• Lecimy na 1zł Autor: ~Grzes [37.47.12.*]
    ..pózniej dodruk kwita
  • Re: Lecimy na 1zł Autor: ~Tomek [37.47.12.*]
    jest coraz lepiej według forumowiczów a kurs zjeżdza hehehe i jest najniżej od 2012roku
  • Re: Lecimy na 1zł Autor: ~Tomek [37.47.12.*]
    nawet silne wsparcie padło a podaż napiera
    A śmiali się ze mnie dur.... a to ja mam rację
  • EZO is our future Autor: ~wikariuszJan [46.113.246.*]
    Ja się z Ciebie nie będę śmiał, bo każdy ma prawo pisać co chce. Niewątpliwie chciałbyś bardzo kupić akcje możliwie najtaniej. Zrozumiałe kupić tanio - drogo sprzedać. Muszę cię jednak zmartwić jak będziesz zbyt długo zwlekał z kupnem to nagle obudzisz się a pociąg już będzie daleko. Ci co znają się w branży wiedzą jedno - skupić z rynku akcji jak najwięcej. Sterownik widać jak próbuje wyciskać akcje od przestraszonych mniejszych.

Spółek innowacyjnych z niekwestionowanym potencjałem, gdzie wartość wybudowania zakładów liczy się w milionach, gdzie cała Europa idzie w przetwórstwo plastiku i odzysku energetycznego - rakieta, o którą będą się zabijać.

Kupić tutaj większą porcję akcji - bardzo trudno, co się wystawi większe zlecenie to od razu góra albo pas. Z ukrytego można próbować ale też wtedy się płoszą. Sterownik czyha na momenty kiedy może małymi zrzutkami zwalać kurs. Presja na skupowania ogromna. Ale to dobrze akcje trafiają do silnych rąk, które będą je potem odsprzedawać 20-30zł

EZO is our future.
  • Re: EZO is our future Autor: ~olka [77.45.45.*]
    Zarząd ma upoważnienie do wypuszczenia akcji serii J i dziwiłabym się gdyby tego nie zrobił w sytuacji gdy przynajmniej obecnie PARP jeszcze nie rozliczył dotacji EZO. Spółka o tak wysokiej innowacyjności musi zachować płynność finansową na rozruch i zakończenie inwestycji. Każdy kto to rozumie się nie śmieje.
  • Re: EZO is our future Autor: ~Ezuś [89.71.19.*]
    Przydałby się nowy komunikat z firmy bo kurs zalicza glebe. Czyżby taki dół miał być do marca (startu Torunia)? A jak znowu przeciągną rozruch?
  • Re: EZO is our future Autor: ~wikariuszJan [109.243.85.*]
    i może jeszcze te akcje wypuścić za ponad 5zł. Także z nawiązką wystarczy wówczas na uzupełnienie braków zanim PARP sypnie. To co zostanie będzie na kolejne inwestycje i zamiast 3 zakładów, będą 4 albo i więcej.
    Podobno z kręcą się z listy Forbes'a wokół tematu plastikowego. Możliwe, że nawet rozmawiają z EZO. Będzie ciekawie.
  • Re: EZO is our future Autor: ~Kolus68 [217.172.255.*]
    Nabór na stanowisko prezesa PARP.
    Już wiecie dlaczego nie puszczają kasy!
    Jedni mają w d.upie bo odchodzą a drudzy się boją że ich wyrzucą.
    Jest pięknie.

• Re: EZO is our future Autor: ~Adrian987 [83.25.30.*]
    Wiele tu niejasnosci.... Ciekawe dlaczego tak spada....
    Obawiam sie czy nie zanizaja pod zrobienie jakiegos wezwania....?
    Gdybym posiadal wiekszosc... sam bym sie mianowal prezesem i spolke wyprowadzil na prosta.....
    Dlaczego Torun ciagle nie ma surowca... bardzo podejrzane......
    Motyw z dodrukiem i scaleniem tez do mnie nie przemawia bo z jednej strony mamy Kicinskiego.... a zreszta nie dlatego ktos z akcjonariuzy obejmowal akcje O ILE DOBRZE PAMIETAM po 20 zl? zeby teraz je scalac....
    Czasami sie obawiam czy nie zrobia jakiejs upadlosci i nie przejma zakladu od syndyka....?
    Sam juz nie wiem jak jeszcze spadnie (1.30 - 1.70) To zzapewne bede usreddnial....
    Parzac z innej strony... uruchomienie Torunia wznowienie dotacji... raport z zyskiem i mamy tu ile...? z 10 zl ? 15 zl? jak nie lepiej...
    Mnie martwia 4 rzeczy:
    1.Dlaczego nikt z glownych tego po tej cenie nie zbiera ?
    2.Dlaczego podejrzanie kiepsko (wolno) im idzie ? np pozyskanie surowca dla Torunia?
    3.Dlaczego PARP im nie wyplaca kasy... Chociaz w raporcie nic nie pisze, ze jest ryzyko, ze nie dostana, ale CHYBA Z TEGO CO PAMIETAM pisza nawet , ze pojawila sie mozliwosc wydluzenia terminu ? Czyli tak jakby dostali zgode jakiegos posrednika w dotacji ? co myslicie ?
    4. Jaka role w tym wszystkim odgrywa P. Kicinski ? Przeciez Green.teach (tak mi sie wydaje) to tez posrednio oni ? Dlaczego odaja akcje w tak perspektywistycznym biznesie komus innemu... Przeciez sa to ludzie bardzo bogaci ?

