• NWZA Autor: ~akcjon [5.172.236.*]
    Do ~~tata, oraz innych akcjonariuszy MSX. Wniosek ~tata o NWZA nie został uwzględniony, gdyż zapewne nie wypełniał Warunków Statutu, czyli 5% akcji.
    Proponuję próbę zgromadzenia 5%, lub większej liczby w akcjonariacie MSX. Proszę zatem osoby posiadające większe pakiety akcji o reakcję na tym wątku z podaniem orientacyjnej liczby akcji.. Jeśli będzie odzew to podejmiemy próbę zjednoczenia sił. Sam zobowiązuję się do zgromadzenia akcjonariatu do ok.3%.
  • Re: NWZA Autor: ~też_mam [89.66.181.*]
    0,43 %
  • Re: NWZA Autor: ~Seaars [93.159.190.*]
    0,365%
  • Re: NWZA Autor: ~tata [79.184.158.*]
    0,36%
  • Re: NWZA Autor: ~rk [188.146.138.*]
    0.1 %
  • Re: NWZA Autor: ~kropla [82.139.19.*]
    0,1
    Nie wiem czy się smucić czy cieszyć, że tak mało. Ale strata dotkliwa...
  • Re: NWZA Autor: ~akcjon [37.248.255.*]
    Chyba nadal brakuje do 5%. Trochę mnie to dziwi, gdyż pamiętam wpisy osób pytających o akcjonariuszy z nieco większymi pakietami.
  • Re: NWZA Autor: ~tata [79.186.209.*]
    najprawdopodobniej nie ma nawet 5% u akcjonariuszy mniejszościowych więc stać ich będzie wypłacić nam przy likwidacji spółki po 12,5 zeta za papier
  • Re: NWZA Autor: ~akcjon [5.172.238.*]
    W/g pobieżnych obliczeń w pierwszych 2 dniach udało się nam zebrać prawie 5% (może wystarczy). Jakby akcję nagłośnić bardziej, to może kolejne 5% by zebrał. Nie wierzę w to także, że cała reszta jest w rękach "komitetu organizacyjnego". Pamiętajmy, że Elektrim ma nieco ponad 7%, Jędrzej, 5,1%, oraz Tarantoga prawie 10%., to daje razem nieco ponad 22%. Przecież nie skupili chyba 73% w ostatnim okresie? Nie zapominajmy także, że Solorz zapytany o MSX odpowiedział, że nic o tym nie wie, i odsyła do Piskorza. Z wiedzy ogólnej nigdzie nie znalazłem śladów informacji jakoby któryś z tej dwójki interesował się Sp-ką. Czyli nie ma także powodów do skupu.
  • Re: NWZA Autor: ~MK [185.22.136.*]
    Może stałych bywalców tego forum jest mało. Za to "ników" dużo.
    A po dzisiejszym komunikacie GPW pewnie i "NIKI" wielu optymistów też znikną.

https://www.gpw.pl/komunikaty/?ph_tresc_glowna_start=show&ph_tresc_glowna_cmn_id=57646

Albo zaczną namawiać na kupowanie akcji właśnie teraz. Niestety nie pomogę WAM. Miałem 18,5 tys akcji ale sprzedałem po 0.95. Straciłem na tej firmie ok. 50 tys.
    Nie mam pretensji do nikogo bo wiedziałem w co się pcham. Zresztą tak jak i większość. Ja tylko myślałem że ta agonia potrwa jeszcze trochę dłużej z ładnym wybiciem. Przeliczyłem się.
    Życzę WAM powodzenia. Ale znając trochę życie to nie dopadniecie tych co nas wszystkich przekręcili. Wiele miesięcy temu pisałem że tu nie chodzi o nasze akcje. To byly grosze. Prawdziwe pieniądze co niektórzy zarobili na tym interesie mongolskim i spółka z Tarantogą.

• Re: NWZA Autor: ~tata [83.20.201.*]
    jak wywalą spółkę zaproponuje zarządowi wykup moich akcji po cenie nominalnej czyli 12,5 jako ugodę .w przypadku odrzucenia ugody sprawa trafi do sądu jako cywilna .
  • Re: NWZA Autor: ~tata [83.20.201.*]
    czyli byli zainteresowani takim obrotem sprawy jaki dzisiaj trwa.osobiście uważam że stać ich skupić wszystkie akcje.ale coś musi być na rzeczy że nikt do tej pory nie ściga ani rady nadzorczej ani tarantogi ani pana Solorza ani pana Jędrzejewskiego
  • Re: NWZA Autor: ~prawda [89.163.130.*]
    staniszewski pańczyk i biznes mongolski
    dal tych co którym się przyda co do staniszewskiego w kilku spółkach zasiada
    http://www.imsig.pl/szukaj/osoba,WIELKOS%C5%81AW_PRZEMKO,STANISZEWSKI,cfea7ffa6cd

