Dnia 2015-11-18 o godz. 15:17 kolorowy-wiatr napisał(a): > Dzisiaj jest dobry dzień do kupienia tych akcji po 3.12 > i tyle w tym temacie > > kolorowy wiatr
Cześć kolorowy!A cóż za prądy Cie tu przywiały?Czyżbyś był zainteresowany kupnem.. Szepnij słówko co Ci tam z kresek wychodzi ;-) pozdr..
Ja nie muszę uzasadniać. Jestem bowiem najlepszym analitykiem na forum bankiera i to wiedzą wszyscy, ale skoro prosisz, to nie ma sprawy. Kupiłem te akcje wczoraj po cenie jaką tu wymieniłem, a podstawą do kupna było zniesienie wewnętrzne geometryczne Fibonacciego w formacji rozszerzającego się klina wzrostowego, oraz odpowiednie zachowanie tak ceny jak i wolumenu na wykresie świecowym, oraz dywergencja pomiędzy OBV i RSI. Resztę przeczytacie w mojej książce o analizie technicznej za jakieś dwa lata. Pozdrawiam
kolorowy wiatr moimi nauczycielami i mentorami byli Chodzik Księżycowy oraz Kamerdyner Profesora
Widzisz Franku, tutaj masz rację. Napisałeś to sarkastycznie, ale chciałem ci powiedzieć, że zwłaszcza Księżyc i jego fazy mają odzwierciedlenie w kursach akcji. Gdybyś się zajął tym tematem bliżej, to może z pożytkiem tyło by to dla twojej kieszeni. Natomiast wszystkim pozostałym zadam pytanie natury technicznej a mianowicie. Na wykresie 60 minutowym powstała prawa translacja. Czy ktoś wie jak się tą żabę je ?
W takim przypadku należy spodziewać się przesunięcia trajektorii fazora cyklu głównego od centrum, bo fazor cyklu mniejszego wiruje z prędkością obrotową znacznie mniejszą niż prędkość obrotowa cyklu głównego.
Dnia 2015-11-19 o godz. 09:54 kolorowy-wiatr napisał(a): > Ja nie muszę uzasadniać. Jestem bowiem najlepszym analitykiem na forum bankiera i to wiedzą wszyscy, ale skoro prosisz, to nie ma sprawy. Kupiłem te akcje wczoraj po cenie jaką tu wymieniłem, a podstawą do kupna było zniesienie wewnętrzne geometryczne Fibonacciego w formacji rozszerzającego się klina wzrostowego, oraz odpowiednie zachowanie tak ceny jak i wolumenu na wykresie świecowym, oraz dywergencja pomiędzy OBV i RSI. > Resztę przeczytacie w mojej książce o analizie technicznej za jakieś dwa lata. > Pozdrawiam > > kolorowy wiatr > moimi nauczycielami i mentorami byli > Chodzik Księżycowy oraz Kamerdyner Profesora
hahahah ale komedia :D Ci wspaniali mentorzy i uczeń to przecież jedna osoba hahaha ..."jestem najlepszy..." jesteś pewnie po jakiejś terapii, stajesz przed lustrem rano i krzyczysz jestem najlepszy, choć i tak nikt tego nie słucha, Tobie natomiast pozwala przeżyć dzień. Na uznanie trzeba sobie zasłużyć, a to jak sam siebie nazwiesz nie oznacza że tak jest. Szczerze Ci współczuje. Ps. Dzisiejsza medycyna jest wysoko rozwinięta, spróbuj...powinno pomóc ;)
Dnia 2015-11-19 o godz. 09:54 kolorowy-wiatr napisał(a): > Ja nie muszę uzasadniać. Jestem bowiem najlepszym analitykiem na forum bankiera i to wiedzą wszyscy,
............................................................................................... Jasne, że nie musisz uzasadniać zrobi to za ciebie Fibonacci - buhahahaha
Dnia 2015-11-18 o godz. 15:17 kolorowy-wiatr napisał(a): > Dzisiaj jest dobry dzień do kupienia tych akcji po 3.12 > i tyle w tym temacie > kolorowy wiatr
A mi się wydaj, że dzisiejszy dzień jest jeszcze lepszy. A kiedy te wzrosty się zaczną?
Przede wszystkim pozdrawiam mr. kuchara. Jak ty mnie tu znalazłeś ? Popatrzę zaraz na wykres spółki o której napisałeś. Poza tym, pozdrawiam również tego, co wie jaka jest ta żaba, to teraz napisz co z tego wynika dla analizy technicznej. Co się tyczy tego, że jestem najlepszym analitykiem na forum Bankiera, tego udowadniać chyba nie muszę, bo to wszyscy wiedzą. Ale ciągłe pisanie o tym po pierwsze wchodzi do głowy, a po drugie, co poniektórych zwyczajnie wkurza, a jak wkurza, to czytają, a jak czytają, to się uczą i koło się zamyka. Ja natomiast wcale nie twierdzę, że wszystko umie i chętnie pogadam merytorycznie, z każdym z was, jeśli tylko nie będziecie mnie obrażać. Pozdrawiam
Panie kolorowy-wietrze dlaczego nie odpowiedział Pan na moje pytanie? Kiedy to ruszy? Długo trzeba będzie czekać? Bo nie chciałbym na długo mrozić gotówki.
