"...Faktury będą płacić na bieżąco a przeterminowane zostaną zamrożone..."
W tej patowej sytuacji to informacja że restrukturyzacja trwa i ratują póki co spółkę.
Jako "drobni" jesteśmy niestety na szarym końcu łańcucha pokarmowego, ale może jeszcze z tej krytycznej sytuacji spółka wyjdzie obronna ręką silniejsza i kiedyś odbijemy.
wczesniej zrobią scalenie bo nawet jesli rentowność sie poprawi to mocno spadną przychody
podejrzewam rocznie będzie to 30 mln zł max 50 mln zł przychodów jesli odzyskają płynność
kapitał spółki kerods jest podzielony na ponad 58 mln akcji z cena nominalną 1 zł
w jaki sposób wycena spólki może być wyższa niż 60 mln zł jesli przychody roczne będą na poziomie 20 czy 30 mln zł? Jedyna szansa ze duzo tego kapitału wroci do społki bo został wczesniej wyprowadzony na zewnątrz na pseudo sklepy w Luksemburgu ktore tez juz się zamykają jak ten reprezentatywny w Huldange.
Cena za akcję na poziomie 1 zł oznaczałaby wycenę spółki rynkową na pozimie 58 mln zł.
Skonfrontujcie to z przewidywanym przychodami za cały 2016 rok
w 1 Q nie będzie to nawet 10 mln zł skoro sklepy zamkniete, tak przeiwduję
Jeden wielki żal i ta naiwność, pisanie głupot, wiara w nie wiem co? nie wiem jakim idiotą trzeba być zeby po takich faktach robić analize i okłamywać rzeczywistość? powodzenia!
Jasne, odbijecie się :) zlicytowali im nawet auta służbowe. Sklepy sa zamknięte zeby nie placic pensji pracownikom. na półkach pustka. Nie mają nawet kasy żeby wysłać ekipę i zlikwidować sklep. W siedzibie dayli siedza obecnie dwie osoby- prawnik i sekretarka... płaczę jak patrze na wasza naiwność ostatnie ogniwka.
Dnia 2016-01-20 o godz. 19:00 ~Majeczka napisał(a): > Na KGHM można w ciągu dnia 2zł na akcji przytulić. A tu ludzie spekulują, żeby grosiki wyłuskać. Szkoda firmy.
tępota nie boli - na kghm przytulisz 2 zł .... hehhe dajmy na to 1000 sztuk i to że kupujesz w dołku sprzedajesz na górce - baaardzo prawdopodobne i masz całe 2 tys zł za 52 tys masz prawie 250tys akcji więc ten jeden grosik to więcej niż 2 zł no ale tępota to tępota ni i czy kghm w ciągu ilku sesji podbiją o 100 % ? wątpliwe
Pracownicy sieci Dayli już składają pozwy do sądów pracy. Akcjonariuszom, którzy mają jeszcze jakieś złudzenia na poprawę sytuacji, radzę śledzić wokandy w warszawskich sądach... A tym, którzy zamiast nadziei stawiają na rozsądek radzę wiać stąd póki jest jeszcze powyżej 10 gr
Dnia 2016-01-20 o godz. 19:45 ~_inwestor_ napisał(a): > Pracownicy sieci Dayli już składają pozwy do sądów pracy. Akcjonariuszom, którzy mają jeszcze jakieś złudzenia na poprawę sytuacji, radzę śledzić wokandy w warszawskich sądach... A tym, którzy zamiast nadziei stawiają na rozsądek radzę wiać stąd póki jest jeszcze powyżej 10 gr >
To co ty tu robisz,ciągle od miesiąca to samo piszesz.Daj już sobie spokoj.Dowidzenia,
ciekawi mnie, że ten fakt powinien być odnotowany na ESPI. Nie mam nic przeciwko temu portalowi, ale z całym szacunkiem - to nie jest źródło informacji dla inwestorów - spekulantów.
Dnia 2016-01-20 o godz. 21:50 ~jak napisał(a): > ciekawi mnie, że ten fakt powinien być odnotowany na ESPI. Nie mam nic przeciwko temu portalowi, ale z całym szacunkiem - to nie jest źródło informacji dla inwestorów - spekulantów. >
fakt ten masz w kursie - przynajmniej częściowo bo będzie taniej
sklepy dayli upadly z nas pracownikow i wlascicieli lokali robia durni z nikim sie nielicza nie potrafia sie przyznac do tego ze pograzyli sklepy swoimi nieudanymi pomyslami szkoda ze schlecker nas sprzedal takim matolom
w warszawie do sklepu wpadl komornik zajal towar a oni ze strachu pozamykali sklepy ale to juz nic im nieda w nieskonczonosc nie mozna uciekac w koncu ich dopadna
to moje autorskie pseuda dla Kamilka i Romualda Kamil Kliniewski - PinoKKio - bo to był największy kłamczuch na gpw przez ostatnie 2 lata, ważne: podwójne KK w PinoKKio Romuald - RAMBO -bo miał rozprawić się z poprzednim zarządem, miał ostre wejście JAK RAMBO, ale niestety widzę, że nawet kapiszonów nie ma...