Sad nic nie wspomia o upadłości, tylko , iż za robotę trzeba zapłacić...I nie powinni iść z tym do sądu... Inna sprawa, to Interbud , który po trzech kwartałach miał 78 mln 259 tys obrotu , osiągając zysk operacyjny w wysokości 14 mln 395 tys zł, mając czystego zysku netto 9 mln 468 tys zl, dysponujący wieloma nieruchomościami, robi cyrk o wierzytelność 5 mln zł...Kpina ....Tylko kpina z kgo? Z prawa, giełdy czy inwestorów?
W pełni się z Tobą zgadzam..Tym bardziej że przedwczoraj kontaktowałem się z ich biurem sprzedaży mieszkań.Nadal sprzedają mieszkania ,przyjmują rezerwacje na nowo rozpoczynane osiedle na Nowym Felinie a panienka na wzmiankę o upadłości twierdzi że są w bardzo dobrej kondycji finansowej. Moim zdaniem do tego biznesu wiarygodność jest jednak potrzebna,osobiście raczej nie kupowałbym mieszkania od bankruta... I również sądzę,że nim nie są biorąc pod uwagę ich bank ziemi czy chociażby Rupes..
Wartość księgowa spółki to 4,17 zł.... Same nieruchomości INTERBUDU mają wartość [ są wyceniane] na kwotę32 mln664 zł... Biorąc pod uwagę przychody , zyski jak i nieruchomości, to wojna o zapłatę 5,8 mln wraz ze złożeniem wniosku o upadłość układową, a co za tym idzie , uwalenieniem kursu na GPW, wydaje się conajmniej podejrzane....
Po co żeby zebrać tanio od drobnych :) byłem wczoraj w Lublinie. Maja nowa umowę na budowę osiedla w Lublinie kolo zalewu . Na ok 25mln zł . Z dofinansowaniem unijnym na ok 20%. Będzie pompa :)))
drobni juz zapomnieli o planach int , moze cos z tych nowych pomysłow wypali , zeby połowa ze społek na gpw miała syt int to by sie działo ... na plus oczywiscie
znajac techniki zaint akcjami int-u jutro znowu niby panika i wyciskanie cytryny ... cały czas brakuje IM pareset tysiecy akcji których nie ma w obrocie , ja mam 39 kilo ...
Czym wy się podniecacie Interbud to najnormalniejszy bankrut nie płaci podwykonawcom sprawy w sądach spółka cały czas je odracza a to z uwagi na chorobę czy coś innego. W gre wchodzą niezbyt duże pieniądze ale to źle świadczy o spółce typowi oszuści. Teraz Hiszpanie mający zaplecze prawnicze penie nie będą się cackać i położą bankruta.