Do ~~tata, oraz innych akcjonariuszy MSX. Wniosek ~tata o NWZA nie został uwzględniony, gdyż zapewne nie wypełniał Warunków Statutu, czyli 5% akcji. Proponuję próbę zgromadzenia 5%, lub większej liczby w akcjonariacie MSX. Proszę zatem osoby posiadające większe pakiety akcji o reakcję na tym wątku z podaniem orientacyjnej liczby akcji.. Jeśli będzie odzew to podejmiemy próbę zjednoczenia sił. Sam zobowiązuję się do zgromadzenia akcjonariatu do ok.3%.
W/g pobieżnych obliczeń w pierwszych 2 dniach udało się nam zebrać prawie 5% (może wystarczy). Jakby akcję nagłośnić bardziej, to może kolejne 5% by zebrał. Nie wierzę w to także, że cała reszta jest w rękach "komitetu organizacyjnego". Pamiętajmy, że Elektrim ma nieco ponad 7%, Jędrzej, 5,1%, oraz Tarantoga prawie 10%., to daje razem nieco ponad 22%. Przecież nie skupili chyba 73% w ostatnim okresie? Nie zapominajmy także, że Solorz zapytany o MSX odpowiedział, że nic o tym nie wie, i odsyła do Piskorza. Z wiedzy ogólnej nigdzie nie znalazłem śladów informacji jakoby któryś z tej dwójki interesował się Sp-ką. Czyli nie ma także powodów do skupu.
Albo zaczną namawiać na kupowanie akcji właśnie teraz. Niestety nie pomogę WAM. Miałem 18,5 tys akcji ale sprzedałem po 0.95. Straciłem na tej firmie ok. 50 tys. Nie mam pretensji do nikogo bo wiedziałem w co się pcham. Zresztą tak jak i większość. Ja tylko myślałem że ta agonia potrwa jeszcze trochę dłużej z ładnym wybiciem. Przeliczyłem się. Życzę WAM powodzenia. Ale znając trochę życie to nie dopadniecie tych co nas wszystkich przekręcili. Wiele miesięcy temu pisałem że tu nie chodzi o nasze akcje. To byly grosze. Prawdziwe pieniądze co niektórzy zarobili na tym interesie mongolskim i spółka z Tarantogą.
jak wywalą spółkę zaproponuje zarządowi wykup moich akcji po cenie nominalnej czyli 12,5 jako ugodę .w przypadku odrzucenia ugody sprawa trafi do sądu jako cywilna .
czyli byli zainteresowani takim obrotem sprawy jaki dzisiaj trwa.osobiście uważam że stać ich skupić wszystkie akcje.ale coś musi być na rzeczy że nikt do tej pory nie ściga ani rady nadzorczej ani tarantogi ani pana Solorza ani pana Jędrzejewskiego
staniszewski pańczyk i biznes mongolski dal tych co którym się przyda co do staniszewskiego w kilku spółkach zasiada http://www.imsig.pl/szukaj/osoba,WIELKOS%C5%81AW_PRZEMKO,STANISZEWSKI,cfea7ffa6cd
jeden wielki " biznes " mongolski" pod nosem i za pomocą knf na giełdzie kasa nie do odzyskania po wywaleniu spółki co ludzie piszą że sami będą starali się odzyskać to na co naciągnęli i trzymam za nich kciuki
Ja mam tylko 2k akcji, choć i to bolesne. Dopiszę się do każdego wniosku. Nie mam jednak złudzeń, zostaliśmy wyrolowani. Nie będą chcieli od nas nic kupić. Ktoś w ogóle wie jakim Spółka dysponowała majątkiem? Nieruchomości, ruchomości, środki finansowe itp.? Może już wszystko sprzedali i wypłacili sobie w pensjach, cholera wie. Jak coś wymyślicie zakładajcie wątki będę zaglądał co jakiś czas, a tymczasem coś z kancelarii.
Jeżeli spółka akcyjna nie wytoczy powództwa o naprawienie wyrządzonej jej szkody w terminie roku od dnia ujawnienia czynu wyrządzającego szkodę, każdy akcjonariusz lub osoba, której służy inny tytuł uczestnictwa w zyskach lub podziale majątku, może wnieść pozew o naprawienie szkody wyrządzonej spółce (art. 486 § 1 k.s.h.). Warto podkreślić, iż przez dzień ujawnienia szkody należy rozumieć datę powzięcia o niej wiadomości przez spółkę. Ponadto uprawniony wytacza powództwo we własnym imieniu, na rzecz spółki. Spółka może przystąpić do postępowania po stronie powoda. Zgodnie z art. 488 k.s.h. roszczenie o naprawienie szkody przedawnia się z upływem trzech lat od dnia, w którym spółka dowiedziała się o szkodzie i o osobie obowiązanej do jej naprawienia. Jednakże w każdym przypadku roszczenie przedawnia się z upływem pięciu lat od dnia, w którym nastąpiło zdarzenie wyrządzające szkodę. Actio pro socio nie leży w bezpośrednim interesie akcjonariusza, ponieważ w przypadku wygranej to nie on otrzyma odszkodowanie, lecz spółka. Co więcej, sąd może nakazać złożenie kaucji zabezpieczającej, a w przypadku jej niełożenia odrzuci pozew. Mając na uwadze powyższe procesy wytaczane w ramach actio pro socio są więc rzadkością, o czym świadczy również brak orzecznictwa Sądu Najwyższego w tym zakresie.
słąć zawiadomienia do prokuratury i do ziobry można też zaangażować prasę zwłaszcza że w tym procederze brali udział także takie "tuzy" biznesu jak jędrzejewski i solorz którzy nawet nie zwołali WZA akcjonarisuze mogą też zebrać5% głosów i przeprowadzićaudyt w spółce zanim nie zniknie ( bo o to im chodzi zapewne od początku żeby zatrzećślady) i wtedy będzie czarno na białym że doszło do przekrętu a wtedy kodeks natomiast osoba któa podpsiywała większość papierów to staniszewski ponizęj trochę o nim :
ostatnio ktoś skupił około 5% akcji za można powiedzieć za 0 zł .może dojdziemy do zwołania walnego .radzę przegranym byśmy się zjednoczyli i to szybko.
Witam i ponawiam wątek. Zobowiązałem się zgromadzić 3% i właśnie przekroczyłem ze znajomym tą liczbę. Teraz zapewne z Tobą ~~luki830 - spełnimy warunki do NWZA.. Jednocześnie proponuję nadal "gromadzić" się wokół tego wątku, gdyż 10% daje nam jeszcze większe atuty.
Co powiecie aby założyć grupę zamknięta na FB gdzie każdy się zapisze kto będzie chciał ,aby dalej wziąć udział w antymongolskim przekręcie. Na ten czas to bardzo dobry sposób na przepływ informacji.. Dodam jeszcze jedno bardzo wazne.. nikt nie będzie anonimowy. pozdr
Na marginesie - na FB na pewno anonimowi nie będziemy. Na początek należy zgromadzić ilość "Statutową". Wiem z doświadczenia, że zgromadzić kilku Polaków o jednej porze w tym samym miejscu graniczy z cudem, zatem każda kolejna osoba więcej to trudności rosnące "do kwadratu".
czemu to kupujecie przeciez juz uchwalone ze wywala was z gieldy b. niedlugo na co jeszcze liczycie jesli moge spytac? zostaniecie bez kasy bo nie odzyskacie juz jej jak zniknie z gieldy MSX