• dobra zmiana Autor: ~kato [31.174.121.*]
    przyszła wreszcie długo oczekiwana dobra zmiana, trochę jej to zajęło ale jest, mejla jeszcze nie puściłem bo dopiero teraz zajrzłem w kompa, zarobiony jestem, czasu mało, sprawa spadkowa w sądzie ze skretyniałą rodzinką a do tego kolęda i porządki, podłogi, firanki, pajęczyny, kurze , bambocle pochować żeby się proboszcz nie wystraszył że w takim gnoju katolicy żyją, a potem jak przyjdzie odwilż to drzewa trzeba dorąbać bo styczniowy mrozik zapasy przetrzebił a z zima nigdy nie wiadomo, może znienacka nawrócić i czemże się polić będzie ? a jak nie wróci to na przyszłą zime będzie jak znalazł, tak że plan na cały tydzień już istnieje i nie ma w nim miejsca na głupoty, ja myślę że tam już wiadomo kto będzie nowym preziem to chyba juz nie ma co pisać , trzeba dać człowiekowi szansę i z nim porozmawiać, jak jaki do rzeczy to się poczeka bo zadanie ma trudne, jak zapełnić tę gigantyczną budowlę zleceniami i ograniczyć pazerność miejscowych pasibrzuchów, na dzisiejszej mszy siódmowej wspomnę aby wszystko w Kużni poszło jak trzeba, Jezus kocha swoich wyznawców i nigdy nie zawodzi tylko wystarczy Mu zaufać i prosić o wstawiennictwo Archanioła Michała który wszystko z szefem może załatwić bo jest pierwszym i najważniejszym bytem anielskim w całym panteonie aniołów, to kogo prosić jak nie jego ?, w ogóle kult Michała powinien być bardziej znany szerszej publiczności bo lud ciemny nieświadomy jest a każdy może sobie poczytać o nim w internecie, choćby o tym jak obciął łby komunistom mieczem ognistym podczas wojny koreańskiej aby uratować  swojego imiennika żołnierza Micheala, poszukajcie sobie i sami poczytajcie bo to wspaniała historia i prawdziwa do bólu.
  • Re: dobra zmiana Autor: ~gg [178.36.70.*]
    a ja bym na obecnym krzyżyka nie stawiał bo potencjał ma tylko niewykorzystany!
    Dał bym mu szanse pod warunkiem przeprowadzenia konkretnych reform który zrobić nie potrafił albo nie chciał zrobić przez ostatnich 8 lat.
    W przeciwnym razie znowu odprawy za nasze pieniądze akcjonariuszy a nowy wybór to zagadka a więc ryzyko. Dyplomacja rozmowy reformy a nie walec dobra zmiana , wszystko z głową
  • Re: dobra zmiana Autor: ~kato [31.174.71.*]
    nie zrobił bo rada nadzorcza złożona z urzędasów na nim tego nie wymogła tylko patrzała w niego jak w obraz i słuchała tych głupot z otwartą paszcza, stara zasada ''syty głodnego nie zrozumie a zdrowy chorego'', tam wszyscy byli bardzo szczęśliwi bo kasowali szmalec a ten im niczego nie żałował, w tym całym galimatiasie nikt nie pamiętał że celem istnienia każdej spółki jest WYPRACOWYWANIE ZYSKU DLA  AKCJONARIUSZY a nie spijanie sobie z dzióbków i zaspokajanie potrzeb materialnych pracowników, dokładnie tak działał komunizm i dlatego zbankrutował, wszyscy byli zadowoleni dostając mieszkanie, malucha i meblościanke  tymczasem państwo ciagle do tego szczęścia dopłacało aż przestało mieć z czego dopłacać, ja bym temu człowiekowi kazał przezyc jeden tydzień za takie pieniądze jakie on mi wypłacił z tych 10 gr.dywidendy i by w mig ogarnął co mi zrobił bo ja z tego miałem życ cały rok, to tak się postępuje z akcjonariuszem ? żeby samemu żreć pod korek a akcjonariusza zagłodzić ? to nie jest kapitalizm to jest hiper-komunizm, jak mieli zysk to mało płacili bo zostawiali w spółce a potem wcale nie mieli zysku i tym bardziej nie płacili bo nie mieli z czego, to tak jak w Lalce studenci wynajmujący mieszkanie , jeden płacił w parzyste drugi w nieparzyste  z tym że  żaden w ogóle nie płacił ponieważ stwierdzał że nie musi i mogą mu naskakać., osiem lat na stanowisku to i tak jeden z najdłużej urzędujących prezesów na GPW, myślę że się nie utrzyma i nowy niebawem nastanie, pożyjemy zobaczymy
[x]
RAFAMET 1,82% 44,80 2026-02-19 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.