• BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~JanP [31.175.76.*]
    BRASTER - REASUMUJĄC NA DZIEŃ 19.02.2015
    Spółka ma już gotową linię do produkcji matryc ciekłokrystalicznych, które będą sercem urządzenia Braster Tester do badania piersi.
    Zakończony został też trzeci etap prac, realizowany wspólnie z Instytutem Systemów Elektronicznych Politechniki Warszawskiej, nad optymalizacją algorytmów sztucznej inteligencji służących do komputerowej analizy obrazów otrzymanych z urządzenia. Prace nad systemem automatycznej interpretacji wyniku miały na celu otrzymanie parametrów czułości i swoistości na poziomie co najmniej 80%. „To, co będziemy mogli zaaferować kobietom będzie miało bardzo dobrą skuteczność"- powiedział prezes.
    Do maja potrwa kalibracja maszyn oraz przeprowadzanie testów rozruchowych nowej linii, a następnie zakończenie testów i odbiorów.W drugiej połowie 2016 roku powinniśmy ruszyć z produkcją masową i sprzedażą" - powiedział prezes.
    Poza produkcją matryc ciekłokrystalicznych, które spółka wykona we własnym zakresie, pozostała część montażowa urządzenia będzie realizowana w outsourcingu u renomowanego partnera zajmującego się tzw. produkcją kontraktową
    Wydajność dzienna maszynowa to ponad 2 tys. kompletów matryc, a wydajność roczna 500 tys. kompletów matryc.
    W zakresie dystrybucji w kraju Braster może nawiązać współpracę z Neucą, która ogłosiła w listopadzie założenia strategii rozwoju segmentów związanych z ochroną zdrowia: sieci przychodni, badań klinicznych i telemedycyny. Podstawową działalnością Neuki jest hurt farmaceutyczny.
    Halicki ma nadzieję że na jesieni 2016 spółka będzie mogła zaprezentować swoje urządzenie na targach Medica i wzbudzić nim duże zainteresowanie. Dodał, też, że zainteresowanie nim wyrażają już dystrybutorzy z krajów arabskich.
    Polska jest dla nas pierwszym przystankiem, na którym chcemy przetestować produkt, bo naszym celem jest ekspansja na cały świat. Chcemy w 2017 rozpocząć wchodzenie na rynki zagraniczne - do Niemiec i Wielkiej Brytanii - tak jak zapowiadaliśmy" - powiedział Halicki .Halicki liczy, że wcześniej niż planowano - tj. już w 2017 roku rozpocznie sprzedaż komercyjną w Stanach Zjednoczonych. Telemedycyna to wielomiliardowy biznes w USA, a w Europie jest jeszcze nowinką" - podkreślił prezes.
    Prezes poinformował, że spółka pracuje także nad rozwojem systemem centrum telemedycznego.

"Myślimy o kolejnych  usługach, które będziemy dodawać do naszego produktu - to nie tylko analiza za pomocą termogramu. Oddzielnie będzie realizowana sprzedaż Braster Tester, a osobno pakiet kilkudziesięciu badań, który na razie nazywamy abonamentem. Myślimy też dodatkowo o interpretacjibadań przez lekarza onkologa" - powiedział prezes.

Po wejściu na rynki zagraniczne, gdzie sprzedaż będzie realizowana przez lokalnych dystrybutorów, Braster zbuduje także sieć contact center w rodzimych językach swoich zagranicznych odbiorców.
    "Rynek globalny jest olbrzymi - oszacowaliśmy go na średnio 130 mln kobiet, nie wliczając Chin, więc obszar rozwoju naszej spółki jest ogromny" - powiedział prezes.
    Oprócz produkcji kluczowym obszarem będzie marketing. Do naszego zespołu dołączyła bardzo doświadczona osoba, która kieruje pracami tego działu i będzie odpowiadała za kampanię towarzyszącą wprowadzeniu produktu na rynek. Z pewnością będzie bardzo głośno o naszym urządzeniu, bo już dziś wzbudza ono zainteresowanie w mediach. W komunikacji wykorzystamy również media społecznościowe, w których kluczowe są pozytywne emocje, a one bardzo mocno wiążą użytkownika z produktem.

