Mój wpis był ironiczny. Wyglada że wg wskaźnika cena/wk spółka jest bardzo wysoko wyceniana i za bardzo pola do wzrostu nie widzę. Strata za IV kw pokaźną.
Teraz pozytywy
sprzedany telekom który zaczynał dołować wyszła strata która jest związana ze sprzed. telekomu zapis w księgach był wyższy od sprzedanej wynik był wiadomy po sprzedaży jest inf odnośnie wpływu na wyniki i ebity to logiczne przy sprzedaży biznesu nie ma zysku z niego
Wynika z tego że mni staje się spółką o małym zadużeniu tzw.bezpieczny poziomie będzie to widoczne w rocznym raporcie
Uważam że od 1kw.będzie co raz lepiej szkoda że w inf. w prasie nie podają dlaczego wyszła strata
Zabawny jesteś masz zerową wiedze na temat mni w tym roku będą duże zyski z zastawu akcji hyperiona to 100℅inwestycja z zyskiem podto papier jest kup.)))
Musisz troche poczytać w internecie na temat realizacji mss i zastawu dowiesz się dlaczego nie ktore dm od 50gr polecają akumulacje papiera czym się kierują
życiorys prezesa to jego prywatne sprawy bez wpływu na spł.mni będzie od tego roku skupiać spółki nie będzie prowadziło tzw.działalności gosp.dlatego operacyjnie będzie minus jeśli mni miało by upaść to najpierw poszłyby spł portwelowe a troche ich jest porównaj wyniki larka z kwartału na kwartał nie są złe zresztą w naszym raporcie też widać sprzedaż
Niestety to forum nie można pisać wprost każdy ma sw.teorie nie zawsze poparte wiedzą
Wszystko pięknie, wszystko ładnie , owszem jednak na poziomie marzeń a marzenia wiadomo piękna rzecz :) na spółce jestem długo jak dla mnie za długo i pewnie jeszcze posiedzę w przeciwieństwie do Ciebie , czego Ci życzę !!
I tu się mylisz jestem dł.na papierze ale uśredniłem do godziwego poziomu dopiero po tej inf i zaleceniach dm kiedyś krzyczałem na maklera że rekomendował a teraz zmieniłem taktyke...a tak na marginesie wczoraj był udany debiut elektr.larka
Powiem ( a raczej napiszę ) tak , nie wiem ja długo czy jak krótko siedzisz na papierze gdyż jest to względne pojęcie .Wiem natomiast , że ja stanowczo za długo . Co przyznam zaczyna mnie denerwować . Jednak pogodziłem się ,że wdepnąłem w to gó.. na dłużej .Obecnie zarabiam na innych spółkach a MNI nikomu nie polecam . Szkoda czasu i nerwów !!