• Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Niedawno pisałem o tym, jak szybko przyrasta ilość aukcji myPhone na allegro. W ciągu niecałego miesiąca znowu przyrost o ok 10% i dobijamy do 800. Niestety trudno śledzić sprzedane ilości ale zakładam, że jednak korelacja jest:) Nie ma drugiej marki, która mogła by się pochwalić taką dynamiką a konkurencyjne B-Brandy pozostają daleko w tyle. 
    Mało tego myPhone coraz bardziej rozpycha się za granicą i w krajach w których jeszcze niedawno nie był obecny.
    Czy to jest argument za wzrostem czy jeszcze większą obniżką kursu akcji? 
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Exciter [149.226.255.*]
    Tak trochę do siebie odbijam ale co tam:)
    Zerknijcie na aukcję oficjalnego sklepu na Allegro:
    link 

Jeżeli przy takiej cenie  mają zysk a jestem przekonany że tak to będziemy mieli bardzo udane Święta...no może trza będzie poczekać do raportu za KW IV:) 
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~rex [78.149.134.*]
    Telefoniki idą też ładnie w media markt pytałem
    Znowu odświerzonko po kolejnych dwóch tyg. Ilość aukcji 820 i rośnie! Takiej dynamiki nie ma żaden inny producent.
    Tort jest baaardzo duży a myPhone jest marką która reprezentuje segment i sposób sprzedaży coraz bliższy przeciętnemu i rozsądnemu Polakowi.  Żeby nie było nieporozumień, nie mówię tu o potencjale 20-30%  udziałów w rynku ale o tym że każdy pojedynczy 1% więcej to dla Tfona kolsalny skok przychodów i zysków a taki Szajsung aby urosnąć o 1% musiałby dodatkowo ze dwie Polski mieć na wyłączność:) Zawsze chodzi o bazę i wycenę a tu mamy teraz śmieciową!   
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~jajco [83.10.194.*]
    I cóż z tego , jeżeli Ciebie to cieszy to fajnie , mnie by cieszyło jak by akcje były na przyzwoitym poziomie !!!

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: miro18 [109.241.16.*]
    c/z- 2,99, c/wk- 0,33, a cena akcji dynamicznie w dół....
    To tylko na GPW !
    Teraz sprzedają nowi niecierpliwi tzw. skoczki. Tacy najszybciej drenują swoje portfele szukając usilnie okazji do odrobienia strat.

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~sokoban [193.93.156.*]
    taką mamy giełdę...
    mnie też to dziwi 
    albo to czyjaś celowa robota 
    albo w związku z czytelnym kierunkiem spekuła ma to w d..e i woli siedzieć na śmieciuchach NC i tam nęcić niż wejść w długoterminową inwestycję.

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~dorobkiewicz [82.177.43.*]
    spoko   inwestorzy ,niema jak to soczyste strzał na czczo i bez znieczulenia ,
    to jak robimy 2.99zł , na to wygląda  trzeba trochę przetrzepać towarzystwo .
    dolar drożeje oj dobrze to nie wygląda .
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Eciter [149.226.255.*]
    Oficjalny sklep myPhone na Allegro coraz lepiej sobie radzi. Każdy telefon sprzedany w tym kanale daje pewnie +20% większą marżę. Pamiętajcie, że to wszystko zaczęło się dopiero w IVkw i widać coraz większą dynamikę. Za co mogę jeszcze tylko trzymać kciuki to kurs dolara. Nie zdziwiłbym się jakby GSMy same już zaczęły prosić o telefony.
    Nie planowałem już dokupowania akcji ale w tej sytuacji szkoda stracić okazję.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.112.89.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~pixi [83.28.117.*]
    Jaki poziom akcjonariatu taki poziom kursu - szczególnie dziś - wolumen 1 szt. za 3.31

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~jajco [83.10.73.*]
    Święte słowa "dorobkiewicz" !!!

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~nn [89.78.121.*]
    pitu pitu a podaży brak, spółka pokazała bardzo dobre wyniki i tutaj tak już jest, że kurs wzrasta po jakimś czasie
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~dorobkiewicz [5.174.79.*]
    wzrost to tu może być ale po wynikach z czwarty kwartał i rocznych ,
    to z grubsza z trzy miech , a teraz to marazm i powolne osuwanie się kursu do trzech złotych.
    no i jeszcze dolar drożeje , a przewidywania są że w najbliższych trzech miesiącach może się zrównać z euro ,
    czyli dolar po 4,20- 4.30 , to raczej nie za wesoła to wróży tefone .
    Znaczy będzie okazja do dobrania:) 
    A co do przyszłości dolara to tak mi coś mówi że jak jakieś cwane analityki zwłaszcza spod gwiazdy Izraela wieszczą takie poziomy to można się spodziewać dokładnie odwrotnego ruchu.
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Jajco [79.186.45.*]
    Transakcji co nie miara !!! Należy się TFO - NC bo widać tam jego miejsce !!!

