• RAPORT Autor: ~3334 [94.254.129.*]
    http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=90751&ncc_index=BIM&id_tr=4
    JAKAŚ TAM POPRAWA JEST
    ale czy to ruszy?
  • Re: RAPORT Autor: ~3334 [94.254.129.*]
    " Sprawozdanie finansowe za IV kwartał 2015 roku zostało sporządzone przy założeniu kontynuowania działalności gospodarczej w dającej się przewidzieć przyszłości i nie istnieją okoliczności wskazujące na zagrożenie kontynuowania działalności.  "

mały cytat dla tych co wieścili koniec spółki
  • Re: RAPORT Autor: ~bim [178.235.242.*]
    no na koniec to się raczej nie zanosi
    z kwartału na kwartał coraz mniejsza strata

ta kwota straty za lata poprzednie będzie jeszcze ciążyć na wyniku i wizualnie straszyć

wytrwałości!
  • Re: RAPORT Autor: ~beata [83.7.203.*]
    firmy kosmetyczne wyceniane sa bardzo wysoko na swiecie , kto uzywal ich produktow ten wie ,ze tu bedzie kilkanascie zl za akcje
  • Re: RAPORT Autor: ~dyzma [193.17.14.*]
    Ruszy w poniedziałek na 3 grosze przecież ten raport to dramat
  • Re: RAPORT Autor: ~jero131 [89.76.48.*]
    to jak w poniedziałek górne widły ;)) i lecimy na nominał :D. Zapowiadałem, że 0,10 mamy pewne. Kto słuchał ten plankton w postaci jakiegoś tam daro, ponumerowanego, kowala i tym podobnym to oddał grzecznie za 0,05 :)) Radziłbym słuchać dalej takich guru. Jak to było w poniedziałek lecimy na 0,03 buhaha i KONIEC ze spółką. Bez komentarza!!!!
  • Re: RAPORT Autor: ~Leo [5.172.247.*]
    Dnia 2016-02-12 o godz. 22:49 ~jero131 napisał(a):
    > to jak w poniedziałek górne widły ;)) i lecimy na nominał :D. Zapowiadałem, że 0,10 mamy pewne. Kto słuchał ten plankton w postaci jakiegoś tam daro, ponumerowanego, kowala i tym podobnym to oddał grzecznie za 0,05 :)) Radziłbym słuchać dalej takich guru. Jak to było w poniedziałek lecimy na 0,03 buhaha i KONIEC ze spółką. Bez komentarza!!!!

Raport fatalny i musi upłynąć jeszcze kilka kwartałów ze zmniejszającymi się stratami , dopiero wtedy będą powody do wzrostów!
    Na razie kicha!!!
  • Re: RAPORT Autor: ~54321groszy [89.229.178.*]
    Wynik finansowy został zamknięty stratą w wysokości 3 971 964 Pln prawie 4 bańki w plecy :)))
    Przychody netto ze sprzedaży 148 966 Pln :)))

Od poniedziałku piach .
  • Re: RAPORT Autor: ~JeRo131 [89.76.48.*]
    yhm.. ;) niby miało być 5 baniek a tutaj co?? coraz to lepsze wyniki jeśli chodzi o porównanie kwartałów. Przypominam sklep internetowy i sieć sprzedaży ruszyła w grudniu. Jeśli myślicie, że będzie piach śmiało oddawajcie w poniedziałek 13 maja będą tutaj już inne wyższe poziomy. Co się stanie z ponumerowanym Zniknie, zresztą już to wiele razy powtarzałem. Nic się nie spełnia nieudacznikom i teraz będą próbowali mydlić dalej. Miała być strata 5mln i co ;))) jak zwykle pudło!!! Miała być biotonizacja, miał być zapowiadany hucznie koniec...
  • Re: RAPORT Autor: ~54321grosz [82.139.164.*]
    JeRo131, ty naprawdę z naszej planety jesteś? Miało być 4 i jest 4, a 5 to było napisane z uśmiechem politowania. Z kwartału na kwartał dziura przyrasta. Pewnie pudełka i opis na tych pudełkach tyle kosztuje? Muszą być ogromne te kartony :) Wahadłowce kosmiczne będą pakować do tych pudełek?
    Porównywanie kwartałów według ciebie daje lepsze wyniki? Podaj przykład istotnej zmiany wyniku na lepszy :)) Oczywiście, że nie podasz, bo nie masz bladego pojęcia co napisałeś.
    Ale co ja widzę, przesówka nadziei na maj?? Ooooo, to już "siła popytu w najbliższych dwóch trzech dniach" którą orzekłeś w niedawnym wpisie jest bezsilna?