ps. Moim zdaniem spółka jest w stanie powtórzyć sukces Medicalgorithmics SA (MDG)
    Pozdro !
    JanP.
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~JanP [31.175.76.*]
    Poprawka - oczywiście jest to stan na dzień 19 luty 2016 (a nie jak napisałem 2015)
    Przepraszam i Pozdrawiam ;)
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~Kloni [109.241.58.*]
    zrodlo?
    Gazeta "Parkiet".
    Możesz też przeczytać w formie eletronicznej na  :  www.parkiet.com 
    w wyszukiwarkę wpisz Braster (ale dostęp do artykułów jest płatny)
    Pozdro!
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~byly_leszcz [89.65.194.*]
    HE HE HE HE ....................................W tym wszystkim co wiem osobiście od dłuższego czasu brakuje mi tutaj ujadaczy ......
    Czy powtórzy sukces MDG ....?????
    Mam taką cichą nadzieje .........że przerośnie

• Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~Mesner [89.75.101.*]
    A chętnych na posiadanie tych akcji zacznie przybywać, co już można zobaczyć. A swoją drogą ,co sadzisz o kreskach jakie ostatnio nam się rysują, czy bedziemy mieli w nastepnym tygodniu atak na 16 zł a być może 18 -19 zł. Nie pali się ale jakiś konkretny ruch w kierunku 25 zł przydał by się. Do maja już bliziutko a linia produkcyjna "skladana" bez opóźnień.
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: kukubara [94.254.144.*]
    "kreski" sa dla matolow.

k
    A ty kukucośtam z drzewa zlazłeś ?. Nie ciebie pytam a jeszcze odpowiadasz jak byś był niedorozwój
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~robi [77.253.252.*]
    Za tydzień niestety cena będzie się wąchać w przedziale 11,50- 12,50
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~panda [178.36.31.*]
    Jeżeli tak nie będzie, znikniesz z tego forum na zawsze, masz odrobinę honoru?
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~Icek [31.61.141.*]
    Albo nizej. To sztuczna podbitka byla.
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~tester [89.230.231.*]
    AT -za rok 83 grosze linia wsparcia,
    "BRA wprawdzie wzrasta od kilku sesji, lecz znalazł się dość wysoko i w najbliższym czasie może odreagować ten ruch. Z drugiej strony wybito średnioterminową linię trendu spadkowego przy zwiększonym wolumenie, co wzmacnia znaczenie tego sygnału"

Pozdro!
    JanP.
    Osobiście na tego typu spółkach to AT jest do niczego i bardzo trzeba uważać by przypadkiem nie zostać gdzieś na peronie .....
    Dla mnie liczy się pomysł i produkt , owszem można zarobić na krótko trwałych wahaniach kursu lecz mnie interesuje dłuższy okres ......
    Policzmy i zabawmy się matematycznie .......
    Rynek 130 mln kobiet bez Chin ......
    Braster tester kupuje ...........1 mln pacjentek ( śmiech ogólny ) za ...powiedzmy 200 pln he he he następny śmiech ....i co mamy ???
    Mamy 200 mln przychodu powiedzmy nawet w ciągu ......... 5 lat
    Opłata abonamentowa powiedzmy 40 złotych na miesiąc ...........i o mamy ??? powiedzmy 40 mln przychodu abonamentowego
    Ile może być zysku ?????
    100 mln - 50 mln nie wiem ???
    Wiem jedno oj będzie się działo ......
    Natomiast co do walnego , to po prostu ktoś zbiera z rynku by mieć odpowiedni próg ...... widziałem to już na innych spółkach
    Jeżeli mnie intuicja nie myli to w przyszły piątek i 19 zeta będzie .......
    Pozdrawiam normalnych ........
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~swieżak [195.225.120.*]
    nie wiem skąd wytrzasnąłeś abonament 40zł/mc
    Założyłem równe kwoty 500 zeta rocznie , lub 10 dolarów miesięcznie.....

