• 1.06 Autor: ~leszczu [93.105.179.*]
    a co tam, przy tej cenie dokupię trochę zaczne od 900szt:)
  • Re: 1.06 Autor: ~olo [46.169.248.*]
    Wczoraj pod koniec sesji i dzisiaj coś skubnąłem. Jak jeszcze się obsunie w rejony 1,0-1,06 to chętnie zrobię to ponownie, może i nawet mocniej uderzę. Zobaczę.
  • Re: 1.06 Autor: ~leszczu [93.105.179.*]
    no ja się ustawiłem 900szt na 1.06 ale na razie nic z tego. ciekaw jestem raportu:)
  • Re: 1.06 Autor: ~olo [46.169.248.*]
    odnośnie raportu, to jak pokazały raporty sprzedażowe spółek obuwniczych (z GPW) za październik, listopad i grudzień, nie należy spodziewać się niczego dobrego w 4Q (ja się przynajmniej nie spodziewam). Dodatkowo u nas mamy do czynienia z sytuacją, w której było o kilka salonów mniej niż rok wcześniej (chyba o około 5). Do tego ostre osłabienie złotówki względem euro. Zatem osobiście spodziewam się najgorszych scenariuszy :/ Niemniej liczę wciąż jednak, że Plesiak w końcu z kimś się dogada (może to tylko jednak głupia naiwność?)...

Faktem jest, że dobra i rozpoznawalna marka, dobrze zorganizowany sklep internetowy + sieć 28 dobrze zlokalizowanych salonów wycenia się dziś na 3,5 mln zł.

• Re: 1.06 Autor: ~olo [31.1.251.*]
    widać po wczorajszej reakcji, że na ceny z okolic 1,1 zł czeka więcej osób niż tylko my. Ja trochę w piątek kupiłem.
  • Re: 1.06 Autor: ~Alan [62.87.254.*]
    Gdybym miła kilka baniek chętnie odkupiłbym udziały od Plesiaków. Zerwałbym niekorzystne i obciążające Spółkę umowy m.in. z p.Renatą), oderwałbym od "koryta" całą rodzinkę (myślę, że sporo można tu przyciąć co miesiąc), zainwestowałbym więcej w marketing (teraz idzie w dobrym kierunku, ale trzeba sponsorować jeszcze więcej celebrytek i blogerek modowych). Firma musi otworzyć się na rynek. Nawet akcje wyprzedażowe są tu marne... Ta firma mogłaby zarabiać, ale za dużo się z niej wysysa na "bieżące dostatnie" życie. Patrzcie na Kazara. Jest firma z której można brać przykład-buty chińskie, ukraińskie ale projekty bardzo na czasie i wręcz są rozchwytywane przez klientki.
  • Re: 1.06 Autor: ~olo [5.174.35.*]
    w dużej części racja...
    Dlatego potrzebny jest ktoś kto tu wejdzie i zrobi porządek. Tylko czy Plesiaki otworzą się na obcych, to jeden Pan Bóg wie.
  • Re: 1.06 Autor: ~leszczu [88.156.130.*]
    wiecie, zawsze możnaby się zorganizować, nawet przez net 20 osób po 100k i prima jest nasza:))) ja dysponuje takim kapitałem. taktylko hipotetycznie sobie gdybam:DDD
  • Re: 1.06 Autor: ~olo [31.2.14.*]
    gdyby prezes jeszcze chciał sprzedać przy takiej wycenie, to można by poważnie o tym myśleć...
    natomiast wg mnie to fikcja ze za tyle sprzeda
  • Re: 1.06 Autor: ~olo [31.2.14.*]
    nieźle wczoraj ktoś zaszalał ze sprzedażą. Przez rynek przeleciało 1,3% akcji, choć mając na względu wartość obrotu, to jest raptem kilkadziesiąt tysięcy złotych, zatem kwotowo niewiele.