ponumerowany jesteś żałosny ;)) i chyba rzeczywiście rozumny inaczej. Radziłbym się dokształcić z analizy finansowej: kilka istotnych szczegółów: Inwestycje długoterminowe + 145k, zapasy +58k, kapitał zapasowy +1.7mln hm ciekawe jak to się stało co ;)), polecam przyjrzeć się przepływom pieniężnym z działalności operacyjnej 161k. Nie dawać się nabrać ślepcom wieszczącym upadek, powinni w poniedziałek to odszczekać.. jak ruszy sprzedaż w sieciach drogeryjnych, będzie tutaj grubo, podobnie nie powinno być problemów z wykupem obligów ;)). Przypominam to jest cały czas start-up
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.129.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.27.129.*]
    Dnia 2016-02-13 o godz. 12:53 ~jero131 napisał(a):
    > ponumerowany jesteś żałosny ;)) i chyba rzeczywiście rozumny inaczej. Radziłbym się dokształcić z analizy finansowej: kilka istotnych szczegółów: Inwestycje długoterminowe + 145k, zapasy +58k, kapitał zapasowy +1.7mln hm ciekawe jak to się stało co ;)), polecam przyjrzeć się przepływom pieniężnym z działalności operacyjnej 161k. Nie dawać się nabrać ślepcom wieszczącym upadek, powinni w poniedziałek to odszczekać.. jak ruszy sprzedaż w sieciach drogeryjnych, będzie tutaj grubo, podobnie nie powinno być problemów z wykupem obligów ;)). Przypominam to jest cały czas start-up

Jero różnych mistrzów analizy widziałem ale ty bijesz rekordy
    Przy takiej umiejętności czytania nawet nie próbuję tłumaczyć co to ironia, po prostu poszukaj sobie moich wróżb wklejanych bez uśmieszków i przejdźmy od razu to twojej "analizy"
    1. Zwiększenie zapasów na magazynie to ma być twoim zdaniem dobra wiadomość? Tu już może brzuch ze śmiechu rozboleć ale idźmy dalej.
    2. Kapitał zapasowy wzrósł? Generalnie to widziałeś spółkę w której nie rośnie aż nie osiągnie 1/3 wartości spółki? Zastanowiłeś się czemu tu taki duży wzrost czyli innymi słowy jakiej jest przeznaczenie kapitału zapasowego, przynajmniej w tym obowiązkowym zakresie?
    3. Podstawowy pozytyw strat ciągle przybywa ale wolniej więc idzie ku lepszemu? A sprawdziłeś analityku co się poprawiło? Pozostałe koszty operacyjne (mówi ci to w ogóle coś?) A co jest zasadniczą działalnością firmy? Popatrz na pozycję C i sobie przypomnij swoją wiekopomną analizę "sklep internetowy działa coraz lepiej"
    Myślę, że powoli powinieneś myśleć o inwestycji w bilet na Tybet
  • Re: RAPORT Autor: ~ciekawski [31.11.248.*]
    Rok tu nie zaglądałem i co ja widzę ? 6 gr?? jest tu jeszcze ta panna co tak naganiała? lidka czy jak jej tam było?

• Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.27.129.*]
    Nie teraz jest JeRo i jest jeszcze lepszy bo czasem daje się naciągnąć na "merytoryczny" wpis a efekty widać powyżej ;)
    alidrisi2 chciałby rozpoczynać sprzedaż bez zapasów towarowych, nie będę tego komentował ;))
    jedyne co należałoby tutaj poprawić, to sprzedaż. Zobaczymy co z Emolix'em będzie. Koszty operacyjne, z czegoś jest strata... Nikt tutaj nie mówi, że jest różowo ale zaczyna się coś widać dziać ;))
    jeżeli chodzi o kapitał zakładowy to już guru giełdy i jak to tam było agio ;)) nasz analityk alidrisi2 i jego 1/3 kapitału zakładowego w każdej spółce ;) na GPW Wam odpowie, że właśnie tą 1/3 decyzją walnego można przeznaczyć na ewentualną stratę. Więc tutaj raczej nie boję się o wykup obligów.
    Natomiast z niecierpliwością czekam na zapowiadany koniec spółki w poniedziałek!!! Jeśli tak się nie stanie to ponumerowany jak zwykle zrobi z siebie i jemu podobnym pośmiewisko :))
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.4.217.*]
    jedyne co należałoby tutaj poprawić, to sprzedaż. Zobaczymy co z Emolix'em będzie. Koszty operacyjne, z czegoś jest strata... Nikt tutaj nie mówi, że jest różowo ale zaczyna się coś widać dziać ;))

Misiu ty dalej nie wiesz o czym piszesz
    1. Nie rozmierz co to są koszty operacyjne a co pozostałe koszty operacyjne czyli już za wiedzę 1 
    2. Nie przeczytałeś raportu ani posta ze zrozumieniem bo akurat strata jest nie z powodu pkp, bo te się najbardziej zmniejszyły wpływając na obniżenie straty! Tylko co to oznacza? Wiesz? Guzik wiesz patrz p 1 ale dam ci się jeszcze wykazać.
    Fajnie, że czegoś się jednak nauczyłeś tylko, że widać od znajomości terminu kapitał zapasowy do zrozumienia działania daleko ale też może sobie jeszcze doczytasz.
    Rozpoczęcie sprzedaży powiadasz? Sprawdź może w karenażu, który mamy rok.
    o misiu ;)) jak ładnie do mnie napisałeś. Przydałoby się jeszcze odrobić lekcje ;)) bo widać, że nowiciusz z Ciebie. :)) Możesz jeszcze pobrylować tutaj, poza tym na nic więcej Ciebie nie stać...Pozostawiam te twoje wypociny bez komentarza ;))
    alidrisi2 z tymi kosztami jak kiedyś z tym agio to mnie rozśmieszyłeś do bólu. Z czym do ludu. Powtórzę się giełdy i analizy finansowej trzeba się naumieć, nie nauczyć ;)) widzę, że jeszcze daleka droga przed Tobą
  • Re: RAPORT Autor: ~54321grosz [89.229.178.*]
    poproś moderatora o pomoc, bo jesteś już zatopiony argumentami, niczym biomax wynikami.
    czekamy w poniedziałek według Waszych złotych myśli spółka idzie do piachu ;)) Nastąpi koniec!!! Zapamiętałem to i już czekam z niecierpliwością ;)) może nawet przed samym zawieszeniem coś kupię :))
    Jero to mnie akurat nie dziwi, że cię "rozśmieszyłem", już dawno zauważyłem, że jak już zupełnie nie wiesz co powiedzieć to opadasz euforię tylko nigdy nie wyjaśniasz co cię tak bawi. Może tym razem się jednak rozwiniesz na temat kosztów żeby inni też się pośmiali.
    Popatrz na swoje wpisy. Śmiejesz się z agio a równocześnie podajesz wzrost kapitału zapisowego jako wielki atut firmy chociaż czy to czasem nie ty jesteś autorem tego evergreena "cenę akcji trzeba było obniżać, żeby zbliżyć przed emisją do nominału."
    Doczytałeś już widzę skąd się to bierze to jeszcze przeczytaj uważnie czemu rośnie i w jakich sytuacjach się go powiększa ekstraordynaryjnie.

