Ciekawe jak by to wyglądało pod względem technicznym gdyby jeszcze raz spadło w okolice 12 zł. Byłoby to potrójne dno. Nie wiem dokładnie jak będzie wyglądała cena po czwartym maja bo wtedy ma być dzień przydziału dywidendy i ciekaw jestem czy odetną od ceny dywidendę,czy to jakoś inaczej będzie wyglądało.
To nie jest hipoteza tylko realnie kształtujący się scenariusz. Potrójne dno jest formacją wiarygodną i jak zwykle nie ma 100% pewności, że uklepie się dno a potem będą wzrosty. Ja powiem tak...gram zgodnie z trendem z UCG. Trend is your friend. Wychodzę na tym dobrze i zrobiłem już trzy kólka na UCG. Moja teoria się potwierdza więc z tego nie rezygnuje:)
Najlepszą radą jest nie radzić. W sprawach inwestycyjnych trzeba, choć to trudno, kierować się chłodną kalkulacją i umieć na wykresie odczytać emocje: strach i chciwość. To bardzo trudna sztuka, której ciągle się uczę z różnym skutkiem. Ja kupiłem po 12,30. Nie wiem co będzie dalej ale moim zdaniem jest już w miarę ubite dno. W przypadku wzrostów mamy do pokonania opór na poziomie 13,01. Wsparcie 12,43 w przypadku testu.