• Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~karawana [178.36.12.*]
    jw
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~oj [31.1.240.*]
    oj niestety masz racje , bo spółeczka super , ale otocznie coraz bardiej do d..y , ciekawe czy bedzie 1400 na wigu i ile wtedy btm....paradoksalnie mimo wszystko licze ze moze uciena z duzych na maluchy....
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Basia [83.11.171.*]
    Chyba nas wszystkich, płacimy za rządy populistów. Dziwne że szydercy piszący o POlitykach zamilkli, inaczej hejtowac a co innego płacic z własnego portfela za czyjeś szaleństwa nie???
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~obs [178.43.118.*]
    Za poprzedniej władzy nie było lepiej tylko z tą różnicą, że tamci się wzbogacali na kontrolowanych "przejęzyczeniach i chlapnięciach" polityków a teraz wszyscy dostają w d... po równo. Za przekonania i pragnienie zmiany trzeba płacić niestety...

• Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~CKM [37.128.72.*]
    Basia, to było bardzo mądre co napisałaś.
    Zaśpiewam Wam smutną piosenkę....
    Nic się nie stało....pisis giełde zdemolowało! Niiiiiiic sie nie stało, pisis złotówkę zrujnowało.
    Zwolenicy pisis i tak wiedzą, że to wina Jaruzelskiego, Wałęsy i Tuska.

Tak poważnie. Klimat inwestycyjny , a raczej jego brak może spowodować wszystko. Nie chcę być złym prorokiem i nie mam satysfakcji z tego, że leci. Nie jestem zawistnym bojownikiem pisis, który ma to w genach, zwiść i pogardę. Chcieli ludzie dobre zmiany to ją mają. Ręce mi opadaja jak ludzie na bankierze ciągle bronią Paranoi i Schizofreni.

Co jeszcze sie musi stać, by ciemny lud przejżał na oczy? Polska w ruinie? To mamy GPW w ruinie przy PKB pow. 3.5% !!!!
    Tusk jakby pił przez 3 mc to by tego nie dokonał :))

Trzeba być fanatykiem, aby nie widzieć związku z katastrofa na gpw a rządami dudy/kaczynskiego. Była szansa że Wig pójdzie na 60 tyś, tylko zagranica strwierdziła, że czas pakować manatki bo przejmują stery Ci co nawet zdrowa energetyke potrafia pociągnąć na dno. Ja sie wcale nie dziwie że S&P obniżyło rating.
    Dzisiaj słyszałem dywagacje czy rynek zatrzyma się na 1400 czy może na 900pkt na W20..... Czy w takich klimatach może coś rosnąć?
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~BartoszK [77.254.52.*]
    Też jestem rozgoryczony,jednak biorąc pod uwagę że z moich znajomych tylko ja inwestuję na giełdzie, to mogę powiedzieć jedno. Większość społeczeństwa tego nie odczuwa bo ma lokaty na 2 procent w bankach. A jak będzie mieć na 1.5 to też przeżyje, po wprowadzeniu 500zl na dziecko przeciw pisis nikt już nie piśnie słowa i tak się to skończy.
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~CKM [37.128.72.*]
    To sie okaże...

Będą droższe usługi bankowe i ubezpieczenia. Opodatkowanie sklepów sprawi droższe ceny w sklepach.

Na Wegrzech po podatku bankowym spadł popyt na kredyty o 30% wiec.... będzie hamowanie kosztem dobrej zmiany....
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Basia [83.11.241.*]
    Tragedia zacznie się gdy padnie w końcu sektor wydobywczy węgla i SKOKI ... ciekawe czy bankom na podatki coś zostanie? Ktoś 8 lat czekał na pełnię władzy aż się nią teraz dławi - bo rządzic trzeba umiec !
    Podobno Pisiory chcą przejąc wtedy padające banki, tylko za co? podatkiem od miedzi który miał byc zniesiony ? ale pani Beatka się z tego wycofała po wyborach? Syriza w Grecji to mały pikuś przy tych szaleństwach. Tak w życie wchodzą marzenia.... jak ktoś wcześniej napisał. a potem przeradzają się w koszmar.

• Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Gracz [82.150.248.*]
    co Wy ludzie piszecie???!

nie lubię PiSiorów jak ch****, ale co to ma do rzeczy? widzicie co się dzieje na swiecie? wszystkie gieldy leca na pysk. i co? to przez PiS? g**o prawda, to raczej przez Chiny. popatrzcie jak polecialy indeksy w USA, Japonii, Chinach i Zachodniej Europie. inwestorzy wycofuja kase z ryzykownych aktywow - ot dlaczego wszystko leci, nawet jak ma super fundamenty.

niestety, gpw jest odbiciem najwazniejszych gield na swiecie, i poki one sa w dolku to my tez tu bedziemy.
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Basia [83.21.65.*]
    Kolejny mit. To czemu nie rośnie na gpw jak rośnie na świecie? tam trwa hossa a u nas jak po Lehman . Zaczęło się od 25 maja, pamiętasz poniedziałek po 2 turze wyborów?
    Potem podatki bankowe, haracze na sklepy wielkopowierzchniowe, spłata kredytów frankowych. Kolejne szaleństwa - ratowanie upadającego górnictwa pieniędzmi koncernów energetycznych, kłamstwa w sprawie podatku od kopalin. Aktualnie przejmowanie władz spółek przez ludzi niekompetentnych byle z klucza partyjnego, informacje o likwidacji resztek w OFE,upadające jeden po drugim SKOKI....
    To wszystko są sprawy z naszego podwórka, i Chiny nie mają nic do rzeczy. Także nie lubię pisiorów ani platformersów . Kopacz też wyrzucała prezesów np. Tauronu który nie chciał marnowac miliardów w kopalniach. Że o nacjonalizacji OFE i podatku od kopalin nie wspomnę. Ale nie tłumaczmy katastrofy polskiej giełdy spadkiem cen najmu lokali w Hongkongu bo to bzdury
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Gracz [82.150.248.*]
    gdzie jest hossa?

wyniki z ostatnich 12M:
    S&P 500: -7%
    DJI: -8,7%
    DAX: -6,5%
    Shanghai: -11%
    FTSE 100: -12%

chyba hossa jest u Ciebie w warzywniaku bo na swiecie rzadza niedzwiedzie

fakt "autentyczny" - WIG spadl o 15% wiec troche wiecej, ale nie widze dramatycznego zwiazku z nowym rzadem
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Basia [83.11.184.*]
    Bo nie chcesz widziec. Popatrz od 2008 od Lehman, ile razy giełdy zachodnie poprawiły rekordy historyczne??? jak się ma do tego gpw. W najlepszym razie trend boczny. Po majowych wyborach TYLKO w dół, od parlamentarnych - ostro w dół. Nie widac związku z szaleństwem rządzących? Jak ma tu byc hossa, skoro w WiG 20 są firmy z udziałem skarbu państwa a w nich ludzie bezwolni, z politycznego nadania. Ile tracą banki, KGHM / 3 lata temu 200 pln to podobno było wtedy mało, a dziś ile? -75% / o bankach nawet nie wspomnę. Ale oczywiście nie ma to związku z szaleństwami platformersów i pisiorków..... Liczą się tylko Chińczycy albo wskażniki wyprzedzające w Korei. Ewentualnie inflacja w Wenezueli. Bo pan Glapiński - nowy szef NBP tu znaczenia nie widzisz oczywiście czy raczej widziec nie chcesz.
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~oj [194.63.135.*]
    porównaj wykresy np. 5cio letnie nasze i np. niemicki i stanów to moze zobaczysz gdzie kto jest !!!
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~oj [194.63.135.*]
    to do gracza , vel pisiora ...
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Basia [83.11.184.*]
    Pisiory pieniążki trzymają w SKOKach a nie na giełdach gdzie rządzą wstrętne liberały.
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~BartoszK [77.254.52.*]
    I to jest to o czym pisalem wczoraj. Wladza tutaj kasy nie trzyma. Wiekszosc ludzi tez nie i nikt poza nami plakal za gielda nie bedzie jak sie zacznie prawdziwa bessa
  • Re: Ale was PiS urządził :-)) Autor: ~Basia [83.11.152.*]
    tak - władzy giełda była potrzebna jak za niebotyczne pieniądze sprzedawali akcje PKO BP, Energii, JSW. ci ostatni mieli zgarnąc najwięcej.... a teraz???
[x]
BYTOM 0,75% 2,75 2018-11-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.