ps Nie bardzo rozumiem czemu koś inny miałby odpowiadać za wpisy kolegi 12345, myślę że zgodzi się ze mną, że jako dorosły sam odpowiada za swoje słowa tak jak ty za swoje a ja za swoje a już na pewno nie zgodzę się na to żebyś ty decydował kogo do jakich postów dopisać
    misiu ja nie muszę czytać ;)) raz udzieliłem Ci odpowiedzi, nie będę się powtarzał. Tobie napiszę tak mniej marnuj czasu na pisanie, być może tylko to Ci pozostało bo straciłeś na giełdzie i wcale by mnie to nie zdziwiło. Śmieję się z tego, że wasze przepowiednie ni jak się mają do rzeczywistości. To jest newconnect jakby ktoś nie zauważył. Dla mnie minęło raptem 4 miesiące. W tym czasie dużo się wydarzyło. Chcecie argumenty: prościej już się nie da: napisałem co stanie się z kursem https://www.bankier.pl/forum/temat_re-raport-za-iv-kwartal-2015-roku-12-lutego-2016-roku,19704605.html
    Ale ja nie pytam teraz o twoje przewidywania kursu bo je znam. Od 5 miesięcy zapowiadasz te wzrosty w krótkim terminie a jak nie następują wymyślasz jakieś quasifilozofie rodem z bravo girl czy comopolitana nie wiadomo.
    Pytam co cię tak ubawiło w mojej ocenie raportu i twoich pozytywów. Doczytałeś już skąd się wzięła redukcja straty? Na to że się zaczniesz uczyć nie liczę ale czy chociaż przeczytałeś raport Wielki Analityku?
    alidrisi2 wybacz ale ja nie zamierzam Cię uczyć. Forum nie jest miejscem do tego, zresztą napisałem Ci raz i nie zamierzam się powtarzać. Same pytania, pytania. Każdy powinien sam sobie odpowiedzieć. Czy zwiększenie kapitału zapasowego jest dobrze, czy złe, skąd się wzięła zmiana produktów na towary i materiały, skąd się wzięło zwiększenie kosztów z działalności operacyjnej a zmniejszenie pozostałych, czy wzrost zapasów w tym przypadku to dobre, czy złe zjawisko. Czy te pytania mają sens w ogóle jak w poniedziałek czeka nas huczne zamknięcie :)) Śmieję się, ponieważ nie widzę, w tym momencie powodów do zamknięcia. Wywody, wywodami. Ja kupuję i sprzedaję ;)), jak to na giełdzie. Nie przywiązuję się zbytnio do spółki.
    Ale właśnie się powtarzasz i to już nie wiadomo który raz. Tak jest za każdym razem kiedy się wysilisz na coś bardziej merytorycznego niż pozdrowienia dla cierpliwych. W tedy pada zwykle parę kłopotliwych pytań, na które jedyne co potrafisz powiedzieć, że są śmieszne i nie zamierzasz kogoś uczyć. Na prawdę myślisz, że kogoś nabierzesz?
    Prawda jest taka, że wiedzy nie staczy ci na prowadzenie warzywniaka. 
    Agio po dzień dzisiejszy cię śmieszy a równocześnie skaczesz do góry bo nastąpił obowiązkowy wzrost kapitału zapasowego no to skoro to to takie super to może się wreszcie wyjaśni czemu chciałeś koniecznie puszczać cenę emisyjną do nominału?
    A no tak forum to nie jest miejsce żeby mnie uczyć. Forum to miejsce żeby naganiać na wzrosty i siać plotki o rzekomych wzrostach jak nie na podstawie fundamentów to techniki jak nie techniki to fundamentów zależny co ci akurat przyjdzie do głowy a za każdym razem południe. 
    Ale żeby w sytuacji gdy twoje akcje potaniały z 14 na 6 mnie doszywać jakieś straty no to już jakiś matrix.
    Myślę, że wyrażę oczekiwania wszystkich uczestników tego forum i pozwolę sobie napisać czekamy na zapowiadane przez Ciebie od miesięcy wzrosty, w między czasie trzepiąc kasę na innych spółkach.
  • Re: RAPORT Autor: ~Jorg [83.10.229.*]
    Mnie cieszą działania podjęte na rzecz popularności i rozpoznawalności marki, przychody moze mniejsze niż przed rokiem ale znacznie większe niż poprzednie kwartały, jest progres, nie mówię o przedłużeniu nadzieji do maja, tylko o możliwości poprawy sytyacji. Co ważne prawie ukończona linia Emolliere, jak ja ukończą moze znajda się środki na reklamę. Emolix też na ukończeiu, czekają na raport bezpieczeństwa (cokolwiek to jest muszę się doedukować ;)). Może zmarnowali sporo hajsu, ale ciągną to do przodu. Są pozytywy, nie da sę ukryć.  Płynność finansowa nie wydaje się zagrożona.