Panie kolorowy-wiatr to kupować już teraz bo jest nie 3,12 tylko 3,09? Odpowiedz Pan. Przecież mówisz Pan, że jesteś najlepszy w te klocki. Co robić? Kiedy to odpali?
Ja lubię kupować gdy taki trend długo trwa, a spółka dobra ... bo akcje taniutkie : ). Z tym, że nie lubię na długo mrozić kasy i wyczekuję chwili. Do tego gram jak się uda.
I jeszcze najlepszy analityk radzi by brać. Tylko coś niech chce mi odpowiedzieć czasowo- kiedy ten odpał? Bo tydzień czy miesiąc to warto poczekać, ale rok czy więcej to już przydługo. Te AT chyba jest w miarę precyzyjne i nie pokazuje wybicia które będzie za rok? Gdybym wiedział kiedy ten właściwy odpal to już nie sprzedam na podbitce : )
Dnia 2015-11-19 o godz. 14:50 kolorowy-wiatr napisał(a): > Ruszy jak się wzruszy. > Cierpliwość to największy atut profesjonalisty, a ty się zachowujesz jak szczypiorek na wiosnę. > A teraz jesteśmy przed zimą. > > Kamerdyner Profesora
Zalogowałeś się jako kolorowy, a piszesz jako Kamerdyner hahahah Jeszcze dzisiaj byłeś jego uczniem hahahah
Czekam az sie ziści Twój typ Tauronem. A projekt R. zarzuciłeś już czy nadal obserwujesz?
Co do 11 BIT to myśle, że to tylko mały przystanek po sforsowaniu małego oporu na Intra. Zreszta wreszcie spory obrót i fundamenty naprawdę dobre na tle branży i nie tylko.
Dnia 2015-11-19 o godz. 15:36 ~leon napisał(a): > Zalogowałeś się jako kolorowy, a piszesz jako Kamerdyner hahahah Jeszcze dzisiaj byłeś jego uczniem hahahah .
Do tego coś umilkł, może analizuje kiedy ten odpał.
A może Pan uczeń kolorowy-wiatr poszedł pordzić się o termin odpału swoich mentorów - chodzika księżycowego i kamerdynera-profesora? A może we trzech mają odmienne zdania? I teraz problem. Każdy widzi inny termin. Panie kolorowy-wiatr to wypośrodkuj Pan i powiedz tak mniej więcej. Z góry pięknie dziękuję.
Dnia 2015-11-19 o godz. 12:32 kolorowy-wiatr napisał(a): > Ja natomiast wcale nie twierdzę, że wszystko umie i chętnie pogadam merytorycznie, z każdym z was, jeśli tylko nie będziecie mnie obrażać.
Panowie, panowie, Umilkłem, bo gram na kontraktach terminowych i musiałem pod koniec dnia zamykać krótkie pozycje. Ruch spadkowy doszedł bowiem do mocnego wsparcia. Razem z tym ruchem spadał nasz Tauron. Piszę nasz, ponieważ nie sprzedałem tych akcji, nie znalazłem do tego uzasadnienia. Mogę mieć pretensje jedynie do was wszystkich, że nie chcieliście się zebrać do kupy i kupować. Od razu byłoby z 5% do przodu. Niecierpliwość, wasza jest doprawdy rozbrajająca, ciągle tylko kiedy i kiedy. Uważam , że w tym wypadku nie czas jest ważny ale poziom. Ale co tam, osobiście zakładam, że ruch wzrostowy nastąpi do końca przyszłego tygodnia. Poza tym zawsze trzeba się liczyć z tym, zwłaszcza podczas bessy, a taka przecież szaleje, że nasze zagranie będzie nieudane, stąd równoległa gra na kontraktach terminowych, mająca na celu zrównoważenie portfela. No to do jutra, jutro też jest dzień i nie spieszcie się tak z tą krytyką, bo jeśli kurs pójdzie w górę, będzie co poniektórym głupio , że się tak wyrywali.
Dnia 2015-11-19 o godz. 17:21 kolorowy-wiatr napisał(a): > Mogę mieć pretensje jedynie do was wszystkich, że nie chcieliście się zebrać do kupy i kupować. Od razu byłoby z 5% do przodu. > Niecierpliwość, wasza jest doprawdy rozbrajająca, ciągle tylko kiedy i kiedy. Uważam , że w tym wypadku nie czas jest ważny ale poziom. Ale co tam, osobiście zakładam, że ruch wzrostowy nastąpi do końca przyszłego tygodnia.