Trzeba podejść do tematu w taki sposób jakby dotyczyło to Ciebie otóż , mieszkając w centrum miasta płacę za wynajem garażu 200 złotych miesięcznie czyli ochrona samochodu kosztuje mnie 50 dolarów na miesiąc .....a teraz gdyby chodziło o ochronę zdrowia i życia pacjenta będącego w grupie ryzyka ???? 40 złotych czyli 10 dolarów na miesiąc to dużo czy mało .....
    Naturalnie są to tylko spekulacje lecz idąc tym torem dochodzimy w przypadku 1 mln sprzedanych testerów , dajmy na to w ciągu 5 lat do kwoty 480 mln przychodów !!!!!
    I teraz można jeszcze mocniej spekulować w górę lub w dół , kwoty są niewyobrażalne po prostu dla nas malutkich
    Kto biednemu zabronić marzyć na bogato .....he he he ......
    I teraz nawet gdyby doszło w międzyczasie do jakichś emisji ( nie będzie mam nadzieje ) lecz załóżmy że tak i dla prostego rachunku mamy 10 mln akcji ( obecnie 5,6 mln ) i zysku zatrzymanego mamy 240 mln gdzie 40 mln na kapitał zapasowy a 200 mln na wypłatę w formie dywidendy .......mamy 20 zeta i jak zakładałem 10 k akcji masz ........200 k rocznie ufffffffff kosmos
    Powtarzam to są tylko hipotezy lecz chciałem to obrazowo przedstawić by móc takim suwakiem przesuwać góra dół
    Wielu, można powiedzieć większość tego nie doczeka i do tego czasu już wypadnie z giełdy lecz z wypiekami na twarzy spoglądać będą na notowania myśląc ..............można było
    Ja piszę o perspektywie powiedzmy roku 2023 pod warunkiem komercjalizacji i sprzedaży w roku 2016 ......
    A jak będzie to nikt nie wie .........
    Pozdrawiam ........
    Ja doczekam bo zamierzam mieć te akcje do co najmniej 2021 i do tego czasu nie sprzedać ani jednej akcji :) Czy zdołam wytrzymać ? Duon i ergis posiadam nieprzerwalnie 7-8 lat i myśle ze dotego grona dodam jeszcze braster !
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.78.138.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • sprzedalem i poczekam Autor: ~stan1 [31.135.161.*]
    bo poki co spółka nie zarobiła nawet 1zl oby powiodlo sie ale na ocene to bedzie czas w 2017 wiec do tego czasu...
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~polak [89.78.138.*]
    panie moderatorze nie kasujemy postów piszacych prawde
    Ponowne 11zł może już tu nie być a po wpisach widać, że koledzy bez akcji
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~żołądź [83.13.238.*]
    jw
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~szczyty [193.218.148.*]
    brak emisji to sukces i droga na szczyty.

• Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~swój [77.87.0.*]
    jak obserwuję zachowanie popytu i podaży widzę spore podobieństwo do zachowaniajak kiedyś na zntk Łapy jak maszerował z 10zł na ponad 100zł.

15zł w przyszłym tygodniu pęknie.
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    temat emisji przesuniety ale na boga, czego wy sie boicie ;) emisji motywacyjnej dla pracownikow ???
    znam wiele spolek ktore robily takie emisje i to tylko dobrze działało na wyniki firmy,
    braster poejdzie oj pojedzie, juz niedlugo !!! mozna juz powoli zapinac pasy, lekko w dol by sie przydalo jeszcze o wtedy mocny ruch w gore
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~panda [178.36.14.*]
    Tu nie chodzi o strach, ale oszołomy myśla, że swoimi postami mają wpływ na kurs akcji. Bo np jak leszcz napisze swoje wydumane teorie to wtedy osoba, która ma miliony zrobi jak on chce. Świetnym przykładem jest KGHM, gdzie idioci z bankiera ubierają zagranicę :) Teraz znowu wałkowany jest temat emisji, potem będzie o wezwaniu, potem ze w ogole ten braster to dno i maja beznadziejne urządzenie i wszystko tylko jest źle, zamiast podjąć decyzję jak normalna osoba, kupuje albo idę gdzie indziej to oni wolą czatowac tutaj i nic nie miec. TAkie zycie oszołomów.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.172.247.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Alibaba [159.205.89.*]
    Ja też tu jestem/mam zamiar być długoterminowo. W krótkiej perspektywie pewnie coś tam podskoczy i spadnie - będzie nerwowo. Ja jednak po przeczytaniu wielu publikacji mam wiare w sukces. Jak ktoś uważa inaczej to niech sprzeda i będzie po kłopocie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [159.205.89.*]
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~Papa [78.10.243.*]
    O co chodzi (?) moje wpisy są kasowane a w cale nie są obraźliwe ani polityczne. Może system wyczuwa jak są trzy litery obok siebie nawet w środku wyrazu , te literki to : pis
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: kukubara [83.12.204.*]
    Po prostu administrator chodzi w rurkach.

k
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~JAC [80.50.143.*]
    No i mamy po mocnym Kupuj. Wszystko w pindu
  • Re: BRASTER - MOCNE KUPUJ Autor: ~Ali [159.205.89.*]
    Taka huśtawka będzie do sprzedaży pierwszych urządzeń, tak że uwaga na chorobe morską
[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.