• dywidenda... i co dalej Autor: ~zenith [62.233.183.*]
    Dywidenda uchwalona została na zasadach, które pozwalają Medionie na wycofanie się z wezwania. Z drugiej strony Włosi pokazali, że gotowi są na niewielką podwyżkę (+4zł) więc ta dywidenda wiele nie zmienia. Nużąca jest ta cisza... brakuje jakichś deklaracji ze strony akcjonariuszy, zarządu, wzywającego, że za drogo, za tanio, ostatnia szansa na wyjście, że szukają innego inwestora, itp. Trzeba poczekać do czwartku i się coś powinno wyklarować.

Ostatnio bez wielkiej walki i emocji wezwanie na Ferro zakończyło się klapą. Niska cena, później symboliczna podwyżka, brak wystarczającej liczby odpowiadających na wezwanie i wzywający odchodzi z kwitkiem i zabiera zabawki. W sumie zakładałbym, że jak ktoś planuje transakcję za setki mln zł, wydaje kasę na prawników, due diligence, zabezpiecza środki na wezwania, to zabezpieczy sobie jakąś rezerwę na potargowanie się z akcjonariuszami.
  • Re: dywidenda... i co dalej Autor: ~Lodzer [31.182.82.*]
    Tak jak we wcześniejszych wątkach, przy tej cenie nie ma co sprzedawać. Włosi liczyli że kupią tanio dobrą spółkę, rozwijającą się i z perspektywami. C/Z aktualnie w okolicy 10. Perspektywy w Czechach, Słowacji i Hiszpanii obiecujące. spółka stabilna i dzieląca się z akcjonariuszami dywidendą. Stopa dywidendy netto 2,3 %. Oby wszystkie takie były.. Jak widać Łódź to miasto sukcesu i koszty dla spółki niższe niż w W-wie, choć WZA właśnie tam robią. Poniżej 75 aktualnie nie warto odpowiadać!!! Ja przy 64 też chcę dokupić, ale nie ma chętnych na sprzedaż.
  • Re: dywidenda... i co dalej Autor: ~MAG [217.173.188.*]
    Zbieram dywidendę i czekam na rozwój wypadków. Liczę na jeszcze jedno podniesienei ceny wezwania już po uzyskaniu zgody na przejęcie od banku włoch. Jutro wyniki, powinniśmy już widzieć początek cyklu wzrostu zysku spółki w porównaniu do poprzedniego kwartału.
  • Re: dywidenda... i co dalej Autor: ~Lodzer [31.182.82.*]
    Zobaczymy. Wzrostu wielkiego nie oczekuję gdyż nakłady inwestycyjne kosztują, oprocentowanie też w dół, natomiast perspektywy dobre. Przy tej cenie w wezwaniu nie odpowiadam. OFE mam nadzieję że też nie. Może faktycznie podniosą... Ja jeszcze dokupiłem przy 65.
[x]
MAGELLAN 0,03% 67,50 2016-06-23 16:03:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.