Adrianie, bardzo dobre pytania. Krążą w mojej głowie od dawna. O prawidłowe odpowiedzi trudno, gdybanie i gdybanie. 

Może tez być wersja, że specjalnie zaniżają i ktoś skupuje od wszystkich drobnych wypłoszonych (co to tak jak my tutaj się zastanawiają co jest grane) bo wiedzą, że to mega perspektywa, mega biznes. Robią to za pozwoleniem i przy udziale samego Prezesa (w końcu założyciela tego biznesu) i tylko oni chcą spijać śmietankę z tego. Jak pójdą dobre informacje to większość akcji będzie już wyszarpnięta z rynku.

Bo gdyby to odbywało się nie bez "jego zgody" to chyba wszyscy akcjonariusze powinni otrzymać już dawno jakiś komunikat od Zarządu w kwestii spadającego kursu.... a tu podejrzana cisza. Obstawiam, że sam Prezes jest w to "uwikłany" dlatego milczy i nie ma żadnego komunikatu nt kursu. Pan Kiciński tez musi być dogadany. Kupił od Prezesa i jego rodziny pokaźny pakiet i do duuużo drożej to dla niego skupienie tego co się teraz mieli na rynku od 2-3 miesięcy to pryszcz. A utrzymałby wartość zainwestowanego kapitału i powiększył zaangażowanie w biznes który uwierzył.

Standardowo gdzie chodzi o wielkie pieniądze tam są wałki. Pan Kiciński i Prezes z rodziną są podogadywani jak na tym zrobić najwięcej pieniędzy i tylko oni wiedzą co się będzie działo.

Inaczej szły by komunikaty, że kurs nie odzwierciedla potencjału, że będą poczynione kroki żeby zaprzestać itd. Nie oszukujmy się Zarząd ma wiedzę kto handluje tymi akcjami.... A tu milczenie. Nieładnie.

A te kilka milionów brakujących (co PARP nie płaci) w obliczu stu kilkudziesięciu milionów inwestycji to też pryszcz, więc też mogliby szybko temu zaradzić. No ale kurs by szybował powyżej 15zł... wolą jednak czekać wyciskać z nas jak cytrynki...i dopiero potem.
  • Re: EZO is our future Autor: ~olka [77.45.45.*]
    Możliwe, że macie rację. Zastanawia mnie również powtarzanie negatywnych informacji ze spółki. W dwóch kolejnych raportach podają przegrany na 5000 ton przetarg, jak również zaskarżenie uchwały przez Fundację św. Krzysztofa. Do przetargów Zarząd powinien się przyłożyć i skalkulować ceny z pozycji Torunia a nie z pozycji Warszawy. Jak tak się będą starać to żadnych śmieci nie pozyskają. Poprzedni Zarząd wg mojej oceny zbyt późno się zabrał za poszukiwanie surowca pewnie myślał, że mu przyniosą na tacy.. Kiedyś pozytywniej oceniałam tę spółkę obecnie niestety zmieniam powoli o niej zdanie. Mam akcje od dłuższego czasu i zależy mi aby się rozwijała ale też tego co się dzieje nie rozumiem. Ciekawa jestem jaka jest przyczyna braku rozliczenia dotacji, jeśli to trwa tak długo to pewnie leży ona po stronie EZO
    Dokładnie, raz musieli takie mniej przychylne informacje opublikować. Ale potem już nie musieli po raz drugi przeklejać, mimo tego zrobili to i powtórzyli słabsze informacje. Celowo. Normalnie Zarząd już dalej by tego nie pokazywał bo zależałoby mu na wysokiej wartości zarządzanej spółki....

Kwestia niewypłacenia. Też mi się wydaje, że to wina prędzej po stronie EZO. Swoją drogą ciekawe czemu piszą tylko o samym fakcie, że nie dostali pieniędzy z PARP, ale nigdzie (albo mi umknęło) nie przedstawili przyczyny tego faktu. Co spowodowało, że PARP nie chce im zapłacić. Na 100% jakaś korespondencja w tej materii jest i są argumenty dlaczego wstrzymują. Jakieś wytłumaczenie musi być. A nie tylko, nie dostali bo nie dostali... słabe

Spółka publiczna. Panie Prezesie, o kluczowych sprawach informuje się publicznie akcjonariuszy. A tu po raz kolejny cisza. Co jest przyczyną takiego stanu faktycznego?

Może KNF powinno się stadnie zawiadomić i NewConnect, że akcjonariusze nie dostają wszystkich kluczowych informacji. Niech przyjrzą się spółce i w kontekście ostatnich spadków, kto te akcje skupował...

• Re: EZO is our future Autor: ~ezuś [89.71.19.*]
    no to dzisiaj zjechał kurs...zna ktoś coś więcej niż to co wiemy z raportów miesięcznych???

• Re: EZO is our future Autor: ~Nick [188.146.8.*]
    A jaka reakcja zarządu na spadek kursu.Jak nie potrafią nawet śmieci zorganizować do przeróbki tak samo dbają o swoich akcjonariuszy.Szkoda słów.
[x]
EZO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.