jeden wielki " biznes " mongolski" pod nosem i za pomocą knf
    na giełdzie kasa nie do odzyskania po wywaleniu spółki co ludzie piszą że sami będą starali się odzyskać to na co naciągnęli i trzymam za nich kciuki
  • Re: NWZA Autor: ~Skip [145.237.2.*]
    Ja mam tylko 2k akcji, choć i to bolesne. Dopiszę się do każdego wniosku. Nie mam jednak złudzeń, zostaliśmy wyrolowani. Nie będą chcieli od nas nic kupić. Ktoś w ogóle wie jakim Spółka dysponowała majątkiem? Nieruchomości, ruchomości, środki finansowe itp.? Może już wszystko sprzedali i wypłacili sobie w pensjach, cholera wie. Jak coś wymyślicie zakładajcie wątki będę zaglądał co jakiś czas, a tymczasem coś z kancelarii.

Jeżeli spółka akcyjna nie wytoczy powództwa o naprawienie wyrządzonej jej szkody w terminie roku od dnia ujawnienia czynu wyrządzającego szkodę, każdy akcjonariusz lub osoba, której służy inny tytuł uczestnictwa w zyskach lub podziale majątku, może wnieść pozew o naprawienie szkody wyrządzonej spółce (art. 486 § 1 k.s.h.). Warto podkreślić, iż przez dzień ujawnienia szkody należy rozumieć datę powzięcia o niej wiadomości przez spółkę. Ponadto uprawniony wytacza powództwo we własnym imieniu, na rzecz spółki. Spółka może przystąpić do postępowania po stronie powoda. Zgodnie z art. 488 k.s.h. roszczenie o naprawienie szkody przedawnia się z upływem trzech lat od dnia, w którym spółka dowiedziała się o szkodzie i o osobie obowiązanej do jej naprawienia. Jednakże w każdym przypadku roszczenie przedawnia się z upływem pięciu lat od dnia, w którym nastąpiło zdarzenie wyrządzające szkodę.
    Actio pro socio nie leży w bezpośrednim interesie akcjonariusza, ponieważ w przypadku wygranej to nie on otrzyma odszkodowanie, lecz spółka. Co więcej, sąd może nakazać złożenie kaucji zabezpieczającej, a w przypadku jej niełożenia odrzuci pozew. Mając na uwadze powyższe procesy wytaczane w ramach actio pro socio są więc rzadkością, o czym świadczy również brak orzecznictwa Sądu Najwyższego w tym zakresie.
  • Re: NWZA Autor: ~Piotr [83.29.101.*]
    Mam 10k akcji chetnie dołącze do rozpierduchy.
  • Re: NWZA Autor: ~Posiadacz [91.246.67.*]
    Posiadam 11080 szt. akcji
  • Re: NWZA Autor: ~ygrek [91.231.122.*]
    mam 33 tys. tez sie pisze
  • Re: NWZA Autor: ~prawda [89.163.130.*]
    słąć zawiadomienia do prokuratury i do ziobry można też zaangażować prasę zwłaszcza że w tym procederze brali udział także takie "tuzy" biznesu jak jędrzejewski i solorz którzy nawet nie zwołali WZA
    akcjonarisuze mogą też zebrać5% głosów i przeprowadzićaudyt w spółce zanim nie zniknie ( bo o to im chodzi zapewne od początku żeby zatrzećślady) i wtedy będzie czarno na białym że doszło do przekrętu a wtedy kodeks
    natomiast osoba któa podpsiywała większość papierów to staniszewski ponizęj trochę o nim :

http://www.imsig.pl/szukaj/osoba,WIELKOS%C5%81AW_PRZEMKO,STANISZEWSKI,cfea7ffa6cd
  • Re: NWZA Autor: ~tata [79.186.65.*]
    ostatnio ktoś skupił około 5% akcji za można powiedzieć za 0 zł .może dojdziemy do zwołania walnego .radzę przegranym byśmy się zjednoczyli i to szybko.

