Dnia 2016-02-15 o godz. 11:48 jero131 napisał(a):
> chłopczyku, po raz kolejny odsyłam do szkoły. Polecam zapoznanie się z traktatem ustanawiającym Wspólnotę Europejską, implementacją prawa i transpozycją dyrektyw. Ośmieszasz się...
Ładne słowa tylko trzeba je jeszcze rozumieć. Kidy do ciebie dotrze wreszcie że gramy w innej lidze? Chcesz mnie uczyć prawa europejskiego a nie rozumiesz jak działa prawo w twoim kraju. Artykuł w konstytucji wyraźnie określa co jest źródłem prawa w Polsce i dyrektyw tam nie znajdziesz. Jest mały spór konstytucyjny co do miejsca hierarchii umów i ustaw ale czy ci się podoba czy nie bez ustawy żadna dyrektywa w Polsce ci nie pomoże a obrót kosmetykami w naszym kraju odbywa się właśnie na podstawie ustawy o kosmatych, której oczywiście do wczoraj nie przeczytałeś a jeśli już przeczytałeś to zorientowałeś się że znów wyszło jak zwykle i teraz próbujesz sprowadzić dyskusję na poboczne tory. Niestety najwyraźniej sporo chorowałeś w Gimnazjum na WOSie więc znów lipa.
Wróć lepiej do studiowania słownika pojęć ekonomicznych bo mam nieodparte wrażenie, że zacząłeś swoją wielką przygodę od Z opanowałeś co to zysk potem było S jak strata i P jak przychód. I tu cię zapytano o pozytywy raportu a ty od razu Zapasy.
Od dnia publikacji raportu czekam, aż sięgniesz po kolejne literki a tu nic sąd mój wniosek, że nie dotarłeś a jest tam taka jedna, która takiemu entuzjaście pozwoliłaby przynajmniej w teorii pokryć straty i wyjść na 0 tym czasem nasz świeżo upieczony (bo przecież jeszcze niedawno fundamenty w ogóle cię nie interesowały) geniusz analizy finansowej jakoś pomija te miliony.
Dam ci jeszcze trochę czasu na znalezienie a po szybkości będzie można znów zweryfikować twoją wiedzę.
A i jeszcze pozdrawiam od mojej siostry ciotecznej. Siostra z zawodu jest biotechnologiem i zajmuje się opracowywaniem receptur oraz przygotowaniem do produkcji kosmetyków. Ale może się nie zna, mieszka daleko od Trójmiasta no i u niej to jakoś tak inaczej jest. .Może gdzieś wyczytałeś, że staliśmy się federacją?