tez wam w uzyskaniu odpowiedzi na niewygodne pytania, jesli zajdzie potrzeba :P.
  • Re: Kiepski skup Autor: ~Lechu [195.205.146.*]
    dorzucam swoim 20k akcji
  • Re: Kiepski skup Autor: ~banan [152.72.130.*]
    Witam, mysle ze powinnismy sprobowac sie zebrac jak proponowal Andrzejewski w ponizszym watku.

https://www.bankier.pl/forum/temat_tylko-takie-dzialanie-moze-was-uratowac-przed-wyrzuceniem-z-gpw,20658321.html

co Wy na to.

nie mozna sie dac tak wyruchac bez mydla :P
  • ...na teraz Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    rzeczywiście obserwujmy co się teraz będzie działo, trzymajmy rękę na pulsie i w razie zagrożenia zrzeszmy się
  • Re: ...na teraz Autor: ~Akcjonariusz [89.191.128.*]
    Piszecie o mobilizacji i połączeniu sił i sie gdzies zapisać.
    Jestem za aby nie oddac jesli mam sie gdzies zapisać moze ktos opisze co i jak.

Jest link podany to tyczy naszej sytuacji tez?
    Chyba jest o co walczyc - skoro własciciel niby bankruta chce skupic o 30% wyżej niż sam zbił :)

Czyli do 10 czerwca kurs sie juz nie zmieni. :) i obrot powinien byc 0 - chyab ze ktos potrzebuje kasy.
    Dzis ile poszło na 13:12 0,32m akcji a ile musi zebrać bo ile musi pozostac ktoś już napisał.

wszystko zalezy od nas malutkich - jednych mniejszych innych większych.

• Re: Kiepski skup Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Nie wiadomo ile cwaniak Sawicki skupił wcześniej przez podstawione osoby. Teraz widać że długo się przygotowywał do tego przekrętu. Nie chce się wierzyć jak można tak postąpić. Wszyscy teraz doskonale wiedzą że firma ma się doskonale i tylko można sobie wyobrazić ile milionów zysku odpłynęło "po drodze". Prawdopodobnie ma kupca na całą firmę za okrągłą sumkę albo stwierdził że nie będzie się bawił z Chołotą i chce bardziej oficjalnie pokazywać "swoje" zyski i już tylko sobie.
    Ale te wszystkie numery aby zbić kurs i zaniżyć do cna min. cenę skupu to już naprawdę niezły przekręt.
    Jak poszedł komunikat że Kaps może będzie kupował to chyba w największym koszmarze się nie śniło że w taki sposób.
    TO się nazywa "skup akcji własnych".

• Re: Kiepski skup Autor: ~ANDRZEJEWSKI [94.254.241.*]
    Witam skoro ja potrafiłem zmienić obowiązujące prawo ,to zaufajcie i róbcie tak jak napisałem w tym wątku link https://www.bankier.pl/forum/temat_tylko-takie-dzialanie-moze-was-uratowac-przed-wyrzuceniem-z-gpw,20658321.html 

Musicie już teraz działać bo później będzie za późno jeśli chcecie zablokować wyrzucenie z GPW jeśli się zjednoczycie powiecie na walnym NIE i niema żadnego wyrzucenia z GPW jednak potrzebujecie od 6 do 10 % głosów, jeśli będziecie mieć mniej tylko w Sadzie to możecie zablokować ale to już dodatkowe koszty, Opisałem Wam nawet jaki starter kupić i podać numer na forum Zawiązanie Porozumienia na pewno nie zaszkodzi ,na Redanie właśnie też się organizują , słusznie mówicie nikt nie będzie się bawił w papierki i odpowiadał na wezwanie tylko sprzeda na GPW tylko problem jest iż ci co skupują to na GPW ODDADZĄ TO W WEZWANIU /może niektóre zlecenia zakupu to tzw słupy ,na MIDASIE to same biuro prowadziło zapisy a przekroczył 90 %, dlatego jeśli chcecie uniknąć przymusowego wykupu szybko działajcie niech ktoś da ten numer telefonu i zbierajcie wstępne deklaracje poparcia ,bo wcale tak łatwo i szybko się nie zbiera jeśli się zjednoczycie może dojdziecie do wniosku iż brakującą ilość osoby które dysponują wolnymi środkami dokupią ,wiecie ile akcji ma przeciwnik , liczcie ile akcji jest sprzedawanych na GPW /wszystkie transakcje poniżej ceny z wezwania mogą trafić do waszego przeciwnika/ nie wiem czy są fundusze u was które teraz chętnie sprzedają realizując nawet duże straty, dlatego te osoby które nie akceptują tej ceny niech się szybko organizując zaczynając od podania telefonu /inne formy odpadają tylko telefon/ ślijcie smsy z ilością akcji ,możecie zrobić spotkania regionalne , wyłonicie wtedy osoby które będą koordynowały wasze działania i przewidywali ruchy przeciwnika obmyślając strategie ,przyszłe działania itd
  • Re: Kiepski skup Autor: ~inwestorAndrzejewski [188.146.135.*]
    j/w
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.