Mam pytanko odnośnie rozliczania transakcji, ale prosiłbym o rzetelne odpowiedzi :) Jak to jest skoro wisi na arkuszu zleceń sprzedaży powiedzmy 350 szt akcji jednego zlecenia, następnie ktoś kupuje dajmy na to 350 szt akcji po tej samej cenie po której wystawił sprzedający, a na arkuszu transakcji pojawia się 5 transakcji o tej samej godzinie np. na 17, 88, ... itd sztuk akcji na łączny wolumen 350 szt. Standardowo powinna się pojawić jedna transakcja o wolumenie 350 szt jeśli był jeden sprzedawca i jeden kupujący a tu jest to rozbite... Jest mi w stanie to ktoś wytłumaczyć???
Dnia 2016-01-18 o godz. 10:54 ~Jutrzen napisał(a): > Skąd masz takie dane? > Masz już raport? > A ile w branży jest? > Wyleszczanie trwa. A Colian skupuje frajerow
w branży jest ok. 30 ciekawe ile dziś erste kupi? 3 zł to powinno być dno nie do przebicia
na GPW nie ma dna nie do przebicia - nie wiem czy ktoś z was jadł ukrainskie słodycze hehe to może chyba kupić tylko ktoś pozbawiony smaku :-) ale ważne że cena została zwalona teraz pytanie do ilu zwalą i ile lat będą czekali ci co pozostali z akcjami na potencjalny zysk? - Dziś na tej spółce jest pięknie pokazana GPW nic nie warta, ani nie przewidywalna Dlatego obroty spadają z roku na rok i za rok może sie okazać że ten co dziś to zwalił tez będzie sprzedawal akcje kupione być może po 3 zł juz tylko po 50 gr
Nie mam raportu, ale siedze na tej spolce wystarczajaco dlugo, żeby wyestymować sobie wyniki roczne. Nawet jak wyniki będą 50% gorsze od przewidywanych to i tak C/Z bedzie w okolicach 12.
Tez siedzę na tym papierze parę lat Nadal jestem na plusie ale boli jak leszcze kurs psuja Śmiało mogę prognozować dobre wyniki a C/Z na dzień dzisiejszy jest juz napewno super:)
Ledwo 800 tys. PLN obrotu, a kurs zwalony o -12%. To celowa próba spowodowania paniki i nie zdziwiłbym się, gdyby skupujący akcje maczał w tym swoje łapy. Możemy pomarzyć o tym, żeby sprawą zajęła się KNF, chociaż spółka powinna ją powiadomić. Biorąc pod uwagę skup, to wysoki kurs akcji na pewno nie jest w interesie Coliana. Ta sesja mi zwyczajnie śmierdzi przewałem. Oczywiście zawsze może być niżej np. 3.00 PLN, czy okolice 2.50 PLN, które są dolnym ograniczeniem trendu od 2008. Na to jednak bym nie liczył. Dlatego historycznie nie lubię spółek z uruchomionym skupem. Cena na pewno jest atrakcyjna.
Podzielam Twoje zdanie. Wykorzystali info o obniżeniu ratingu i zrobili zwałkę. Nawet po obrotach i poziomach cen widać jak było to robione. kilkaset do kilku tys szt na początku sesji, aby wywołać panikę. Potem na równoważeniu ustawili batony. Niecierpliwi zaczęli też sprzedawać i zaczęli odkupywać na niższych poziomach i stawiali batony jeszcze niżej i niżej. Mając taki pakiet akcji ERSTe spokojnie mogło kontrolować zwałkę i pod pretekstem obniżki ratingu. Tylko duży kapitał mógłby wybić im takie wałki z głowy, a tak to teraz spokojnie mogą skupywać na niższych poziomach, bo na 3,7x do 3,9x nie było już chętnych.