• Możecie wygrać ale czy chcecie Autor: ~obserwator [188.146.8.*]
    Witam Karkosik zrezygnował z batalii sądowej bo Sąd by powiedział iż wycofać z GPW może zrobić tylko jeśli w wezwaniu da cenę godziwą którą ustaliłby biegły ,dlatego lepiej wykorzystać mu wasz brak cierpliwości i ktoś dla niego podkupuje akcje i sprzedaje mu w pakietowych transakcjach i tak metodą przymusowego wykupu chce was pokonać
    Jeśli się zjednoczycie to wygracie ,nie wiem ile akcji mają osoby które zaskarżyły uchwałę o dematerializacji ale powinniście do nich dołączyć nawet dokupić akcji na GPW tak aby mieć ponad 10 % ,racja jest po waszej stronie ,poniżej kancelaria która reprezentuje te osoby ,jesteście potrzebni sobie nawzajem
    link 
    gazeta parkiet 6 pażdziernik 2015
    RKKW wspiera mniejszościowych akcjonariuszy Hutmen S.A.
     Radosław L. Kwaśnicki
    - Jeśli Boryszew zdecyduje się na przymusowy wykup mniejszościowych akcjonariuszy Hutmenu, będziemy na drodze cywilnoprawnej dochodzić sprawiedliwych warunków transakcji. Istnieją sposoby na wystąpienie ze środkami prawnymi mającymi na celu zmianę warunków „wyciskania" lub dochodzenia odszkodowania w takiej sytuacji – mówi dr Radosław L. Kwaśnicki, Partner Zarządzający w Kancelarii RKKW, pełnomocnik pięciu akcjonariuszy indywidualnych, którzy zaskarżyli przeforsowane rok temu przez Boryszew uchwały o zniesieniu dematerializacji akcji Hutmenu.
     – Z naszej perspektywy jedynie dwa rozwiązania byłyby fair: albo Hutmen zostaje spółką publiczną, albo delisting dokonywany jest w oparciu o godziwą wartość akcji. Wszystkie inne działania będziemy kwestionowali przed sądami i innymi właściwymi organami – dodaje dr Radosław L. Kwaśnicki.

nawet jeśli zrobią wam przymusowy wykup to te osoby co pójdą do sadu wygrają i Boryszew będzie musiał dopłacić do ceny godziwej którą ustali sad przy pomocy biegłego ,poniżej macie wyrok trybunału konstytucyjnego ,odszukajcie go sobie w internecie i poczytajcie uzasadnienie ,wygracie na pewno pytanie na ile biegły ustali wartość godziwą dlatego zjednoczcie się

zgodnie z art 21 ust 2 Konstytucji wywłaszczenie może zostać dokonane tylko na cele publiczne i za słusznym odszkodowaniem Trybunał Konstytucyjny analizował już przymusowy wykup uznając to za dopuszczalne pod warunkiem zagwarantowania akcjonariuszom mniejszościowym odpowiedniej wyceny ich akcji sygn P25/02 OTK ZU 2005/6A/65

z ciekawostek jeśli spółka nie jest giełdowa to przymusowy wykup jest według wyceny biegłego /może zbliżonej do wartości księgowej/ ale jak już jest na GPW to wycena biegłego nie jest potrzebna tylko biorą pod uwagę wirtualne notowania takie paradoksy,
    Zjednoczcie się i walczcie o swoje prawa.
  • Re: Możecie wygrać ale czy chcecie Autor: ~artur [89.229.60.*]
    mam 30 k.Z kim się skontaktować ?
  • Możecie wygrać ale czy chcecie Autor: ~obserwator [188.146.8.*]
    Witam serdecznie na to pytanie nie znam odpowiedzi....wiem iż macie wspólny cel i racja jest po waszej stronie...a wiem co pisze bo organizowałem Porozumienie Akcjonariuszy Mniejszościowych Polcolorit i u nas jest podobna sytuacja ale mamy prawie 12 % więc przymusowy wykup bez naszej zgody jest niemożliwy u nas przy wartości księgowej 5 ,47 która byłaby wyższa gdyby nie podstępna emisja dla rodziny Marconi z wyłączeniem prawa poboru ,jednak nawet przy tej aktualnej wartości księgowej Pani Marconi w wezwaniu zaoferowała 75 groszy i mówi albo mi sprzedacie albo Was wyrzucę z GPW....

Wracając do Hutmena osoby które zaskarżyły uchwałę o dematerializacji będą walczyć nawet jak dojdzie do przymusowego wykupu,będąc pod opieką Pana link  krzywda wam się niestanie 
    miałem okazje rozmawiać z Panem Radosławem kilka razy ,Proponuję napisać do niego @ ,poprosić aby przekazał go swoim klientom jeśli będą zainteresowani powiększeniem grupy walczącej z przymusowym wykupem oczywiście partycypując w kosztach które przy im większej ilości osób które poparłyby waszą inicjatywę będą mniejsze oczywiście....raczej dadzą znać...może te osoby wypowiadały się na tym forum tego nie wiem...
    Jeśli ich to będzie interesowało ktoś z was musi się poświęcić i dać publicznie numer telefonu na różnych forach aby dotrzeć do pozostałych akcjonariuszy , możecie również innymi metodami dotrzeć do akcjonariuszy , zależy od środków finansowych jakimi dysponujecie możecie też podkupywać akcje na GPW , potem zakładacie porozumienie akcjonariuszy i walczycie ,resztę zrobi kancelaria link  , w aktualnej sytuacji stracić nie stracicie możecie tylko zyskać zawsze w grupie siła u nas są osoby poniżej tysiąc akcji oraz po nawet 400 tys a współpraca jest wzorowa dla wspólnego celu apelują abyście nie sprzedawali akcji na GPW bo wszystko potem w transakcji pakietowej trafia do WASZEGO PRZECIWNIKA I ZROBI WAM PRZYMUSOWY WYKUP JEŚLI SIĘ NIEOPAMIĘTANIE ,jednak nawet jeśli dojdzie do przymusowego wykupu walcząc dalej wygracie jeśli będziecie w grupie bo pojedynczo możecie się zniechęcić....

p/s powodzenia ,dodatkowo jeśli ktoś chce zaryzykować i dołączyć do ponad 100 osób walczących z Panią Marconi zapraszamy do Nas na Polcolorit na ewentualne zyski nadzwyczajne
[x]
HUTMEN 0,00% 5,30 2017-01-11 11:01:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.