850aukcji i nadal rośnie. Przegoniony Alcatel i zaraz będzie przed Motorolą i BlackBerry:)  Ilości kupowane w aukcjach sklepów rosną również odpowiednio a zwłaszcza w sklepie firmowym! Ja doskonale wiem jaka jest różnica w zysku gdy pomija się pośredników:)
    dobra robota Exciter!
    to już ostatnie podrygi podaży, niedługo rynek doceni dobre wyniki
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~fundamentalista [89.65.79.*]
    Dobrze, że nie zapominają o rozwoju sieci i zwiększaniu sprzedaży zagranicą, zwiększy to oczywiście przychody i zmniejszy ryzyko walutowe.
    Zobaczycie jakie będzie ssanie jak konkurencja podniesie ceny. Drugi strzał popytu nastąpi jak rozdawnisie zaczną wypłacać pępkowe. myPhony będą grały do każdej kołyski i beretu. Pan Żywicki powinien robić już podchody w episkopacie a zwłaszcza u Księdza Dyrektora. W końcu to polska firma :) 
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Grzegorz [31.175.217.*]
    Ja natomiast dobrze wiem jaka jest marża przy tak dużej konkurencji na Alledrogo.
    No chętnie się dowiem:) Po pierwsze telefony sprzedawane są praktycznie przez wszystkich w jednakowych "detalicznych" cenach. 
    Nie sądzę aby Tfone sprzedawał np. X-Kom-owi towar poniżej kosztu zakupu tylko z sensowną marżą co zresztą widać po wynikach. Taki pośrednik ma na tym min. 10%-15%. Sklep myPhone na Allegro przy minimalnych kosztach własnych zgarnia za każdy tel.
    marżę dystrybutora + własną. 
    Na szczęście telefony pod własnym brandem to nie dyski twarde czy procki oferowane przez tysiące sklepików więc nie porównujmy tego segmentu z szerokim Hardware_IT.
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Jajco [83.10.189.*]
    Pitu Pitu a ten śmieć dalej leci na pysk !!!

nie pękaj, dziś jeszcze powinniśmy skończyć na plusie, trwa odsiew mało charakternych ;)
    Ale tu cicho-sza:) Gdzie te 12mln kapitalizacji?
    Jako wytrawny poszukiwacz sygnałów oczywiście tylko pozytywnych byłem w jednej z Biedronek na dużym osiedlu w Łodzi. No gablotka z plexy pękała w szwach a wypełniona była produktami Tfona:
    - myTabII10 - 299
    - Q-Smart 5' octacore - 449
    - myPhone 1030 Simple - 79
    - Infinity - 599
    I jeszcze jeden ale nie zanotowałem. Zanotowałem za to u Pani kierowniczki że bardzo ładnie schodzą produkty i to zwłaszcza od kilku miesięcy a poziom zwrotów jest minimalny.
    Byłem też w Selgrosie i tam myPhony trochę giną w tłumie ale reprezentanci są w każdej kategorii:) Widać, że konkurencja mała i duża idzie w zaparte "zastaw się, kup półkę i się pokaż.." Nie wiem jak na tym wychodzą ale ja widzę że poczynania Tfona idą w stronę która ma zadowolić szeroko pojęte grono akcjonariuszy.

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~inwestor [89.68.9.*]
    Ciekawa akcja z myphonne hammer:
    http://www.hammeromania.pl/

Ta seria to najlepsze telefony myphone i zdecydowanie powinni postawic na ich szeroka promocje i sprzedaż.
    Chyba nawet na rynki zagraniczne juz zaczeli to eksportować.
    Opinie w róznych miejscach o hammerach sa wyjatkowo dobre!!

Miejmy nadzieję że w wynikach za 4q15 i 1q2016 będzie widoczna dobra sprzedaż tych telefonów.