Pewnie coraz więcej osób zaczyna tracić wiarę w dogadanie się zarządu z kimkolwiek i stąd takie a nie inne zachowanie kursu. Ja też coraz bardziej wątpię, ale jeszcze jakiś cień nadziei mam (bo to przy tej kapitalizacji wydaje się najbardziej logicznym kierunkiem, a zarząd de facto w ostatnich wypowiedziach w prasie potwierdził ten kierunek. Niemniej od czasu tych wypowiedzi nic się nie wydarzyło...).

Osobiście mam bardzo złe przeczucia co do wyników za 4Q (ciepła zima , slabe wyniki sprzedażowe konkurencji w 4Q + znacznie mniej sklepów niż w 4Q 2014), ale szczerze mówiąc po tylu latach słabych wyników i rozczarowań raczej żaden negatywny wynik mnie tu już nie zaskoczy. Zaskoczeniem będzie to jeśli kiedyś spółka opublikuje pozytywny.

Niepokoją mnie też prognozy pogody na drugą część lutego i marzec (na accuweather). Niestety znowu nie są sprzyjające dla branży. W marcu w sklepach powinna być już spora część kolekcji letniej, a tym czasem zapowiedzi pogody mówią o chłodnym i deszczowym marcu. Mocni gracze kolejny kwartał słabej pogody przetrwają. Pytanie czy da radę przetrwać nasza "perełka". Mam nadzieję, że tak.

Pewne jest na dziś to, że nadal spółka ma mocną markę, niezły marketing, bardzo dobrze zorganizowany sklep internetowy i sieć 28 sklepów w świetnych lokalizacjach w Polsce. Oby zarząd tych atutów nie zmarnował!

• Re: 1.06 Autor: ~leszczu [93.105.179.*]
    tez się wczoraj przyglądałem temu i w sumie sam już nie wiem co robić , ale skoro już tak długo mam te akcje (prawie rok) no to cóż, poczekam jeszcze trochę a jeżeli nic z tego nie wyjdzie to najpóźniej w czerwcu zamykam pozycje,
  • Re: 1.06 Autor: ~stefan [193.84.182.*]
    Olo, sorry, ale bredzisz...
    Spójrz na historię dzialan z ostatnich 3-4 lat....
    Komu jest dobrze, a komu nie?
    Pomyśl...
  • Re: 1.06 Autor: ~Ryba [188.121.29.*]
    Wiadomo w ogole co sie tam dzieje? Zarzad z kims rozmawia? Szukaja inwestora czy przygotowuja sie do upadlosci?
  • Re: 1.06 Autor: ~olo [37.7.77.*]
    ależ oczywiście wiem i widze co robi tu zarząd i wiele razy na forum o tym pisałem, więc nie wiem z czym masz problem?
    zarząd to niekwestionowany największy mankament tej spółki i z tym nie dyskutuje, bo to fakt!
  • Re: 1.06 Autor: ~Bejbi [188.121.29.*]
    Czego sie spidziewacie? Mozna na cos pozytywnego liczyc?
  • Re: 1.06 Autor: ~em [37.47.137.*]
    tutaj, na coś pozytywnego???
  • Re: 1.06 Autor: ~mex [78.11.178.*]
    Po analizie sprawozdań finansowych widać wyraźnie, że spółka zbliża się nieubłaganie do bankructwa. Zobaczymy co pokażą po IV kwartale 2015.

Zobaczcie, kapitał własny po 3Q'15 to było zaledwie 699 tysięcy złotych (!!!). Czyli wartość księgowa na jedną akcję wynosiła uwaga... 22 grosze! Przy aktualnym kursie 1,15 zł spółka chodzi na wskaźniku C/WK=5,26 co wskazuje na gigantyczne przewartościowanie.

Kurs w okolicy 1 zł trzyma chyba już tylko wyłącznie bardzo niska płynność. Po prostu nikt nie sypie na S bo nikt tą pożal się boże spółką nie interesuje, co w tym wypadku przewrotnie działa na korzyść akcjonariuszy...

• Re: 1.06 Autor: ~Jedi [37.47.66.*]
    To zrobiłeś biznes.Tylko czemu tak mało kupiłeś? Trzymasz jeszcze?:D
[x]
PRIMAMODA -1,84% 0,84 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.