Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,18 zł , zmiana od tamtej pory: -28,81%
nieźle wczoraj ktoś zaszalał ze sprzedażą. Przez rynek przeleciało 1,3% akcji, choć mając na względu wartość obrotu, to jest raptem kilkadziesiąt tysięcy złotych, zatem kwotowo niewiele.

Pewnie coraz więcej osób zaczyna tracić wiarę w dogadanie się zarządu z kimkolwiek i stąd takie a nie inne zachowanie kursu. Ja też coraz bardziej wątpię, ale jeszcze jakiś cień nadziei mam (bo to przy tej kapitalizacji wydaje się najbardziej logicznym kierunkiem, a zarząd de facto w ostatnich wypowiedziach w prasie potwierdził ten kierunek. Niemniej od czasu tych wypowiedzi nic się nie wydarzyło...).

Osobiście mam bardzo złe przeczucia co do wyników za 4Q (ciepła zima , slabe wyniki sprzedażowe konkurencji w 4Q + znacznie mniej sklepów niż w 4Q 2014), ale szczerze mówiąc po tylu latach słabych wyników i rozczarowań raczej żaden negatywny wynik mnie tu już nie zaskoczy. Zaskoczeniem będzie to jeśli kiedyś spółka opublikuje pozytywny.

Niepokoją mnie też prognozy pogody na drugą część lutego i marzec (na accuweather). Niestety znowu nie są sprzyjające dla branży. W marcu w sklepach powinna być już spora część kolekcji letniej, a tym czasem zapowiedzi pogody mówią o chłodnym i deszczowym marcu. Mocni gracze kolejny kwartał słabej pogody przetrwają. Pytanie czy da radę przetrwać nasza "perełka". Mam nadzieję, że tak.

Pewne jest na dziś to, że nadal spółka ma mocną markę, niezły marketing, bardzo dobrze zorganizowany sklep internetowy i sieć 28 sklepów w świetnych lokalizacjach w Polsce. Oby zarząd tych atutów nie zmarnował!

• 1.06 Autor: ~leszczu
  • Re: 1.06 Autor: ~olo
  • Re: 1.06 Autor: ~leszczu
  • Re: 1.06 Autor: ~Alan
  • Re: 1.06 Autor: ~stefan
  • Re: 1.06 Autor: ~Ryba
  • Re: 1.06 Autor: ~Bejbi
  • Re: 1.06 Autor: ~em
  • Re: 1.06 Autor: ~mex
  • Re: 1.06 Autor: ~Jedi

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PRIMAMODA -1,84% 0,84 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.