Martwi mnie 23 mln nowych akcji, i pytanie czy mają na nie chętnych, ale skoro piszą to chyba mają.

Pozdrawiam.
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [79.191.161.*]
    Dnia 2016-02-14 o godz. 12:16 ~Jorg napisał(a):
    > Mnie cieszą działania podjęte na rzecz popularności i rozpoznawalności marki, przychody moze mniejsze niż przed rokiem ale znacznie większe niż poprzednie kwartały, jest progres, nie mówię o przedłużeniu nadzieji do maja, tylko o możliwości poprawy sytyacji. Co ważne prawie ukończona linia Emolliere, jak ja ukończą moze znajda się środki na reklamę. Emolix też na ukończeiu, czekają na raport bezpieczeństwa (cokolwiek to jest muszę się doedukować ;)). Może zmarnowali sporo hajsu, ale ciągną to do przodu. Są pozytywy, nie da sę ukryć.  Płynność finansowa nie wydaje się zagrożona.
    >
    > Martwi mnie 23 mln nowych akcji, i pytanie czy mają na nie chętnych, ale skoro piszą to chyba mają.
    >
    > Pozdrawiam.

No to mogę wytłumaczyć (od JeRo się w końcu nie dowiesz, on oczywiście wie ale nie powie bo forum jest nie od tego)
    Z gotową recepturą robisz badania: tydzień - mikrobiologia, 3 tyg dermatologia, raport to ok parę dni do .3 tyg (zależy jak kto się spręża). Oczywiście to produkt innowacyjny nie alergizujący i dla dzieci też więc może to w sumie potrwać nawet 4 mies.
    Przypomnę tylko, firma od roku jest o włos od wprowadzenia do sprzedaży (tak apropos tego, że coś tam piszą), tylko te przedłużające się procedury w polskim prawie. A wiesz co jest najlepsze? Można sprzedawać kosmetyki bez tego raportu.
    Wnioski pozostawiam do wyciągnięcia samodzielnie.

nie mogę się zgodzić z przedmówcą, jak zwykle coś mu w głowie piszczy ale nie do końca. Można już do tego przywyknąć, że się chłopak błaźni.

Każdy kosmetyk, który trafia na rynek UE musi zostać przebadany i oceniony pod względem bezpieczeństwa. Musi też posiadać skompletowaną dokumentację.
    Dodatkowo, przed wprowadzeniem kosmetyku do obrotu, osoba odpowiedzialna (zwykle jest to producent) zobowiązana jest do przekazania Komisji informacji o danym produkcie, czyli notyfikacji produktu w europejskim Portalu Notyfikacji Produktów Kosmetycznych (CPNP). Informacje te są przeznaczone wyłącznie dla kompetentnych władz (tj. organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz centrów kontroli zatruć) i mają na celu poinformowanie, że na rynku UE pojawi się nowy produkt.
     Jeżeli osoba odpowiedzialna wprowadzająca produkt na rynek lub sam produkt nie spełnia wymagań określonych w rozporządzeniu, stosowane są odpowiednie sankcje prawne adekwatne do rodzaju niezgodności. - alidrisi2 może wyjaśnisz jak można obejść rozporządzenie 1223/2009/WE bo przyznam się, że nie słyszałem. Może nas po raz kolejny oświecisz swoją mądrością a i Biomax z tego skorzysta
    JeRo czy forum to jest oby na pewno dobre miejsce żeby oczekiwać odpowiedzi na takie pytania?
    Fajnie by było żeby tak wpisując w google hasło od razu z pierwszej strony poznać całą mądrość wszechświata niestety nie ma tak dobrze. Tobie polecam:
    Dz.U. 2001 nr 42 poz. 473
    Ustawa z dnia 30 marca 2001 r. o kosmetykach.

