• EBC Autor: ~chomik [5.172.247.*]
    czy to nie powiązana spółka (osobowo) dostała upomnienie od GPW?
    http://www.newconnect.pl/?page=1061&ph_main_content_start=show&cmn_id=13774

zresztą wg mnie grupa minox/presto to kolejna grupa oszustów na bananie, ciekawe czy EBC zrobi z Pylona kolejną?
  • Re: EBC Autor: ~przepiorka [37.188.239.*]
    Brawo, ktos to zauwazyl. Zagrania spekulantow w najlepszej formie, a celem jest emisja akcji i wyciaganie kasy ze spolki. Przed firma kolejne 2 emisje: 2.5 miliona zl za wykup nieruchomosci oraz za rok kolejna za wykop przetwornikow od EBC za 1.5 mln zl conajmniej. Brawo. Akcjonariusz sponsoruje spekulantow w czystej postaci. Dodatkowo gielda dopuscila akcje z warrantow do obrotu. Podaz naciska bo oni to objeli po 10 groszy, takze kazda cena powyzej to czysty zysk. Szkoda tych co uwierzyli w piekne plany i zapewnienia pewnych panow z pylona. Prawda jak zawsze jest okrutna. A kto dalej uwaza ze tu wszystko jest w porzadku niech zobaczy historie spolka Minox i Presto. Ich plany, wizje, emisje akcji i obecny kurs a w niedalekiej przyszlosci wykluczenie z gieldy. Inwestor musi zrozumiec ze new connect to najlepszy rynek do dymania, nie inwestowania. Gudbaj.
  • Re: EBC Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    Na pewno mają do uplasowania 3,3 mln, nie 4,1. Pożyjemy zobaczymy.
  • Re: EBC Autor: ~Obawa [213.62.126.*]
    Trzeba poszukać w starych wiadomościach EBI, tam było wspomniane po jakiej cenie muszą odkupić udziały od EBC.
    Od kiedy będą dopuszczone akcje z warrantów, giełda wydała komunikat już, czy nie powinno być jeszcze infa od Pylona ?
    Czy komuś zależy by kurs był nisko ?
  • Re: EBC Autor: ~qqq [155.133.97.*]
    Plus jest taki, że głównie za swoje niepowodzenia płaci Max, czyli serce i dusza Pylona. Ja na przykład w następną emisję nie wejdę nawet złamanym groszem. Dzisiaj przeczytałem prospekt z poprzedniej emisji. Pamiętacie jak obiecywali, że po trzech latach przychód wyniesie 7 milionów (teraz już tylko planują wzrost o 40% procent obecnego), albo jak to oni nie muszą wnosić wkładu pieniężnego na poczet inwestycji (przecież potem okazało się, że po to była właśnie nowa emisja). Teraz to już nie wiem czy śmiać się czy płakać z tych obietnic. Przeczytajcie, dobra lektura do poduszki jeśli lubicie koszmary w nocy.
    Maks inwestuje w Pylon. musi mu sie kalkulować.

Co do 7mln przychodu. pylon s.a. przy rok rocznym wzroscie 40% powinien sam osiagnac 7mln w tym czasie. A tu dodaj jeszcze drugi podmiot.

• Re: EBC Autor: ~qqq [155.133.97.*]
    Pożyjemy zobaczymy jak to mówią. Na razie nie wychodzę, ale totalnie nie podoba mi się ich strategia. Plany na przyszłość może i mają ambitne, ale najlepiej ukazywać to i chwalić się (jak ostatnio z tymi przychodami, to dopiero było żałosne) poprzez zysk, a nie kolejne zaciągane pożyczki.
  • Re: EBC Autor: ~ja [5.172.237.*]
    Tak czy inaczej, jeśli podstawowy akcjonariat wejdzie w emisję (czyli maks i jujka) to przy tym że nie oni nie sprzedają akcji, wartość akcji poprzez ich wyjście nie zostanie odnotowane.
  • Re: EBC Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    W świetle najnowszego komunikatu z EBC (link poniżej) trudno się nie zgodzić z chomikiem. Mianowicie spółka EBC kierowana przez pana Osińskiego (który kiedyś był członkiem RN w Pylonie) właśnie dokona kolejnej emisji akcji z PP dla obecnych akcjonariuszy (raptem niecałe 6 miesięcy od poprzedniej emisji). Zbieżność z Pylonem bardzo duża pod kątem osoby jak i strategii operacyjnej, którą wydaje się emisja kolejnych niekończących się akcji.

https://www.bankier.pl/forum/temat_ebc-nieposkromiony-przez-akcjonariuszy-producent-akcji-nowa-emisja,20379699.html
    http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=92933&ncc_index=EBC&id_tr=1 

Sam powtarzałem wielokrotnie, iż jestem akcjonariuszem długoterminowym i na efekty obietnic Pylona było nam czekać 3-4 lata. To znaczy nie mniej, nie więcej jak staną się one rzeczywistością w 2016-2017. Czas szybko leci. Czas na odkrycie kart. Także, inwestorom proponuję jeszcze chwilę cierpliwości, mniej cierpliwym no cóż, chyba kurs dyskontuje wszystko w giełdzie. Proponowałbym zaczekać do WZA, pojechać i postawić sprawę krótko.

Ps. W piątek wchodzą nam do obrotu akcje z emisji warrantów, których sprzedaż po cenie wyższej niż 0,1 daje zysk ich właścicielom. Także, kto planuje zwiększyć zaangażowanie może zaczekać na dyskonto w piątek/poniedziałek:))
  • Re: EBC Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Trzeba jednak obiektywnie stwierdzić, że emisje są robione (jak na standardy gpw) bardzo uczciwie (do zbadania pozostaje ewentualne ostatnie 1,5 mln akcji bo tu sprawa jest jednak kontrowersyjna). Mamy wysokie ceny emisji. Objęcia z pp bez ewentualnych wykluczeń. Jeśli chodzi o rozwój spółki to wydaje się, że jednak jest on widoczny chyba nawet dla ślepego, natomiast jeśli chodzi o aspekt biznesowy to tu oczywiście zawsze może być lepiej (chociaż na podstawie wiedzy, którą mamy w raportach wydaje się, że działalność bilansuje się). Inwestycja w nieruchomość jest kluczowa dla każdej firmy, szczególnie o profilu produkcyjnym i nie powinna budzić większych zdziwień. To dobry ruch. Jeżeli emisja się powiedzie, a nieruchomość nie została przepłacona - to zapewne będzie duży pozytyw w rozwoju i nie ma co biadolić. Biadolić to można jedynie nad tym, że to co dobre dla spółki i zarządu nie zawsze jest dobre dla jej akcjonariuszy (szczególnie tych mniejszych). Tu powinna iść cała czujność. Komunikacja, spełnianie obietnic, odbiór rynkowy klientów, brak jawnych przewałów - to w tym przypadku podstawowe kryteria jakości.
  • Re: EBC Autor: ~chomik [5.172.247.*]
    wg mnie nie inwestuje siew firmę, która co innego deklaruje a później co innego robi (udziały w firmie produkującej podzespoły do kolumn)

ale widzę, że PR stara się na forum zmienić wrażenie, mnie to nie rusza żegnam
    co przez to rozumiesz?
  • Re: EBC Autor: ~kosciuszki [83.26.250.*]
    to, ze nie maja obiecanej liczby udzialow

[x]
JRCGROUP 0,00% 0,14 2025-11-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.