• RUB Autor: ~Stefan [79.186.37.*]
    Czy ktoś z Was bawi się w kantorze z rublami?
    Teraz rubel jest tani,  zakładając że raz czy dwa do roku drożeje a wtedy można zarobić?
    Proszę o kilka opinii co to tym sądzicie.
  • Re: RUB Autor: ~eddekk [93.105.234.*]
    Odpuść rubla, studnia bez dna na dłuższy termin. Szczyty jeszcze przed nami.

ekipaforex.pl
  • Re: RUB Autor: ~Paweł [212.91.22.*]
    Kupiłem bo miał już tylko rosnąć... I nie urósł :)
  • Re: RUB Autor: ~Stefan [79.186.37.*]
    Też kupiłem garść rubli :)
    Wg mnie trzeba poczekać przynajmniej do kursu 0,06 - 0,07 a taki czy większy w tamtym roku trafił się przynajmniej dwukrotnie.
    Zastawiam się nad dokupieniem jeszcze jak spadnie do 0,0525.
    Teraz nie mam pomysłu w jaką walutę inwestować bo wszystko jak dla mnie na górce.
    Problem jest wg mnie w tej ropie jak pójdzie w górę to i NOK i RUB też, tylko kiedy to nastąpi?
    Może ewentualnie jeszcze zastanowić się nad CAD lub AUD, które kupowałem po wyższej cenie.
    Na dolcu jakoś mało zarobiłem w zeszłym roku - słabe doświadczenie
  • Re: RUB Autor: ~Paweł [212.91.22.*]
    Korona ostatnio miała bardzo przyjemny kurs na kupno. W zasadzie teraz też nie jest żle.
    Koronę też kupiłem tanio :)
    Jeżeli jeszcze spadnie to dokupię.
    Pewnie się jeszcze pokisi na początku roku na dolarze to może wyciągną przez to franka, którego trzymam już rok :( - największa porażka. Trzymam się zasady, że nie sprzedają ze stratą.

Niestety nie mogę tego powiedzieć o forex, na którym wtopiłem 2/3 swoich zysków z kantora, ale przynajmniej schudłem ze stresu :)
    Kantor jest ok jak ktoś ma na dłuższy okres trochę wolnej gotówki a na forex trzeba siedzieć cały czas przy kompie i patrzyć w te kreski. Tam chyba zarabiają tylko Ci co mają duże depo bez pokus na mocne granie lub zrobili tyle wtop przez co się nauczyli i się odkuwają lub już zarabiają. Ja doszedłem do wniosku, że szkoda zdrowia na to, ale spróbować musiałem :)

• rosyjska ruletka Autor: ~dolarek [79.69.70.*]
    jak chcecie sie bawić w rubla to OK, ale nie na forex z lewarem,
    w realu co najwyżej
  • Re: RUB Autor: ~słuchajuważnie [88.156.54.*]
    od rubla lepiej trzymaj się z daleka bo może być jak rolka papieru tani
    od chin też się trzymaj
    przed nimi tylko pierestrojka

• Re: RUB Autor: ~JP [78.8.13.*]
    Niedlugo rope beda za darmo rozdawac tylko beczki trzeba bedzie miec swoje na wymiane... wiec z rublami moze byc lipa jeszcze...
    Zdaję sobie sprawę, że od ropy dużo zależy.
    Nie inwestuje w rubla "zastawiając mieszkanie", tylko dość nisko i mogę trochę poczekać.
    Nagroda zaś jest większa niż na innych walutach o czym przekonałem się w zeszłym roku a przecież przez wojnę nie mieli się najlepiej. W zasadzie podobnie jak teraz.
    Ropa wg mnie musi pójść bo przecież za darmo nie będą jej rozdawać  w nieskończoność :)

Z forex tak jak pisałem rozstaje się po małej przegranej, a zarabiam na normalnej pracy.
    Poza tym forex mocno uzależnia, a całe te analizy to wróżenie z fusów jak często piszecie :)
  • Re: RUB Autor: lsi [89.79.9.*]
    Będzie obrona RUB czy pozwolą dalej tonąć?
    na wzrost cen ropy się nie zanosi...