• Re: RAPORT Autor: ~Jorg [94.254.144.*]
    Prawo Unijne jest ponad naszym prawem, podlegamy prawu unijnemu od tegoz "pięknego" 2004 r. Nasze prawo w tej kwestii jest raczej nic nie warte. Taka przynajmniej jest moja wiedza w tym zakresie specjalistą nie jestem.
    ~Jorg masz rację.. kolejny raz alidrisi2 zabłysnął swoją wiedzą, nie zdziwiło mnie to ;)), nie ma sensu prowadzić polemiki, szkoda cennego czasu.
    Masz rację Jorgu ale nie do końca. Przytoczona przeze mnie ustawa dostosowuje nasze prawo do dyrektywy RE (i to tyle w kwestii ich nadrzędności, potem są okresy przejściowe i różne drobne różnice które sprawiają że ciągle mamy pojęcie rynku krajowego i rynku unijnego - nieustająco w budowie). W ustawie znajdziesz co to znaczy mieć skompletowaną dokumentację i gdzie ją trzeba mieć, co jest potrzebne na wypadek kontroli i kiedy się tej kontroli spodziewać i dla jakich produktów oraz dla kogo przeznaczonych potrzebny jest ten raport. Mnóstwo niuansów których nasz mistrz wyrywania faktów z kontekstu nie prześledził.
    Zwracam uwagę bo można by pomylić pomylić nasze prawo wyraźnie oddziela produkty kosmetyczne od leczniczych, tak ciekawostka do czasu wejścia w życie wspomnianej ustawy sprzedawanie kosmetyków wymagało tylko zgłoszenia faktu.
    Mnóstwo niuansów, okresy przejściowe i różne drobne różnice?? może bardziej precyzyjnie nasz drogi prawniku, analityku i czego tam jeszcze alidrisi2 nam wyjaśnisz bo to Ciekawe zaczyna się robić. Napiszę krótko, bo szkoda się rozpisywać czy aby rozporządzenie 1223/2009/WE jest w okresie przejściowym?? Nie ośmieszaj się bardziej!!!

Od dnia 11 lipca 2013 r. zgłaszanie produktów kosmetycznych odbywa się zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1223/2009 dot. produktów kosmetycznych poprzez portal Komisji Europejskiej

