• ja jako akcjonariusz Autor: ~obser [77.115.76.*]
    Śmiem twierdzić że zarządowi na ręke jest tak niski kurs.
    1.Zauważcie że nie ustosunkowali się  żaden sposób do spadków historycznych.
    2.Nie wiadomo jaki jest kierunek rozwoju bo na dzień dzisiejszy wysprzedają majatek i przejadają reszte kasy.
    3.Problem dywidedy nie rozwiązany( jakie akcje i ile) i czy jeszcze firmę na to stać bo kurs akcji spółek przeznaczonych na diwidendę spadają  mioże się zdarzyć że dywidenda przekroczy stan posiadania ?
    itd..itd
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~re [94.254.209.*]
    Te pytania skieruj do spółki co do punktu 1. zgadzam się że powinien zabrać głos choć już przy 1.50 wypowiadał się że to cena promocyjna
    2.z tym się nie zgodze inf poczytaj wyniki mni w pdf i masz podaną strategie grupy mni sa
    3.dywidenda jest przegłosowana
    cena podana jeszcze gpw nie wydała zgody dlatego nie ma inf co do stanu posiadania akcji to mają liczę na akcje hyperiona bo larka nie biorę pod uwagę chyba że zdążą ze splitem do końca roku są spekulacje że zewzględu na stan posiadania akcji hyperiona może być większ przelicznik ale na to nie licze
    Zauważ że wszystko jest powiązane prezes dobrze wie że jest podaż że strony ofe wiadomo że jest stopniowa likwidacja i tzw suwak
    to okazja dla nas by złapać niedowartościowane akcje
    Mnie tylko zastanawia to czy podaż skończy się z dniem 1grudnia czy mamy ofe które zamyka pozycje w grudniu

Zauważ że termin dywidendy jest 30grudzień ofe już będą miały zamknięte pozycje termin oddania mms to ten sam czas
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~ckmml [91.145.160.*]
    Sposob sprzedazy akcji jasno wskazuje na OFe i zapewnie dziś już skoncza sprzedaz gdyz jest to ostatni dzień dla "suwaka"
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~bankier [94.254.128.*]
    Skad pomysł, że OFE wywala dużo pakietów, za każdym razem niższa cena, po 1000-2000akcji? Jaki model biznesowy za tym stoi?
    To nie pomysł w akcjonariacie mamy ofe axa i ing
    Licząc obroty i wiedząc że ofe wychodzą subcesywnie z akcji tam gdzie nie przekraczają progu pokazało że axa wyszła i zaczął się czas suwaka ofe są zmuszone do sprzedaży bez względu na cennę nie wiem od czego to zależy ale podejmują decyzje pod koniec pierwszego pł rocza o wyjściu z inwestycji bez względu na cenę pamiętajcie że to nie ich finanse by nie torpedować kursu systematycznie założyli sobie dzienną sprzedaż ok 30 tyś szt widać po kursie rano na + popołudniu pakiet nie poszedł to jest czyszczony karnet kup
    oni sądzą że drobni o niczym nie wiedzą w tamtym roku wychodziło ofe pzu i pko ten sam sposób i czas kto z nas drobnych ma taki portwel
    Ostatnio słyszałem inf że jak skończy się sprzedający kurs odbije
    Dodam jeszcze że my drobni akcjonariusze powinniśmy się czymać razem bo jedziemy na jednym wózku każdy ma straty choć to działanie w grupie i jest karalne
    Powinniśmi wymieniać się inf racjonalnie do tego podchodzić interesować się rozwojem mni rozmawiać z prezesem bez wzgl. co o nim myślimy a nie pluć sobie w twarz
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~Lol [154.66.224.*]
    Ta spółka musi upaść
    Do końca roku 20gr za akcję!!
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~bankiet [94.254.128.*]
    Wyjście bez względu na cenę przy założonej dziennej sprzedaży nijak ma się do tego, że lecą pakiety po 1000-2000 sztuk. Nie ma to żadnego uzasadnienia gdyż złożenie zlecenia na 30000 sztuk kursu by tak nie zbilo a kupców by znalazły. W dodatku ktoś skupuje mimo rekordowego poziomu akcji a info od zarządu brak.
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~obser [77.115.76.*]
    Może OFE sprzedają ale drobi na100%.
    Myślę również że są równi i równiejsi..Gdyby teraz zaczoł zbierać jakiś nowy grubas albo ulica to szybko by się skończyły spadki.
    jeśli macie troche kasy to można zebrać to po 50 groszy i zobaczyć co się stanie jak zbierzemy wszystko?
    Ja tutaj widzę to samo co się działo na mit. Czyli małe pakiety akcji każdego dnia zbijające kurs. Jest to ewidentnie celowe działanie.