• Re: NWZA Autor: ~jaro [37.47.24.*]
    ja też się piszę .... jakieś 15000 papierów

• Re: NWZA Autor: ~merol [188.33.220.*]
    Witam, mam 35000 tyś akcji i jestem a Wami.
  • Re: NWZA Autor: ~kkkkkkkk [87.105.250.*]
    ja mam 6 tys i też chętny prosze pisać co dalej robić
  • Re: NWZA Autor: ~kk [193.35.41.*]
    4800 jestem za
  • Re: NWZA Autor: ~Rk [79.189.60.*]
    Dorzucę do sprawy koło 9 000 papiera.
  • Re: NWZA Autor: ~ip [78.8.114.*]
    ja na szczęście mam tylko 1000 i też dorzucę....
  • Re: NWZA Autor: ~zajac [212.106.191.*]
    0,34 %
  • Re: NWZA Autor: mobile2 [109.125.195.*]
    Dokładam jeszcze 16000
  • Re: NWZA Autor: ~lu [109.173.221.*]
    10000 . Tylko kto to poprowadzi...
  • Re: NWZA Autor: ~pp [83.26.255.*]
    mam 2000 akcji
  • Re: NWZA Autor: ~tata [83.11.61.*]
    razem bez akcjona mamy około3% jak on będzie mał te obiecane 3% to możemy od wtorku działać.podam swój emeil byśmy pogadali co i jak.
  • Re: NWZA Autor: ~Piotr [83.29.8.*]
    To jedziem dziadostwem...
  • Re: NWZA Autor: ~piżol [83.26.188.*]
    Mam 2500 akcji
  • Re: NWZA Autor: luki830 [91.176.236.*]
    Dołączam 200000 sztuk.
  • Re: NWZA Autor: ~tata [79.184.164.*]
    według tego co podaliście mamy 559000 tysięcy akcji do 5% brakuje około 100000 akcji .akcjon odezwij się ile zebrałeś.
  • Re: NWZA Autor: ~xxx [46.112.236.*]
    38.000 akcji
  • Re: NWZA Autor: ~merol [5.173.88.*]
    Pisałem 24. 03. że mam 35000, dzisiaj dokupiłem mam teraz 52000 tys. i jestem z Wami.
  • Re: NWZA Autor: ~mostelektrim [94.254.243.*]
    77000 szt
  • Re: NWZA Autor: ~mostelektrim [94.254.243.*]
    kto poprowadzi?wejdźcie na forum Polcoloritu tam się mniejszościowi skrzyknęli i Marconi obeszła się smakiem
  • Re: NWZA Autor: ~hermik [81.15.219.*]
    Od siebie dodam 3500 papiera
  • Re: NWZA Autor: ~Akcjonariusz [62.87.152.*]
    16300 akcji, w razie czego też dokładam
  • Re: NWZA Autor: ~akcjon [5.172.239.*]
    Witam i ponawiam wątek. Zobowiązałem się zgromadzić 3% i właśnie przekroczyłem ze znajomym tą liczbę. Teraz zapewne z Tobą ~~luki830 - spełnimy warunki do NWZA..
    Jednocześnie proponuję nadal "gromadzić" się wokół tego wątku, gdyż 10% daje nam jeszcze większe atuty.
  • Re: NWZA Autor: ~fiu [31.132.65.*]
    OK. 5200. mało ale zawsze
  • Re: NWZA Autor: ~Piotr [83.29.16.*]
    Co powiecie aby założyć grupę zamknięta na FB gdzie każdy się zapisze kto będzie chciał ,aby dalej wziąć udział w antymongolskim przekręcie. Na ten czas to bardzo dobry sposób na przepływ informacji.. Dodam jeszcze jedno bardzo wazne.. nikt nie będzie anonimowy. pozdr
  • Re: NWZA Autor: ~akcjon [5.172.239.*]
    Na marginesie - na FB na pewno anonimowi nie będziemy. Na początek należy zgromadzić ilość "Statutową". Wiem z doświadczenia, że zgromadzić kilku Polaków o jednej porze w tym samym miejscu graniczy z cudem, zatem każda kolejna osoba więcej to trudności rosnące "do kwadratu".
    Rozumiem... czyli obserwujemy wątek. Pozdr
  • Re: NWZA Autor: ~Raf [204.27.169.*]
    Mam 4000 sztuk akcji. Pozdrawiam
    Aby było jasne... nikt nie będzie anonimowy dla tych co będą w tej grupie..Poza nią informacji nie będzie.
  • Re: NWZA Autor: ~hmm [77.65.84.*]
    czemu to kupujecie przeciez juz uchwalone ze wywala was z gieldy b. niedlugo na co jeszcze liczycie jesli moge spytac? zostaniecie bez kasy bo nie odzyskacie juz jej jak zniknie z gieldy MSX
  • Re: NWZA Autor: ~ree [173.224.117.*]
    zapamiętać staniszewski pańćzyk !
    czy KNF dopełniło swoich obowiązków ?
  • Re: NWZA Autor: ~gucio [31.132.65.*]
    Jaka kasa tylko marny ochłap został. resztę ukradli złodzieje giełdowi .
    Obrabowali tylu ludzi na ogromną kasę. Gdzie prawo. prokurator..... .!
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.