• Analiza fundamentalna spółki Agroliga- artykuł Autor: ~gieldowimilionerzy [5.254.65.*]
    Zapraszam do lektury

Czy istnieje na naszym parkiecie taka spółka, która z roku na rok ma coraz lepsze wyniki, wysoki raiting( niskie ryzyko bankructwa), dużą rentowność, niskie zadłużenie i jest niedowartościowana? TAK! Ale jak to się stało i gdzie jest haczyk? Zacznijmy wszystko po kolei.
    Wyniki finansowe za ostatnie 5 lat.
    Widać, że spółka nie jest to eminent sezonowy, któego dobre wyniki są raz na jakiś czas, a  stabilna spółka, która z roku na rok polepsza swoje wyniki. Jednak od 3 lat mimo rosnących przychodów zysk netto zatrzymał się na jednym poziomie. Dlaczego? Ponieważ spółka skupiła się na działalności inwestycyjnej, dzięki której będzie miała więcej do powiedzenia do otaczającej jej konkurencji i pozwoli sobie na większe moce produkcyjne.

Czytaj dalej: link 
  • Re: Analiza fundamentalna spółki Agroliga- artykuł Autor: ~Mirka [207.244.93.*]
    Wkoncu jakis artykul o spolce, zainteresowanie wraz ze wzrostem kursu rosnie jeszcze bardziej, oj czuje panowie ze sowite lata nas czekaja :)) A ci ktorzy sprzedali, albo niech odkupia, albo wylacza notowania i usuna Agrolige z obserowowanych :))
  • Re: Analiza fundamentalna spółki Agroliga- artykuł Autor: ~ostrozny [103.10.197.*]
    Autor pisze tak o sytuacji na Ukrainie:

No dobrze, ale gdzie jest haczyk?
    Spółka to walor, zajmujący się produkcją i przetwarzaniem żywności na terenie kraju Ukrainy przez co była narażona na duże ryzyko. Ponieważ od zaistniałego faktu minęły już ponad 2 lata, a o konflikcie ani widu, ani słychu uważam, że to właśnie czas na spółki Ukraińskie. I okazuje się, że nie tylko ja tak uważam, ponieważ wszystkie walory zajmujące się podobnym profilem działalności na Ukrainie i notowane na naszej giełdzie również zaczęły dynamicznie rosnąć i to bardzo dynamicznie, na większości walorów kurs uróśł o prawie 100% w szybkim czasie, podczas gdy na Agrolidze jesteśmy jedynie po jednej sesji wzrostowej i to dość istotnej, ale o tym poniżej.

Ja bym jednak byl ostrozniejszy i wycenial spolke na max 30 zlotych dopoki nie bedzie oficjalnych informacji.
  • Re: Analiza fundamentalna spółki Agroliga- artykuł Autor: ~guru [77.65.84.*]
    ale naganiacze z was heh kurs stoi gdzie stoi bo to jest taka spolka co juz tak ma nie nalezy to rosnacych jak kto lubi sie kisic to agroliga jest najlepsza dla niego powinna moze i po 100zet latac ale nie bedzie latac chyba ze za 5lat jak komu nie szkoda tyle czekac bo przez kupowanie i sprzedawanie po infach idzie zarobic znacznie wiecej ja ostatnio 100% tygodniowo zarabiam to przez 5lat z 10tys lub 100tys % chyba zarobie a wy ile gora kilkaset moze ale powodzenia
  • A MOZE MASZ AKCJE LPP PO 50 ZLOTYCH Autor: ~kilkasetprocent [103.10.197.*]
    Kilkaset procent? Mi wystarczy max 50-100% na tej spoleczce i wiem ze tyle bedzie, ba nawet niech to bedzie 10% rocznie, lepsze to niz lokata czy MINUS... PANIE GURU ZARABIAJACY TYSIACE PROCENT

no wlasnie wiec jak sie kisila to wybicie moze byc na prawde duze PANIE GURU
  • Re: A MOZE MASZ AKCJE LPP PO 50 ZLOTYCH Autor: ~guru [77.65.84.*]
    czytaj moje posty to sie dowiesz ze nie klamie ostatnio zarobek 100% na Trophy i 20% na plazie oba w 2dni a jutro najpozniej pojutrze atlantis +20%zysku a potem sie zobaczy znow, Agroliga tez urosnie ale to moze potrwac moze byc 1000% w kilka lat ale ja nie kupie bo zarobie wiecej jak tysiac % w te kilka lat, wole obracac i miec wiecej zysku niz sie kisic i nic nie robic trzymajac wszystko w 1spolce, poza tym nudziloby mi sie a ja lubie handlowac i wywalic przynajmniej raz w tygodniu cos z zyskiem :D
  • Re: A MOZE MASZ AKCJE LPP PO 50 ZLOTYCH Autor: ~spokojpanowie [5.254.65.*]
    Kazdy zarabia jak lubi, co to za roznica? Wazne zeby wyciagac kase z rynku i byc na koniec roku na plusie... a prawda jest taka, ze Agroliga w nastepne dni/ tygodnie da zarobic dla spekualntow i dlugoterminowych
  • Re: A MOZE MASZ AKCJE LPP PO 50 ZLOTYCH Autor: ~bufon [89.64.8.*]
    1000%hehe nawet nie wiesz kiedy są notowania a marzysz o 100% dziennie.
    Dziecko my tu zarabiamy a to dopiero początek:)
    Patrz i się ucz może za kilka lat uzbierasz kapitał na 10 akcji agroligi:)
  • Re: A MOZE MASZ AKCJE LPP PO 50 ZLOTYCH Autor: ~Daria [207.244.86.*]
    ciekawe co zaprezentuje nam ten tydzień, ja zakładam korekte do wybitego oporu na 15.8 i potem w góre tak jak w piątek na 18 i pokonanie oporu, znowu mala korekta i potem nastepny tydzien jakas konsola i powinno stabilnie rosnac, to juz ten czas
  • Re: A MOZE MASZ AKCJE LPP PO 50 ZLOTYCH Autor: ~lizus [178.42.63.*]
    Min 23 zł pewne na 98%
[x]
AGROLIGA 0,00% 21,00 2025-10-24 15:28:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.