Panie kolorowy-wietrze chyba nie myślał Pan, że wzrost kursu spowoduje drobnica z tego forum? To nie my mieliśmy windować kurs tylko Pana niezawodne AT sygnalizowało wybicie. Ja pomimo, że laik to wciąż czekam na sprzyjającą okazje bo nie lubię mrozić gotówki. Więc OK z ciekawością czekam do końca przyszłego tygodnia. Sam jestem ciekawy czy kupię drożej czy taniej od tak znamienitego mistrza. I zobaczymy co dalej. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Dnia 2015-11-19 o godz. 23:53 ~erne napisał(a): > placa ci za naganianie za trupa ? > jak spadnie do 2.50 to doplacisz?
Z tym to się nie zgodzę. Bo może spaść, może wzrosnąć (z różnych przyczyn - bessa, hossa i tp), ale jak można trupem nazwać spólkę która przynosi ogromne zyski i płaci dywidendę?
Dnia 2015-11-19 o godz. 23:47 ~laik napisał(a): > Panie kolorowy-wietrze chyba nie myślał Pan, że wzrost kursu spowoduje drobnica z tego forum? > To nie my mieliśmy windować kurs tylko Pana niezawodne AT sygnalizowało wybicie. Ja pomimo, że laik to wciąż czekam na sprzyjającą okazje bo nie lubię mrozić gotówki. Więc OK z ciekawością czekam do końca przyszłego tygodnia. Sam jestem ciekawy czy kupię drożej czy taniej od tak znamienitego mistrza. I zobaczymy co dalej. > Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Panie kolorowy-wiatr - nowy wątek Pan tworzy? Ten nie psuje? Kto jest lepszy? Ja który jestem zupełnym laikiem czy Pan taki znawca nad znawce : ) Pa n kupił po 3,12, a ja czekam : )
Wszedłem po 3,03 w Tauron na podstawie własnej analizy opartej o dywergencje na tak zwanych "nowych wskaźnikach" Pan kolorowy-wiatr na pewno wie o czym mowa. Jego analiza jest poprawna, jak najbardziej nikt nie mógł przewidzieć, że kurs jeszcze tąpnie pod własnym ciężarem, ale to już chyba koniec grawitacji. SL oczywiście 2,89, poniżej 3zł można jeszcze dokupić jeśli się uda. Oczywiście szeroki nadal w bessie, choć w najbliższym czasie krótkie odbicie możliwe z tego samego powodu co na Tauron jak i większości Bluchipów, może okazać się nawet powyżej oczekiwań, ale pożyjemy zobaczymy. Śledzę Pana analizy jak tylko pozwala mi na to czas, bardzo ładna i szybka gra była ostatnio na Sunex, moje gratulacje.
Z innej beczki całkiem, oczywiście zrozumiem jeśli nie zechce Pan nawet zerknąć na tą śmieciową spółkę, ale swego czasu wpakowałem 3% portfela w NC, jeśli mógłby Pan napisać dwa zdania co tam w trawie piszczy, bo moje metody wymiękają przy niepłynnym rynku się okazuje ;-) Siedzę po 0,13gr na Letus C. i się zastanawiam bo jest możliwość wyjść mniej więcej w tych okolicach, choć liczyłem na wzrosty, a ostatni mi umknął.
Mistrzu Chodziku , przyjmij ode mnie skromne słowa uznania za kolejną świetną anty analizę , TAK TRZYMAĆ !!! buchahahahhahahhhahhahhahhahhaaaaaaaaaaaa :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Tu chłopaczysko chciał dobrze dlatego byłem ciekaw co z tego wyjdzie i pisałem do niego jako laik, ale niestety nie ma farta bidula. Z pozdrowieniami rozbawiny-bałdyga : )
P.S. Ten powyżej co tak śledzi chodzika to chyba jakiś podstawiony (tj klon), ale niech mu tam ; ). Choć wkurzają mnie te jego zagrywki. Ciekawe tylko czy śledził ostatnio Hawe (koniec formacji zdechłego kota) i Sfinksa (sprzedaj po 1,32 nawet ze stratą) ....
uśmiałem się zdrowo po przeczytaniu wszystkich wpisów , najlepsze było jak zapytał Mr Kuchara - " jak mnie tu znalazłeś " :)))))))))))) Ledwo toto wlazło na spółkę już spółka pod kreską , normalnie chodzące fatum ...
Pytanie jakie sobie zdałem właśnie teraz w poniedziałek jest takie: Czy te wszy paskudne, to zawsze za mną przylezą ? Chyba tak, na to już nie ma lekarstwa. Żaden środek apteczny nie pomaga. Jak nie jedna menda, to druga gryzie. Ale co tam, Tauron spada. Jest godzina 12.10 , poziom 2.97 i wreszcie dostrzegam pierwsze oznaki akumulacji na wykresie. Natomiast zgadzam się z tobą mr.kuchar, na alternatywnym parkiecie dostrzegam kilka ciekawych propozycji.
pozdrawiam wszystkich a wszy w szczególności. Pamiętacie jak to jest zawsze z wami ? Głosowali tak jak chcieli a wyszło ? Jak zawsze
I jak cię taktować gdy nie możesz powstrzymać się od obelg. Zacznij zmiany od siebie i od pokory (gdy nie masz racji) jak chcesz by cię normalnej traktować.