a jeśli już coś wklejasz, bo z Twojej wiedzy ma 1, to wklejaj Inwestorom tekst aktualny nie Dz.U. 2001 nr 42 poz. 473
    Ustawa z dnia 30 marca 2001 r. o kosmetykach, tylko jak już Ustawa z dnia 19 kwietnia 2013 r. poz 475. Po raz kolejny pozostawiam twoje wypociny bez komentarza
    patrz miałeś nie dyskutować a jednak...
    W klejam ci pierwsze zdanie z wytłuszczeniem tego co najistotniejsze z twojego dziennika
    Dz.U. 2013 poz. 475 OBWIESZCZENIE MARSZAŁKA SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ z dnia 11 marca 2013 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o kosmetykach 1. Na podstawie art. 16 ust. 1 zdanie pierwsze ustawy z dnia 20 lipca 2000 r. o ogłaszaniu aktów normatywnych i niektórych innych aktów prawnych (Dz. U. z 2011 r. Nr 197, poz. 1172 i Nr 232, poz. 1378) ogłasza się w załączniku do niniejszego obwieszczenia jednolity tekst ustawy z dnia 30 marca 2001 r. o kosmetykach (Dz. U. Nr 42, poz. 473),
    Rozumiem, że skoro nie przebrnąłeś przez 1 zdanie to reszcie treści nie ma co gadać.
  • Re: RAPORT Autor: ~54321grosz [89.229.179.*]
    Jero, opanowałeś już sztukę posługiwania się klawiaturą w zakresie ctrl c - ctrl v by znaleźć w wyszukiwarce potrzebną frazę, wiemy, wiemy. To i tak duży podstęp jak na ciebie. Wiedz o tym, że pomimo nieudolnie zamaskowanego wymijania się od rzeczowych polemik zdążyliśmy zauważyć, jak niski poziom intelektualny prezentujesz. a kazy wpis zawiera elementy, które cię obnażają jako bez intelekcie. Zrozum człowieku, że pewnych rzeczy o sobie nie ukryjesz i doprawdy poprawić możesz tu swój wizerunek tylko milczeniem. Moje zdanie pozostaje niezmienne: jesteś typem tego gatunku, którego dydaktyka pomija, a jedyną lekcję daje przyłożenie prądu do łba jak wieprzowi. Każdego ( poza adresatem), kto czyta ten wpis przepraszam za to porównanie, lecz oddaje ono to, z czym normali ludzie mają tu do czynienia. Otóż, siedzisz na akcjach padlucha, który jest niczym innym jak wehikułem do zrobienia lekkiej kasy poprzez paru cwaniaczków. Metoda na lekki grosz sprowadziła cenę akcji do dna. Gdy to wszystko padnie na amen, poczujesz porażenie o którym wyżej.
    alidrisi2 hallo, zejdź na ziemię hallo. Przepisy ulegają regulacjom, zmieniają się hallo. Chłopczyku kogo chcesz pouczać Dz.U. 2013 poz. 475 Obwieszczenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 11 marca 2013 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o kosmetykach. Według Ciebie ustawa z 2001 roku jest aktualna hallo ;)) buhaha nie mogę jeden z drugim. Ponumerowany ja jutro czekam na te Twoje zapowiadane huczne zamknięcie po wyniczkach miało to nastąpić prawda ;)). Dobrało się kilku mądrych, gratuluję
  • Re: RAPORT Autor: ~Jorg [83.10.229.*]
    może sie czepiam ale ustawa jest z 2001 roku a my weszliśmy do unii w 2004, więc jakim sposobem ona mogła zostaś dostosowana do prawa unijnego? A same rozporządzenie nie jest czasem z 2009 roku? ;) Chyba że coś żle przeczytałem i ona jest z innego roku. ;)
    Ustawa zmieniła ustawę z 1939 późniejsze poprawki wymienione dokładnie w dz u wklejonym przez JeRo wprowadzają zmiany zgodne z dyrektywą 76/768/EWG (wraz z późniejszymi zmianami.)
    Czy teraz wystarczająco precyzyjnie się wyraziłem żeby zapoznać się z jej treścią czy może wzniesionej chcecie przedyskutować kwestię działania unijnego sytemu prawnego żeby mieć absolutną pewność, że ta ustawa na pewno jest obowiązującym prawem a terenie RP?
    Owocnej lektury i słodkich snów a jutro jak dobrze pójdzie powinniście zobaczyć 7gr i Jero znów będzie mógł wpaść w samozachwyt.
    alidrisi2 jak zwykle coś tam słyszał, coś tam wie ale analizuje nieaktualne przepisy, przed poprawkami. Ponumerowany mu wtóruje i wieszczy dzisiejszy koniec spółki. Dobrali się koledzy z piaskownicy. Niech żyją w swoim wyimaginowanym świecie ;)) Pozdrawiam
  • Re: RAPORT Autor: alidrisi2 [83.22.97.*]
    Jeśli sobie wpiszesz ten dz ustaw, który ci podałem to Internetowy System Aktów Prawnych odeśle cię również do tekstu ujednoliconego i znajdziesz tam również te zapisy na które nieudolnie próbujesz się powoływać i znów wychodzisz na Kozioła M. Zainteresowanych odsyłam do art 8 p.
    4. Producent jest obowiązany przed dniem wprowadzenia kosmetyku do obrotu przekazać do krajowego systemu (krajowy system informowania o kosmetykach wprowadzonych do obrotu- przyp autora) dane obejmujące: 1) nazwę handlową kosmetyku i jego kategorię; 2) imię i nazwisko lub nazwę i adres producenta zgłaszającego kosmetyk; 3) adres miejsca udostępniania dokumentów zawierających informacje, o których mowa w art. 11; producent wskazuje miejsce udostępniania dokumentów na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej lub na terytorium jednego z państw członkowskich Unii Europejskiej.
    I tyle w temacie.
    Naprawdę tak ciężko było znaleźć (to tylko 14 stron) a już obnaża twoją wątpliwa znajomość tematu (po raz kolejny)