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Marcin [89.174.181.*]
    I ch... z tego jak obroty są tak marne, że tu nic nie wzrośnie, wszyscy mają tak w poważaniu tą spółkę, że mała głowa.
    Irytacja akcjonariuszy poza (poza jednym) sięga zenitu i być może jest to komuś na rękę. Z drugiej strony to tylko/aż giełda i sami jesteśmy sobie sterem i okrętem oczywiście bazując na prognozach, zapewnieniach i przede wszystkim uczciwości Zarządu.
    Co do rozpoczętego wątku w listopadzie po czterech miesiącach mamy na Allegro zmianę z 800-1100aukcji -> +37%. Oczywiście to nie musi być wielka korelacja z ogólnymi przychodami a już tym bardziej z zyskiem ale z drugiej strony nie powinniśmy oczekiwać że przychody spadną.
    Nie dalej jak w piątek byłem w Satrurne w łódzkiej Manufakturze i ku mojemu nie ukrywam miłemu zaskoczeniu, na głównej półce ze smartfonami naliczyłem 5xmyPhone a po drugiej stronie z tel prostymi nawet więcej. Czegoś takiego nie widziałem nigdzie a na deser okazało się, że poznikały konkurencyjne b-brandowe słuchawki. Mam nadziej, że to zaczyna oznaczać wykruszanie się konkurencji i coraz większe zaufanie do marki o czym może świadczyć również ostatni komunikat o zaciągniętych pożyczkach pod Playa.
    Niestety, działania promujące Grupę na arenie inwestorskiej są praktycznie żadne. 
    Dla pocieszenia od strony AT mamy to wybicie w górę które powinno przełożyć się na dłuższą zmianę i oby wyniki dały kolejnego kopniaka.
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Inwestor [89.68.9.*]
    W Euro RTV AGD w Wawie niestety ekspozycja jest bardzo skoromna- 1 Myphone mini za 200zł!!
    Dobrze chociaz że wszystkie elktromarkety maja na stronach interenetowych pełną ekspozycje myphona, ale zdecydowanie powinni zadbac o ekspozyche w elektromarketach, szczególnie Hammera Axe i Luna i Infinity- bo to dość dobre telefony.

W Teletorium w Wawie też byłem i rozczarowali mnie bo nie mieli Hammer Axe i ekspozycja myphone była mierna!!

Na Facebooku przybywa fanow Myphone i Teletorium- to dobry nius

4q15 i 1H16 zapowiada się że powinny być dobre bo niska baza i widać że od 3q15 zaczęły się wyniki poprawiać.!!
  • Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Blue [89.68.9.*]
    Myphone Hammer LTE jako Bestseller w Sferis:
    http://www.sferis.pl/k/2762-smartfony-telefony/filtr-status+bestseller&producent+myPhone.html

Sprzedaż tego modelu idzie znakomicie! Może to pomoże im wejść do sieci komórkowych Plus, Oragne czy T-Mobile.
    Bo jakim cudem Białoruski czy Ukrainski producent jest w tych sieciach!!, a nie ma polskiej firmy!!
    Mówie to o Prestigio od Asbisa:
    http://www.t-mobile-trendy.pl/prestigio,tag,1.html

• Re: Dynamika myPhone na Allegro Autor: ~Excier [149.226.255.*]
    Wchodzenie do GSMow jest bardzo śliskim tematem bo on są zaszachowani i na bieżąco łapówkowani przez kilka światowych marek.  Na szczęście zakup telefonu za pośrednictwem operatora odchodzi do lamusa. Wejście tak ale na warunkach, które pozwolą przynosić wymierne i pewne zyski. 
    Aukcji na allegro cały czas przybywa!!
    Jednak wyniki Asbis czy Komputronika nie napawają optymizmem.

Oprócz tego że liczba aukcji na allegro stabilna i sprzedaje sie sporo Myphone Hammer Axe za około 1 000 zł i sporo Infinity i Infinity II za około 500 zł to nalezy zauwazyć że Grupa TFO prowadzi sporo rekrutacji pracowników co świadczy o dynamicznym rozwoju biznesu.
    Wystarczy zobaczyc na stronie TFO w podstronie kariera:
    http://www.telforceone.pl/kariera.html

Stazystów szukają z mozliwością pracy po stazu- czyli nauka od podstaw.
    Szukaja tez na staż osób do obsługi eksportu z rosyjskim co świadczy że planują ruszyc tez na Wschód

Na stronie myPhone tez sporo rekrutacji:
    http://www.myphone.pl/kariera/

Czyli spółka też sie rozwija.

A Teletorium przybywa nowych punktów więc biznes też rośnie i zapewne sprzedaz przez www też rosnie i oferta telefonów oferowanych na stronie sie cały czas poszerza.

[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.