Chciałbym bardzo abyście nawet jeśli się nie lubicie z forum przystępowali do grupy pod innymi pseudonimami ,osobiście zapraszam wszystkie osoby nawet te które między sobą się sprzeczały na forum i sobie dogryzały, jedynym kryterium jest posiadanie akcji. Najważniejsze iż jest jakiś postęp jest tworzona baza danych osób zainteresowanych Waszą inicjatywą, tak jak powtarzałem wielokrotnie trochę za późno /gdyby było wcześniej to nagłośnione może 90% by nie przekroczył w wezwaniu/ wiele osób by może nie sprzedało... jednak lepiej późno niż wcale ale marketing reklamy tej inicjatywy trochę szwankuje ,jeśli ktoś ma trochę czasu aby poświęcić się i rozreklamować tą inicjatywę w innych miejscach w internecie ,nie każdy czyta forum bankier ,może ulotki w POK biur maklerskich, może grzecznościowo poprosić maklerów których znacie aby o waszej inicjatywie powiadomili pozostałych akcjonariuszy mają do nich telefony w swoich systemach, Tak jak pisałem wcześniej tworzenie bazy danych z wykorzystaniem telefonu byłoby wygodniejsze ,ale aktualny system nie jest najgorszy oczywiście później będzie należało zweryfikować to czy te osoby posiadają te akcje /wystawiając zlecenie po np. 10 zł lub w inny sposób/
Najważniejsze iż baza danych jest jawna i bezpieczna bo wysyłając swoje adresy np. wybierając jednego z Was abyście tam wysyłali zgłoszenia było ryzyko iż jeśli źle wybierzecie to dane zginą
Ze wszystkich osób które się zgłoszą należy wyłonić kilkanaście osób jedne osoby co mają wiedzę o spółce /dodatkowe wątki i argumenty do sprawdzenia z prawnikami czy nadadzą się do wykorzystania w sądzie, inne osoby co mają zdolności organizacyjne , nie należy kierować się kryterium ilości akcji.może te osoby wybierze się na spotkaniach organizacyjnych regionalnych
Wracając do spotkania które jest organizowane w Warszawie czekamy na więcej informacji,jeśli ta osoba chciała się spotkać od razu przy udziale prawników to kancelarii prawnych jest bardzo dużo i czasochłonne jest skontaktowanie się z choć kilkunastoma z nich ,dodatkowo u nas w Polcolorit Porozumienie po wstępnej rozmowie telefonicznej z różnymi kancelariami prawnymi wysyłały one nam ofertę obsługi prawnej z klauzulą o tajemnicy abyśmy innej kancelarii ich oferty nie zdradzali.
Wiele kancelarii prawnych chętnie będzie Państwa reprezentowało.kwestia zdecydowania się na tą jedyną .wybierając kryterium cena do doświadczenia lub inne kryteria ,Na naszym przykładzie Polcolorit Porozumienie mamy wynajętą w miarę renomowaną kancelarii którą wspiera radca prawny opłacony z własnej kieszeni przez największego Członka Porozumienia, dodatkowo korzystamy z pomocy prawnej SII, im więcej mądrych głów tym lepiej
Jeśli ktoś z Państwa ma czas proszę wytypować kilkanaście kancelarii prawnych ,może ktoś z Państwa ma rozeznanie w tym środowisku .podzwonić poprosić aby powysyłali ofertę obsługi prawnej,po wstępnej obróbce tych ofert wybierzecie 3 oferty kancelarii z którymi można się spotkać i wybrać tą jedyną ,dodatkowo można do pomocy tej kancelarii dogadać się z drugim prawnikiem np .tutaj na forum ktoś napisał przedstawiając się jako mecenas można z nim się dogadać lub innym podaję link do wątku mecenasa
https://www.bankier.pl/forum/temat_co-mozna-jeszcze-zrobic,20530171.html Najważniejsze iż tworzy się baza danych,te kilkanaście osób które będą tworzyły strategię całej grupy z czasem się sami zgłoszą.
Wczoraj miałem telefon z londynu osobiście nie rozmawiałem z tą osobą tylko kolega długo rozmawiali był to jedna z osób od Państwa ,kto dzwonił nie wiem podałem jej telefon komórkowy do redaktora z Gazety Parkiet gdyby medialnie zrobić szum może by nie robili przymusowego wykupu bo mogą zrezygnować choć skuteczniejszy byłby chyba marsz pokrzywdzonych może z czasem będzie was tyle aby zrobić demonstracje / jak zabierzecie swoje rodziny/
Dodatkowo tej osobie dałem tel komórkowy do radcy prawnego Pana Radosława Kwaśnickiego proszę o nim poczytać na internecie czy to jest właściwa osoba aby Państwa reprezentować ,w poleceniu kancelarii jest bardzo duża odpowiedzialność ,mam nadzieje iż z kilku ofert wybierzecie tą właściwą