Czekam na zapowiadany nominał w końcu od miesięcy "firma jest gotowa do wzrostów", "podaż słabnie", "popyt napiera" a do 2 tygodni "nominał jest gwarantowany" No to ile są warte twoje gwarancje dzisiaj?
  • Re: RAPORT Autor: jero131 [213.227.99.*]
    alidrisi2 nie obnażaj już dalej swojej głupoty i lakonicznej wiedzy... już w pierwszym poście podając ustawę a nie dyrektywę ośmieszyłeś się w oczach Inwestorów. Polemika z Tobą jest zbędna. Tak jak wspomniałem, żyj dalej w swojej przepełnionej wiedzą idylli ;)) Powodzenia Ci życzę, bo będzie Ci potrzebne..
    Dnia 2016-02-15 o godz. 11:01 jero131 napisał(a):
    > alidrisi2 nie obnażaj już dalej swojej głupoty i lakonicznej wiedzy... już w pierwszym poście podając ustawę a nie dyrektywę ośmieszyłeś się w oczach Inwestorów. Polemika z Tobą jest zbędna. Tak jak wspomniałem, żyj dalej w swojej przepełnionej wiedzą idylli ;)) Powodzenia Ci życzę, bo będzie Ci potrzebne..

Ty to na poważnie? Brawo dołączę do zbioru twoich złotych myśli :)

Polecam art. 87 Konstytucji RP.
    chłopczyku, po raz kolejny odsyłam do szkoły. Polecam zapoznanie się z traktatem ustanawiającym Wspólnotę Europejską, implementacją prawa i transpozycją dyrektyw. Ośmieszasz się...
    Dnia 2016-02-15 o godz. 11:48 jero131 napisał(a):
    > chłopczyku, po raz kolejny odsyłam do szkoły. Polecam zapoznanie się z traktatem ustanawiającym Wspólnotę Europejską, implementacją prawa i transpozycją dyrektyw. Ośmieszasz się...

Ładne słowa tylko trzeba je jeszcze rozumieć. Kidy do ciebie dotrze wreszcie że gramy w innej lidze? Chcesz mnie uczyć prawa europejskiego a nie rozumiesz jak działa prawo w twoim kraju. Artykuł w konstytucji wyraźnie określa co jest źródłem prawa w Polsce i dyrektyw tam nie znajdziesz. Jest mały spór konstytucyjny co do miejsca hierarchii umów i ustaw ale czy ci się podoba czy nie bez ustawy żadna dyrektywa w Polsce ci nie pomoże a obrót kosmetykami w naszym kraju odbywa się właśnie na podstawie ustawy o kosmatych, której oczywiście do wczoraj nie przeczytałeś a jeśli już przeczytałeś to zorientowałeś się że znów wyszło jak zwykle i teraz próbujesz sprowadzić dyskusję na poboczne tory. Niestety najwyraźniej sporo chorowałeś w Gimnazjum na WOSie więc znów lipa.

Wróć lepiej do studiowania słownika pojęć ekonomicznych bo mam nieodparte wrażenie, że zacząłeś swoją wielką przygodę od Z opanowałeś co to zysk potem było S jak strata i P jak przychód. I tu cię zapytano o pozytywy raportu a ty od razu Zapasy.
    Od dnia publikacji raportu czekam, aż sięgniesz po kolejne literki a tu nic sąd mój wniosek, że nie dotarłeś a jest tam taka jedna, która takiemu entuzjaście pozwoliłaby przynajmniej w teorii pokryć straty i wyjść na 0 tym czasem nasz świeżo upieczony (bo przecież jeszcze niedawno fundamenty w ogóle cię nie interesowały) geniusz analizy finansowej jakoś pomija te miliony. 
    Dam ci jeszcze trochę czasu na znalezienie a po szybkości będzie można znów zweryfikować twoją wiedzę.

A i jeszcze pozdrawiam od mojej siostry ciotecznej. Siostra z zawodu jest biotechnologiem i zajmuje się opracowywaniem receptur oraz przygotowaniem do produkcji kosmetyków. Ale może się nie zna, mieszka daleko od Trójmiasta no i u niej to jakoś tak inaczej jest. .Może gdzieś wyczytałeś, że staliśmy się federacją?
    Nawet nie czytam Twoich wypocin, po raz kolejny ośmieszasz się, widać, że nic nie wiesz a wskazówek już było bez liku ;)).. W każdej dyrektywie jest podany czas jaki ma Państwo członkowskie jest zobowiązane na implementację prawa do polskich przepisów. Podałem Ci zaktualizowany akt prawny ze zmianami... kończę dyskusję, bo szkoda czasu na takie osoby a i pożytku z tego żadnego
[x]
BIOMAX 0,00% 0,05 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.