Dzisiaj zauwazylem, ze nagle w moim portfelu akcje ADVADIS sa warte 1PLN. Mialem 25000 akcji i w portfelu pojawilo mi sie 25000PLN. Jednak spolka zostala wycofana z gieldy, wiec skad nagle taka wartosc w moim portfelu, z ktora i tak nie moge nic zrobic.
Dzieki za wytlumaczenie :) Chodzi mi o to, ze na jakiej podstawie skoro spolka byla groszowa, nagle w moim portfelu akcja jest warta 1PLN? Nie potrzebnie tylko rozpala nadzieje, skoro wiadomo ze spolka jest likwidowana. Jeszcze moze tzreba bedzie sie rozliczyc z tej kwoty z kosmosu?
Mam duży problem . W rozliczeniu rocznym mam zysk , a tak naprawdę straciłem i to sporo. Przez bubel prawny KPW nie mogę odliczyć straty spowodowanej bankructwem dwóch spółek które miałem w portfelu . Maklerzy z którymi rozmawiałem radzili by pokrzywdzeni inwestorzy połączyli się w grupę nacisku i zaskarżyli powyższą opieszałość decydentów partaczy . Może to być pewny i z całą pewnością wygrany proces sądowy który spowoduje duże problemy nieodpowiedzialnym osobom . W moim odczuciu sytuacja ma wybitnie opresyjny charakter i zniechęca wielu do inwestowania . pozdrawiam podwójnie oszukany rewers
Ja podobnie jak piszący powyżej mam Baumala po 1 zł na rachunku .. proponuję pisać do KPW by wyjaśniła sytuację