• Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~uważny [91.146.248.*]
    Ta spółka szaleje z innowacjami,w 2005 roku w Polsce uchwalono Ustawę o Zużytym Sprzęcię Elektrycznym i Elektronicznym. Binary produkuje i sprzedaje zaawansowane urządzenia elektroniczne bez wymaganego bezwzględnie specjalnego numeru rejestrowego Gioś- obowiązującego od 2006 roku.Brak nipu,regonu i krs to pikuś w porównaniu do braku tego specjalnego ,legalizującego sprzedaż produktu nr GIOŚ.Tej spółce nie wolno sprzedawać swoich wyrobów,bo jest poza systemem.Ewentualne kary z tego tytułu przerastają kapitał spółki.Poczytajcie sobie znowelizowaną ustawę o ZSEiE.Pierwsza lepsza kontrola i firma dostanie nakaz wstrzymania produkcji i sprzedaży.Amen tym ,którzy kupili akcje,nieznajomość prawa szkodzxi
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~fisher [78.10.94.*]
    Ciekawe

- Prezes wykupił akcje
    - Firma dostała pożyczkę na działalność
    - Dostała nagrodę z innowacyjność
    - Cena akcji wzrosła z 18 gr do 38gr

a na forum pojawiło się nagle pełno "ludzi dobrej woli", którzy ostrzegają przed spółką i interpretują wszystko na jej niekorzyść?

Przypadek?
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~uważny [91.146.248.*]
    Nie mam ani akcji,nie mam nic wspólnego z tą firma.oceniam rzeczywistość tylko,firma sprzedaje swoje wyroby bez nr Gioś.Nagrody i pochwały nie maja tu nic do rzeczy.Poniżej link do specjalnego rejestru Gioś- dotyczącego producentów i importerów:
    http://rzseie.gios.gov.pl/szukaj_rzseie.php
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~Grzegorz [81.83.125.*]
    przezes wykupił akcje za kasę z pożyczki od samego siebie. A skąd prezes ma kase skoro spółka od 2 lat przynosi straty? Osoby mówiące że to bajka mówią tak od parunastu miesięcy. A cena nie idzie w góre bo prezes kupił 40 tyś akcji i ktoś popatrzał że kupują i nie wiedział że to prezes i też kupił i kolega i poszła fama, że kupują. A jak kupują to cena idzie w góre bo przecież ktoś coś pewnie wie, że kupuje???
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~uwazny [91.146.248.*]
    Ludzie ,czy wy czytacie ze zrozumieniem,spółka nie ma prawa sprzedawać swoich wyrobów bo nie jest zarejestrowana w gioś.A wy ciągle o prezesie.pierwsza control i spółka ma przerąbane
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~fisher [78.10.94.*]
    A czy ty czytasz ze zrozumieniem?

Gdzie byłeś jak spółka szorowała po dnie? Teraz, przypadkiem?, wyszedłeś po ciekawych infach i zaczynasz gadać o jakichś numerach Gioś.

Może masz racje a może nie. Na pewno pojawiłeś się dziś z kilkoma innymi naganiaczami na spadki i oczywiście "nie masz akcji i jesteś tu charytatywnie". 

Więc nie martw się o spółkę bo do tej pory radziła sobie bez tego albo może jej przepisy nie obowiązują albo inaczej to załatwiała.

Następna Matka Teresa z Kalkuty bez akcji się znalazła.
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~romanB [178.42.188.*]
    A WY UWAZACIE ZE KTO ZBIL KURS WE WTOREK NA DOGRYWCE 1 AKCJA O 15 PROCENT - ZYCZLIWI
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~bankrut [89.240.244.*]
    no:)
    Nie jestem matką z kalkuty,prowadzę prosty biznes w zakresie szerokiego konsultingu ochrony środowiska i rynku zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego.Pisze co widzę,nie mam żadnych akcji żadnych firm i szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia o tych rynkach.Proszę nie atakujcie mnie za to ,że coś wiem na temat przepisów ,o których nie macie pojęcia.Takie np Tesco,sprzedaje żarcie,ciuchy,proszki do prania ,czasem jakies wentylatorki ,latarki ,baterie.Nie dziwi was ,że oni maja taki dziwny numer drukowany na paragonach ? Tu ich numer rejestrowy : E0002020WZBW. Czy nie zastanawia Was dlaczego możecie oddać stary telewizor do sklepu kiedy kupujecie nowy ?Skąd na to biorą się pieniądze?Właśnie z opłat producentów i importerów sprzętu elektrycznego i elektronicznego.Pisze ktoś że Binary nie dotyczą przepisy,że inaczej to może załatwiają.Jak ? Przepis jest prosty jak budowa cepa,produkujesz lub importujesz to masz miec numer i becalować opłaty.Nie masz numeru,nie sprzedajesz.Wszystko
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~benek [178.42.124.*]
    I ty jako jarek swiety przyszedles zbawiac biednych nie majac akcji , coz za samarytanin - to wplac na moje konto 100 tys
    Panie beniek,cóż panu szkodzi poświęcić 5 minut ,żeby poczytać to i owo.Tak na wszelki wypadek,dla siebie?Nikt z nas nie jest omnibusem,może czasem warto najpierw sprawdzić a potem komuś dojeżdżać.......nie jestem hejterem,nikt mi nie zlecił ani nie zapłacić za wpisy tu,w tym miejscu
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~benek [178.42.124.*]
    Byc moze jest to konkurencyjna firma - inaczej tych wpisow nie jestem w stanie wytlumaczyc
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~grzegorz [81.83.125.*]
    taaaaaaaaaaaaa, konkurencyjna firma :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Binary a przepisy ZSEiE Autor: ~0000000 [94.254.133.*]
    Grzesiu nie osmieszaj się.... znam Cię dobrze...
    To miło, że mnie znasz i mimo wszystko ukrywasz się pod nickiem zamiast się ładnie przedstawić kim jesteś. W kwestii ośmieszania kogokolwiek czegokolwiek. To, że Ty zasugerujesz, że mam się nie ośmieszać w żadnym przypadku nie musi być prawdą. Nie przestanę pisać co uważam i co wiem o tej spółce bo jakiś pracownik (bo w końcu tylko oni by mi zwrócili uwagę i mnie "znają"), napisze mi, że mam się nie ośmieszać. Polecam abyś tą radę zaprezentował prezesowi BHX jak pisze listy do akcjonariuszy.
    btw, nie wiem kim jesteś bo obstawiać mogę kilka osób. Skoro nie chciało Ci się przedstawić pozwól, że nazwę cię "Patałach". To mogę powiedzieć o każdym pracowniku tej firmy jeśli chodzi o wiedzę i kompetencje, więc taka łatka idealnie Ci pasuje. Patałachu. byłbym wdzięczny gdybyś się tak następnym razem przedstawił.
[x]
BINARY -6,76% 2,76 2025-06-03 13:32:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.