zaje-,biście - przepływy finansowe razem 49.504.000 PLN - zobowiazania mniejsze o 45.000.000 - zysk 2x wiekszy niz rok temu 26.442.000 PLN ----------------------->>>>> brawo Panie Wajda
teraz info o dywidendzie --------------->>>>> 10 gr i jedziemy na 2,5 PLN udanej majówki
Zarząd je dnostki dominującej zamierza zarekomendować Walnemu Zgromadzeniu wypłace nie dywidendy za rok 2015 zgodnie z dotychczasową polityką dywidendową w wysokości 4 groszy na akcję.
czyli ten pies ogrodnika sam woli nie dostac kasy z diwidendy tylko po to żeby nie podzielic sie z akcjonariuszami. zasadniczed pytanie. po co ten psikuta tak pilnuje kursu. nawet sam odgrzał stary temat z roszczeniami GDiK.
Uzbiera 90% i to zrobi. Dywidenda i uzasadnienie to jakaś kpina. Szkoda, że GPW na to pozwala, ale jak już latają takie śmieszne pozwy od grubych instytucji to nie ma co się spodziewać nawet jakiejkolwiek kary za manipulację. Zastanawia mnie tylko ciągle po co takie szopki.. Można to zrobić szybciej, taniej albo jeszcze lepiej - w ogóle nie wchodzić na giełdę.
ja mówię pass, ostatni raz inwestowałam , koniec z długoterminowymi zakupami w spółki ze stabilną sytuacją, zmówieniami itd. wiarą w dobrą wolę właściciela firmy i te fundamentalne pierdoły...... teraz tylko wykresy i szukanie okazji (4 stracone lata na Wasko ,bezsensowne tkwienia i wiary w spółkę którą wybrałam. Zenon Komar i jego lektura wyleczyła mnie z Wasko. Czekam na dobry moment i pa,pa Panie Wajda. Ostatnia Wierna Posiadaczka Gównianego Papieru. Za dużo kapitału i wiary utopiłam w tej "szmacianej , manipulowanej spółce"
Robak, Jeśli tylko jesteś z Krakowa to jest do zrobienia jak pożegnamy ten cudowny papier ,który im jest w lepszej sytuacji finansowej tym bardziej szmaciany - wszak już trochę się z nim męczymy, więc porozumienie w tej materii jest, a i wnioski już też zaczynamy wyciągać ....ech tylko tego czasu szkoda...... to się podobno nazywa DOŚWIADCZENIE
bardzo rozsądny wpis - ja powtarzam od lat KNF nie istnieje - oszustwa i bilanse pompowane pod wyjście właścicieli ze spółek , audyty na zamówienie , bankrutujące spółki z zyskami netto w poprzednich wielu wielu latach , oszuści w zarządach i radach nadzorczych - a kary dla nich nie ma - celowe zanizanie kursu pod wezwanie (midas , elektrim , bogdanka ....) ta giełda rządzi mafia , a "inwestowanie" to wymysł dla dłupiego leszcza , zyski wyprowadza w formie wynagrodzeń , premii , czy zakupu po zawyżonej cenie jakiegoś gówn..go podmiotu , moga tez dodrukowac po taniości papieru bez prawa poboru tymczasem wasko może na 2,2 podejdzie o 2,5 raczej bym nie marzył
Anja, kupowłem papier tuż przed 4 zł kiedy Wajda mówił (potem przytaczali jego słowa), że za mniej niż 5 zł (jak dobrze pamiętam) udziałów nie sprzeda. Potem przyszedł kryzys na giełdzie, z szumnych zapowiedzi nie wiele wyszło. Dobrze to rozumiem. Wasko też raz miało się lepiej raz gorzej. Trudno jest mi narzekać, bo wiem że to w ponad 80% jego i rodziny spółka. Nikt oprócz jego i tejże rodziny nie wie co gość szykuje, ma z Wasko dywidendę, dużo większą dywidendę ma z PZU i to od lat. Już w 2009 roku pisano: "Wśród osób prywatnych najwięcej akcji PZU ma śląski biznesmen Wojciech Wajda. Skupował je jeszcze w latach 2000-02 za dywidendę ze spółki Wasko, którą kontroluje. - PZU miało dobre wyniki finansowe i uznałem, że to dobra inwestycja - mówi Wajda. Dzięki dywidendzie zarobi ponad 14 mln zł". Sądzę, że zbiera z PZU do dziś dywidendę. Jego pieniądze zainwestowane w PZU i jego zysk. Wajda ma się dobrze, oby mu tylko zdrowie i całej rodzinie sprzyjało (czego mu życzę), to co mu więcej potrzeba ? Ja akurat jestem w takiej sytuacji, że każdy grosz muszę ładować w uratowanie życia innej osoby... Też kiedyś liczyłem, że z Wasko będę miał trochę grosza. Ta rekomendowana dywidenda też ścięła mnie z nóg, ale cóż zrobić. Jeszcze liczę, że zarobię na WAS, ale mam coraz mniej czasu i może tak być, że będę zmuszony sprzedać wszystko. Tłumaczę sobie, że to giełda, zdawałem sobie sprawę w co wchodzę. Niestety z szumnych zapowiedzi Prezesa mało co wyszło i tyle. Szkoda, że trochę zamieszania się zrobiło z tym procesem, nie wiem o co tu chodzi i mam nadzieję, że ze strony... jest czysta gra. I tyle.
Panie Wajda mimo wszystko życzę Panu i Pana Rodzinie dużo zdrowia i Wasko sukcesów !
Co napisałem 30 kwietnia można przeczytać powyżej.
Kilkanaście dni później 11 maja wiadomo co się stało. Wielu nie zapomni tego nigdy. I właściciele i firma WAS i akcjonariusze.
Dzisiejszy spadek, to od maja równie silny cios dla nas... cóż tu można pisać. Wszyscy jesteśmy wkurzeni. Z tak dobrze zapowiadanej inwestycji nic nie wyszło.
A prywatnie niestety nie udało mi się, to co pisałem. Osoby już nie ma... I czy warto wobec tego robić analogie do kogoś innego, nam znanego ? Może tak, albo nie ?
Podtrzymuję: "Panie Wajda mimo wszystko życzę Panu i Pana Rodzinie dużo zdrowia"