Nie znam się bardzo na czytaniu raportów i mam pytanie jak to jest że raport roczny różni się od raportów kwartalnych z tego co się doczytałem to strata netto z kwartalnych wynosi ponad 3 miliony a z rocznego 27 milionów , to samo wynik operacyjny duża różnica o co to chodzi . Jeśli ktoś mógłby to wytłumaczyć to byłbym wdzięczny
To znaczy że raport roczny był [ skorygowany], wyrażnie pisze! To znaczy że Prezes jest nieudacznikiem [ gęsi mózg] i jego wartość intelektualna jest wprost proporcjonalna do wskażnika - Cena\wartość księgowa= 0,15.
Czy naprawdę nieposiadajacy akcji są tak zawistni, ze nie widzą niczego dobrego w spółce? Nie wierzę. Raport (skonsolidowany rzecz jasna)jest bardzo dobry, jak mozna nie widziec progresu w stosunku do roku 2014? Przychody, zysk, Ebitda(czy ktos wlasnie zwrocil na ten wskaznik uwage?) . Kazde wyniki są lepsze od poprzednich nastepne -juz zaraz kwartalne- beda znow lepsze. Zaczna poja w iac sie sumy dodatnie. Dlaczego nie? Bo prezes nieudacznik? A moze zgorzknialy forumowicz? Tylko slepy nie widzi postepu. Robcie jak chcecie..pogadamy za kilka miesiecy. Spółka na razie wychodzi z ogromnego dolka, ale w jakim stylu. Cierpliwosci. Albo sprzedajcie co macie, jesli faktycznie macie i dajcie sobie siana z opluwaniem samej spółki a zwłaszcza posiadaczy akcji. Celowo nie podaję zadnych cyfr -wszystko w raportach.
ponieważ , jak na wstępie w liście Prezes napisał, dokonano skorygowania wierzytelności i wartości jednej ze spółek, to zabieg czysto papierowy np. mam niby wierzytelność wobec jakiejś spółki.
Przesadzasz, ja widze tutaj spójne działania biznesowe, ale oczywiście nie oznacza to powodzenia calej strategii, zobaczymy czy da sie utrzymac na rynku handlując sprzetem elektronicznym tablety/smartfony itd, nie zapominaj ze kupili tez portal extrapolska i mają kanał telewizyjny,potencjał jest duży, ale czy się uda wyjść z obecnej sytuacji, zobaczymy gdyby z extrapolski zrobili portal typu onet lub wp byli, a przy tym zmienili profil kanału telewizyjnego plus szlaby sprzedaż sprzetu, to byliby gigantami, ale oczywiście to tylko założenia i marzenia, konkurencja jest duża, ale moim zdaniem robią co mogą w obecnej sytuacji i nikt nic lepszego by nie wymyślił. W dłuższym okresie powinni jeszcze zaprosic Chinczyków do wejscia do spółki, bo przeciez handlują chińskimi wyrobami pod marką lark (tak mi się przynajmniej wydaje), do biotonu Chinczycy weszli ... itd itd, nie ma co psioczyc, jak juz ktos w to wszedl, tylko trzena czekac na lepsze czasy, mam nadziej, ale narazie tylko nadzieje, że lepsze czasy nadejdą
Gdybym tu był od niedawna, to pewnie też miałbym jeszcze w sobie jakiś optymizm co do tych ludzi. Niestety, jestem tu (chociaż już tylko symbolicznie) od lat i niczego dobrego się po tej śmiesznej ekipie nie spodziewam. Ten cały MIT i MNI, to jedne z największych badziewi jakie spotkałem na giełdzie. Ja bym tego nawet na New Connect nie wpuścił, a co dopiero na główny rynek. Zamiast pchać się na giełdę, powinni raczej zacząć od prowadzenia pojedynczego toi-toja, bo jak pokazuje historia poważny biznes nie dla nich.
Jak widać każdy ma inną teze nie jestem specjalistą od wyników dlatego rozmawiałem z księgowym dm jestem posiadaczem akcji mni przejrzał 2raporty i stwierdził że wszystko jest posprzątene nawet uwzględnione są nowe wyceny nieruchości jednym słowem jest przygotowani są do wzrostu i tego się czymam
Ostatnio byłem na targach w Londynie tv była tam totv! prezentowali ezo powiem że było duże zainteresowanie sądze że będą jakieś pozytywy
Dnia 2016-05-06 o godz. 06:41 ~xxx napisał(a): > Jak widać każdy ma inną teze nie jestem specjalistą od wyników dlatego rozmawiałem z księgowym dm jestem posiadaczem akcji mni przejrzał 2raporty i stwierdził że wszystko jest posprzątene nawet uwzględnione są nowe wyceny nieruchości jednym słowem jest przygotowani są do wzrostu i tego się czymam > > Ostatnio byłem na targach w Londynie tv była tam totv! prezentowali ezo powiem że było duże zainteresowanie sądze że będą jakieś pozytywy
Wnioski stałem w kolejce by pogadać z wierzbickim nazwisko mogłem przekręcić z tego ci słyszałame wnioskuje że programem intereteresują się inne stacje tv zresztą sam wierzbicki mówił że nie spodziewał się takiego zainteresowania
przesadzasz, tu nie ma co oceniać ludzi, oceniajac w ten sposób jak Ty piszesz zakładasz, ze oni chca raczej zostać zebrakami o nie jeszcze bogatszymi, uwierz mi ze oni chcieli by aby dochody i zyska mni czy larka były dużo wieksze, moim zdaniem z sytuacji jaka zaistniala wychodzą pozytywnie, a jak pisalem co sie biznesowo okaże to zobaczymy
czy te wyniki coś zmienią? nie wiem, ale mam nadzieje że bedzie na plus, widze nadzieje i widze zagrożenia, jak będzie to się okaże gdyby wyniki za każdy kwartał były na plus napewno by to coś zmieniło. Biznesowo to MNI jest zalezny od Larka, a nie na odwrót, pomijam fakt gdyby MNI zaczeło sypać akcjami Lark, ale to raczej wykluczam. Generalnie mamy podwójne dno, więc zakładam, że na jakiejś zasadzie do 2 zł dojdzie, w ramach odbicia. W dłuższym okresie wszystko zalezy od MIT Premium, czy bedzie układ, chociaż ta spółka juz jest spisana na 0 w bilansie Lark, wiec nawet gdyby byla upadłość likwidacyjna nic sie nie stanie, zobaczymy co się bedzie działo, wszytko w jedną jak i drugą strone jest możliwe