Jak ulica może sprzedać 1000-2000akcji? Przecież to śmieszna kasa przy obecnej cenie. Przy takiej stracie ja bym nawet nie składał zlecenia biorąc pod uwagę, że nie ma podstaw do paniki. Moje wczesniejsze posty to domysły a moi oponeci dowodzili, że spółka jest w dobrej kondycji.
    W dobrej kondycji??
    W dobrej kondycji ty se jaja robisz?
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~bankier [94.254.129.*]
    "Moi oponenci dowodzili, że spółka jest w dobrej kondycji"

Nie odpowiadam za ich posty, jedynie przywołuje wnioski osób o innym zdanie niż moje
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~re [83.8.2.*]
    Z tego co czytam jesteś na mit czyli masz wiedze na ten temat większą o demnie powiedz
    Czy lark publikuje wyniki larka eurpy jednostkowe
    Jak idzie sprzedaż na węgrach czytałem wypowiedz m. Gaca

Które ogniwo jest najsłapsze po za mni premium
    I tw zdaniem do czego wykorzysta piechocki nowe aktywo
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~bankier [83.9.177.*]
    W ostatnim raporcie nie opublikowano takich informacji poza lakonicznym stwierdzeniem:
    "fakt, iż aktualnie wiodącą spółką Grupy Kapitałowej Emitenta, zarówno pod względem osiąganych przychodów i wyników, jak też w zakresie rozpoznawalności marki jest Lark Europe S.A."

Stawiałbym na MIT, teraz LARK PL ale zgodnie z ZOBOWIĄZANIA KRÓTKOTERMINOWE Z TYTUŁU KREDYTÓW - 30.06.2015

to jakaś tragedia, gdyż kredyty zaciągnięte w 2011 roku i nic nie spłacone a jest tego 35 mln i spłata od 03 do 08 2016.

widziałem produkty larka na Węgrzech na portalu ogłoszeniowym ale co do wolumenu sprzedaży nic nie wiadomo
    Powiem tak na mni w 4kwartale mamy wyczyszczone zadłużnie do bezpiecznego poziomu słyszałem że wyniki larka europa nie są podawane dlatego trudno było powiedzieć co na larku pociągneło strate słyszałem że odpis
    A same dochody larka eur. są porównywalne z jakąś giełdową spł.nie pamiętam nazwy
    Raport za półrocze również wspominał o przychodach netto że sprzedaży krajowej i zagranicznej. Wynika z niego, że albo nie wzięli lark Europe pod uwagę albo w porównaniu do kraju to malutko.

Poza tym, na larku w Q3 jest ogromny wzrost zobowiązań krótkoterminowych. Część z długich przeszła ale zdecydowana większość pojawiła się po półroczu. Zatem jeżeli to nie jest kredyt inwestycyjny lub zobowiązania wobec dostawców to pewno dług został przeksiegowany z mni na larka
    Kurs najlepiej odzwierciedla w jakiej kondycji jest spółka
  • Re: ja jako akcjonariusz Autor: ~Greg [94.254.199.*]
    MNI oddało duży pakiet akcji za zobowiązania w przeliczeniu po 50gr/
    zakładając że zobowiązania nie zostaną w całości spłacone - obdarowani powinni wyzbyć się akcji w jak najszybszy sposób
    wyciągnąć co się da.
    Zobowiązania krótkoterminowe spółki wzrosły do 320 983 tys. zł z 204 416 tys.
    Czyli ten głą-b pożycza na cygarety i pokazuje jak jeździć nie potrafi
    Polecam ksiazkę jak złodzieje okradają naiwnych czyli prywatyzację wg Nisztona -Nietylkalni

[x]
MNI 0,46% 0,03 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.